karma karışığım sizce ne yapmalıyım?

noraa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2012
9
0
36
Ankara
merhaba,
yaklaşık 5 aylık bir ilişkim var.bunda 1 hafta önce erkek arkadaşımın telefonundan facebook a girmek için telefonunu almıştım.girdiğimde kendi facebook hesabı açıktı bende mesajlarına girdim.ve orda yeni eklediği bir kızla mesajı gördüm.beğendim ondan ekledim sevgilimle uzağız birbirimize falan yazmış ki kız cevap vermemiş.ben tabii bunu okuduktan sonra çok kötü oldum.bir ağlama tuttu,ağlamama yanıma gelip ne oldu diye sorunca bağıra çağıra hesap sordum.hiç bir şey söyleyemedi.sonrasında sadece kendimi tatmin etmek için yaptığım bir şeydi dedi.bir ilgi bir ilgi elimi tutmalar sarılmalar falan.yaklaşık 3 saat konuştuk.sonra eve gidip düşünceğimi söyledim.ve onu çok sevmeme rağmen ayrılmaya karar verdim çünkü ben bu 5 ay boyunca yaşadığımız her şeyin gerçek olduğuna inanmıştım,sevdiğini düşünüyordum,temeli sağlamdı sanki ilişkinin kavga ederdik barışırdık hemen sonrasında küs kalamazdık,ilişkiyi sorgulardık,kaliteli vakit geçirmeye gayret ediyorduk ve kendisi hep ilgiliydi bana karşı.ama böyle bir davranış yapınca her şey çok boş geldi,samimiyetini kaybetti..dün de son kez konuşup ayrılalım demeye gittim yanına.ama o istemedi özürler diledi,sarılmalar,elimi sıkı sıkı tutup bırakmamalar..çocukluk ettim,aptallık ettim bir birimize zaman verelim,söz bir daha hiç yapmayacağım falan dedi.ama ben inanmıyorum artık beni sevdiğine,güvenemiyorum.şimdi size soruyorum neden böyle bir şey yaptı?neden sonrasında ayrılma fikrinden korkup daha da bir sarıldı ilişkiye,ne yapmalıyım?o bu davranışı yaparak benden çoktan vazgeçmiş sayılmaz mı? lütfen yorumlarınız esirgemeyinnnn...

seninle empati kurmaya çalışarak şu soruları sordum,sende bunlara cevap ver:
sence 5 ay sana bağlanması için yeterli mi?yani kalben.
sence 5 ay içerisinde senden istediğini alamayıp başkasının mı kapısını çaldı?
ve en önemlisi 5 ay mı sabretti sadece seni aldatmamak için?
peki sen verdiğin karardan dönersen ki söylemeseydin düşün derdim ama madem söylemişsin diğer vereceğin kararlardan da çabuk dönen bir insan olmayacak mısın?

öncelikle cevapladığın için teşekkür ediyorum.şöyle açıklık getirebilirim sorularına.senden istediğini alamadığı için mi yaptı diye sormuşsun kendisini tatmin etmek için yaptığını söyledi demiştim yani bu şu oluyor:hani tavlayabilicem mi tavlayamayacağım mı diye?böyle bir çocukluk düşüncesinde yaptığını söyledi.başka bir amacı olduğunu ihtimal vermiyorum zira tabiri caizse cinsellik açısından olsa şimdiye kadar çoktan yapmış olurdu.daha da açıklayım hatta erkek arkadaşım kişisi yakışıklı havalı bir tip yani en azından kızlar tarafından beğeniliyor,istese böyle bir şey yapacağı çok kız var etrafında.5 ay bağlanması yeterli mi demişsin şöyle ki 5 ayın öncesi var.yaklaşık 1 sene gibi ilgileniyordu benimle bayağı uğraştı evet diyebilmem için.aşıktı diyebilirim.sürprizler jestler falan.çıkmaya başladığımızda bende ona karşı bir şeyler hissetmeye başlamıştım..ve ilk zamanlar çok tartışıyorduk anlaşmazlıklar vardı..ama hiç küsüp ayrılmadık her kavganın ardından sarılmayı bildik birbirimize.ilişkiyi hep sorguladık nereye gidebilir gibisinden.zamanla tartışmalar azalıp birbirimizi anlamaya daha bi sevgiyle bağlanmaya başladık.yeni yeni evet taşlar yerine oturuyor,bizden bişeyler olur diye düşünmeye başladığım bir anda öğrendim bu yaptığı eylemi.yıkıldım resmen,kıpırdayamadım yerimden,uyuştum sanki,ağladım..o uyuyordu o zaman..uyandıramadım ağladım sadece hıçkıra hıçkıra,ağladığımı duyup uyandığı an o şaşkınlığı telaşı üzüntüsü netti.gidiyorum dedim.ne oldudan başka bir şey çıkmıyordu ağzından.idrak edemiyordu niyesini bi türlü.telefonunu tutup fırlattım al bak adilliğine diye.yine anlamadı.sonra açıkça söyledim.sadece sustu cevabı yoktu başını yerden kaldıramadı,bekledim bir şey söylemesini söylemedi..bende o vakit kapıya yöneldim,ayakkabılarımı tam giyip çıkarken yetişip durdurdu,zorla engelledi gitmemi..öyle başladık yaptığı şeyi sorgulamaya.5 ay mı sabretti aldatmamak için demişsin ki sabredeceği bir şey yoktu ortada,aldatmasına bu yönlü bahane sunamadı zaten.son soruna da gelince affetmedim daha.o ısrarla affetmemi bir daha yapmayacağını söylüyor.pişmanlık duyduğunu sadece beni istediğini söylüyor.bunları ağlayarak söyledi.çok karışığım mantığım kabul etmiyor bu yaptığını yediremiyorum ama kalbim de onu istiyor.çok emek verdik bu ilişki için karşılıklı,neler yaptı sevgisini anlamam için.şimdi hepsi boş geliyor.doğruluğuna inanmıyorum,güvenim bitti..

