Kariyer farkı aşka engelmi dir???

Neden olmasın ki benim is arkadaşım Dr eşi bankacı işletme okumuş çok tatlı zarif bir bayan ve cok mutlular daha önce Dr la nisnalanmis iki kez iyiki olmamış diye anlatmıştı benden büyük yani abi tavsiyesi gibi düşün o kadar seviyorlar ki birbirlerini bence Kariyer falan mutluluğa engel değil çevre baskisından nefret ediyorum cok sacma geliyor sonucta sizde okumus is sahibi birisinjz ayrıca baska arkadaşım uzman dr ve bir öğretmen erkekle evleniyor çevresi çok karşı çıktı sizin dediğiniz şeyler falan ilk başta ama çok mutlular sizin aranızda sorun yoksa dışardaki insanlara bişey söylemek düşmez umarım çok mutlu olursunuz hayatta belki de mutlu olmak için 2. Şansınız siz karşınızdaki insana guveniyorsaniz başka bişey önemli değil :KK66:

Tam tersi olsa sorun olabilirdi zira erkekler bu durumu pek hazmedemiyorlar yani sizin durumunuzda sorun olacağını sanmıyorum 35yasinda kariyer sahibi başından evlilik geçmiş çocuğu olan bi adam hala daha ailesinin lafiyla evlilik yapacaksa zaten uzak durun o adamdan:63:

Tecrübeyle sabittir ki: Olur, hem de mis gibi olur.

Biz kadınlar doktor sevmeyebiliriz ama çocukluktan kalma, bilincimizi dolduran, doktorların aile için de çok saygın ve önemli sayılması.
Bazısı tuhaf olur, kimisi oturup kalkmayı bilmez ya da sapık olur bazısı da, belki sizinkinin de ihtimali olduğu, mükemmel olur.
Onlar sizi kıskanıyor olabilir ya da dili yanmış olabilir ki benim de yandı zamanında.
Ama ev hanımı da olsanız, statü farkı görmenize gerek yok. ki karıyerınız gayet iyi.

Çevreye neymiş hayat sizin hayatınız değilmi.ister doktorla evlenirsiniz.ister ceo la evlenirsiniz.bırakın şu etrafı artık ya
Onü düşünmeye harcayacagin vakti başka şeye harca

Canını sıkmak istemem ama ben kariyer farklı ilişkiyi yürütememiştim.o kadar farklıydı ki ortamlarımız vs.konuşacak tek kelime bulamıyorduk.(ben öğrenciyim ama bir yandan çalışıyorum,o meslek sahibi)aslına bakarsan ben de kültürlüyümdür,okurum ederim,araştırırım,kendimi geliştiririm.ama kendisi benden çok çok daha kültürlüydü,haftada 2-3 kitap okurdu o yoğunluğuna rağmen.kendimi o kadar ezik ve yetersiz hissediyordum ki onun kültürüne bilgisine yetişmek için çırpınıyordum.dediği çoğu şeyi anlamıyordum,eğer mesajdan falan konuşuyorsak google hep açıktı,bir şeyi bilmiyorum demek yük geliyordu.bir değil iki değil sonuçta.stresten kilo aldım,dış görünüşümü de beğenmedim artık.bilmiyorum bu hayat bana dengi dengine lafını öğretti.sen onun arkadaş ortamına ayak uydurabilecek misin,bunları da düşün.çünkü insan yanındaki eşi ile sevgilisi ile gurur duymak istiyor,erkekler de böyle.kendimi çok geliştiririm,oturunca iki kelam laf edebilirim diyorsan tabii ki de engel olmaz.zaten bence fark mesleklerde değil insanın kendisini yetiştirmesinde.

