- 17 Eylül 2014
- 315
- 149
- 48
- 38
- Konu Sahibi dumanseda122
-
hiç büyük meblağ değil o holdingler içinde 3 dil bilmek gerekiyor maalesef ve donanıma çok bakıyorlar.. işte onlar gerçekten yüksek lisans arıyorlar.. benim arkadaşım bu holdinglerden birinde tabi kız amerkada okudu yüksek lisansını bilmem nerde yaptı geldi 7 bin tl ye başladı.. o asistanlık işi sandığımız bir iş değil maalesef .. tabi ben bu alanda kariyer hedeflemediğim için buraya yazdım.Eğer siz Türkiye'nin holding denince akla gelen ilk üç şirketinden birinde, o şirketin Yönetim Kurulu üyelerinden birinin asistanı olarak çalışıyorsanız 3.000TL çok da büyük bir meblağ değil.
Çünkü yaptığınız işin stresi, yoğunluğu gerçekten çok fazla.
Yazdığımı o ortamda çalışmayan kişilerin anlamasını beklemiyorum
Ama siz her an diken üstündesiniz, sürekli yurtiçi yurtdışı görüşmeler yapıyorsunuz.
Yöneticinin görüştüğü her kişi, önüne imzaya gelen her evrak mutlaka sizin elemenizden geçiyor
Şirket içi - şirket dışı o kadar fazla kişiyle uğraşmak zorundasınız ki bu gerçekten çok yorucu
Söylemek istediğim her işin kendisine özgü zorlukları var...
ben kendi gördüklerimden bahsettim..Öyle insanların 'mongoldan bir önceki safha' olduğunu düşünüyorsanız ne diye bulaşıyorsunuz üniversite okumaya??
valla hepsini görüyorum iş yerimde o tiplerin 2 cümle laf konuşamıyorlar.. mongoldan bir önceki safha
banlatmaya çalışıyorsunda yemezler cicim kaybol..senin gibi bir dahiyi ülkemiz nasıl görmezden gelir ya valla üzüldüm şimdi baya
alıştım artık.. ekşi sözlükte dalga geçilenler bunlar.. olsun arada güzel yazanlar gerçekten ciddiye alıp cevap verenler için konu açmaya değer.konu sahibine neden bu kadar yüklenildi anlamadım. fikir almak için konu açmış ama zorla tartışmaya çevirmişsiniz. günah keçisi diye buna diyorlarmış demek...
konuyu açarken konuşmaların bu şekle geleceğini hiç düşünmemiştim gayet normal bir konuydu..
herkes beni o bayan sandı orda koptu zincir.. ünv okuyup kendini geliştirmeyenlerden bahsetmiştim ben.. 2. dil ilk hedefimSize en basta herkes. Sukret , çok sanslisin, bak biz Uni okuduk bulamadik, bulanlarimiz bile senin aldigin maasin yarisini aliyor vs dedi. Siz de bir bayana uyup is bulamamayi "zekaya" bagladiniz ve olay koptu.
Nasil siz bir Uni bitirmediginiz konusunda hassassaniz, Uni bitirenler de is bulamayıp bunalima girdikleri için bu konuda çok hassaslar. Bunu anlamak lazim. Zeka, Mongol vs hoş değil bunlar...
Çok güzel bir meslek iyi bir maasiniz var. Üniversite sinavina calisip uzaktan eğitim seçenekleriyle fakülte bitirebilirsiniz..şuan şirkette yerinde olsam dediğiniz kisiler nerelerden gelmiş bakip o yolu izleyebilirsiniz..
Allah Bağışlasın.. başarıları daim olur umarım.benim oğlum 22 yaşında kuyumculuk ve takı tasarım okudu bir özel üniversitede...2 yıllık.. ve şuanda aöf de işletme okuyor....fakat çocukluğundan beri bilgisayar ve elektronik üzerine kendi kendini geliştirdi...istediği bölümü ders çalışmadığı için okuyamadı....fakat daha okurken kendi sitesini kurdu ve ciddi paralar kazanmaya başladı...okul bitince de büyük bir şirkette işe girdi...proje yöneticisi olarak girdiği şirkette 1 yıldır çalışıyor ve ekim itibariyle proje müdürü görevine getirildi....demem o ki eğer bir konuda bilgi birikiminiz ve gayretiniz varsa kolayca diğerlerinin arasından sıyrılabiliyorsunuz...ve güzel maaşlara çalışabiliyorsunuz....
herkes beni o bayan sandı orda koptu zincir.. ünv okuyup kendini geliştirmeyenlerden bahsetmiştim ben.. 2. dil ilk hedefim
asistanlık istemiyorum.. bakalım zaman gösterecekı ne istediğimi .. ama dış ticeret düşünüyorum..Mesela 7000 gibi asistanlık maaslarindan bahsetmişler ki çok iyi rakam bunlar. Siz üniversite sinavina hazirlanmak yerine dil edinip buralara geçebilirsiniz. Yani kullanmayacagnz akademik bilgi yerine bu daha mantikli...Hem iyi bir deneyim size iyi bir kapi daha acar.
Canım aslında biz onu kinayeli kullanmıştık farketmişsindir..Sen de yapabilirsin canım üniversite bitirip bulunduğun yerde başka bir konuma geçebilirsin,önemli olan sevdiğin işi yapman, 3000 tl kazanmana çok imrendim,demekki işini iyi yapıyorsun..darısı başımıza inşallah,sen de istediğin bölümleri bitirip istediğin konuma gelirsin inşallah..acıköğretimleri araştır canım bir de taban puanı olan veya hiç olmayan özel üniversiteler var,hem işe gidip hem de okuyabileceğin bir yerlere bak istersenkızlar zekisiniz sorun yok.. allah keşke banada nasip etseydi mühendis olmayı ama hayat şartları v.s 16 yaşımda çalışmaya başladım.. şuan işsizde olsanız bir statünüz var yatıp kalkıp şükredin.
Yalnız arkadaş mühendislik okumak kolay 'okuluna gidersin,okursun biter.' yazmış. Sırf o okula girebilmek için 4 senemi zehir ettim ben yahuger onune gelen girebiliyordu madem biz neden senelerce ygs lys öss oks sınavlarına hazırlandık şaka gibi
canım sen de aynı fikirdeyim yazdıncanım bak dikkatli okuyun onları yazan başka bir bayan ben yazmadımmm dikkatli okuyunn dikkatlii ok.
aynen ya, herkes okuyamaz bu bir gerçek,amacımız küçümsemek değil ki.
Yalniz o bayanin yorumunu alintilayip "muhendis olacak zekada ama is bulacak zekaya sahip olamamis" yazan sizsiniz.
kızlar zekisiniz sorun yok.. allah keşke banada nasip etseydi mühendis olmayı ama hayat şartları v.s 16 yaşımda çalışmaya başladım.. şuan işsizde olsanız bir statünüz var yatıp kalkıp şükredin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?