canım öncelikle şu kesin seni seviyor.ama erkekler malesef arada böyle şeyler yapıyorlar bu bir gerçek kabul etmesi zor olsa da.ama biraz süründür sonra affet bence.en azından biraz korksun.

affetmek de ağır geliyor ayrılmak da :S ona önce güvendim sonra sevdim ben..bana verdiği güvene kendimi teslim edebilmem çok uzun sürdü..tekrar güvenebileceğime inansam affetmek daha kolay olurdu..nasıl davranırsam,davranırsak aşabiliriz bunu?teşekkür ediyorum canım,sağol.

haklısın onu affetmen zor. güvenini yitirdin ona karşı. ama işte erkekler bazen kendine olan güvenlerini ispatlamak için böyle ufak şeyler yaparlar.onlara göre önemsizdir bunlar. ama bize göre ağırdır. onlar aldatmadıklarını düşünürler hep. ama biz inanamayız bida onlara. senin ona olan inancın zedelendi. bi ilişkide inanç güven çok önemli. onu affetsende aklında hep o mesajı okuduğun andaki yaşadığın hayal kırıklığı kalıcaktır. unutman çok güç tam olarak güvenemezsin malesef.

çok sağ ol aynen böyle işte yaşadığım..onun savunması içimde hissettiklerim işte aynen böyle.ne yapmamı nasıl davranmamı önerirsin inan ne yapmalıyım kestiremiyorum?

canım benimde 3. yıla girdiğim bir ilişkim vardı arada böyle hataları oluyordu ama yalvarıp yakarıyordu bende hemen affediyordum ama aptallık ettim erkekler affedince hatasının farkına varmıyor en sonunda ise kaç yıllık ilişkisi biter bitmez yeni tanıştığı bir kızla çıkmaya başladı.bir erkek eğer böyle şeyler yapıyorsa hiç acımayacksın süründüreceksin nacizane tavsiyem onunla bir iki hafta irtibatı kes hiç bir şekilde cevap verme bunu yapmak zor bile olsa yap senin ona duvar olmanı yediremez peşinden koşar hatasının farkına varır.aynı gaflete düşerse neler olacağının farkına varır tabi seni gerçekten seviyorsa.seni çok iyi anlıyorum çok zor bir durum..

sağ ol canım yorumun için.bizim hata dediğimiz şeye cevap olarak "önemsiz bir şey" diyen birine bunun hata olduğunun farkında olmasını sağlamak gerekiyor sanırım.dediğin gibi iletişimi keseceğim..mesaj atıyordu,arıyordu bende cevap veriyordum dayanamıyordum çünkü.ama şuan pek bir ilgilendiğini yok hani ayrılamaz gibi mi düşünmeye başladı ki diye geçirmeye başlamıştım aklımdan yorumunu okudum.teşekkür ederim canım hiç bir şekilde cevap vermeyeceğim ona..

senin için de gerçekten üzüldüm canım dilerim çektiklerimizi çeksinler!!

illaki herkes yaptıklarının karşılığını bulacak hakkında en hayırlısı olması dileğiyle tatlım.

sana şunu söyleyeyim.ben 5 yıllık evliyim.evlilikten önce 6 yıllık flört dönemi oldu.2.yılımızdı .bigün ona bi kızdan gelen maili okudum.çok kötü oldum sorunca bana arkadaşım benim mail adresimi kullanıyordu kız onun arkadaşı falan dedi.inanmadım tabi ayrıldım hep inkar etti ayrılmamak için herşeyi yaptı sonra birleştik.ben baya bi unutmadım yıllarca başının etini yedim.bazen yeniden ayrılma noktasına geldiğimiz oldu.sonra bu olayı artık dile getirmemeye başladım.evleneli 5 yıl oldu.umurumda değil o olay şuan.anlıyorumki o zaman yaşımız küçüktü.eşim de o zamanlar yapmış bişeyler.erkeklerin tam olarak sadık kalması mümkün olmuyor malesef.evlendikten sonra böyle birşeyler yaşasam dayanamam tabiki.ama inan başka dertlerle uğraşıyoruz şu an.ama tabiki affetme bir süre uğraştır.ama tavsiyem barıştıktan sonra da hiç dile getirme.ilişkiye zararı oluyor.

