Kariyer Planı...

Bıçaklamana gerek yok avmlerde deli gibi satış elemanı arıyorlar bi yerden başlayın
Dort bes sene dirsek çürüten insanlardam avmde satis yapmasini beklemek de bu ulkenin insanina mahsus bir sey olsa gerek. Ornegin ben muhendis olacagim, kac senedir omrum curudu bilimle ugrasmaktan, mezun olunca yapacagim is "bence bu bluz size cok yakisti kesin alin bunu " demek olacaksa nerede benim o kadar emegimin karsiligi ? Bunu lise mezunu da yapabilir, biz bosuna mi o kadar okuyoruz emek veriyoruz? Basitlestirmeyin lutfen her seyi bu kadar.

O zaman iş bulamıyorum demeyin. 'Aradığım işi bulamıyorum bulduklarımı beğenmiyorum deyin.'
İşsiziz ah vah diye kimseye kendinizi acındırmaya çalışmayın kimseyi de kandırmayın

O zaman iş bulamıyorum demeyin. 'Aradığım işi bulamıyorum bulduklarımı beğenmiyorum deyin.'
İşsiziz ah vah diye kimseye kendinizi acındırmaya çalışmayın kimseyi de kandırmayın
aynı fikirdeyim mühendis olcak kafada zekada ama iş bulamıyorsa sorunu kendinde aramalı devlette değil bence.

her şey üniversite değil. KPSS olayı için bile üni okuduğuna pişman olanlar var şuan. lisans bitirmiş ama lisans kpss zor olduğu için şuan bölümüyle alakasız yerlerde calısan bi sürü insan var. benim bölümümde aynı senle. önlisans okuyup aöfe son vermek istiyorum mesela. üniversite okumanın artık bi esprisi kalmadı, hele ki üni okumuş olmak için okumak.. bilmiyorum bu devirde sadece maaşın olacak kendini paranla her şekilde geliştirirsin.. okurken parasız olmak daha zor paralı olup aöf okumaktan..

Ne kadar zor insanlar için herşey zorlaştı. Universite okumak artık bir ayrıcalık değil maalesef. Kişisel yetenekler ve çaba ön plana çıkıyor. Şu an Aöf var her yere hatta ilçelere beldelere bile üniversite bölümü açtılar. Bir şekilde herkes bitiriyor ama bitirmek için bitirenler sonuçta pek birşey elde edemiyor. Çok donanımlı olmak ve kullanabilmek önemli.

aynı fikirdeyim mühendis olcak kafada zekada ama iş bulamıyorsa sorunu kendinde aramalı devlette değil bence.

Bence bilmeden konuşmak oluyor sizin su yazdklariniz...

Ben de üniversite bitirdim gayette CV olarak doluyum.. Kendi alanimda ozel sektörde görüşmeye gidiyorum maaş 950lira ,fazla mesai ucreti yok ,haftada bir gün izin ....Yükselme sansi basinda bir mudur var o giderse sen müdür olabilirsin Allah büyük yani..

Sekreter olsam , satis danismani olsam daha fazla para alirim prim yemek parasi derken. Ama okuduğum isi yapmak istiyorum bu suç mu?

KPSS ye hazirlaniyor millet bir yilin sonunda aciklama yapiliyor bu yil su su bölümden alim yapılmayacak ? E bastan söyle madem sen milletin 1 2 yilini alip çöpe attin bir kalemde...suç kimde yine mi okuyanda?

Gecen sene bu aya kadar binlerce alim yapan hicbir kurum alima cikmadi 2015 ortasına "belki" diyorlar resmi aciklamada yok.. E suç kimde yine calisanda?

Keske iki cümlede yazdiginz gibi olsa bu isler. Kimse hak etmedigi yerde olmaktan memnun olmaz çünkü..

Son düzenleme:

Bıçaklamana gerek yok avmlerde deli gibi satış elemanı arıyorlar bi yerden başlayın

Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinden lisans diplomam, biri ileri seviye iki yabancı dilim varken tezgahtarlık yapayım yani. Bırakın tezgahtarlığı sizin gibi yönetici asistanlığı yapmayı bile kendime yediremem ben. Bunun için okumadım.

Mesele bizim iş beğenmememiz değil, ülkenin içinde bulunduğu durum. Para kazanmak mesele değil. Ben oturduğum yerden de para kazanırım. Önemli olan eğitimini aldığın, sevdiğin işi yapmak.

Reddedilme nedenimiz zaten cv'mizin boş olması ya da kendimizi gösteremememiz değil. Pozisyonlar için fazla dolu olmamız. Genelde aldığım cevaplar bu yönde "siz bize fazlasınız". Geçen hafta ülkeye yeni girmiş bir bankayla görüştüm. Adamın tek söylediği " "neden bu pozisyon için başvuru yaptınız" oldu.

Mühendisi ele alalım mesela. Asgari ücretle çalışacak teknisyen dururken mühendis almak istemiyor işletmeler. Mühendis emeğinin karşılığını isteyecek çünkü.

