Kariyer ve ülke değişikliği, kafa karışıklığı...

Rosalind Franklin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2018
4.192
19.406
208
Herkese merhaba, 2018' de yurtdışına doktora için taşındım. Birçok konu açtım doktoraya başladığımdan beri benden ve diğer kişilerden kaynaklanan sorunlar sebebiyle işlerim bir türlü yoluna girmedi. Ben akademiye uygun olmadığımı düşünüyorum yaşadıklarımdan sonra, herkes uygun olmak zorunda değil zaten. Defalarca adım attım buradaki hayatımı kolaylaştırmak için, bir kısmı işe yaradı. Kötü başladığı için ne yaparsam yapayım tam anlamıyla yoluna koyamadım, hep bir sorun çıktı, sorun çıktıkça süreci iyi yönetemedim daha çok battım ve artık ruh sağlığım etkilenmeye başladı. Geceleri uyuyamıyorum, durup durup ellerim titriyor, sürekli kalp çarpıntısı yaşıyorum panik atak benzeri. En son bugün yaşadığım ve hiç beklemediğim bir olay son noktam oldu, bu şekilde buradaki hayatıma devam etmek istemiyorum.

Şubat ayında doktorayı bırakmayı düşünüyorum ama beni tek düşündüren Türkiye' ye geri dönecek olmam. Açıkçası buradaki hayatımı seviyorum, geri dönmek istemiyorum. Başka bir ülkeye taşınabilirim, iş başvurusu da yaptım birkaç yere ama henüz geri dönüş yok. Maddi olarak doktorayı bırakırsam burada kalamam o yüzden geri dönmem gerekecek. Beni tek tutan şey şartlarımın burada iyi olması... Biraz daha sabredip(ama sabredemiyorum çünkü bugünden sonra buradaki hayatım iyice zorlaşacak), iş bulup öyle bırakmak mı? Psikolojim açısından her şeyi boşverip, Türkiye' ye dönerek iş aramaya devam etmek mi? Bu arada yaşım 26, yüksek lisans mezunuyum ve yurtdışında iş bulabileceğim bir mesleğim var.

Geceleri uyuyamıyorum, durup durup ellerim titriyor, sürekli kalp çarpıntısı yaşıyorum panik atak benzeri. En son bugün yaşadığım ve hiç beklemediğim bir olay son noktam oldu, bu şekilde buradaki hayatıma devam etmek istemiyorum.

Bu durumun direk akademiye uygun olmadiginiz sebebiyle olduguna eminseniz, bence sagliginiz her seyden onemli, birakin doktorayi.
Bir kac ay idare edebilirseniz is arayislarina orada devam edin,
yok olmaz diyorsaniz ailenizin yanina donun gecici olarak, uzaktan is gorusmeleri yapin. Mesleginiz gecerli bir meslekmis zaten, diliniz de var, tek sorununuz calisma vizesi sponsoru bulmak olacak sanirim.

Lütfen gelme ciddiyim
Doktorayı yarım bırak ok ama
Madem iş imkanın var öyle yada böyle bi iş bul çalış ve gelme
Buraya dönersen sartlar istedigin gibi olmayacak dahada mutsuz olacaksın
Ve dönmek istersen tekrar geri dönmen zor olacak belki olmayacak bile

Guzel Ülkem havasi suyu herkesi baskada ah biraz da okuyana emek verene sahip cikip ona gore rahat yasatsa.İs imkani kısıtli artik.Hersey de cok pahali.Bence is bulun madem imkaniniz var seviyorsunuzda orayi donupte keske demeyin.

Bu durumun direk akademiye uygun olmadiginiz sebebiyle olduguna eminseniz, bence sagliginiz her seyden onemli, birakin doktorayi.
Bir kac ay idare edebilirseniz is arayislarina orada devam edin,
yok olmaz diyorsaniz ailenizin yanina donun gecici olarak, uzaktan is gorusmeleri yapin. Mesleginiz gecerli bir meslekmis zaten, diliniz de var, tek sorununuz calisma vizesi sponsoru bulmak olacak sanirim.

Mesleğimi seviyorum ama akademideki insan ilişkilerini yürütemiyorum. Bunda bulunduğum ülkenin kültürü etkili, avrupada olsam daha rahat olabilirdim. Bugün kullandığı bir malzemenin ismini sorduğum için bir doktora sonrası araştırmacı ortalığı yıktı ben nasıl ona o malzemenin adını sorarmışım, onu o kullanıyormuş (ki ortak kullanılacak bir malzeme, kendisi yapmadı), hoca ona Beren sana soru sorabilir mi diye mail atacakmış ben ondan sonra ona soru sorabilirmişim şu an ona saygısızlık yapmışım. Böyle bir şeyi daha önce hiç yaşamamıştım, diğer kimse ile bu şekilde bir iletişimim olmamıştı, aklıma bile gelmedi böyle düşüneceği. Olması gereken bir pratik değil yani bu.

Asıl derdi çalışma konularımızın benzeyeceği korkusu. Bunu buraya ben getirdim, sen kim oluyorsun da çalışmaya kalkıyorsun gibi bir şey söyledi. Ne kadar çalışırsam çalışayım o benden daha hızlıymış daha erken yayınlarmış sonra ben zararlı çıkarmışım falan :))) İnanın ben sadece malzemenin ismi bu mu diye sordum, ne çalışacağım konuyu biliyordu ne de sorma amacımı ama o kadar rekabetçi ki bir anda kendi kendine kurup ortalığı yıktı. 2 saat söylendi, üstüme falan yürüdü. Şaka gibiydi.

