- 17 Temmuz 2018
- 4.192
- 19.406
- 208
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
Herkese merhaba, 2018' de yurtdışına doktora için taşındım. Birçok konu açtım doktoraya başladığımdan beri benden ve diğer kişilerden kaynaklanan sorunlar sebebiyle işlerim bir türlü yoluna girmedi. Ben akademiye uygun olmadığımı düşünüyorum yaşadıklarımdan sonra, herkes uygun olmak zorunda değil zaten. Defalarca adım attım buradaki hayatımı kolaylaştırmak için, bir kısmı işe yaradı. Kötü başladığı için ne yaparsam yapayım tam anlamıyla yoluna koyamadım, hep bir sorun çıktı, sorun çıktıkça süreci iyi yönetemedim daha çok battım ve artık ruh sağlığım etkilenmeye başladı. Geceleri uyuyamıyorum, durup durup ellerim titriyor, sürekli kalp çarpıntısı yaşıyorum panik atak benzeri. En son bugün yaşadığım ve hiç beklemediğim bir olay son noktam oldu, bu şekilde buradaki hayatıma devam etmek istemiyorum.
Şubat ayında doktorayı bırakmayı düşünüyorum ama beni tek düşündüren Türkiye' ye geri dönecek olmam. Açıkçası buradaki hayatımı seviyorum, geri dönmek istemiyorum. Başka bir ülkeye taşınabilirim, iş başvurusu da yaptım birkaç yere ama henüz geri dönüş yok. Maddi olarak doktorayı bırakırsam burada kalamam o yüzden geri dönmem gerekecek. Beni tek tutan şey şartlarımın burada iyi olması... Biraz daha sabredip(ama sabredemiyorum çünkü bugünden sonra buradaki hayatım iyice zorlaşacak), iş bulup öyle bırakmak mı? Psikolojim açısından her şeyi boşverip, Türkiye' ye dönerek iş aramaya devam etmek mi? Bu arada yaşım 26, yüksek lisans mezunuyum ve yurtdışında iş bulabileceğim bir mesleğim var.
Şubat ayında doktorayı bırakmayı düşünüyorum ama beni tek düşündüren Türkiye' ye geri dönecek olmam. Açıkçası buradaki hayatımı seviyorum, geri dönmek istemiyorum. Başka bir ülkeye taşınabilirim, iş başvurusu da yaptım birkaç yere ama henüz geri dönüş yok. Maddi olarak doktorayı bırakırsam burada kalamam o yüzden geri dönmem gerekecek. Beni tek tutan şey şartlarımın burada iyi olması... Biraz daha sabredip(ama sabredemiyorum çünkü bugünden sonra buradaki hayatım iyice zorlaşacak), iş bulup öyle bırakmak mı? Psikolojim açısından her şeyi boşverip, Türkiye' ye dönerek iş aramaya devam etmek mi? Bu arada yaşım 26, yüksek lisans mezunuyum ve yurtdışında iş bulabileceğim bir mesleğim var.