Karisini gercekten seven bir erkek kendi ailesini ön planda tutarmi????

bence evlenince ailesini önemsemeyen biri sonra bi başkasını bulunca seni hiç sallamaz ...bence kişinin karakterini ve sana gelecekte olan durumunu ifade etmeli bu durum :81:

valla ön planda tutmaktan ne anladığına bağlı herkesin yeri ayrıdır çünkü ve kesinlikle her zaman yapılması gereken aciliyet sırasına göre değişir arkadaş örnek vermiş ya kayınvalidenin doktor kontrolü varsa gezme ikinci sıradadır diye kesinlikle öyledir ve hatta zaten eğer konu çok önemli ise gelin de doktor kontrolünde beraber olmalı eş gidemiyorsa anne ben geleyim beraber gidelim demelidir mesela çünkü sağlık öncelikli ve aciliyeti olan konudur

bunun dışındaki konularda da denge karşılıklı uzlaşmayla bulunabilir burada örneklerini çok görüyoruz her hafta aileme gidelim hiç gezmeyelim durumunu biz bir hafta bizimkilere gidelim haftaya da gezelim diyip bunu uygulayıp öbür hafta da tekrar aile ziyareti yapmak mesela aileyi atmak değil dengeyi kurmaktır ama biz malesef rabbena hep banacı insanlardan oluştuğumuz ve evliliği üstünlük kurma meselesi zannettiğimiz için böyle bir teklif hangi taraftan gelirse gelsin kavgayla sonuçlanabilir bu da erkek yapıyorsa eşe, onun ihtiyaçlarına saygı duymamaktır ve eşini seven değer veren bir adam zaten eşini sayar da

ayrıca ön planda tutmak eğer aile haksız da olsa eşi aileye ezdirmek kayınvalide her hakareti ederken gelin cevap verince o benim annem cevap veremezsin demekse bence bunu karısını seven erkek yapmaz karısını seven erkek karsına eziyet ettirmez çünkü herşeyden önce onun üzülmesine kıyamaz ama aynı şekilde tersi durum varsa eşine de ailesini ezdirmemesi gerekir

benim eşim bana çok aşıktır ve her zaman haklı ile haksızı ayırır benim verdiğim tepkilerde haklıysam bana hiçbir zaman ailemdir bir şey diyemezsin idare et falan demedi (bu arada daha haksız olduğum bişi olmadı malesef ( ama eşim zaten aile dışındaki kişilerle olan problemlerimde de öyledir örneğin iş yerinde yaşadığım bir sorunu anlattığımda beni haksız buluyorsa şu şu nedenlerle yanlış yapmışsın bence özür dile der aklıma yatıyorsa ben de alttan alırım gerekliyse özür dilerim

bu tamamen artık kendisinin de bir evi ailesi olduğunu kavrama olgunluğuyla ve beni çok sevmesiyle ilgili ben aksini zannetmiyorum

belki abim, veya erkek kardesim olsaydi ve evli olmus olsalardi durumu analüze ede bilirdim.. ama babami gözümün önüne aliyordum, ve benim kendi babam babaanneme toz kondurmazdi-hatta dahasi da doldurusa gelebiliyordum babaannem ve halalarimin tarafindan...

bi erkegin ailesine duskun olmasi ve on planda tutmaya caismasi karisina olan sevgisini belli etmez..kocaligi iyi yapip yapamadigini..ailesiyle ve esiyle olan o hassas dengeyi iyi koruyup koruyamadigi konusundaki basarisini belli eder..

eger eregin ailesi karisina herhangi bir haksizlikta bulunuyor,karisida bu yuzden uzuluyor da erkek hicbrsey yapmayip karisinida haksiz gostermeye ailesini savunmaya geciyorsa evet sevgisinde suphe ederim..

ama bi erkek ortada fazla bi durum yokken ailesinde cok duskun, surekli onlari gorme ihtiyaci hissediyor veya annesine hediyeler aliyor diye kocasi karisini sevmiyor anlamina gelmez..

ben boyle dusunuyorum..

ha bide tasfirin ve anakuzusu modelleri mevcut..

onlarda kendi aralarinda bazi modellere ayrilir..ama genel olarak dusuncem boyle..

sonucta babam da olsa..ben uzgunken beni koruyup kollamasa..ne halin varsa gor tavri takinsa ondanda suphe ederim..illa koca ve onun ailesi olarak sinirlandirmiyorum yani.. onemli olan ne durumda nasil davrandigi..
eninde sonunda bana destek olur..ben uzuleceksem beni korursa sorun yok varsin anasinin paspasi olsun..

Burada okuduğun sorunların çoğu işte bu bakış açısı yüzünden yaşanıyor. Sen karısı ön planda olmalı dersen k.valide de ben annesiyim ön planda ben olmalıyım diye düşünür. Bunun bir kıyaslaması olamaz herkesin yeri ayrıdır. Bir de görüyorum yeni evli çiftler kadın diyor ben ön planda olmalıyım. Sen o adamla ne kadardır berabersin daha ne paylaştın ki o adama bunu dayatıyorsun, üstelik kendi de ailesi yerine eşini tercihe sürüyor, bu durumda ailelere yazık ediliyor bence. Gün gelir evlilikte aradığın mutluluğu bulamayınca seni teselli edip destek olan yine ailen oluyor. Dengeyi iyi kurmak lazım.

