- 16 Mart 2014
- 3.543
- 2.435
- 248
- Konu Sahibi dumanseda122
-
Cok guzel yazmissiniz. Ayni sekilde ben de turkiyenin en iyi universitesinde okuyorum dunya siralamasi olarak. Ve issizlik korkum var. Buralarda okuyan insanin ne kadar emek sarf ettigini bir biz biliriz. Ben de neden degerimiz bilinmiyor diyordum, demek ki bize tezgahtar niye olmuyorlar ki is begenmiyorlar, gozuyle bakiliyor. Yazik cidden, ben o kadar emek verecegim sonra kendi isimi bile yapamayacagim. Bu bakis acisi degisirse hakkimiZi alabiliriz belki bir gun.Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinden lisans diplomam, biri ileri seviye iki yabancı dilim varken tezgahtarlık yapayım yani. Bırakın tezgahtarlığı sizin gibi yönetici asistanlığı yapmayı bile kendime yediremem ben. Bunun için okumadım.
Mesele bizim iş beğenmememiz değil, ülkenin içinde bulunduğu durum. Para kazanmak mesele değil. Ben oturduğum yerden de para kazanırım. Önemli olan eğitimini aldığın, sevdiğin işi yapmak.
Reddedilme nedenimiz zaten cv'mizin boş olması ya da kendimizi gösteremememiz değil. Pozisyonlar için fazla dolu olmamız. Genelde aldığım cevaplar bu yönde "siz bize fazlasınız". Geçen hafta ülkeye yeni girmiş bir bankayla görüştüm. Adamın tek söylediği " "neden bu pozisyon için başvuru yaptınız" oldu.
Mühendisi ele alalım mesela. Asgari ücretle çalışacak teknisyen dururken mühendis almak istemiyor işletmeler. Mühendis emeğinin karşılığını isteyecek çünkü.
Bu ülkede eğitimli, kültürlü, dolu dolu bir insan olmak malesef tercih edilmeme sebebi. Aradığım işi bulamamakla ne alakası var anlamıyorum. Evet istediğim gibi bir iş bulamıyorum. Ve bu beni iş beğenmiyor diye yaftalamayı gerektirmez. İş beğenmemek değil bu bulamamak.
Siz o kadar muhtesemseniz size kariyer plani onereyim o halde. Biliyorsunuzdur acik ogretim fakultesinin ne yazik ki cok gecerliligi yok kariyer planiniz varsa. En iyisi sinava girin ve Odtu, Bogazici gibi bir okulda alaninizla ilgili bir bolume girin. Bakin bakalim buralarda okuyunca herkes kucak aciyor mu size. Biz denedik o okullarda ama olmuyor, dediginiz gibi sorun bizdeyse siz bu ozguvenle basarirsiniz bence. Kolay gelsin :)aynı fikirdeyim mühendis olcak kafada zekada ama iş bulamıyorsa sorunu kendinde aramalı devlette değil bence.
onu bilmem de üniversite mezunu olup ev hanımlığı yapan bir sürü kadın var. bkz minikpiranha.
siz bu konuda şanslısınız.
Bitirdigimiz bolumle alakali is yapmak istedigimiz icin mi is begenmiyor oluyoruz? Bu kimsenin sucu degil devletin sucudur. Ben niye bitirdigim isi degil de tezgahtarligi ya da sekreterligi yapayim? Ben ogretmenim. Her yil kac atanamayan ogretmen intihar ediyor, hayal kirikligi yasiyor haberiniz var mi tipki diger muhendisler, ticaret uzmanlari vs. Gibi. Emek edip diplomasini aldigimiz meslegimiz ve insanca yasama kosullari icin gerekli olan maas hakkimizdir. Kusura bakmayin da kac yil okuyup emek ettigim diplomamla asgari ucretle calisacagim vasifsiz eleman arayislarini bir tutamam.
Konu sahibine gelince haline sukret maksimum daha iyi bir sirkete gecersin.
