- Konu Sahibi marmelatkardelen
-
Bi tanıdığım boğaziçi okudu,orda doktorasını yaptı doçent oldu.Ben yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ama konuştuğum kişi lise terk akademik olarak ilerlemek yüksek lisans doktora şeklinde o kişiyle uyuşmazlığımı artırır mı?
Artırır. Şimdi olmasa dahi ileride sıkıntı olur. Sen yapnasan konuştuğun kişi yapar.Ben yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ama konuştuğum kişi lise terk akademik olarak ilerlemek yüksek lisans doktora şeklinde o kişiyle uyuşmazlığımı artırır mı?
Ne yani, adam lise terk diye yüksek lisans yapmaktan vaz mı geçeceksin? Yani lise terk demek ortaokul mezunu demek. Kendine denk görüyorsan düşünme hiç.Ben yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ama konuştuğum kişi lise terk akademik olarak ilerlemek yüksek lisans doktora şeklinde o kişiyle uyuşmazlığımı artırır mı?
Siz ne mezunusunuz?Ben yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ama konuştuğum kişi lise terk akademik olarak ilerlemek yüksek lisans doktora şeklinde o kişiyle uyuşmazlığımı artırır mı?
Her yerde zibil gibi üniversite varken. Neden lise terk ile kalmış. Yok yani eğitim sistemimiz zor olsa tamam diyeceğim. Bence kendini geliştirmek bir yere kadar, bizim ülkede bir erkeğin liseyi bitirememesi tamamen zeka eksikliği göstergesi.Sırf konuştuğunuz kişi ile arayı açmamak için okumaktan vazgeçerseniz çok pişman olursunuz.
Hayatına aldığın kişi sana uymuyorsa ayrılın gitsin.
Her yerde zibil gibi üniversite varken. Neden lise terk ile kalmış. Yok yani eğitim sistemimiz zor olsa tamam diyeceğim. Bence kendini geliştirmek bir yere kadar, bizim ülkede bir erkeğin liseyi bitirememesi tamamen zeka eksikliği göstergesi.
Kadinlarimizi tenzih ediyorum çünkü hala kız çocuklarının okuması aile tarafından desteklenmiyor.
Bunun narsistlik olduğunu düşünmüyorum. Zira belli eğitimler almış insanların vizyonu ile almamış ve kendini yetiştirmemiş insanların vizyonu bir olmuyor. Bir süre sonra konuşacak konunuz kalmıyor. Etrafımda bana bir şeyler katamayacak insanların olmamasını istemem narsistlik ya da bencillik değil kesinlikle. Burnu havadalık da değil fakat eğitimin bazı sınıfsal farklar yarattığı aşikar.Artırır. Ben bu konuda narsıst bırıyımdır. Cevremdekı arkadaslarım, akranlarım. Iyı unıversıtelerden ya da bolumlerden mezun olmak zorunda. Yoksa zorunda kalmadıkca muhatap olmuyorum pek.
Bu yoruma da kesinlikle katılıyorum. Konu özelinde değil ama genel olarak artık üniversite mezunu olmak çok kolay. Üniversite mezunu olmak için belki maddiyat gerekiyor buna sözüm yok ancak şu ortamda lise bile bitiremiyorsa bir insan, ben de zekasından şüphe ederim.Her yerde zibil gibi üniversite varken. Neden lise terk ile kalmış. Yok yani eğitim sistemimiz zor olsa tamam diyeceğim. Bence kendini geliştirmek bir yere kadar, bizim ülkede bir erkeğin liseyi bitirememesi tamamen zeka eksikliği göstergesi.
Kadinlarimizi tenzih ediyorum çünkü hala kız çocuklarının okuması aile tarafından desteklenmiyor.
Kendini geliştirse de ya düzgün birisini bulamazsam ve toplum deyişi ile "evde kalırsam" korkusu bana göre hep bunlar. Yoksa doktora yapmayı düşünen kadınla lise terk adam ne alaka. Kesinlikle anlaşmaları mümkün değil. Keşke toplumumuz kadınlara daha adil davransa..Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum.
Konu sahibide ilginç aslında kendini geliştirmek isteyen bir kadının, eğitim durumu lise terk olan birinde ne buluyor yada neden birlikte olur bilemedim.
Kendini geliştirse de ya düzgün birisini bulamazsam ve toplum deyişi ile "evde kalırsam" korkusu bana göre hep bunlar. Yoksa doktora yapmayı düşünen kadınla lise terk adam ne alaka. Kesinlikle anlaşmaları mümkün değil. Keşke toplumumuz kadınlara daha adil davransa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?