Kariyer meselesi?

marmelatkardelen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2025
21
-2
1
22
Ben yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ama konuştuğum kişi lise terk akademik olarak ilerlemek yüksek lisans doktora şeklinde o kişiyle uyuşmazlığımı artırır mı?

Ben bu sekilde olup ilerde sorun olan da gördum hic sorun yasamayan da gördüm, onun kendini ne kadar gelistirdigi...sizin de ne kadar mütevazi olabileceginize bagli.. bu yuzden uzun sureli iliski ask vs degilse riske gerek yok

Ben bu sekilde olup ilerde sorun olan da gördum hic sorun yasamayan da gördüm, onun kendini ne kadar gelistirdigi...sizin de ne kadar mütevazi olabileceginize bagli.. bu yuzden uzun sureli iliski ask vs degilse riske gerek yok
Daha yeni konuşmaya başladık ama hoşuma gitti aslında konuşması vs kendini gelistirmis gibi geldi ama bilmiyorum daha tam tanımadan anlayamayacağım galiba :)

Ara cok acik burada. Dandik bir lisans universitesinden mezun biriyle lise mezunu biri karsilastirmasindan cok uzak bir konu sizinki.
Tabii ki kendini cok gelistirmis olabilir bu kisi ama dusuk ihtimalli bir durum. Ben sanirim hic bu topa girmezdim. Simdi anlasirsin, bazi durumlar gozune batmaz veya goremezsin sonra da sorun olur, ne kadar olmaz desen de baglanacaksin iliski uzadikca. Belki yanlis kararlar alacaksin evlilik gibi falan. Ben direkt elerdim bu kisiyi ozel iliski anlaminda.

Esnaflar babasinin isini devam ettirmek icin terk etmis
zorunluluk yok bir şey yok, liseyi bitirip devam ettiremiyor muymuş babasının işini? gereksiz görüp bırakmış diye düşündüm, liseyi dahi keyfi bitirmeyen kişi kendini ne kadar geliştirir o kısım da kafamda hiç oturmadı. sen 22 yaşındaymışsın o kaç yaşında? hele şu dönemde belli yaşın altında lise terk birisinin kafasını asla anlayamam.

Bir de kendimizi ifade ederken kullandığımız dilin, kelime seçimlerinin çok önemli olduğunu; algımıza dair çok ipuçları içerdiğini düşünüyorum. "uyuşmazlığa sebep olur mu" diye sormamışsınız, uyuşmazlığı "arttırır mı?" demişsiniz. Zaten şuanda da uyuşmazsınız yani kısacası. Lise terk demek ilköğretim mezunu demek, lisans mezunuyla zaten uyuşmaz, akademisyenle arasında uçurum olur bence.

Esnaflar babasinin isini devam ettirmek icin terk etmis
Esnaf ol.asi terk etmesi için bahane . Liseyi bitirip , devam edebilirdi. Sonradan açıktan devam ederdi. Maksat kendini geliştirmek.
Bir tanıdığımız var. Bu şekilde boş vakitlerinde de hep dilini geliştirmeye çalışır.
Bu arada maddi olarak çok iyiler zaten ama adam kendini geliştirmeyi seviyor.
Bir arkadaşımda yusek lisans yaptı, esi lise mezunu. Geçinip gidiyorlar.
İki örneğinde ortak noktalar, maddi sıkıntıları yok
2.si hayata bakışları aynı. Birlikte güzel vakit.. gecirebiliyorlar

ben mali müşavirim ayrıca yüksek lisans da yaptım, eşim esnaf kurye kendisi üniversite terk. 1 yıl dolmak üzere evliliğimizde. Aramızda statü farkından çok entelektüel anlamda da çok fazla fark var. Evlenmeden önce bunların hiçbirini görmedim ama evlendikten sonra farkı çok iyi görüyorsunuz, sorun ediyor muyum evet başlarda sorun ediyordum fakat artık etmiyorum çünkü ortak paydada anlaşmaya çalışıyorum. normalde de statüye önem veren biri değilim ama aileniz ve siz statüye önem veriyorsanız ki çok normal bir durum gözden geçirin.

Bence bu ileride sorun yaratabilecek bir şey olabilir. Ben şu an doktora yapıyorum ve zamanla şunu fark ettim. İyi bir lisansüstü eğitim aldıkça olaylara bakış açın değişiyor, daha çok sorguluyorsun, analiz ediyorsun, derinlemesine düşünüyorsun. Ama karşındaki kişi bu tarz düşünme alışkanlıklarına sahip değilse, iletişim kurmak bazen zorlaşıyor. Sürekli bir şeyleri açıklamak, aynı temellerde buluşamamak insanı yorabiliyor. Eğitim seviyesi her şeyi belirlemiyor tabii ama belli bir entelektüel uyum da gerekiyor gibi geliyor bana.

Kararlarınızı "konuştuğunuz" kişiye göre alacaksanız ne yaptığınızın bir önemi yok. Konuştuğunuz kişi bunu çok dert ederse ve size kıymet veriyorsa ne yapar ne eder eğitimini tamamlar zaten. Eğer dert etmeyecek olgunluktaysa ve kendini geliştirmişse sorun olacağını da sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…