:) mesela ben şükretmeyi bilmeli insan :)onu bilmem de üniversite mezunu olup ev hanımlığı yapan bir sürü kadın var. bkz minikpiranha.
siz bu konuda şanslısınız.
bende üni mezunuyum açıktanda ikinci üni okuyorum 3. sınfım ama iş bulamıyorum nasıl bir iş yapıyorsunuz nerden buldunuz banada fikir olsunhayır işimden çok memnunum hatta hergün koşa koşa geliyorum haftasonlarını sevmiyorum
daha bir tane soruma cevap veren çıkmadı.o zaman niye üniversite diploması istiyorsun? Okuma,böyle kariyer yap. Demek ki neymiş üniversite okuyunca daha iyi daha yüksek kariyerli iş isteniyormuş. Kendinle çelişiyorsun haberin yok.
üst düzey yöneticilere durumunu izah eden mail at.. kursla seminerle pek olmuyor maalesef eğer 1500 lük işlerede girerim diyorsan cv ne herşeyi yazma ozaman alsınlar seni bak çok basit çözüm buldum.. ama soruma cevap değil yazdığınızOrta derece olsa 2 dil biliyorum ve şu an 3. üniversite 4. sınıftayım..
Bu sene 3. üni de bitiyor yani ve ben hala "acaba hangi kursa gitsem, hangi seminerlere katılsam" diye kafa patlatıyorum.
Ortalama 10 yıllık deneyimim var, CV im fazlasıyla dolu ama gel gelelim ki 2 yıldır iş bulamıyorum..
Bana göre çok sıradan hatta santral operatörlüğüne dahi başvuruyorum, sonuçta yaşamak için paraya ihtiyacım var.
1500'e bile razı oluyorum artık ama " belirtilen pozisyon için nitelikleriniz yüksek olduğundan olumlu yanıt veremiyoruz, kriterlerimize uygun kişiyi arıyoruz" şeklinde mesaj geliyor.
Ya da alanımla ilgili bölüme başvuruyorum, bu kez de mesela "daha önce en az 2 yıl idarecilik yapmış" deniyor. Ortası yok yani.!
Ben tezgahtarlık da yaparım, garsonluk da.. Ama onlar bile "buranın patronu gibisiniz, size emir veremeyiz" diyor.
Bunun için de öneriniz var mı?
bu açılan bölümlerin gerksiz çokluğudur.Hanimefendi nedir bu universite okuyan kadinlara kininiz ? Sakin olun okuyun sizin de olur. Ve evet senelerce okuyan akademik islerin icinde olan insanlar yapamaz avmde satis falan. Kendi alanimda is bulamiyorsam bu da devletin, ulkenin ayibidir. Is begenmemek denmiyor ona, is bulamamak deniyor. Sakin olun siz bence.
teşekkürler, sonunda mantıklı bir cevap.. emin adımlarla ileriliyorum şimdilik aceleyede gerek yok bakalım.Az zekayla çok iyi yerlere gelinebiliyor düşüncesi varsa, bu az zekalıların nasıl o yerlere geldiğinin sebeplerini de düşünmek lazım. Torpil olabilir, şans olabilir, çevre olabilir, tecrübe olabilir, yetenek olabilir veya alanında enderlik olabilir. Eksiğiniz üniversite değil, detaylı düşünme ve sağlıklı sebep sonuç etkisi kuramamaktır belki de. Üniversitenin de bunu verebilme garantisi yok ne yazık ki.
Kariyerli kabul edilen bir insanın diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı geçen sene çevremde, örtbas edildi, çünkü işini çok iyi yapıyordu. Bu örneği okuyanın evrakta sahteciliğe mi, yoksa çok çalışmaya mı meyledeceği kendi seçimi tabi. Kariyerinin hiç bir önemi kalmadı başkalarının gözünde ama hala maaşı yatıyor mu, yatıyor. Bir daha aynı sektörde iş bulabilir mi şimdiki işine bir şey olsa, onu hiç sanmıyorum. Anlık sebeplerle kazanılan şeyin kaybı da çok çabuk oluyor, istese de işinden ayrılamaz ve çalışma performansını asla düşüremez şimdiden sonra, işte bunlar hep bile bile kölelik.
