karmakarışığım:(

diyelim ki boşandın .eski sevgilinle olucağını nerden biliyorsun ?yani hayırlısı demek doğru tabide keşke daha önceden hayırlısı deseydin .madem seviyordun unutmayı bekleseydin öle evlenseydin .boşansanda onla evlenemezsin bence bu sevdadan vazgeç .eşinle mutlu olmaya bak .eşine haksızlık yapma .böle birşeyi öğrense ne olur onu düşün .

Yazık, eşiniz çocuğunuz olmuyor diye üzülürken demekki hayırlı değil ayrılıcaz ne güzel kafalarında mısınız? Üzüldüm.

kalbiniz başkasındayken bu evliliği sürdüremezsiniz. ayrılmanız en normali bence. eşinizde kendinden başkasını arzulamayan ve aramayan bir kadınla evlenir ilerde.ha,siz ayrılınca eskisiyle olabilirmisiniz bilemem.ama hiç olmazsa bu şekilde bir hayatı devam ettirmek zorunda kalmazsınız ve acı çekmezsiniz..

Belli ki eşiniz sizi seviyor,değer veriyor ki bir evlat istiyor.. Gerçekten üzüldüm,bir evlilik daha hüsranla karşı karşıya.. Keşke eski sevgilinizi tam anlamıyla unutmaya çalışsaydınız. Aklınızda o varken eşinizle iyi bir hayat sürmeniz imkansız geliyor bana. Diyecek bir şey bulamıyorum da.

Hakkınızda hayırlısı olsun..

Son düzenleme:
Keşke daha önce hayırlısı deseydiniz düşünmeden evlenmeseydiniz tamam seviyor olabilirsiniz ama sizi seven eşinizin suçu ne ona yazık değil mi?

canım bir arkadaşım aynı durumdaydı ve eski sevgilisini unutamadı birkaç sene, hatta telefonla bile konuşuyorlardı eşi görecek diye korkmasına rağmen arkadaş gibi konuşuyorlardı ve çocuk yalnızdı çok üzülmüştü ama aralarını bozmaya hiç yeltenmedi, dertleştiğimiz zaman bana dediği şuydu, eşim bir filmden sıkılıyor mesela bende içimden X olsa şuan gülerek izlerdik diye geçiriyorum yada bana yardım etmediğinde o olsa birlikte yapardık herşeyi diye düşünüyorum. Ben ona şunu demiştim, eşinde eksik gördüğün taraflar var ve eski sevgilin o zaman aklına geliyor, halbuki onunda eksiklikleri vardı ve belkide daha çok ama sen evlenmediğin için asla kötü yanlarını görmedin o insanın, onun da kötü tarafları olacaktı muhakkak, eşinin iyi yönlerini gör ve belkide eski sevgilinde olmayan taraflarını, hiç bir iyi yanı yoksa sevdiğin hiçbir yönü yoksa birşey diyemem ama sevgi zamanla olur, aşk gibi değil fedakarlıklarla anılarla beslenir, eğer eşin seni seviyorsa ben eminim zamanla güçlenecek sevginiz ama eğer herşeyi rahatsız ediyorsa ve herkonuda diğeri baskın çıkıyorsa belki de çocuk yokken boşanmanız en hayırlısıdır.
Bu arada arkadaşım en son onunda sevgilisinin olduğunu görmüş internetten aratınca üzülmüştü o zaman ve birdaha konusu açılmadı bende sormak istemedim unuttuğunu düşünerek, sanırım eski sevgiliniz yalnız olduğundan daha da artıyor içinizdeki pişmanlık o birisini bulsaydı, sizde eşinize sarılacaktınız daha çok

Son düzenleme:
tam olarak eskisini unutamadan yeni bir ilişkiye başlamak, daha da kötüsü evlenmek ne kadar acı... sakın ama sakın hamile kalmayın. aklınız bu denli başkasındayken bir de eşinizden çocuk sahibi olmak asrın hatası olabilir..

