Kariyer mi ? Annelik mi ?

2side..hem çalışır hemde çocuğuma bakarım..sadece 0-4 yaş arasını mutlaka sedece ona ayırırım sonra kadığım yerden devam..

elmayla armutu karşılaştırır gibi olmuş.
annelik ayrı kariyer ayrı.
dünyadaki hiç bir makam,hiç bir mevki annelikten aldığınız hazla karşılaştırılamaz.
bu anlamda çok yükselmek uğruna anneliği ertelemekten yada sürekli çalışmaktan yana değilim.
ama elinde imkanı olduğu halde çalışmayan,üretmeyen,kendini eve hapsetmiş olan (heleki zamanında çalışıpta çocuğum için çalışamayacağım diyenler) kadınında çok verimli bir anne olabileceğini düşünmüyorum.
istisnalar vardır elbet.bu yüzden kimse gereksiz alınganlık yapmasın.

ben anneliği seçtim
11 yıllık işimi bıraktım
ama zor çok zor
onun mutlu ve güvende olması paha biçilmez ama kendimden çok şey gitti
birde seneye kardeş düşünüyoruz artık çalışma hayatına ne zaman dönerim bilmiyorum

bu mudur bu dur :hooray:

katılıyorum...
başlalarının ayağıyla (bu eşinizde olsa )çok fazla yol alamassınız,hayatta işte önemlidir...
ilk 3,4 yıl çocukla birebir anne ilgilenmelidir mutlaka ama ondan sonra devam edilebilir...

ben kesinlikle annelik diyenlerdenim.hamileliğim riskli olduğu için çalışmayı bıraktım.doğdu,6 aylıkken tekrar başladım,geciktiğim günlerde arka arkaya tel,çocuk durmuyo.hastalıkları o bu.zaten çok seviyorum çocuklarımı.akşam eve gelip onu emzirdiğim zamanlara milyon tane kariyer,makam verseler değişmem.şimdi yine başlıcam bakalım hayırlısı.
bu arada ablam 2 çocukla kariyerine devam ediyor.doğuma kadar izin kullanmaz ve doğumdan sonra da sadece 1ay kullanır.ben kıyamadım çocuklarıma o kadar küçükken.onların ağlası beni kahrediyor.biraz duygusalım sanırım.

kesınlıkle katılıyorum.. bende anne olmayı senelerce calısıp calısıp farklı konumlara gelmeye tercıh ederdım.. ama karıyer dıyenlerde azınlıkta degıl.tabııkı saygı duymak gerek.. sonuna kadar da saygı duyuyorum .sonucta herkesın kendı hayatı ama ne bıleyım bana hıc de dogru gelmıyor acıkcası..hersey zamanında guzel.. karıyer yapacagım bulundugum yerde yukselecegım derken bı kadın olarak en guzel en verımlı caglar annelık kadar kutsal bı duygudan mahrum kalıyor.. :çok üzgünüm: bellı yasa geldıkten sonrada ınsan endıseye kapılıyor.. annelık gıbısı varmı ya.. :asigim: Rabbım dıleyen ısteyen herkese yasatsın o duyguyu.. :Saruboceq:

kelimesi kelimesine katılıyorumm
kaydirigubbakcemile5

İkinci çocuğuma hamileyken müdürümün beni odasına çağırıp, "kariyerine darbe vuruyorsun, döndüğünde şefliğin elinde olmaz" demişti. Ben ikinci çocuğumu herşeye rağmen doğurdum. Ama her ikisi bir arada gidebilir de, Türkiye gibi bir toplumda kadınların önüne çocuk engel olarak konuluyor.

kariyerde önemli ama Annelik daha agır basardı..

bızım oturdugumuz sitede anne baba univde oğretım gorevlısıydı yasları 65kusur ve cocuklaıda ikiz 15 yasındaydı.. önce kariyer demekten cocuk yapmayı ertelemıslerdi.. ve bu durumdan cocukları çok rahatsızdı..herkes bizle dalga gecıyor dedenız yasında babanız dıyorlarmıs.. kendılerı 25ye basınca çocuk yapmak istedıklerını soylemışlerdi

bence evlilik ve bir bebek sahibi olmak,kariyer sahibi olmaktan daha önemli.kariyer illaki master yapmak falan demekse.çoğu kariyer peşinde olan kadınlar ya hiç evlenmiyorlar,çünkü bu kariyer peşisıra karşındaki adamı ararken mükemmeliyetçiliği de getiriyor,ya da 30lu,40lı yaşlarda evleniyorlar.o yaşlardayken bir çocukları ya oluyo,ya da artık çok geç olduğu için olmuyor.yani kariyerleri uğruna hayatı kaçırmış oluyorlar.önce annelik,sonrada bebeğime güzel bi gelecek sağlamak adına iyi bir iş bulup çalışmak tabiki.

ben calısan bır bayan olarak cocuk sahıbı oldugumda kesınlıkle calısmayı dusunmuyordum
ama ısyerımın tum sosyal hakları fazlasıyla sunması gun ıcınde cocugumun sureklı gorebılmem, ısımle evımın yakın olması ve annemın sen calıs ben cocukla ılgılenırım demesı uzerıne ıs hayatıma hıc ara vermeden devam etmeme sebep oldu
ıkısının aynı anda gıdebılmesı ıcın cocugun cok cok guvenılır bırıne teslım edılmesı lazım
aksı halde hıcbır bayan cocugunu bırakıpta adım atmaz

herseyden once cocugum gelır bence bu her anne ıcın aynıdır

ben eger kariyer yapmayi dusnuyorsam bu cocuguma daha iyi bir hayat sunabilmek icindir.
bu durumda 30 a kadar kariyer dusunmek hicte mantiksiz degil..
saglikliysam herzaman anne olabilirim ama 30dan sonra kariyer zor yaparim..
o yuzden once kariyer sonra cocuk..
bana gore cocuk demek hayattaki en buyuk sorumluluk ben anneysem elimde imkan varsa yavruma en iyisini sunmak zorundayim kendimi kendimden cok ona karsi sorumlu hissederim yoksa anne olmaya birsey yok..
yani bu cocugu takmamak degil tam tersine cok onemsemek ona iyi bir hayat kurmaya calismak. benim icin bu boyle.:ecrin_bebek:

çocukta yaparım kariyerde diyenlerdenim zemuszemus

zaten sosyal haklarımı rahatça kullanbileceğim biryerde çalıyorum doğum öncesi ve doğum sonrası iznim, doğum sonrası istersem 1 sene ücretsiz iznim, haftada 1 gün yada hergün 1,5 saat süt iznim var yan, beni doğur doğur diye teşvik ediyorlar nerdeyse kaydirigubbakcemile2

maddi durumumda müsait olur sanırım, annem yada kayınvalidem bakmazsa bakıcı tutmak için

bi çırpıda büyür gider diye düşünüyorum, teyzelerimiz ninelerimiz akşama kadar tarlada bağda bahçede çalışmış 4er 5er tanede çocuk büyütmüş bizim tek farkımız gökdelenlerde gri camlı masa başı işlerde kafa patlatmamız istersek bizde başarabilirz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…