- 17 Eylül 2014
- 315
- 149
- 48
- 38
- Konu Sahibi dumanseda122
-
pek yardımcı olduğunu hatırlamıyorum.buradan herkese nasıl iş bulabileceği konusunda yardım etmek için mi açtınız konuyu yardım almak için mi?
kusura bakmayın ama egonuz çok şişmiş...
özgüvenle kendini beğenmişlik arasında ince bir çizgi vardır; biri sempatik görünür diğeri irrite eder...
siz oldukça itici görünüyorsunuz bana...
ha keza birgün birilerine teşekkür etmem gerekirse bu siz olmazsınız emin olun...
bir de siz burada şöyle iş bulursunuz, böyle iş bulursunuz, iş bulamıyorsanız gidin tezgahtarlık yapın, iş yok diye ağlamayın kıvamında laflar etmek için mi, yoksa bir kariyer planı yapmak için mi açtınız konuyu anlamadım... çünkü iddia ettiğinize göre nerede nasıl iş bulunur, hangi maaş talep edilmeli hepsini biliyorsunuz gidin yapın planınızı o zaman
tezgahtarlık yapın kim dedi bir dikkatli okuyun onu başka bir bayan yazdı.. itici olan sensiz çok sinirlisin.. açtığım konuya cevap vemiyorsun devamlı laf salatasıburadan herkese nasıl iş bulabileceği konusunda yardım etmek için mi açtınız konuyu yardım almak için mi?
kusura bakmayın ama egonuz çok şişmiş...
özgüvenle kendini beğenmişlik arasında ince bir çizgi vardır; biri sempatik görünür diğeri irrite eder...
siz oldukça itici görünüyorsunuz bana...
ha keza birgün birilerine teşekkür etmem gerekirse bu siz olmazsınız emin olun...
bir de siz burada şöyle iş bulursunuz, böyle iş bulursunuz, iş bulamıyorsanız gidin tezgahtarlık yapın, iş yok diye ağlamayın kıvamında laflar etmek için mi, yoksa bir kariyer planı yapmak için mi açtınız konuyu anlamadım... çünkü iddia ettiğinize göre nerede nasıl iş bulunur, hangi maaş talep edilmeli hepsini biliyorsunuz gidin yapın planınızı o zaman
yetenekleriniz arasında size, 'siz' şeklinde hitap eden birine 'siz' şeklinde cevap verileceğini bilmek yok sanırım...tezgahtarlık yapın kim dedi bir dikkatli okuyun onu başka bir bayan yazdı.. itici olan sensiz çok sinirlisin.. açtığım konuya cevap vemiyorsun devamlı laf salatası
yetenek olarak neler yazdınız pekiinsan kaynakları şirketine mail atmıştım .. şu şu yeteneklerimi şukadar ücrent beklentimle iş arıyorum diye bütün insan kaynaklarına içlerindne biri dönmüştü... hiç bir zaman ücreti az istemeyeceksin zaten az veren firma hep az veriyor deneyimledim.. ben her görüşmede en az üç bin istiyorum pazarlık payı olsun diye.. ve mutlaka bu parayı veren bir yer çıkıyor.. tabi görüşmenin çok iyi geçmesi lazım.
Bunu yapan da devlet, universiteyi devlet acar. Ben oldukca iyi bir universitede okurken isveren benim yerime teknisyen calistirmayi tercih ediyor daha az para verecegi icin. Yani onlisans mezunlarini. Madem oyle ya dort senelik universiteleri kapatsinlar muhendis yetistirmesinler ya da yuksek okul mezunlarini muhendis yerine calistirmasinlar. Ayni noktada birlesmisiz gordugunuz uzre, bence siz cok takmayin kafaniza cunku maasiniz iyi. Ama yine de yerinizde olsam aof yerine iyi bir üniversiteye girmeyi hedef edinirdim. Oralarin gerek ortami gerek egitimi size cok sey katacaktir eminim. Zaten hirsli da bir kadinsiniz, bunu yapmaniza bir engel yok bence. Tavsiyem sadece muhendislik tercih etmemeniz olur, zira biz hepimiz zeki cocuklariz ama elde bir sey yok. Isletme falan okuyun bu iyi universitelerde, onda daha cok para var. Bu ulkede zekaya para yok, ne kadar hin ve sinsiyseniz o kadar iyi yere gelebiliyorsunuz istisnalar haricinde.bu açılan bölümlerin gerksiz çokluğudur.