evlenmeden once bu denlı dusunmuyrdm onu sureklı aklımda hayalımde değildi bu koca 2sseneyi benı gercekten sevdıgını bıldıgım ıcın esımden ayrılmayı hıc aklmdan gecırmedım.boşanmayı agzıma bıle almadım.bende hıc ıhtımal vermıyorum eskıye doneblecegme.ama bu seklde de nekadar yasayablrm blmıorm.sevınıor değilim evladmz olmuyr dıe bu kadar zamandr hıcbr sorun olmamasına ragmen vermıorsa bıze rabbım evladı vardr bı bıldıgı belkıde yazık olack en cok korktgm seyı yasamak yasatmak ıstemıorm benım hatamın bedelı bır cocuk anne ayrı baba ayrı yasasın istemıyorm.ama esıme hıcbır zaman soylemedim ıstemıorm cocuk faalan dıye.cnku benı sevdıgınıde cok ıstedıgnı de blıorm ama ne onu kırablıorm üzmek ıstıyorum nede aklmdan bu dusunceyı cıkaramıorm

Lütfen konu açarken paragraf yapalım.
Ve noktalama işaretleri kullanalım.
Kelimeler birbirine girmiş zor okunuyor.

Konuya gelince ...
Bu denli başkasını severken neden bi başkasıyla evlendiniz?
Hadi evlendiniz.Neden çocuk düşünür oldunuz.?
Eşinizle evliyken başka birine aşık olmanız yetmezmiş gibi çocuk yapıp iyice çıkmaza mı sokacaksınız kendinizi !

Aileye tamam saygı duyulur ama deli gibi sevdiğin birindende sırf aile istemiyor diye de ayrılınmaz !
Ayrılırsan sonucun işte böyle hüsran olur.

Ailen sevinmeli şuanda kızlarının hayatını mahvettikleri için.

Sanırım herşeyin üst üste geldiği bir dönemdesiniz, bir önceki arkadaşın dediği gibi, eşinizin eksik taraflarını belki eski sevgiliniz ile kıyaslıyorsunuz. En kötüsü de aileler yüzünden evlenememeniz olmuş, zorla ayrılmışsınız Peki yanlış anlamazsanız, neden evlendiniz?
Yani yargılamak için sormuyorum sizi anlamak için...
Neler geçti aklınızdan evlenmeye karar verdiğinizde?
Eşinizi severek mi sevmeyerek mi evlendiniz?

eşimi sevmıyor değilim ama blmıorm bunun eski sevgılıme duydugm tutku yada ask gıbı oldugunu dusunmuyorum.bu nasılki bir yakınınızı o sizi sevdiği için sever sayarsınz onun gıbı bısey ılk baslarda bu seklde deılgı unuttm sandm ıyıydık ozaman belkıde dediğinz gibi onun kötü yanlarını gördkcede aklm donmus olablr.cnku ben esımın aılesne hıc aıt hssetmedım kendımı benım oncekı yasamımada aılemede cok ters herseylrı esımle ıkı guunun bırı mutlaka kavga edıyoruz sureklı benı değiştrmeye calısıor o kırılmasn uzulmesn dıede her dedıgını yapıorm arkads ortmm kalmadı kkmseyle gorusmuorm onun ıstemedıgı seylerı gıymıorm yapmıyorm.eve ona deger verıyorum ama onuda aklmdan cıkaramıyorm ben demıorm eskıye donucem dıe doneblcegımıde sanmıyorum zaten ama eşim bu kadar cocuk ısterken ona ben ıstemıorm dıyemedım ona bı sebep sunamazdım. bu sekılde ıncıtemem onu.ama ne yapıcam bılmıyorum bosanmaktanda korkuyorm bu zamana kadar agzıma bıle almadım o kelımeyı.güçsüzlükten değil Allaha sükür calısıorm herseyı yaparm aılemın kapılarıda sonuna kadar acıktr blıorm ama ne aılelere nede esıme boyle bır sebebı nasıl sunarım bılmıyorum.

