karmakarisigim yardim ne olur :(

neffset

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2013
192
60
53
Arkadaslar ben 4 aylik evliyim,benim ailem esimi basta istemedi cunki kariyer olarak daha ii biriyle olmami istediler ama ben esimden vazgecmedim sonra nisanliyken benin esinle abimin arasinda bi husumet oldu ikisininde hatali oldugu bir konuydu esim defalarca adim atti ailesiyle abimin ayagina bile gitti halbuki karakteri asla birinin pesinden kosmaya musade etnez ama venim icin yapti.. ama benim abim cok uzatti ve aralari tamamen bozuldu aileminde bu meseleden esime ve ailesine kirici oldugu durumlar oldu ama onlar iidare ettiler neysr biz evlendik...oncelikle esim gercekten cok sorumluluk sahibi beni cok sever kendinebisebalmaz bana alir ben , ondan daha cok kazanirim ama o cebindeki paranin cogunu bana verir azini kendi alir, ailesine yada. Baska birine beni ezdirmez zaten aileside ezmez dunya iyisi insanlarballah razi olsun... bensiz hicbir cemiyete girmez arkadaslariyla takilmalari falan yoktur oysa cok genis bi cevresi var cokta saygin biri etrafindakilere gore... oyle gizlisi saklisida olmaz telefon kacirmaz sifre koymaz eve ben istemesem internet almicakti net basinda vakit gecirmez istede net kulanmiyo,butu nsifrelerinide biluyorum zaten... bende onun bu meziyetlerini hakedecek sekilde ona her konuda ozen gosteriyorum... disardan bakinca kusursuz bir hayatimiz olmasi gerekirkenn sukurler olsun maddi manevi bir sorunumuz yokken biz anlasamiyoruz esimle cok kavga ediyoruz... benim ailemin yasattiklarini icinden atamiyor onlarin acisini benden cikariyor bana gore,bi hatam oldugunda onu bana soylemiyor biriktiriyor kinleniyor kendi kendine ve bana onyargi olusturuyor..sinra ben ne dersem deyim bos... birde sinirle bana cok agir laflar etti ben bunlari kaldiramiyirum artik ... sorunumuz yokken dunyanin en mutlu insanlariyiz cok egleniriz guleriz ama bi haftayi gecmiyo bi bomba kavgalar sinir krizleri... sizce nazar falan olabilirmi yada ne yapabilirim bana yardimci olurmusunuz ?

Eşinizi karşınıza alın ve konuşun ve bir aile danışmanına gitmek istediğinizi söyleyin..
Danışman size ve eşinize ne yapmanız gerektiği konusunda yardımcı olacaktır.
Eğer bunu yapamam diyorsanız o sinirlendiğinde alttan alın sonra konuyu sakince ve tatlı dille getirin en iyi yöntem bu olacaktır bence.
Eşiniz anlattığınıza göre buna değen bir koca ve huzur bu şekilde sağlanacaksa bazı hatalrı görmezden gelmeye çalışın

Son düzenleme:
Defalarca konustum...konusunca hak veriyor ama icraat yok .. evlilik danismanii meselesinide soyledim istemiyo sen git ben gitmem diyor.. ne yapicam bilemedim

canım evliliğiniz daha çok yeni ilk zamanlarda çok büyük kavgalar yaşanıyor maalesef ama sonradan düzeliyo emin ol. bizde eşimle ilk zamanlar çok büyük kavgalar ettik ama şimdi 1,5 sene oldu evleneli ve çok şükür o kavgalar artık geride kaldı. ve birde iki tarafında birbirini idare edip alttan alması gerekiyo tabiki. inşallah düzelir canım.

Eşinize ailenizle ilgili söylediklerinde haklı da olsa çok kırıldığınızı anlatın sakince.
Size bu kadar değer veren biri dikkate alacaktır.

Öncelikle inşallah düzelir eşiniz. Benim eşimide ailem istememişti ama ben ve eşim pes etmeyip ailemi ikna edip evlendik . çok sorunlar yaşadık evlendikten sonra ailem yüzümden çok hatalar yaptılar eşim sadece çok fazla sıcaklık göstermedi saygıda hiç bir kusur etmedi biz atlattık çünkü ben eşime destek oldum hep eşimle iyi olmayı seçtim sonra ailem hatalarını fark etiler şimdi eşimi çok severler ama eşim olanları unutmadı ona göre davranır.

Bende herzaman esimin arjasinda oldum hakli oldugu konularda onu eznedim ezdirmedim.. aileme karsida bi saygisizligi asla yok hatta cok saygili ama sicak degil ve ailemin yanina ne zaman gtsek herseyden nem kapiya benim burnumdan getiriyo orda yasadigi gerilimi... bilmiyorum keske arkasinda durmasaydim bu muameleyi gorcektim madem .. ben ailemle kotu oldum yeri geldi ama esime hak verdim onada yaranamadim

kendini onun yerine koy bence.Eşine biraz zaman vermelisin sonuçta bu tarz şeyleri sindirmek zordur insanlar için hele de erkekler için extra zor :) Karşılıklı yapılan hata olmasına rağmen ilk adımı abine o atmış ve üstelik ters tepki görmüş bunu atlatması cidden zordur insanın. Bence konunun üstüne git onu konuştur öfkesini bi şekilde kusmalı çünkü biriktirdikçe daha çok kinlenir ailene.Ve en önemlisi abinle sen konuş. En azından senin yuvanın mutluluğu için eşine karşı biraz daha hoşgörülü olmalılar ki eşin anlattıklarına göre seni gerçekten seven ve değer veren bi insan.İnşallah zamanla tatlıya bağlanır herşey

