Kariyer Planı...

pek yardımcı olduğunu hatırlamıyorum.

tezgahtarlık yapın kim dedi bir dikkatli okuyun onu başka bir bayan yazdı.. itici olan sensiz çok sinirlisin.. açtığım konuya cevap vemiyorsun devamlı laf salatası

tezgahtarlık yapın kim dedi bir dikkatli okuyun onu başka bir bayan yazdı.. itici olan sensiz çok sinirlisin.. açtığım konuya cevap vemiyorsun devamlı laf salatası
yetenekleriniz arasında size, 'siz' şeklinde hitap eden birine 'siz' şeklinde cevap verileceğini bilmek yok sanırım...

Dış ticaret asistanlığından sekreterliğe her türlü işi yaptım, bende lise mezunuydum şu anda dışarıdan okuyorum ve orta düzeyli bir firmada dış ticaret yöneticisiyim. Kendimi işin içinde pişirdim ve şu anda aldığım dersleri zaten uygulamalı olarak öğrenmiştim, iş sadece diplomaya kaldı. Zamanla, hırsımla ve tırnaklarımla kazıya kazıya bu noktaya geldim. Ama iş buldum diye "yan gel osman on dönüm bostan" yapmadım. İngilizce dışında iyi derecede italyanca ve az rusça biliyorum. Bazı üni. mezunları gibi " ben nasılsa mezun oldum tamam artık kendimi geliştirmeye gerek yok" diye düşünmediğim için buraya geldim diye düşünüyorum.
İş teklifleri bile geliyor diğer firmalardan. Bence insan gelişmeye açık olunca kariyerinde ilerlememesi için hiç bir sebep yok.
Çalıştığın firmada yükselecek imkan var ise orada kalın, aksi takdirde risk almaktan korkmayın, tabi bekar ve aileniz ile yaşıyor veya maddi olarak kendinizi güvende hissediyorsanız.

Son düzenleme:
yetenek olarak neler yazdınız peki

bu açılan bölümlerin gerksiz çokluğudur.
Bunu yapan da devlet, universiteyi devlet acar. Ben oldukca iyi bir universitede okurken isveren benim yerime teknisyen calistirmayi tercih ediyor daha az para verecegi icin. Yani onlisans mezunlarini. Madem oyle ya dort senelik universiteleri kapatsinlar muhendis yetistirmesinler ya da yuksek okul mezunlarini muhendis yerine calistirmasinlar. Ayni noktada birlesmisiz gordugunuz uzre, bence siz cok takmayin kafaniza cunku maasiniz iyi. Ama yine de yerinizde olsam aof yerine iyi bir üniversiteye girmeyi hedef edinirdim. Oralarin gerek ortami gerek egitimi size cok sey katacaktir eminim. Zaten hirsli da bir kadinsiniz, bunu yapmaniza bir engel yok bence. Tavsiyem sadece muhendislik tercih etmemeniz olur, zira biz hepimiz zeki cocuklariz ama elde bir sey yok. Isletme falan okuyun bu iyi universitelerde, onda daha cok para var. Bu ulkede zekaya para yok, ne kadar hin ve sinsiyseniz o kadar iyi yere gelebiliyorsunuz istisnalar haricinde.

Bu konuyu açtığınız için size çok teşekkür ederim aynı durumdan bende muzdarib im . Bende yönetici asistanıyım çok iyi maaşım ve şartlarım var fakat lise mezunu olduğum içine eziklik hissettmiyor değilim. kendimi geliştirmek istiyor ve ne yapacağımı bilemiyorum. açık öğretime bende kayıt yaptırayım diyorum hangi bölüm işime yarar bilemiyorum. size gelen cevapları takip edeceğim
sevgiler

Firmaların birçoğunun ik departmanı mail adresleri bile zor bulunuyorken, yöneticilerin adreslerinin ortalıkta gezmeyeceğini biliyorsunuzdur sanırım..
Ve ik dururken, yöneticilere mail atmak, şirketler tarafından terbiyesizlik olarak algılanır.
1500lük işlerle, donanımlı insanların bile, ne derece zor durumda bırakıldıklarını kastetmiştim.
CV ye eksik ya da yanlış bilgiler eklemek hem karşındaki şirket kandırmak, hem kendini kandırmak, hem de öğrenildiğinde sana eksi referans olarak geri döner ve siciline işlenebilir.
Kısaca, mesajımda; kariyer için her zaman bilgiye ve öğrenmeye açık olmak gerektiği ama birçok şeyi bilmenin de çok yeterli olmadığını mecazen göstermek ve bulunduğunuz konumda, aslında oldukça şanslı olduğunuzu belirtmek istemiştim.
Sizin gibi Üst Düzey Yönetici Asistanı'nın bunu anlayacak konumda olduğunuzu zannetmek, sanırım benim hatamdı.!

