Kariyer konusunda kafa karışıklığı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nkrcklr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2016
1.794
592
123
Arkadaşlar şu an türkiyede bir şirkette çalışıyorum. Yazılımcıyım. Bir süredir Almanyaya gitme düşüncem vardı sevgilim oradaydı. Ama ayrıldık çünkü ben de yurtdışına gidecek enerji yok tr de kalıcam dedim. O da ben gelmek istemiyorum dedi zaten direkt şartı almanyada yaşayacak bir kız bulmaktı en başından. Şu an hastalığımdan dolayı (diz kireçlenmesi) raporluyum. Bir süre psikolojim iyi değildi mesleki anlamda vs de bıraktım kendimi. Şimdi şimdi toparladım. Normalde almanca sınavına girecektim hastalık olmasaydı bu yıl. Şimdi kafam karıştı çok. Almanyada yeni bir hayat kuracak gücüm yok ancak yine de dil sınavına yönelip ona mı çalışsam? Yoksa kendi mesleğimle ilgili de yükselme anlamında sınavlara hazırlanıyordum. çeşitli sertifikalar için. Almanya olayı olunca bunları rafa kaldırmıştım. Sadece dile odaklandım 2 yıldır. Şimdi nereden başlamalıyım? Yine yurt dışı hayalimin peşinden mi gitmeliyim yoksa tr de mi kalmalıyım? Ülkenin durumu beni korkutan hiç güvende hissetmiyorum bu ülkede. Ama yaşımda 36 birkaç yıla daha da yükselip maaşımın artma durumu da var. Yeni bir hayata cesaretim yok yalnızım bu sefer üstelik. Yurtdışını ve orada yaşamı çok seviyorum sık sık giderdim iyiyken. Kafam karışık siz ne yapardınız? Evde olduğum süreyi değerlendirmem gerek 3-4 aydır sadece hastalıkla ilgilendim.

Ben Almanya'dayım, bilgisayar mühendisiyim. Berlin, Hamburg, Münih'te yazılım işi ararsanız Almanca'ya gerek yok, İngilizce yeterli. Ama o da tabi B2 en azından. İş kısmına da gelince eğer backendçi/frontendçi falansanız rekabet ÇOK YÜKSEK. Ama daha veri mühendisi, yapay zeka alanındaysanız daha rahat.

Bu çok kişisel bir karar. Eğer burada mutsuzsanız yurtdışı şansınızı değerlendirin. Eğer aileniz ile yakın olmak istiyorsanız burada ilerlemenin yollarına bakın.
Yurtdışı süreci biraz sancılı olabilir evet, ama tamamen isteğinize bağlı. Çok isterseniz yapabilirsiniz neden olmasın ?

Evet biliyorum b2 yi almak için uğraşıyodum zaten. Rekabeti de biliyorum hazırım rekabete sadece yeni bir hayat kurmak zor geliyor bakalım.

Evet biliyorum b2 yi almak için uğraşıyodum zaten. Rekabeti de biliyorum hazırım rekabete sadece yeni bir hayat kurmak zor geliyor bakalım.
Yani hastalıklarınız falan da varmış ve biraz fazla hassassınız diye hatırlıyorum önceki konularınızdan. Buradaki sağlık sistemi Türkiye'deki gibi değil. Öksürükten ölsen de sana antibiyotik vermiyorlar git bitki çayı iç diyorlar. Acilde gerçekten "acil" değilseniz saatlerce bekliyorsunuz, Türkiye'deki gibi karnım ağrıdı, başım tuttu asla yok. Parayla yaptırmak isterseniz ne kadar tutuyor bilemem ama kamusal hizmetler Türkiye'deki gibi hemen müdahale şeklinde değil, cidden gerekmedikçe. Bunu da düşünün.

Evet biliyorum Almanya da yaşadım bir süre. Onlar düşündürüyor zaten beni de herşeyi kendiniz yapmak zorundasınuz atıyorum burada temizlikçi nispeten kolay bulunur. Ne bileyim online sipariş ucuz orada öyle değil. Tam sağlıklı olsam kesin gelirdim ama hastalık kısmı beni düşündüren

Tabi o da var IKEA'dan kuruluma gelen adamla beyaz yaka arasında 10 kat maaş farkı yok. Temizliğe gelen ablayla da. Bu nedenle çoğu işi insanlar kendi yapıyor eğer durumları ciddi iyi değilse.

En doğru kararı siz vereceksiniz.Farklı ülkede tek başına olmak sizi kamçılar güçlendirir mi yoksa hastalık ve benzeri konular gündeme geldiğinde o baskının altından kalkamacak durumda mı olursunuz???? Ülkenin gidişatı belli yarın ne olacağını hiç birimiz bilmiyoruz,belirsizlikler ülkesi butası Mantıklı ve doğru bir karar almanızı dilerim...

Size özelden yazabilir miyim

Temizlikci gazeteden ebaydan ilanlardan bulunuyor, su zamanlar en cok zorlandigim konu; market alisverisi. Online siparis tek markette var ,oda ortama üstünde fiyatlari.

Öncelikle sıfırı tüketenler gidince çaresizlikten tutunmak zorunda kalıyorlar. Sizin gibi ortalama birisi gidince uyum sorunu yaşar. Çünkü burda da bir düzeni vardı. Ayrıca kültür konusunda uyum sağlamanız düşündürdü beni. O kültüre göre yetişmis gibi oldu.

Kültür konusunda uyum sağlamam nasıl düşündürdü tam anlamadım?