Bu ülkede eğitimli, kültürlü, dolu dolu bir insan olmak malesef tercih edilmeme sebebi. Aradığım işi bulamamakla ne alakası var anlamıyorum. Evet istediğim gibi bir iş bulamıyorum. Ve bu beni iş beğenmiyor diye yaftalamayı gerektirmez. İş beğenmemek değil bu bulamamak.

''İş bulamıyoruz'' derken ''okuduğumuz alanda iş bulamıyoruz'' demeye çalışıyoruz. Açık açık mı yazalım anlamanız için. O kadar dirsek çürüt,sabahlara kadar çalış,stres,maddi yük vs. ee tabi ki karşılığını isteyeceğim. Devlet de bana iş imkanı sunmak zorunda. Gıda mühendisiyim doğru düzgün iş ilanı yok,evliyim ve evet olanların da şartlarına bakmak zorundayım. O kadar emek verdikten sonra elbette kendime uygun iş bulmaya çalışacağım. Ya bazı insanlar ne kadar sığ düşünüyor.

Geçen gün konu açtım . Önlisans mezunuyum, çalıştığım işi sevmiyorum diye.
Çünkü sekreterlik adı altında ayak işleri yapıyorum.
Çay dağıtıyorum, yemek hazırlıyorum, bulaşık yıkıyorum, git diyorlar gidiyorum gel diyorlar geliyorum vs. vs..
Ben önlisans bitirmişken kendimi bu işi yakıştıramıyorum.
İyi üniversitelerden mezun olmuş, yabancı dil iyi olanlar kendilerine nasıl yakıştırsın tezgahtarlığı?
Evet bu ülkede gerçekten iş yok.
Çokça mühendisler, öğretmenler, mimarlar vs mezun oluyor.
Çokça firmalar var.
Ama hala çoğu insan istediği işte çalışmıyor..
Çünkü bizim halkımız ensesine vur ekmeğini al türünden eleman arıyor..
Ülke olarak hiç bir şeyimiz düzgün değil kısacası..
Ne eğitim sistemimiz, ne çalışma düzenimiz..

hayır işimden çok memnunum hatta hergün koşa koşa geliyorum haftasonlarını sevmiyorum

Hirslisiniz, ama anladigim kadariyla onunuzde ilerleme olanagi yok. Universite mezunu olmaniz sart diyorum zaten acikogretim okuyormussunuz :)

Rusca veya Cince kursuna ne dersiniz mesela, Rusca/Cince bilen elemanlar fellik fellik araniyor.

Orta derece olsa 2 dil biliyorum ve şu an 3. üniversite 4. sınıftayım..
Bu sene 3. üni de bitiyor yani ve ben hala "acaba hangi kursa gitsem, hangi seminerlere katılsam" diye kafa patlatıyorum.
Ortalama 10 yıllık deneyimim var, CV im fazlasıyla dolu ama gel gelelim ki 2 yıldır iş bulamıyorum..
Bana göre çok sıradan hatta santral operatörlüğüne dahi başvuruyorum, sonuçta yaşamak için paraya ihtiyacım var.
1500'e bile razı oluyorum artık ama " belirtilen pozisyon için nitelikleriniz yüksek olduğundan olumlu yanıt veremiyoruz, kriterlerimize uygun kişiyi arıyoruz" şeklinde mesaj geliyor.
Ya da alanımla ilgili bölüme başvuruyorum, bu kez de mesela "daha önce en az 2 yıl idarecilik yapmış" deniyor. Ortası yok yani.!
Ben tezgahtarlık da yaparım, garsonluk da.. Ama onlar bile "buranın patronu gibisiniz, size emir veremeyiz" diyor.
Bunun için de öneriniz var mı?

Konu sahıbı sen şanslı olanlardansın hala memnunıyetsızsın,açıkcası gördugun gıbı bız unıversıte mezunu fakat kendı ısını yapamayıp ortada kalakalmıs olanlar daha bahtsız benım cevremdekı okumayan butun arkadaslarım 10-15 yıllık sıgortalı ıslerınde karıyer yaptılar ben dıyorum kendı bölumum olmuyo bı yerden baslıyım aynı arkadasların dedıgı gıbı 950TL dıyorlar ve lısans mezunu olman da bulundugun o konumlarda hıcbırsey ıfade etmıyor
senın yapacagın sey bellı; yönetıcın hangı bölum mezunu ve ısyerınde sektör neyse o sektörde oku ve aynı yerde baska konuma yukselt kendını..

şu işsizlikte şükredin bence!

üniversite diplomasına da çok takılmayın madem ortalamanın üstünde bir maaşınız var!!

çünkü üni diploması olanlar bile(biride ben) iş bulamıyoruz!

Hanimefendi nedir bu universite okuyan kadinlara kininiz ? Sakin olun okuyun sizin de olur. Ve evet senelerce okuyan akademik islerin icinde olan insanlar yapamaz avmde satis falan. Kendi alanimda is bulamiyorsam bu da devletin, ulkenin ayibidir. Is begenmemek denmiyor ona, is bulamamak deniyor. Sakin olun siz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…