Bakınız ben işletme lisans mezunuyumonu bilmem de üniversite mezunu olup ev hanımlığı yapan bir sürü kadın var. bkz minikpiranha.
siz bu konuda şanslısınız.
üst düzey yöneticilere durumunu izah eden mail at.. kursla seminerle pek olmuyor maalesef eğer 1500 lük işlerede girerim diyorsan cv ne herşeyi yazma ozaman alsınlar seni bak çok basit çözüm buldum.. ama soruma cevap değil yazdığınız
Konu sahibi 3000 alıyormuş..Konu sahibi de dahil,yönetici asistanı arkadaşlar çok iyi maaştan kastettiğiniz denir acaba ? ne kadar alıyorsunuz ?
bu ülkede zeki olmak zararlı,mühendisim,3bin tl yi bırak;2bin görmedim daha,yazık....Konu sahibi 3000 alıyormuş..
Okuduğum alanla ilgili sektörlerde iş bulamıyorum. Açık açık yazdım senin için. Evet 900 tl veren yerleri beğenmiyorum,daha fazlasını hakediyorum. Seninki bilmeden konuşmak oluyor.O zaman iş bulamıyorum demeyin. 'Aradığım işi bulamıyorum bulduklarımı beğenmiyorum deyin.'
İşsiziz ah vah diye kimseye kendinizi acındırmaya çalışmayın kimseyi de kandırmayın
bazı arkadaslara okadar katılıyorum kii.. son 1 aydır yasadıklarımı özetlemissiniz.. ve cevremde guya nasıhatmıs gıbı tekrar tekrar soylenen cumle '' kızım is begenmemezlık yapma bıryerden basla '' sanki iş kücümsüyorum ben..
bir yerden baslayayım nasıl olsa yukselırım ve en azından tecrubem olur diyerek gıttıgım gorusmeler de aldıgım cevaplar ' CV nizi inceledim de neden bu pozisyona basvurdunuz yada siz bu pozisyon ıcın fazla donanımlısınız basvurunuz genele alalım acık pozısyon oldugunda degerlendırelım' seklınde... ztn sonrada aranmıyorum sonra İK yı aradıgımda eleman acıgımız kapatılmıstır dıye cevabımı alıp oturuyorum.
kısacası siz bize fazlasınız cunku biz fazla donanımlı eleman aramıyoruz iş niteliklerini ve tanımlarını basvuru sayfasında herkes oyle yazdıgı ıcın bızde copy-paste yaptık dıyorlar bende/
bende oldukca girisken insan ilişkilerinde basarılı kendini gelıstırmıs bırıyım lakin bunlar yetmebılıyor.. bazı iş görüsmelerimde guya ıyı sırket benden yasca kucuk daha staj deneyımı yapan insan kaynakları stajyeri ile konusuyorumbende soracakları soruları onceden cevaplayıp; acaba nasıl bır soru sorabılırım dıye laf degıstırıp donup dolasıp CV me gelmelerını keyıfle ızlıyorum.. konu sahıbı sanslıymıssınız 2 dil bilen yonetıcı asıstanlıgı bolumunu okuyan kız arkadsım is bulamıyor dusuk maaslarada razı yeterkı tecrube olsun dıye oda benım gıbı bu dertten muzdarıp
konu sahıbınden calıstıgı sırketın acık pozıyonları varmı cevap beklıyorumm
................2 dil bilen yonetıcı asıstanlıgı bolumunu okuyan kız arkadsım is bulamıyor dusuk maaslarada razı yeterkı tecrube olsun dıye oda benım gıbı bu dertten muzdarıp......
Canım burada kastettiğin eğer bensem, yönetici asistanlığı okumuyorum. Belirtmek istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?