Kariyer mi bebek mi ?

Su_perisiiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2017
812
659
103
iyi günler hanımlar,

Ben 6 aylık evliyim, üniversiteyi aslında düğünden önce bitirmek istiyordum ama birtane dersim açıkta kaldı. Bu son derside verdim şimdi ve biz aslında çocuk düşünüyoruz ama aylardır denediğimiz halde olmuyor.
Yakın bir zamanda işe girme imkanım var ama benim kafam karıştı sizce hiç işe girmeden çocuk mu yapsam yoksa işe girip bir kaç ay çalışıp öylemi yapsam. Aslında ben biran önce en azından bitane yapmak istiyorum çünki yaşım 21 yaza 22 oluyorum. Ama bu yaşıma kadar hiç iş tecrübem olmadı stajlar haricinde, bu yüzdende tecrübe edinmek istiyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleme:
işe gir

çalışmalara devam

yaptın doğdu derken bir yıl geçer

doğumdan sonra işe dönmesen bile birkaç yıl sonra döndüğünde bir tecrüben bulunur

üniversiteyi 26 yaşında bitirip hiç çalışmamış 30 yaş üstü birinin iş bulma olasılığı düşer

ama daha önceki o bir yıl çalışma bile çok artı katabilir size

bu arda yaşınız da genç

çocuk için strese girmek de 6 ayda erken

olur daha akışına bırakın

Aceleniz ne? Bir işe girin. O arada evliliğiniz otursun. 1-2 yıl çalışın.

Çocuğun herhangi bir yaşta olabilir ama kariyer yapma olayın belli bir yaştan sonra yok. BDVde çocuk için işini bırakıp geri dönemeyince vah tüh eden çok kadının konusunu okudum. Önce bir işiniz, ekonomik özgürlüğünüz olsun. Çocuğun sizin yaşınız için çok da acelesi yok.

26-27 yaş çocuk için geç değil. Bence işe gir bebeğin ne zaman olacağı belli değil. Az çok tecrübe kazan.
Hamilelik, doğdu, büyüdü derken 3-4 sene geçer. Yaş olacak 30-31 tecrübesiz elemanı kolay kolay kabul etmezler..

is tabiki. cocuk olursa o ara olsun ama kafani bi yere sokmus olursun. digelim bi sene olmadi napicaksin? evde daralirsin

+

biri de benim mesela

işin ilginci ben hamile iken de çalıştım hatta çocuğum 3,5 aylıkken haftada 6 gün çalışmaya geri döndüm

çocuğum 2 yaşından beri kreşe gidiyor ama iş verenler hala çocuğum var diye beni işe almıyor ve bunu da çekinmeden yüzüme söyleyebiliyor

çocuğunuz var diye erkek adayı aldık cümlesini işittiğimden beri hiçbir şeye şaşırmamayı öğrendim

İş.
Bebek olunca eğer maddi olarak sıkıntıda değilseniz ek gıdaya geçsin, aman bir yürüsün, dur konuşsun, bezden kurtulsun belki benim gibi madem bu keşmekeşin içindeyim bir tane daha olsun onun da dişi, kuşu derken en az 3 yıl çalışamayacaksınız sonra yaş olmuş 30, sıfır iş deneyimi, kariyer yapmak için geç kalmış olacaksınız. Artık öğrenciler 18 yaşında başlıyor çalışmaya, şirketler hem yeni mezun hem genç hem de deneyimli arıyorlar.
Ayrıca evliliğimin oturmasını beklerdim. Tatillere gider, yer içer gezerdim.
İlk bebeğimi 33te (5 yıllık evlilik) diğerini 35te(7 yıllık evlilik) kucağıma aldım, erken oldu diye ara ara düşünürüm.

Aslında benim acelem yok, bende çalışmak istiyorum ama eşim çok istiyor birde cevre baskısı beni şu 6 ayın içinde bıktırdı.
Tabi birde beklersem sonrada olmazsa diye korkum var.
İleride işsiz kalınca ya da çocuğunuz bir şey istediğinde alamadığınızda çevre yardım etmeyecek size. O yüzden çevre baskısını sallayın.
O kadar yeni evlisiniz ki, aylardır deniyoruz dediğinize göre hep istiyordunuz. Çocuk sahibi olmak çok güzel, inşallah yaşarsınız. Ama biraz daha beklemek aileniz için en iyisi. Sonra çok pişman olursunuz. 30 yaşından sonra iş bulmak zor.