Hayat şöyle çocuklar dünyaya getirilir ilgilenilir ve onlar büyüyr ve kanatlanır....Kendi hayatlarına uçarlar kendi çocuklarını yaparlar döngü devam eder...Sıkıntı genelde ailelerin ikinci döngüyü kabul etmemesinden kaynaklanıyor bence.Dolayısıylada eş ve aile mevzulu evlilik yıkımları bolca oluyor,keşke herkes yerini bilse belirlese,eşlerde kimseyi kimseye ezdirmeme pozisyonunda dursa..Fakat genelde maalesef erkekler aile konusunda daha baskın oluyorlar,halbuki artık kendi ailelerini kurmuş oluyorlar.Ve evet belki 25-27 30 neyse okadar yıl o insanlar emek vermiş olabilir fakat sonrasında adamların k...çnı bile yıkamak sana düşecek,sen olacaksın herşeyinde yanında,hayatı sen paylaşacaksın.Bu bir döngü...Ve bu döngüyü algılayamayan aile ya da eşler maalesef herşeyi sıkıntıya sokuyor...

bence eşini sevmekten öte yeni bir aile kurdugunu artık ailesinin eşi oldugunu anlamalı adam.. ve yenı ailesine içten dıştan herhangi bi müdahalede bulunanlara tavrı olmalı nazikçe kırmadan BİZ KARARIMIZI VEREBİLİRİZ demeli.. yada BİZİM KARARIMIZ BU YÖNDE demeli..

daha önceki zamanlarda bi topik acılmıstı sanki arabanın söfor koltugunun yanındaki boş koltuga siz mi yoksa k.valideniz mi oturur diye bi sual vardı okumustum sadece.. bu konu hakkındakı yorumum soyle olurdu ozamanda aynı fıkırdeydım sımdıde araba bızı gorutuyomu aynı yre ,öntekerlerle arka tekerler bırbırınden bagımsız hareket etmıyor sonucta.oyuzden esımın yanında oturmayayımda arkasında oturayım ne olmus yani..

bence önü arkadası yok bu işin ben nasıl eşimi aileme karsı benim için önemini belirtiyorsam eşimde kendi ailesinin yanında benimle ilgili alakalıdır ama soyle bi durum var ki eşimin ailesi bu durumu asla kabul etmıyor dahası bana gorumcem dediki xi neden etrafında pervane yapıp duruyorsun,neden senınle ilgilenmek zorundamı amacın ne ,onun bir ailesi var senden ibaret değil hayatı dedi bana benimle değil k.validemle ilgilenmesi gerekıyormus eşimin k.validem yoksa evde gorumcemle ,ben kımmısımkı??? ben bu eve gelin geleli huzurları bozulmus aile bagları parcalanmıs vsvs... bu arada gorumcem evli ve benden 5yas buyuk..

eşim çok sukur aradaki dengeyi iyi biliyor ,bana benım ailem sensin diyor bende bunu fırsat bılıp ailesi hakkında ileri geri konusmuyorum zaten hiçbisekılde konusmuyorum buda öenmli bi faktor bence..

Aynen katılıyorum.Klavyene sağlık arkadaşım.

kulvarını etabını bilmem ben kaynanamı sevmem eşim se düşkün diyemem ama işte seviyo...
annesi cnmı sıktığında onun adına özür diliyor ....ama bu durum için annesiylede çatışmıyor....onu idare et yaşlı fln diyor...
bence denge budur....banada bu kadarıyla yetinmek düşer...
bu işin terazisni kurana ne mutlu....

kimse ailesinden vazgeçmez.eşlerde önemli ama aileside silip atamaz ço kbüyük aşılmıck sorunlar yoksa.

banada böyle geliyo

bekarken büyük konuşuyorlar, yok efendim o dengeyi sağlarım kimsenin seni üzmesine izin wermem. umarım o sözlerini tutarlar. değişmezler

bekarken cesur konuşuyorlar, yok efendim o dengeyi sağlarım kimsenin seni üzmesine izin wermem. umarım o sözlerini tutarlar. değişmezler

Karısını seven ya da sevmeyen olarak düşünülmemeli bu bence.
Erkek ya da kadın evlendiğinde kendi ailesini kurmuş oluyor.
Ve kendi ailesi önce gelmeli herzaman.
Bu demek değil ki annesi babası arka planda kalmalı.
Ama denge çok önemli.
Ne eş ne de anne baba arasında kıyas yapılacak davranışlar olmazsa herşey yolunda gider.

bence gerçekten seven erkek ikisinin de yerinin ayrı ve özel olduğunu bilip dengeyi kurar. haklının da hakkını verir.

çünkü bugün onu yetiştiren aileyi 2. plana atabiliyorsa yarında kendi yuvasını başkası için atar kenara.

valla hep hoşgorüyle olmuyor cicim..ben öyle aileler gördümki ağzın açıkta kalır..evet dinimizde ana baba hakkı var ama birde evlat hakkı var bunuda unutmamak gerek..yaşlanmakla hoşgörünün bence hiç alakası yok.... bir insan 7'sinde neyse 70'indede aynı oluyor..odunsa odundur

bencede yazdıklarına aynen katılıyorum neden anası babası için eşini kırıyor ozaman

ailesi ayrı karısı ayrı ama karısını ailesine ezdirmiycek bir erkek ailesine de laf söyletmiycek olması lazım söyletmemesi de nasıl olur karısına karıştırmadığında kadın da kendine karışmayan birilerine niye dil uzatsın ki her iş erkekte bitiyo her iki tarafıda dengeliycek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…