Kariyer Planı...

Eziklik değil Azmin başarısı diyelim biz ona ve sen o azimle onu da halledersin..Sonuçta hakkını verdikten sonra neden eziklik olduğunu düşünüyorsun ben onu anlamadım?

Asıl problem herkesin uzmanlık alanının akademik düzeyde olmasının mümkün olduğuna inanması.

Herkes şapkasını çıkarsın önüne koysun, mühendislerin yüzde kaçı gerçekten mühendislik yapabilecek birikime sahip?

Kaçı anneleri babaları mühendis olmalarını istediği için gece gündüz çalışarak ancak girebildiği bir bölümde okudu?

Gerçekten herkesin üniversite okumak istemesi ve kendine belli işleri yakıştırmaması berbat bir şey.

İyi bir marangoz iyi bir mühendis kadar para kazanabilir, hatta daha fazla kazanır.

Ama bu ülkede her şey etiket, etiket, etiket. Kimse çocuğu tamirci olsun, kaportacı olsun, temizlikçi olsun istemiyor.

Herkes üniversite mezunu. Zorlaya zorlaya bitirmişler. Üniversite mezunu olmak bu ülkede o kadar kolay ki halbuki. Hiçbir standart, kalite ifade etmiyor.

10 üniversite dışında şu ülkede ben üniversitede bir şeyler öğrendim diyenlere gülüyorum. Sizin zaten öğreneceğiniz varmış öğrendiyseniz. Belki de tezgahtar olmak size daha uygundur, olamaz mı?

İdeal sistem üniversite mezunu herkesin istediği alanda iş bulabildiği sistem değil. İdeal sistem üniversite mezunu olmayan insanların uzmanlaşıp iyi koşullarda maaş alabildiği sistem.

Not: Belli başlı üniversitelerden mezun olmuş, yatkın olduğu alanı seçmiş ve çok da zorlanmadan bitirmiş, kendini geliştirmiş ama istediği koşulları elde edememiş insanları tenzih ediyorum.

Acı gerçek: Presentabl olmak (basitçe güzel görünmek ve iyi giyinmek) ekstra 1 dil kadar önemlidir. Hatta o dili bilmeseniz de işe alınabilirsiniz ama presentabl değilseniz özel sektörde iş bulamamanız olağandır.

O zaman iş bulamıyorum demeyin. 'Aradığım işi bulamıyorum bulduklarımı beğenmiyorum deyin.'
İşsiziz ah vah diye kimseye kendinizi acındırmaya çalışmayın kimseyi de kandırmayın
Bende sizle aynı şeyi yazmışım bakın alıntıladım.Niye bu kadar cellallendiniz anlamadım.İş bulamıyorum demeyin aradığımı bulamıyorum deyin dedim. Sakin olun

Bu ülkenin iyi çöpçülere de ihtiyacı var, bu kadar üniversite mezunu olunca olacağı bu..
Önemli olan yaptığımız için iyi yapıyor olmamız, bu alanda eksikliklerimiz var ise tamamlamamız bence.

3000 bin Tl alan yönetici asistanı. Ne tür bir yönetimi asiste ediyor cidden merak ediyorum.
Eğer siz Türkiye'nin holding denince akla gelen ilk üç şirketinden birinde, o şirketin Yönetim Kurulu üyelerinden birinin asistanı olarak çalışıyorsanız 3.000TL çok da büyük bir meblağ değil.
Çünkü yaptığınız işin stresi, yoğunluğu gerçekten çok fazla.
Yazdığımı o ortamda çalışmayan kişilerin anlamasını beklemiyorum
Ama siz her an diken üstündesiniz, sürekli yurtiçi yurtdışı görüşmeler yapıyorsunuz.
Yöneticinin görüştüğü her kişi, önüne imzaya gelen her evrak mutlaka sizin elemenizden geçiyor
Şirket içi - şirket dışı o kadar fazla kişiyle uğraşmak zorundasınız ki bu gerçekten çok yorucu
Söylemek istediğim her işin kendisine özgü zorlukları var...

Yukarıdaki iş tanımı için normal tabi ama salt telefon ve faks trafiğini yönlendirenlere de yönetici asistanı denildiği bir ülkede kavram karmaşasının yaşanması anormal mi ?
Şöyle diyeyim o zaman ; lise mezunu, fazla deneyimi olmayan, lisan bilmeyen bir yönetici asistanının bu kadar maaş almasını ben anlayamıyorum ..