Selam güzel insanlar..ben ilk evliligimi bitireli 4 yil oldu..bir oglum var 8 yasinda..ozel bir sirkette muhasebe departmaninda calisiyorum..karsimdaki kisi de ayrilmis 6 yasinda kizi var..kendisi doktor ve ayrica farkli bir is uzerine isyeride var ve inanilmaz zarif kibar bir erkek..1 aydir gorusuyoruz..cevresinde hep okumus kariyerli kadinlar var..eski eside doktormus ailesi kariyerli diye tanidik diye istemis evlenmesini..ama hic mutlu olamamis cunku mantik evliligiydi dedi..su anda ask evliligi yapmak istedigini soyluyor bu adimlarla bana geliyor..is yerinede gittim cevresinide gordum..ama basta annem olmak uzere olmayacak duaya amin deme laflari canimi sıkıyor :KK43: onun kariyerli biri olmasi engel mi..onemli olan insan olmak mutlu olmak degilmi..neden toplum insanlari ayirim yaparak seciyor..ailesi istemez diyenler var..35 yasinda meslek sahibi adam ki zaten ilk evliligi ailesinin istegiyle olmus ve mutsuz olmus..bu sefer kendim istedigim asik oldugum kadinla yaşlanmak istiyorum diyor..neden ben dedigimde aşkin nedeni olmaz diyor...ama kimse inanmiyor..siz ne dersiniz dostlar..bende mutlu olabilirmiyim bir gun..:KK43:(

Oyle sacma sey mi olur,sen de zaten calisan ayaklari uzerinde duran bi kadinsin. Kaldi ki oyle bile olsan neden sorun olsun ki. Ben doktorum esim de doktor, cevremde arkadaslarimizin evliliklerine cok sahit olduk. Ev hanimiyla evlenen de var,ogretmenle de, calismayan biriyle de. Veya tam tersi, bayan doktor olup da yine alakasiz mesleklerden biriyle evlenen... inan hicbiri dert degil.

Gerçekten çok anlamsız bi başlık anneniz de saçma düşünüyor.master yapan bi erkek arkadaşım lise mezunu çalışmayan bi kızla nişanlandı daha geçenlerde.neden çünkü onunla anlaştı onu sevdi bu kadar basit.
Daha aileleyle tanışmadan bu önyargı neden?? Sanki ilkokul mezunu bir ev hanımıymışsınız gibi bu kendinİzi eZik görme neden? Hiç anlam veremedim gerçekten.
Canim bende bu dusuncenin sacma oldugunu belirtiyorum..iki insanin mutlu olmasina ne engel olabilir diyorum zaten..ama bilirsin ki bizim toplumumuzun at gozlukleri oldugu icin bende hemcinslerimden fikir almak istedim ;)

Tabiki de kariyer önemli. Bir erkek bir kadının kariyerinden üstün olmalı ki kendini ezik hissetmesin
Seninkisi normal bence zaten sende çalışıyormuşsun ee daha ne?

Kuzenim diş hekimi eşi bir bankada muhasebeci... Severek evlendiler gayet de mutlular... Bu arada kız olan kuzenim... Saygı varsa oluyor ki aşkda varsa süper oluyor...

Doktorla, avukatla, mühendisle evlenmiş ev hanımları da var bi sürü. Tercih mevzusu. İnsan olsun. Seni kabullenmişse sıkıntı olmaz. Etraftakilere ne.

Selam güzel insanlar..ben ilk evliligimi bitireli 4 yil oldu..bir oglum var 8 yasinda..ozel bir sirkette muhasebe departmaninda calisiyorum..karsimdaki kisi de ayrilmis 6 yasinda kizi var..kendisi doktor ve ayrica farkli bir is uzerine isyeride var ve inanilmaz zarif kibar bir erkek..1 aydir gorusuyoruz..cevresinde hep okumus kariyerli kadinlar var..eski eside doktormus ailesi kariyerli diye tanidik diye istemis evlenmesini..ama hic mutlu olamamis cunku mantik evliligiydi dedi..su anda ask evliligi yapmak istedigini soyluyor bu adimlarla bana geliyor..is yerinede gittim cevresinide gordum..ama basta annem olmak uzere olmayacak duaya amin deme laflari canimi sıkıyor :KK43: onun kariyerli biri olmasi engel mi..onemli olan insan olmak mutlu olmak degilmi..neden toplum insanlari ayirim yaparak seciyor..ailesi istemez diyenler var..35 yasinda meslek sahibi adam ki zaten ilk evliligi ailesinin istegiyle olmus ve mutsuz olmus..bu sefer kendim istedigim asik oldugum kadinla yaşlanmak istiyorum diyor..neden ben dedigimde aşkin nedeni olmaz diyor...ama kimse inanmiyor..siz ne dersiniz dostlar..bende mutlu olabilirmiyim bir gun..:KK43:(