Bu sadece bir örnek ve zaten yeterince kötü olduğum için son noktam oldu.

Lütfen gelme ciddiyim
Doktorayı yarım bırak ok ama
Madem iş imkanın var öyle yada böyle bi iş bul çalış ve gelme
Buraya dönersen sartlar istedigin gibi olmayacak dahada mutsuz olacaksın
Ve dönmek istersen tekrar geri dönmen zor olacak belki olmayacak bile
Biraz daha dişimi sıkar ve iş bulana kadar da idare ederdim.
Bence sonradan pişman olmamak için bunu yapın.

Guzel Ülkem havasi suyu herkesi baskada ah biraz da okuyana emek verene sahip cikip ona gore rahat yasatsa.İs imkani kısıtli artik.Hersey de cok pahali.Bence is bulun madem imkaniniz var seviyorsunuzda orayi donupte keske demeyin.

Ben zaten Türkiye' ye kesin dönüş yapmayı düşünmüyorum.
Sadece iş bulma sürecini nasıl ve nerede yaşayacağım konusunda kararsızım.
Bulunduğum ülkeyi seviyorum ama avrupaya taşınmayı tercih ederim açıkçası. Avrupada iş bakıyorum bu sebeple.

Maddi olarak sıkıntı çekmeyeceksem Türkiye'ye dönerdim ben olsam. Maddi problemin yoksa Türkiye'de gayet rahat yaşarsın. Ama şu an hangi ülkede olduğun önemli, ben Avrupa olarak düşündüm.
Mesleğimi seviyorum ama akademideki insan ilişkilerini yürütemiyorum. Bunda bulunduğum ülkenin kültürü etkili, avrupada olsam daha rahat olabilirdim. Bugün kullandığı bir malzemenin ismini sorduğum için bir doktora sonrası araştırmacı ortalığı yıktı ben nasıl ona o malzemenin adını sorarmışım, onu o kullanıyormuş (ki ortak kullanılacak bir malzeme, kendisi yapmadı), hoca ona Beren sana soru sorabilir mi diye mail atacakmış ben ondan sonra ona soru sorabilirmişim şu an ona saygısızlık yapmışım. Böyle bir şeyi daha önce hiç yaşamamıştım, diğer kimse ile bu şekilde bir iletişimim olmamıştı, aklıma bile gelmedi böyle düşüneceği. Olması gereken bir pratik değil yani bu.

Asıl derdi çalışma konularımızın benzeyeceği korkusu. Bunu buraya ben getirdim, sen kim oluyorsun da çalışmaya kalkıyorsun gibi bir şey söyledi. Ne kadar çalışırsam çalışayım o benden daha hızlıymış daha erken yayınlarmış sonra ben zararlı çıkarmışım falan :))) İnanın ben sadece malzemenin ismi bu mu diye sordum, ne çalışacağım konuyu biliyordu ne de sorma amacımı ama o kadar rekabetçi ki bir anda kendi kendine kurup ortalığı yıktı. 2 saat söylendi, üstüme falan yürüdü. Şaka gibiydi.

Bu sadece bir örnek ve zaten yeterince kötü olduğum için son noktam oldu.
Bunu şimdi okudum, hangi ülke burası?

Maddi olarak sıkıntı çekmeyeceksem Türkiye'ye dönerdim ben olsam. Maddi problemin yoksa Türkiye'de gayet rahat yaşarsın. Ama şu an hangi ülkede olduğun önemli, ben Avrupa olarak düşündüm.

Bunu şimdi okudum, hangi ülke burası?

Ben de doktora icin yurt disini dusunuyorum. Ulke ismini belirtebilir misiniz rica etsem?

Merhaba, kendim hakkında çok fazla bilgi verdiğim ve bulunduğum ülke hakkında da çok fazla yorum yaptığım için herkese açık bir ortamda söylemek istemiyorum açıkçası.
Avrupa' da değil diyebilirim yalnızca.

Merhaba, kendim hakkında çok fazla bilgi verdiğim ve bulunduğum ülke hakkında da çok fazla yorum yaptığım için herkese açık bir ortamda söylemek istemiyorum açıkçası.
Avrupa' da değil diyebilirim yalnızca.
Anladım, haklısın. Acaba yakın bir zamana kadar aynı ülkede miydik diye düşünmüştüm yalnızca, bu davranışlar ırkçılık kaynaklı olabilir mi? Yaklaşık 7 aydır Türkiye'deyim, ben de lisansımı bırakıp döndüm. Gayet normal davranışlara aşırı tepkiler verme çok tanıdık geldi.

Anladım, haklısın. Acaba yakın bir zamana kadar aynı ülkede miydik diye düşünmüştüm yalnızca, bu davranışlar ırkçılık kaynaklı olabilir mi? Yaklaşık 7 aydır Türkiye'deyim, ben de lisansımı bırakıp döndüm. Gayet normal davranışlara aşırı tepkiler verme çok tanıdık geldi.

Size özelden yazayım o zaman

İş bulana kadar doktorayı bırakmayın. Bulunduğunuz ülkede iş bakın Avrupa'nın yanısıra orayı seviyorsanız .

Gelmeniz, iş bulana kadar burda durmanız vs de bir zorluk olacak.

İş bulana kadar doktorayı bırakmayın. Bulunduğunuz ülkede iş bakın Avrupa'nın yanısıra orayı seviyorsanız .

Gelmeniz, iş bulana kadar burda durmanız vs de bir zorluk olacak.

Haklısınız ama gerçekten şu an bulunduğum ortama dayanabileceğimi sanmıyorum. İş bulma süreci ucu açık bir süreç...

Back
X