Sekreter mi, yönetici asistanı mı deneceğine takılmayın, kariyer için gerekenleri sağladıktan sonra olursunuz neden olmasın. İki cümleyle bilmediğim meslek hakkında ahkam keseyim ben de, şirketinizin açık yönetici pozisyonlarına başvurun, madem bu kadar hırslı ve yeteneklisiniz, sizi almayıp da kimi alacaklar?
insan kaynakları şirketine mail atmıştım .. şu şu yeteneklerimi şukadar ücrent beklentimle iş arıyorum diye bütün insan kaynaklarına içlerindne biri dönmüştü... hiç bir zaman ücreti az istemeyeceksin zaten az veren firma hep az veriyor deneyimledim.. ben her görüşmede en az üç bin istiyorum pazarlık payı olsun diye.. ve mutlaka bu parayı veren bir yer çıkıyor.. tabi görüşmenin çok iyi geçmesi lazım.bende üni mezunuyum açıktanda ikinci üni okuyorum 3. sınfım ama iş bulamıyorum nasıl bir iş yapıyorsunuz nerden buldunuz banada fikir olsun
az zeka derken gerçekten az zekayı kastediyormuş demek ki, bence de kesinlikle çok mantıklı olan yazıyı bir daha okumanızı öneririmteşekkürler, sonunda mantıklı bir cevap.. emin adımlarla ileriliyorum şimdilik aceleyede gerek yok bakalım.
merak etmişlerdir en az 3000 lira maaş isteyen zat-ı şahaneyi :)insan kaynakları şirketine mail atmıştım .. şu şu yeteneklerimi şukadar ücrent beklentimle iş arıyorum diye bütün insan kaynaklarına içlerindne biri dönmüştü... hiç bir zaman ücreti az istemeyeceksin zaten az veren firma hep az veriyor deneyimledim.. ben her görüşmede en az üç bin istiyorum pazarlık payı olsun diye.. ve mutlaka bu parayı veren bir yer çıkıyor.. tabi görüşmenin çok iyi geçmesi lazım.
önce kendine güven ki insanalrda sana güvensin bir dene teşekkürü sonra edersin.merak etmişlerdir en az 3000 lira maaş isteyen zat-ı şahaneyi :)
Benim sözlümde büro yönetimi ve yönetici asistanlığı okuyor kendisini geliştirmeye çalışıyor seminerlerle, derslerindede başarılı. Bence o ezikliği üzerinizden atın, ne kadar güzel üst düzey çalışıyorsunuz, maaşınızda ortalamanın üzerinde. Bu kadar girişkenseniz kariyerde yaparsınız zatenkızlar merhaba,
Kurumsal bir firmada üst düzey yönetici asistanlığı yapıyorum, maaşım ortalamaının üzerinde şartlarıda güzel işimi seviyorum.. amma kariyer yapmak istiyorum yani bir yönetici asistanı nasıl kariyer yapar açıktan ünv okuyorum girişimciyim algılarım açık söylenmeden yapıyorum herşeyi.. amma velakin ünv mezunu değilim diye bir eziklik var üstümde.. illa ünv mezunumu olmak mı gerekli inşallah açıktan onuda halledicem .. şu ezikliği napsam bilemedim... aranızda ünv mezunu olmadan kariyer yapan var mı?
buradan herkese nasıl iş bulabileceği konusunda yardım etmek için mi açtınız konuyu yardım almak için mi?önce kendine güven ki insanalrda sana güvensin bir dene teşekkürü sonra edersin.
Teşekkürler, inşallah amacım buBenim sözlümde büro yönetimi ve yönetici asistanlığı okuyor kendisini geliştirmeye çalışıyor seminerlerle, derslerindede başarılı. Bence o ezikliği üzerinizden atın, ne kadar güzel üst düzey çalışıyorsunuz, maaşınızda ortalamanın üzerinde. Bu kadar girişkenseniz kariyerde yaparsınız zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?