Konu sahibi de dahil,yönetici asistanı arkadaşlar çok iyi maaştan kastettiğiniz denir acaba ? ne kadar alıyorsunuz ?

bazı arkadaslara okadar katılıyorum kii.. son 1 aydır yasadıklarımı özetlemissiniz.. ve cevremde guya nasıhatmıs gıbı tekrar tekrar soylenen cumle '' kızım is begenmemezlık yapma bıryerden basla '' sanki iş kücümsüyorum ben..

bir yerden baslayayım nasıl olsa yukselırım ve en azından tecrubem olur diyerek gıttıgım gorusmeler de aldıgım cevaplar ' CV nizi inceledim de neden bu pozisyona basvurdunuz yada siz bu pozisyon ıcın fazla donanımlısınız basvurunuz genele alalım acık pozısyon oldugunda degerlendırelım' seklınde... ztn sonrada aranmıyorum sonra İK yı aradıgımda eleman acıgımız kapatılmıstır dıye cevabımı alıp oturuyorum.

kısacası siz bize fazlasınız cunku biz fazla donanımlı eleman aramıyoruz iş niteliklerini ve tanımlarını basvuru sayfasında herkes oyle yazdıgı ıcın bızde copy-paste yaptık dıyorlar bende/
bende oldukca girisken insan ilişkilerinde basarılı kendini gelıstırmıs bırıyım lakin bunlar yetmebılıyor.. bazı iş görüsmelerimde guya ıyı sırket benden yasca kucuk daha staj deneyımı yapan insan kaynakları stajyeri ile konusuyorumbende soracakları soruları onceden cevaplayıp; acaba nasıl bır soru sorabılırım dıye laf degıstırıp donup dolasıp CV me gelmelerını keyıfle ızlıyorum.. konu sahıbı sanslıymıssınız 2 dil bilen yonetıcı asıstanlıgı bolumunu okuyan kız arkadsım is bulamıyor dusuk maaslarada razı yeterkı tecrube olsun dıye oda benım gıbı bu dertten muzdarıp
konu sahıbınden calıstıgı sırketın acık pozıyonları varmı cevap beklıyorumm

O zaman iş bulamıyorum demeyin. 'Aradığım işi bulamıyorum bulduklarımı beğenmiyorum deyin.'
İşsiziz ah vah diye kimseye kendinizi acındırmaya çalışmayın kimseyi de kandırmayın
Okuduğum alanla ilgili sektörlerde iş bulamıyorum. Açık açık yazdım senin için. Evet 900 tl veren yerleri beğenmiyorum,daha fazlasını hakediyorum. Seninki bilmeden konuşmak oluyor.

ayrıyeten gercekten sansınıza imrendim 3000 tl maas alıyormussunuz bana gelen teklıfler 1500 tl oda pazarlıkla ancak 100-200 tl oynar ayrıyeten kımınde sadece bır gun ızın kiminde sadece dini bayramlarda tatil, resmi yok digerlerini de saymıyorum daha fazla kaderime isyan etmemek icin... Saka gibi degılmı?

umarım benım gibi bir suru bekleyen arkadaslarımıza rabbım nasıp eder sizin yasagınız bu ıs yasamını.. ne diyelim

................2 dil bilen yonetıcı asıstanlıgı bolumunu okuyan kız arkadsım is bulamıyor dusuk maaslarada razı yeterkı tecrube olsun dıye oda benım gıbı bu dertten muzdarıp......

Canım burada kastettiğin eğer bensem, yönetici asistanlığı okumuyorum. Belirtmek istedim.

Ortalamanin üzerinde maas ne demek ben de onu anlayamadim.
Türkiyenin maas ortalamasi nedir ki herkes diline dolamis, maasin ortalamanin uzerindeyse daha ne diye?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…