Sıfırı tüketenler konusunda haklısınız. Ben oraya gidince aksine konforum azalacak

almanya konularına hep yazdığım şey

artıları var eksileri var bu işin

atıyorum

-burada atlayıp aracınıza ya da sözleşip arkadaş grubunuzla etkinlikte etkinliğe koşan bir insansanız
-**20 senedir kuaförünüz, manikürcünüz, temizlikçiniz, sizin kıyafetleri alıp kuru temizlemeciye de bırakıveren bir apartman görevliniz, mahallede evlere dağıtım yapan bakkalınız, balık pişiriciniz, tanıdık tuhafiyeniz, tanıdık bilmem neyiniz varsa cidden tüm bunların içinde büyümüş yetişmişseniz
-aile eş dost arkadaş komşu (bu birlikte kampa gidilen arkdaş grubu da olabilir, AVMye gidilen de fark etmez ister birlikte klübe gidin ister mevlüde fark etmez) ilişkileriniz çoksa, her bayram bir planınız her yaz 3-5 nişan-düğününüz varsa. ve bunlara aman gitmesem de hiç uğraşasam keşke diye bakıyor değil de instagrama koymak için bile olsa gitmeye hevesli iseniz
-en azından Iğdır kayısısıyla Malatya kayısısını ayırt edecek Adana maruluyla kıvırcık farkını bilecek kadar bu topraklara hakim, sızma zeytinyağını çocukluktan öğrenmiş, boyozlu ya da Ankara simitli (bu uzar kavurmalı bir Diyarbakır kahvaltısı da olabilir) kahvaltı insanı iseniz, hangi balık ne mevsim yenir filan kapmışsanız

bu insansanız Almanyada ölürsünüz. 35+ yaştan sora sosyal çevre filan olmuyor o iş yaş.

ha yok
öğrenciyken de her işimi kendim yaptım
3 ay sahibindenden ev aradım tüm detayları okurum sözleşmelerde filan
yetişkin hayat dediğin zaten böyle birşey
kendi başıma 5 kere taşındım
tüm evi söker takarım
ev arkadaşlarım da olsun geçinirim, kimseyle sorun yaşamadım şimdiye kadar, 25 m2de de yaşadım
mesaim bitsin kimse beni aramasın daha, mesafe candır.
*kendi kendime acaip mutluyum ben zaten bi de yabancı sevgilim olsa miss bak
üstüme başıma kılığıma kıyafetime makyaja vs. uğraşacağıma paten yapayım kayak yapayım, bilmiyorsam öğreneyim, şahane ki bu!
**komşu akraba filan ben zaten bilmiyorum
park bahçe koşular doğa yürüyüşleri bana bunlarla gelin ama 1 devlet dairesinde de 3 ay evrak beklerim sorun yok neticede bir h.sonu Colmar diğer h.sonu Interlaken, daha ne isterim...

insanı iseniz, zorlayın, neden olmasın?

ben bu 2 prototipe birden uyuyorum (** maddeleri hariç, * maddesi de eskiden yoktu sonradan edindim o kafayı) ikisi de ben. bu yüzden ben de 2 senede bir krize giriyorum gitsem mi kalsam mı diye...(5 sene filan yaşadım almanyada değişik zamanlarda)

bu noktada da hala tr'de olma sebebim biraz şu: orada da tek başına bekar çalışan olunca abad olmuyorsun. karı koca çalışman lazım. çok çok üst düzey iş yapsan bile maaşlar ABDdeki gibi filan uçmuyor. o kadar çalışıp kazanacaksam (o hırs ve güç varsa yani) zaten tr'de çok güzle paralar kazanılır egede filan da yaşanır. ben egede yaşayıp ABDye çalışıyorum. şu an için böyle.

ama çocuk olacaksa aile olacaksa sırf çocuk bedava dil öğrenir güzel okula gider (iyi şehir seçmek lazım onun için tabi) diye bile gidilir.

Tüm mesajınıza komple katılmakla beraber para kısmı da eğer bekarsanız ayrı, evli ve eşinizin çalışma çalışmamasına göre hesaplanıyor. N Nkrcklr Vergiyi en çok ödeyenler bekarlar maalesef. Başka ülkelerden relocationla gelenlerde ilk maaşlar bir tık düşük olabiliyor, amaç gelmek olduğundan para 1. planda olmayabiliyor. Senior yazılımcı için maaş skalası Berlin'de brüt 70k eurodan başlar çok iyiyseniz 95'e kadar gider. Vergi diliminizi seçip hesapladığınızda ve kira verdikten sonra elinizde kalan para Türkiye'de ortalama üstü bir şirkette senior maaşından daha azdır. Paranın alım gücü var tabi ki zorluk çekmezsiniz ama öyle çok biriktireyim ya da Amerika'daki gibi aksın yok.

" orada da tek başına bekar çalışan olunca abad olmuyorsun. karı koca çalışman lazım." derken kast ettiğim oydu.

vergi yükü gerçekten çocuksuz bekar çalışan sosyal yardım almayan insanların üzerinde.
ha türkiyede öyle değil mi türkiyede de büyük oranda öyle ama burada zaten çocuk parası kira parası vırt zırt yok olan da aşırı değil.

orada gidiyorsun 4 çocuklu sudanlı, almancası hala a1 kadın senden güzel evde oturuyor, çünkü sosyal yardım, sen de temiz güzel ev bulamıyorsun, bunları filan kabullenmek gerekiyor.

Azcık kısa yazsanız yorumlarınız roman gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…