çok sağ ol aynen böyle işte yaşadığım..onun savunması içimde hissettiklerim işte aynen böyle.ne yapmamı nasıl davranmamı önerirsin inan ne yapmalıyım kestiremiyorum?

affetmenin çok zor olduğunu anlatmalısın. ne kadar ağır bir şey olduğunu anlatmalısın. çünkü o bunun farkında değil. ama onun için önemli olmasaydın sana yalvarmazdı bırakırdı üstüne düşmezdi. tam olarak pişman etmelisin onu kii bir daha yapmasın. mesela örnek ver. ben sana yapsaydım aynısını sen ne tepki verirdin de. böyle yapman onun empati kurmasını sağlayacak ve ne kadar kötü bir şey yaptığını anlayacak.

Sevgili arkadaşım seni daha fazla üzmek istemem ama ayrılmakla en doğru kararı vermişsin bir kere yapan bir daha yapar. Bende zamanında aynı şeyleri yaşadığım için söylüyorum neyseki 5 aylık bir şey daha uzun zaman geçince yine buna benzer bir şey yaşarsan daha kötü olursun yine son karar senin....

merhaba ben yazdıklarını okudumda benim başımdanda böyle bir olay geçti evlendikten 3 ay sonra eşimin telefonu bozuldu başka bir telefona taktı kartını ve mesajlar çıktı ortaya kendi telefonunda sildi diye gözükmüyormuş neyse ben bunları gördüm bağrış çağrış yaşadık neyse hemen mesajları sildi sonrada evenmeden önceki ev arkadaşının o uyurken falan telefonunu alıp mesaj attığını söyledi inanmadım günlerce bunun huzursuzluğunu yaşadık sonra arkadaşını arada hopörlere verdi sesini sordu sen benim telefonumdan mesajlaştınmı falan diye o da evet dedi ama ben inanmadım onun olmasa neden hemen silsin neden arayıp kanıtlamasın mesajlaşma tarihide bizim nişanlı olduğumuz tarihlerde. Ben şimdi ne yapacağımı bilmiyorum çok kötü durumdayım böyle bir evlilik nasıl yürür ne yapacağımı bilmiyorum sürekli onu kontrol eder oldum. sürekli aklımda o uyuyamıyorum bile durup durup ağlamalar falan belki bana yardımcı olursun dedim

canım dediğim gibi benim şuan umurumda değil.tamam evleneli 5 yıl oldu.şimdiye kadar bişey duymadım görmedim.şimdi olsa tabi dayanamam olay çıkarırım.şunu anladım geçmişte olmuş birşeye takılıp kalmak eğerki ayrılmadıysan çok gereksiz ve yıpratıcı.yani erkeklerin nasıl varlıklar olduğunu kabullenmekten geçiyor bence çözüm.şimdi eşinin düşüncesini söyleyimmi sana,ben ne yaptımki.ben nişanlmı seviyorum o kızlarla mesajlaştıysam ne olmuş kötü bişey yapmadımki.aynen böyle düşünüyorlar ve sen bunu öğrenip uzattığında bıkıyorlar.şimdi evlisin biriyle ilişkisi olsa yani biriyle bi işler karıştırsa emin ol bu eninde sonunda duyulur.Bi şekilde hissedersin zaten eve ona göre gelir yalanı çıkar v.s.böyle birşey olmadıktan sonra öbür olayları boşver.evliliğine bak.uzatmanın zarardan başka etkisi yok

çok çok teşekkür ederim kızlar,inanın çok yardımcı oldunuz bana..şuan için görüşmeme kararı aldım,telefonlarına çıkmıyorum..bu şekilde ne yapacağı nasıl davranacağı görmek istiyorum..
ve şimdi ilk günlere göre daha iyi hissediyorum kendimi tabii sizin de sayenizde çok sağ olun iyi ki varsınız hanımlar yorumlarınızı esirgemediniz..

Özel mesaj atamadığımdan burayı meşgul ediyorum ama) Ya ben aklımdan atamıyorum sürekli huzursuzum davranışlarım deişti eşimde bana ne olduğunu anlamıyor çok kötü durumdayımm ben kabul edemiyorum her şeyden şüphe ediyorum dinlediği şarkılara kadar dinleyip başkasını düşünüyor sanıyorum ben evliliği böyle hayal etmemiştim pişmanlık duyn-maya başladımm inşallah senin gibi olgunlaşırım zamanla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…