Mektup yazın! O zaman biraz daha rahat algılıyorlar. Ailenizle yaşadıkları sizin sorumluluğunuzda değil çünkü onun ailesi artık sizsiniz, siz onunla bir "aile" olmayı seçtiniz. Bunu idrak etmesini ve olaylardan dolayı sizi suçlamasının anlamsız olduğunu belirtin. Sürekli kavgalar ve kavgalarda ağızdan çıkan sözler evliliği yıpratan en temel sebeplerden birisi, kolay barışıyorsunuz da eminim ancak bir dert var ki sizin içinizde birikenler bir gün, günyüzüne çıkarsa asıl dert o zaman başlar.. Çünkü tahammül sınırınız düşer...

Haydaaa... Bu ne lahana bu ne perhiz turşusu şimdi

Eşim iyidir beni sever beni üzmez, beni kimseye ezdirmez iyide geçmişte ailenizle yaşanılan olaydan şimdi neden üzüyo ve tartışıyosunuz şimdi... İyiliği nerde kaldı şimdi bunun

Cnm üzülme çok da takmamaya çalış, zamanla oturuyor taşlar yerine...biz de başlarda çok tartıştık, aileler yüzünden de tartıştığımız oldu ama zamanla alışıyo insan, eşine de eşinin ailesine de...ben görümcemden nefret ediyorum mesela bunun için çok geçerli sebeplerim de var, mesafeli olmama rağmen ona bile alıştım düşün yani... baktın ki tartışma uzuyo, hiç konuşma hatta öfken geçene kadar konuşma, öfken geçtikten sonra sakince sorarsın problemin ne olduğunu çözümün nasıl olabileceğini...

evliliğin ilk aylarında olur böyle sebepsiz birden oluşan kavgalar ama bunlar geçici merak etmeyin eşinizle konuşun ve ailenizle olanları unutmasını söyleyin kimse için aile huzurunuzu bozmayın bunları konuşun.siz alttan almayı deneyin zamanla düzelir inşaALLAH:)

Zaten dustu iyice... artik ona kar sf i eskisi kadar yakin hissedemiyorum,bende onun canini acitmak icin onla yaris ediyorum cunki cok canim yandi... mektupta yazdim konustumda ustelik benim ailem maalesef bni cok yalniz birakti ve hic dusunmedi... onlardan bise beklemiyorum esim benim herseyim artik... bunu bile bile bunu yapmasi kahrediyo.. yani acik acik bise demiyor ama hep hircin hep gergin kvgalarimizin sebebi kucukte olsa o eskiyide dusunup buyuk tepkiler veriyor...

bence yeni evli olmanın verdiği bişey bu...
zamanla oturuyo...
birçok çift başta sebepsiz kavgalar eder...

her güzelin bi kusuru oluyor işte
kimsenin hayatı dört dörtlük degilki
saydıgın meziyetlere sahip koca çok azdır
bence kocanın kıymetini bil
olayları biraz zamana bırak
eşin ailenle görüşmek istemezse bile saygı duy
adam bu kadarını hak ediyor

Canim bazi arkadaslarinda yazdigi gibi. Kendini onun yerine koy. Bu olay biz kadinlarin basina gelse bizde biriktirir durur patlariz yada habire soyleniriz. Esin gercekten yazdigin gibiyse cok iyi birisi. Boyle esler zor bulunur bu zamanda. Burda neler okuyoruz neler. Senide anliyorum belki canin cok aciyo kavga edilince.

Ama emin ol sen bi kac defa alttan alinca artik oda unutmak icin caba gosterir. Bakti ki sen ona karsilik vermiyosun. Sende kavgaya karsilik verirsen iste anlamiyolar. Bende ayni seyleri yasadigim icin soyluyorum.

Esin kotu olsa ac agzini yum gozunu derdim ama iyi birisi sende oylesin. Boyle ufak seyler yuzune guzel yuvan bozulmasin. Agir veya zor gelsede is sana dusuyo cunki esin senin icin abinin ayagina gitmis bunu her insan( erkek) yapmaz.

Kendine iyi bak insallah hersey duzelir

Hepinze cok tesekkur ederim arkadaslar dusuncelerinizi esirgemediniz sıkıntımı paylastiniz... soylediklerinizin cogunu uyguladim ama artik bizde yipranmislikda var oldugu icin biyerden sonra duzelmiyor... en son kavgamizda yani bu konuyu actigimda onunla konustuk,oda bende nelerden uzuldugumuzu anlattik dunde bana bidaha sana oyle seyler soylemicem biliyomusun ne olursa olsun cok dusundum sen hicbirini hketmedin dedi...simdide hafta sonu icin otel bakiyo sapancada kafamiz dagilsin diye :) ama ben bi evlilik terapistine gidelim istiyorum onada soyledim kabul etti... iyi gelir umarim cunki birbirimizi cok seviyoruz,birazda buyuzden cok kavga ediyoruz cunki oda bende en ufak bi yanlisimizda cok icerliyoruz....

Ayni esim ve beni anoattin bir problem ben esimin ailesinin yaptiklarini unutamiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…