Karşınızdakine güveniyor ve aşkına inanıyorsanız bence kimseye kulak asmayı.
Çevremde prof bir doktor var ve eşi ilkokul mezunu. :KK36:

Adam doktor değilde cemiyet hayatının tanınmış tiplerindenmiş gibi bir hava var :D
Sanki sen onların entrikalı ihtiraslı hayatına ayak uyduramazsın demişler sana :)
Bir de merak ettiğim ya doktor dediğin adam zaten 30 una kadar okul okuyo bu ne ara evlenmişte 6 yaşında bir de bebesi var. maşşalahh hızlıymış :D

Adam doktor değilde cemiyet hayatının tanınmış tiplerindenmiş gibi bir hava var :KK70:
Sanki sen onların entrikalı ihtiraslı hayatına ayak uyduramazsın demişler sana :)
Bir de merak ettiğim ya doktor dediğin adam zaten 30 una kadar okul okuyo bu ne ara evlenmişte 6 yaşında bir de bebesi var. maşşalahh hızlıymış :KK70:
Aslinda komik bir durum yok..evet sisman gobekli gozluklu doktor amcalardan degil..35 yasinda gayet hos bir psikolog ve farkli bir sektorde is yeride var..aktif bir adam..ayrica liseyi bitirdigi sene unv.kazanmis yani evlenip cocuk yapmasi icin cokca zamani olmus ;)

Doktorsa nolmuş, yani doktorların ne gibi bir özelliği var???
En uyuz olduğum mantık, lütfen böyle şeyleri konu bile etme, en başta İNSAN olmak gerek.
En çooook sevdiğim söz :
GÜZELLİĞİNE GÜVENME, BİR SİVİLCE YETER ;
PARANA GÜVENME, BİR KIVILCIM YETER!!!

Sen calisan bir kadinsin okumamis bir ev hanimi olsan belki sorun olabilirdi

Dayım doktor yengem ise ev hanımı ve sorun olmuyor, eşini çok seviyor. Tabi 25 yıldır evliler. İyi örnekleri de var ama günümüzde pek kalmadı. Genelde bunu başroller değil de kv, görümce gibi yan karakterler sorun ediyor

Aslinda komik bir durum yok..evet sisman gobekli gozluklu doktor amcalardan degil..35 yasinda gayet hos bir psikolog ve farkli bir sektorde is yeride var..aktif bir adam..ayrica liseyi bitirdigi sene unv.kazanmis yani evlenip cocuk yapmasi icin cokca zamani olmus :KK66:
Psikolog mu doktor mu?

Canim bende bu dusuncenin sacma oldugunu belirtiyorum..iki insanin mutlu olmasina ne engel olabilir diyorum zaten..ama bilirsin ki bizim toplumumuzun at gozlukleri oldugu icin bende hemcinslerimden fikir almak istedim :KK66:
İyi de bizim toplumda hep kadının daha düşük seviyede olması beklenir bu yüzden tekrar ediyorum çok manasız bir konu.tartışmaya dahi lüzum yok.sen kafanda böyle abartır kendini ezik gösterirsen olacağı varsa da olmaz zaten.

doktor olması bı ayrıcalık degıl kı :)
ev hanımı olsan nolur kı hatta...
gonuller bır oldukdan sonra
ben bıtek serserı takılan sorumluluk bılmeyen erkege karsılık canla basla okumus ve calısan kadın bırlıktelıgıne kılımdır

Back
X