- 23 Haziran 2024
- 7
- 7
- 6
- 35
- Konu Sahibi bittersweetfruit
-
Tecrübem yok ama çok güzel fırsatlar var ayağınızda. Umarım üç senede biraz temel atabilmişsinizdir umarım bir senede toparlarsınız. Hem Sağlıkçısınız hem yurtdışındasınız. Üzülmeyin gayret edin mücadele edin. Sonra Almancı paralarıyla Türkiye’den yazlık alır havanız atarsınız. Bunun hayaliyle yaşayın. Biz ev bile alamıyoruzMerhabalar, 3 sene önce eşimin iş bulmasıyla yurtdışına taşındık. Normalde sağlık çalışanıyım fakat henüz burdaki şartları(dil sertifikası, mesleki sınav vb) tamamlayamadığım için işime dönüş yapamadım. Şartları tamamlayabilmem de en az 1 sene daha sürecek gibi duruyor ki sağlık sistemi Türkiye’den çok farklı, adapte olabilir miyim onu da bilmiyorum. Burda yaşamayı çok sevsem de sırf bu yüzden bazen Türkiye’ye dönmeyi düşünüyorum. Çalışmaya uzun süre ara verip işe tekrar döndüğünde adapte olabilen var mı? Ya da çalışmaya ara verip bu kararından pişman olan? Şu an hiçbir şey bilmiyor gibi hissediyorum kendimi, sanki işe dönsem de yeni mezundan bir farkım olmayacakmış gibi. Bu düşünceler beni çok endişelendiriyor. Bir yandan da çocuk sahibi olma düşüncemiz var fakat bu belirsizlik yüzünden onu da erteliyorum. Buraya taşınmamış olsak muhtemelen şimdiye kadar çocuk sahibi olmuş olurduk. Anlayacağınız kafam çok karışık ve endişeliyim. Siz olsanız ne yapar, nasıl bir yol izlerdiniz? Benzer tecrübesi olan var mı?
Hangi ülkeden bahsediliyor hiç anlayamadım. Hollanda ya da dubai mi diye düşündüm. Neyse benim takıldığım nokta sağlık sektörü için neden başta İngilizce öğrenip sonra ülke diline geçiş yapma planı kurduğunuz. Bazı mühendislikler dışında ülke dili dışında İngilizce sadece bir artıdır aslında şart değildir normalde. Ben eve giren para yeterliyse bu kadar stresi gerekli görmüyorum. Belki bu sene çocuk planını değerlendirmek mantıklı olabilir. Ya da doğum sonrası maaş şartları iyi olan bir ulkeyse mesela almanya gibi, o zaman önce işe girip sonra geciktirmeden hamilelik kısmına geçmek de güzel bir plan olur.Bu 3 senede hiçbir şey yapmadım değil tabi ki. İyi bir seviye ingilizce de istendiği için sıfırdan ingilizce öğrenip onun sınavlarını geçtim, dil geliştirmeme yardımcı olsun diye parttime işler yaptım. Fakat ülkenin anadilini de çok iyi öğrenmek zorundayım ve öyle aylar içinde sular seller gibi konuşulmuyor malesef. 3 yıl içinde 2 tane dili çok akıcı şekilde konuşacak kadar iyi öğrenmek dışardan kolay görülüyorsa şayet hiç de kolay değil ne yazık ki. Kaldı ki bu dönecek miyim kalacak mıyım ikilemi de motivasyonsuzluk yaratıyor biraz.
merhabalar yurt dıısnda uzun yıllar yasamıs birisi olarak, senin durumunda cok arkadasım var. hangi ülkede olduguna gore durum degısır. sağlık calısnıyım demişssin cevremdeki ve arkadaslarım ve yakın akrabalımdan ornek vereyim eger uzman dr ise ingiltere ve avrupa ülkeleri cok da mantıklı degil maddi olarak, donup tr de baslamak sıkıntı degil kısa sürede adepte olursun ve hayat standartarınız da daha da yukselebilir. ama yurt dısnda yasamak istiyprsanız o sınavları vs vermeniz lazım sonrada kademe kademe ilerlemenz lazım meslegınızde. artıları ve eksılerı koymanız lazım ama biizm cevremde avrupa doktor olup gıdıp memnun olan yok onu kesınMerhabalar, 3 sene önce eşimin iş bulmasıyla yurtdışına taşındık. Normalde sağlık çalışanıyım fakat henüz burdaki şartları(dil sertifikası, mesleki sınav vb) tamamlayamadığım için işime dönüş yapamadım. Şartları tamamlayabilmem de en az 1 sene daha sürecek gibi duruyor ki sağlık sistemi Türkiye’den çok farklı, adapte olabilir miyim onu da bilmiyorum. Burda yaşamayı çok sevsem de sırf bu yüzden bazen Türkiye’ye dönmeyi düşünüyorum. Çalışmaya uzun süre ara verip işe tekrar döndüğünde adapte olabilen var mı? Ya da çalışmaya ara verip bu kararından pişman olan? Şu an hiçbir şey bilmiyor gibi hissediyorum kendimi, sanki işe dönsem de yeni mezundan bir farkım olmayacakmış gibi. Bu düşünceler beni çok endişelendiriyor. Bir yandan da çocuk sahibi olma düşüncemiz var fakat bu belirsizlik yüzünden onu da erteliyorum. Buraya taşınmamış olsak muhtemelen şimdiye kadar çocuk sahibi olmuş olurduk. Anlayacağınız kafam çok karışık ve endişeliyim. Siz olsanız ne yapar, nasıl bir yol izlerdiniz? Benzer tecrübesi olan var mı?
