- 25 Ağustos 2014
- 957
- 599
- 123
- Konu Sahibi dumanseda122
-
kızlar merhaba,
Kurumsal bir firmada üst düzey yönetici asistanlığı yapıyorum, maaşım ortalamaının üzerinde şartlarıda güzel işimi seviyorum.. amma kariyer yapmak istiyorum yani bir yönetici asistanı nasıl kariyer yapar açıktan ünv okuyorum girişimciyim algılarım açık söylenmeden yapıyorum herşeyi.. amma velakin ünv mezunu değilim diye bir eziklik var üstümde.. illa ünv mezunumu olmak mı gerekli inşallah açıktan onuda halledicem .. şu ezikliği napsam bilemedim... aranızda ünv mezunu olmadan kariyer yapan var mı?
Kişi istediği halde uzmanlık alanında tatmin edici bir işte çalışamıyorsa o ülkede işsizlik vardır.
Kişi uzmanlık alanının dışındaki işlerde çalışmak zorunda kalıyorsa o ülkede işsizlik vardır.
Kişi uzmanlık alanındaki bir işte açlık sınırlarında veya altında çalıştırılıyorsa o ülkede işsizlik vardır.
Bende sizle aynı şeyi yazmışım bakın alıntıladım.Niye bu kadar cellallendiniz anlamadım.İş bulamıyorum demeyin aradığımı bulamıyorum deyin dedim. Sakin olunO zaman iş bulamıyorum demeyin. 'Aradığım işi bulamıyorum bulduklarımı beğenmiyorum deyin.'
İşsiziz ah vah diye kimseye kendinizi acındırmaya çalışmayın kimseyi de kandırmayın
Eğer siz Türkiye'nin holding denince akla gelen ilk üç şirketinden birinde, o şirketin Yönetim Kurulu üyelerinden birinin asistanı olarak çalışıyorsanız 3.000TL çok da büyük bir meblağ değil.3000 bin Tl alan yönetici asistanı. Ne tür bir yönetimi asiste ediyor cidden merak ediyorum.
Eğer siz Türkiye'nin holding denince akla gelen ilk üç şirketinden birinde, o şirketin Yönetim Kurulu üyelerinden birinin asistanı olarak çalışıyorsanız 3.000TL çok da büyük bir meblağ değil.
Çünkü yaptığınız işin stresi, yoğunluğu gerçekten çok fazla.
Yazdığımı o ortamda çalışmayan kişilerin anlamasını beklemiyorum
Ama siz her an diken üstündesiniz, sürekli yurtiçi yurtdışı görüşmeler yapıyorsunuz.
Yöneticinin görüştüğü her kişi, önüne imzaya gelen her evrak mutlaka sizin elemenizden geçiyor
Şirket içi - şirket dışı o kadar fazla kişiyle uğraşmak zorundasınız ki bu gerçekten çok yorucu
Söylemek istediğim her işin kendisine özgü zorlukları var...
bu da ülkemizdeki ünvan karmaşalarından bir tanesiYukarıdaki iş tanımı için normal tabi ama salt telefon ve faks trafiğini yönlendirenlere de yönetici asistanı denildiği bir ülkede kavram karmaşasının yaşanması anormal mi ?
Şöyle diyeyim o zaman ; lise mezunu, fazla deneyimi olmayan, lisan bilmeyen bir yönetici asistanının bu kadar maaş almasını ben anlayamıyorum ..