Aslında benim acelem yok, bende çalışmak istiyorum ama eşim çok istiyor birde cevre baskısı beni şu 6 ayın içinde bıktırdı.
Tabi birde beklersem sonrada olmazsa diye korkum var.

6 ayda çevre baskısı mı

ilk söyleyene daha yeni evliyiz deseydiniz ya

çocuğumu evlendikten 4 yıl sonra kucağıma aldım

hiç kimse de tek bir kere hani çocuk demedi bırak demeyi ima etmedi

yaşım da küçük değildi 30 yalında anne oldum

çevreniz bunu diyecek potansiyelde ise siz de susturacak potansiyeldesiniz

kaldı ki evliliğiniz cidden yeni aceleye gerek yok

30 yasindan sonr ahic is tecrubeniz yoksa is bulamazsiniz. bence once ise girin. Hem bebek icinde birikim olur bir miktar.

Bu zaten ayrımcılık da kaldı ki konu sahibi hiç tecrübesi olmadan bir şey olmadan çocuk yapıp kariyere atılmayı düşünüyor. Bu yolları komple tıkamak demek. Dediğiniz gibi çocuğunun olması çoğu işverence hala dezavantaj. Dilerim bu ayrımcılığı yapmayacak bir işverene denk gelirsiniz.

geldim mi gelmedim mi bilmiyorum

çocuğunun annesiyim diye beni yanında çalıştıran bir işverenim var

şaka bir yana eşimle kendi işimde çalışıyorum ama 10 yıllık tecrübeli X alanda deneyimli X müdürü aradıkları bir pozisyona başvurduğumda oğlunuz daha ilkokula gidiyormuş deyince irrite oluyorum cidden

yaşım 38

10 yıl üstü tecrübe için en az 35 üstü gerekiyor

bu durumda da çocuğu 20 yaşında yapmış olmam lazım ki "boş verin çocuğu, o reşit artık " diyebileyim

bu da belli bir seviye üstü eğitimli birisi için mümkün değil

üniversite artı yüksek lisans artı yabancı dil artı alanında uzmanlık istiyor hatta özellikle bayan istiyor zira bizim işte erkekler çok fazla o tarz işlerde sebat etmiyor çabuk ayrılıyor ama çocuk da dert ediliyor

traji komik yani

bir daha böyle bir görüşmeye gidersem onları konuşturmadan kendimi tanıtırken çocuğum sıkıntı ise boşuna iki tarafın da zamanı gitmesin diyeceğim artık

zira CV'de de yazan çocuk sonra birden sorun oluyor babaannesi neden yakında oturmuyor moduna giriyorlar

Ben yurtdışında üniversite okudum haliyle bir anadil seviyesinde birde iyi dercecede yabancı dilim var. Üniden önce eğitimim için çalışmak zorunda kaldım ailem bana maddi yardım edemediği için. Yani iş tecrübem var ama bu bölümle ilgili değil, sadece üni okurken çeşitli stajlar yaptım. Şimdi bir arkadaşlarda en azından bir yıl çalış diyor ama sizinde yazdıklarınız benimde kafamı kurcalıyor, yani tecrübem olsa bile cocuktan dolayı tercih edilceğimi sanmıyorum

henüz çok yeni evlisiniz. bence çocuk düşünmeden önce bir işiniz olsun. ne olacağı belli olmaz, belli bi süre geçsin.

ben hiç tecrübeniz yok sanmıştım ama ben ilk çalış diye yazanlardan biriyim

yani çocuklu olunca bunlar var da hiç tecrüben olmayınca alınma ihtimalin daha da düşüyor

hem işi öğrenecek bir de çocuğu var deyip vazgeçmek daha kolay

işe başlayın

hayırlısıyla çocuk da olur

aceleye gerek yok

biraz akışına bırakın hayatınızı

ayrıca da yabancı diliniz vs varmış alanınızı bilmiyorum ama kurumsal bir yerde çalışmaya başlarsanız

çocuktan sonra da devam edersiniz

siz iş aramaya başlayın

çocuk olursa bu arada o zaman düşünürsünüz

germeyin kendinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…