Sizinle hemen hemen aynı durumdayız benim de benzer korkularım var. Kendimi çok körelmiş hissediyorum.Merhabalar, 3 sene önce eşimin iş bulmasıyla yurtdışına taşındık. Normalde sağlık çalışanıyım fakat henüz burdaki şartları(dil sertifikası, mesleki sınav vb) tamamlayamadığım için işime dönüş yapamadım. Şartları tamamlayabilmem de en az 1 sene daha sürecek gibi duruyor ki sağlık sistemi Türkiye’den çok farklı, adapte olabilir miyim onu da bilmiyorum. Burda yaşamayı çok sevsem de sırf bu yüzden bazen Türkiye’ye dönmeyi düşünüyorum. Çalışmaya uzun süre ara verip işe tekrar döndüğünde adapte olabilen var mı? Ya da çalışmaya ara verip bu kararından pişman olan? Şu an hiçbir şey bilmiyor gibi hissediyorum kendimi, sanki işe dönsem de yeni mezundan bir farkım olmayacakmış gibi. Bu düşünceler beni çok endişelendiriyor. Bir yandan da çocuk sahibi olma düşüncemiz var fakat bu belirsizlik yüzünden onu da erteliyorum. Buraya taşınmamış olsak muhtemelen şimdiye kadar çocuk sahibi olmuş olurduk. Anlayacağınız kafam çok karışık ve endişeliyim. Siz olsanız ne yapar, nasıl bir yol izlerdiniz? Benzer tecrübesi olan var mı?
Merhabalar, 3 sene önce eşimin iş bulmasıyla yurtdışına taşındık. Normalde sağlık çalışanıyım fakat henüz burdaki şartları(dil sertifikası, mesleki sınav vb) tamamlayamadığım için işime dönüş yapamadım. Şartları tamamlayabilmem de en az 1 sene daha sürecek gibi duruyor ki sağlık sistemi Türkiye’den çok farklı, adapte olabilir miyim onu da bilmiyorum. Burda yaşamayı çok sevsem de sırf bu yüzden bazen Türkiye’ye dönmeyi düşünüyorum. Çalışmaya uzun süre ara verip işe tekrar döndüğünde adapte olabilen var mı? Ya da çalışmaya ara verip bu kararından pişman olan? Şu an hiçbir şey bilmiyor gibi hissediyorum kendimi, sanki işe dönsem de yeni mezundan bir farkım olmayacakmış gibi. Bu düşünceler beni çok endişelendiriyor. Bir yandan da çocuk sahibi olma düşüncemiz var fakat bu belirsizlik yüzünden onu da erteliyorum. Buraya taşınmamış olsak muhtemelen şimdiye kadar çocuk sahibi olmuş olurduk. Anlayacağınız kafam çok karışık ve endişeliyim. Siz olsanız ne yapar, nasıl bir yol izlerdiniz? Benzer tecrübesi olan var mı?
Hic temel yoksa istedikleri seviyede ogrenmek cok uzun suruyor. Okudugun bolumun ustune ingiliz dili edebiyati okuyormussun gibi dusun.3 Senede sil baştan bölüm okunurdu neden bu kadar uzun sürdü zaten 3 sene geçmiş ha 3 sene ha 4 sene. Halledin olmuyorsa tekrar başlayın
Dil sinavini lise hazirlik seviyesi saniyorlar sanirim. Kendi anadili oldugu halde C1 sinavini gecemeyenler biliyorum3 yılda neden öğrenemedin hala diyenleri ağzım açık okudum2 yabancı dili aynı anda öğreniyorsun kolay mı be. Bu yorumları yapanların böyle bir tecrübesi olduğunu hiç sanmıyorum. Meslek edinecek derecede dil öğrenmek oldukça zor. Hele İngilizce dışı bir dilse. Ben yıllardır yurt dışındayım. Ingilizcem çok şükür iyi, hep de çalıştım bir sürü farklı şirkette. Fakat git şimdi Almanca Hollandaca filan öğren deseler valla mecalim yok O kadar yorucu ki.
Neyse çok uzattım. Bi 10 yıl sonraki sen şimdiki sana teşekkür etsin istiyorsan kır dizini 1 sene olmadı 2 sene, ne gerekiyorsa çalış öğren dili. Ara vermekle bisey olmaz. Ama bu fırsat Bi daha gelmeyebilir. Millet kapağı yurtdisina atma derdinde, sen elindeki fırsatı tepmeyi düşünüyorsun. Sakın öyle bisey yapma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?