Yalnız arkadaş mühendislik okumak kolay 'okuluna gidersin,okursun biter.' yazmış. Sırf o okula girebilmek için 4 senemi zehir ettim ben yahuyav seninle zekamı mı tartışacağım,cidden algılama problemin apaçık ortada zira hala ''epey zeki olduğunu söylemeye çalışıyorsun'' diyosun. Ayrıca mühendislik için çok zeki mi olunması gerekiyor dedim? zeka gerekiyor dedim. Ve evet gerekiyor. Diğer bölümleri okumakta da gerektiği gibi. Herkes okuyamaz arkadaşım bu bir gerçek. Her meslekte farklı zeka türleri gerekir,sayısal zeka,sözel zeka,görsel zeka vs. tamam mı? Ve de eğitimini alıp mühendis olursun ne ya? anlamıyorsa okutulan dersleri ne olacak? hayret bişey tutturmuşsun ''zeki'' olduğunu söylemeye çalışıyosun diyosun. Zorun ne kardeşim, ben burda ''zekiyim de zekiyim'' diye dolanmıyorumNe zoruna gitti söyle valla bak,kendini zeki bulmuyor musun da,buna takılıyosun. Özgüven eksikliğin varsa yardımcı olalım
Resmen büyük bir çoğunluk, otur haline şükret biz diplomamızla bile iş bulamıyoruz demeye getirmiş. Orta okul mezunu olduğu halde, süper işlere imza atan bir sürü insan tanıyorum. Liderlik, vizyon sahibi olmak okulun verdiği bir kağıtla kazınılmıyor. Hayır 4 sene dirsek çürüttüm muhabbetini de anlamıyorum. Sanki Türkiyede lisans diploması almak, Çin işkencisine mağruz kalıp hala hayatta olmaya eş bir olgu.kızlar merhaba,
Kurumsal bir firmada üst düzey yönetici asistanlığı yapıyorum, maaşım ortalamaının üzerinde şartlarıda güzel işimi seviyorum.. amma kariyer yapmak istiyorum yani bir yönetici asistanı nasıl kariyer yapar açıktan ünv okuyorum girişimciyim algılarım açık söylenmeden yapıyorum herşeyi.. amma velakin ünv mezunu değilim diye bir eziklik var üstümde.. illa ünv mezunumu olmak mı gerekli inşallah açıktan onuda halledicem .. şu ezikliği napsam bilemedim... aranızda ünv mezunu olmadan kariyer yapan var mı?
merhaba, ben şuan diksiyon kursuna gidiyorum, bir de rusça kursuna yazılmayı planlıyorum bakalım..Bu konuyu açtığınız için size çok teşekkür ederimaynı durumdan bende muzdarib im . Bende yönetici asistanıyım çok iyi maaşım ve şartlarım var fakat lise mezunu olduğum içine eziklik hissettmiyor değilim. kendimi geliştirmek istiyor ve ne yapacağımı bilemiyorum. açık öğretime bende kayıt yaptırayım diyorum hangi bölüm işime yarar bilemiyorum. size gelen cevapları takip edeceğim
sevgiler
ben kişiye göre hitab ederim.. :))yetenekleriniz arasında size, 'siz' şeklinde hitap eden birine 'siz' şeklinde cevap verileceğini bilmek yok sanırım...
canım isteyen insan deneye deneye bulur .. bilmem ne şirketi ön adı yaz ön adı yazıp nokta koy soy adı yaz.. biraz zeka canım azıcık ha?Firmaların birçoğunun ik departmanı mail adresleri bile zor bulunuyorken, yöneticilerin adreslerinin ortalıkta gezmeyeceğini biliyorsunuzdur sanırım..
Ve ik dururken, yöneticilere mail atmak, şirketler tarafından terbiyesizlik olarak algılanır.
1500lük işlerle, donanımlı insanların bile, ne derece zor durumda bırakıldıklarını kastetmiştim.
CV ye eksik ya da yanlış bilgiler eklemek hem karşındaki şirket kandırmak, hem kendini kandırmak, hem de öğrenildiğinde sana eksi referans olarak geri döner ve siciline işlenebilir.
Kısaca, mesajımda; kariyer için her zaman bilgiye ve öğrenmeye açık olmak gerektiği ama birçok şeyi bilmenin de çok yeterli olmadığını mecazen göstermek ve bulunduğunuz konumda, aslında oldukça şanslı olduğunuzu belirtmek istemiştim.