şirket ismi vermeyim hepinizin kesin bildigi bi şirkette 8000+ alan yönetici asistanı tanıyorum. ama adam yöneticinin bütün her şeyiyle ilgileniyor. lise mezunu ama yaptıgı iş zor. adamın hayatı pek yok, çok fazla yükü var.

bu da ülkemizdeki ünvan karmaşalarından bir tanesi
sekreter = yönetici asistanı
tezgahtar= satış danışmanı
emlakçı = gayrimenkul danışmanı
vs...
yukarıda yazdığım gibi bir yönetici asistanının yaptığı işlerin arasında sekreterinde yaptığı işler var ama bu işinin yalnızca bir parçası
satış danışmanının yaptığı işlerin arasında tezgahtarın yaptığı işler de var ama bu sadece bir bölümü vs
ücret denilen kavram ise ülkemizde maalesef adaletli değil...
yukarıda bahsettiğiniz özelliklere sahip bir kişinin 3.000TL alması normal mi diyorsanız hiç normal değil!

Yalnız arkadaş mühendislik okumak kolay 'okuluna gidersin,okursun biter.' yazmış. Sırf o okula girebilmek için 4 senemi zehir ettim ben yahu ger onune gelen girebiliyordu madem biz neden senelerce ygs lys öss oks sınavlarına hazırlandık şaka gibi

Ülkemizde insanların birbirini yermelerine hastayım. Biri üniversite mezununa laf etmiş, öbürü lise mezununa, başka biri üniversiteleri kötülemiş. Bu ne tahammülsüzlük?

Öncelikle, her üniversitenin eğitim sistemini bilmediğimiz için şu üniversiteler dışındakiler tü kaka diyemeyiz. Peki iyi olan 10 üniversite dışındakilere girenler aptal mı da başka üniversitelere yerleştiler? Evet, son zamanlarda çok üniversite açıldı ama ülkenin iş olanağı bu kadar düşük olmasa aslında üniversite sayısı da göze batmayacak. Ayrıca ben kişinin kendini geliştirmesinin her şeyi değiştireceğine inanırım.

İkincisi, herkes üniversite mezunu olmak zorunda diye bir kural yok. Hatta mümkünse herkes okumasın zaten, özellikle de her şeyi üniversite mezunu olmaktan ibaret zannedenler...

Üçüncüsü, bu kadar emek harcayıp okuyanlara 'aman canım avm'de tezgahtar oluver' diyenler de bir tek bizim insanımıza özgü bir şey sanırım. İstemediği bölümden mezun olanlar isterlerse yapsınlar ama adam bir hedef belirlemiş kendine, yıllarca o hedefe ulaşmak için çalışmış, maddi manevi zorluklar yaşamış, sen kalkıp da bu adama iş beğenmiyosun, git avm'de çalış diyemezsin. O insan mutlu olur mu o işte? Mutlu olmayınca bir verimi olur mu?

Konu sahibi; gayet güzel bir mesleğin var, buradaki çoğu kişiden daha fazla kazanıyorsun. Ablam üniversite mezunu, senin maaşının 3'te birini alıyor neredeyse. Üniversite okumana gerek yok aslında ama bahsettiğin bu eziklik seni gerçekten mutsuz ediyorsa şansını denemelisin.

Resmen büyük bir çoğunluk, otur haline şükret biz diplomamızla bile iş bulamıyoruz demeye getirmiş. Orta okul mezunu olduğu halde, süper işlere imza atan bir sürü insan tanıyorum. Liderlik, vizyon sahibi olmak okulun verdiği bir kağıtla kazınılmıyor. Hayır 4 sene dirsek çürüttüm muhabbetini de anlamıyorum. Sanki Türkiyede lisans diploması almak, Çin işkencisine mağruz kalıp hala hayatta olmaya eş bir olgu.
Arkadaşım, ben şahsen tebrik ederim; ileriye dönük düşünmeniz güzel. Açık öğretiminizi tamamlayın, dil yapın, inşallah çalışma hayatınız sürecinde edindiğiniz çevrenin de faydası olur ve gelecekte istediğiniz kariyere yönelirsiniz.

merhaba, ben şuan diksiyon kursuna gidiyorum, bir de rusça kursuna yazılmayı planlıyorum bakalım..

canım isteyen insan deneye deneye bulur .. bilmem ne şirketi ön adı yaz ön adı yazıp nokta koy soy adı yaz.. biraz zeka canım azıcık ha?

Konu sahibi de dahil,yönetici asistanı arkadaşlar çok iyi maaştan kastettiğiniz denir acaba ? ne kadar alıyorsunuz ?
ben çok iyi maaş demedim standartın üstünde dedim.. benim çok iyi maaş diyebileceğim ücret harcamalarıma yetip üstüne para kalan ücrettir..

inşallah sizin için en hayırlısı biran önce karşınıza çıkar.

amin.. inanın bunu sizden çok isterim benimde aradığı ücreti işi bulamayan bir çok arkadaşım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…