Sizin gibi Üst Düzey Yönetici Asistanı'nın bunu anlayacak konumda olduğunuzu zannetmek, sanırım benim hatamdı.!
ben çok iyi maaş demedim standartın üstünde dedim.. benim çok iyi maaş diyebileceğim ücret harcamalarıma yetip üstüne para kalan ücrettir..Konu sahibi de dahil,yönetici asistanı arkadaşlar çok iyi maaştan kastettiğiniz denir acaba ? ne kadar alıyorsunuz ?
inşallah sizin için en hayırlısı biran önce karşınıza çıkar.bazı arkadaslara okadar katılıyorum kii.. son 1 aydır yasadıklarımı özetlemissiniz.. ve cevremde guya nasıhatmıs gıbı tekrar tekrar soylenen cumle '' kızım is begenmemezlık yapma bıryerden basla '' sanki iş kücümsüyorum ben..
bir yerden baslayayım nasıl olsa yukselırım ve en azından tecrubem olur diyerek gıttıgım gorusmeler de aldıgım cevaplar ' CV nizi inceledim de neden bu pozisyona basvurdunuz yada siz bu pozisyon ıcın fazla donanımlısınız basvurunuz genele alalım acık pozısyon oldugunda degerlendırelım' seklınde... ztn sonrada aranmıyorum sonra İK yı aradıgımda eleman acıgımız kapatılmıstır dıye cevabımı alıp oturuyorum.
kısacası siz bize fazlasınız cunku biz fazla donanımlı eleman aramıyoruz iş niteliklerini ve tanımlarını basvuru sayfasında herkes oyle yazdıgı ıcın bızde copy-paste yaptık dıyorlar bende/
bende oldukca girisken insan ilişkilerinde basarılı kendini gelıstırmıs bırıyım lakin bunlar yetmebılıyor.. bazı iş görüsmelerimde guya ıyı sırket benden yasca kucuk daha staj deneyımı yapan insan kaynakları stajyeri ile konusuyorumbende soracakları soruları onceden cevaplayıp; acaba nasıl bır soru sorabılırım dıye laf degıstırıp donup dolasıp CV me gelmelerını keyıfle ızlıyorum.. konu sahıbı sanslıymıssınız 2 dil bilen yonetıcı asıstanlıgı bolumunu okuyan kız arkadsım is bulamıyor dusuk maaslarada razı yeterkı tecrube olsun dıye oda benım gıbı bu dertten muzdarıp
konu sahıbınden calıstıgı sırketın acık pozıyonları varmı cevap beklıyorumm
amin.. inanın bunu sizden çok isterim benimde aradığı ücreti işi bulamayan bir çok arkadaşım var.ayrıyeten gercekten sansınıza imrendim 3000 tl maas alıyormussunuz bana gelen teklıfler 1500 tl oda pazarlıkla ancak 100-200 tl oynar ayrıyeten kımınde sadece bır gun ızın kiminde sadece dini bayramlarda tatil, resmi yok digerlerini de saymıyorum daha fazla kaderime isyan etmemek icin... Saka gibi degılmı?
umarım benım gibi bir suru bekleyen arkadaslarımıza rabbım nasıp eder sizin yasagınız bu ıs yasamını.. ne diyelim
çoğu yer asgari veriyor "maalesef"Ortalamanin üzerinde maas ne demek ben de onu anlayamadim.
Türkiyenin maas ortalamasi nedir ki herkes diline dolamis, maasin ortalamanin uzerindeyse daha ne diye?
Üniversite okumamış olmanın ezikliğini yaşıyorum diyosunuz (kelimeyi siz yazmışsınız ben demiyorum), sonra da üniversite okuyanlara laf söylüyorsunuz. E okusaydınız o zaman sizi tutan neydi? Üniversiteleri ve mezunlarını bu kadar küçümsemek haddinize değil. [/Q
bir okusanız keşke yazdıklarımı.. ah bir okusanız.. ülkemin problemi zaten okumamak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?