Anlıyorum...Durum biraz karışık gerçekten de. Çünkü aslında duygularınız karmakarışık. Şimdi eşinizle sorunlarınız olduğundan bahsetmişsiniz. Hani ailesini benimseyememeniz, kavga etmeniz ve bir de sizin arkadaşınızın kalmaması vs. problemler belki de sizi eski sevgilinizi düşünmeye sevk ediyor. Eşinizle olan problemlerinizin boyutlarını bilmiyorum ama sanki bu problemlerin normal olduğu kanaatindesiniz, yani eşinizin yanlış davranışları ve problemleriniz henüz hani sizi YETER ARTIK dedirtecek düzeyde değil, ki bunun nedeni de sanırım, diğer yandan eşinizden SEVGİ de görmeniz, yani onun sizi sevdiğini biliyor olmanız.

Düşününce hani eşinizin böyle bir durumu olsaydı ve siz bilmeseydiniz, çok kırılırdınız.

Bu sebepten bence duygularınızla bir süre daha baş başa kalmanız lazım sanki. Çünkü kendinizi dinlemeye ihtiyacınız var. Acaba gerçekten eski sevgilinize özlem duymanız mı bu karmakarışık hisleriniz? Yoksa eşinizle yaşadığınız problemlerin boyutunu normalleştirmeniz mi? Belki de bunlar sizi, sizin beklemediğiniz kadar çok üzüyor.

Boşanmak şu an için elbette bir çözüm gibi görünmüyor. Çünkü eğer siz eşinizden memnun olmaya başlarsanız, sanki eski sevgilinizi bu kadar çok düşünmezsiniz gibime geliyor. Ya da eşinizden gerçekten hiç memnun olmadığınıza karar vermeniz gerek boşanmayı düşünmeye başlamak için...

Bunu da sanırım zaman gösterecek.

Problem belkide eşinizle olan mutsuzluğunuz.
Mutsuz olduğunuz için eski sevgilinizi hatırlıyorsunuz.
Önce mutsuzluğunuza bir çare bulmaya çalışın bence.
Eşinizin hayatınıza bu kadar müdehale etmesine izin verdikçe benliğinizi yitirirsiniz.
Mutsuz olduğunuzu,kendinize ait bir hayatınız ,arkadaşlarınız olduğunu kabullendirmeye çalışın eşinize.
Evlenme kararı verecek kadar büyüdüğünüze göre ne giyeceğinizede kendiniz karar verebileceğinizi anlatın.
Önce kendi içinizdeki problemleri halledin ki,daha doğru bir karar alın.

Aslına bakarsan defalarca yeter artık dedim ama bır nokta koymaya hiç cesaret edemedim.
Her defasında haksız,her yanlışı yapan ben oldum sabahlara kadar ağladım,günlerce uyumadım.Ama dediğim gibi bu zamana kadar boşanma kelimesini ağzıma dahi almadım.
Çünkü aslında en başından beri beni sevdiğini bildiğim halde eşime haksızlık yaptığımı düşündüğüm için hep yuttum içime attım.Önceden yazardım hep düşüncelerimi defterime kimseye birşey söyleyemeyip sustuğum için yazar içimi rahatlatırdım.Bir zaman sonra eşim defterimi buldu buraya yazma benimle paylaş dedi günlerce surat yaptı sonra ben düşüncelerimi
rahatsızlıklarımı ona anlatmaya başlayınca bu seferde hep fesat hep herşeyi kendi kendime büyüten kötü düşünceli birisi oldum eşimin gözünde.Hiçbir zaman ne kendine ne ailesine
saygısızlık etmedim büyüktür dedim ne dedilerse kabul ettim ama her defasında ben kötü oldukça hepten yoruldum.En azından birkaçınızın beni anladığını düşünüyorum, benim derdim eski sevgilime dönmek değil evet onu aklımdan çıkaramıyorum ama yeniden olacağınıda sanmıyorum.Bu şekilde yaşamamak,dünyaya bir evlat getirip onu da kendi hatam yüzünden zor bir hayata gözlerini açtırmak istemiyorum.Ama bunu nasıl yapacağımıda bilmiyorum.

İnan bu konu da eşimle çok konuştum çok tartıştık.Beni bu denli değiştirdiğinde en başta sevdiğin benden geri hiçbirşey kalmayacak bu ben değilim dedim ama hala aynı büyük bir aileler her bu bize uygun değil bu bize olmaz değişmek zorundasın dedi.Ne kadar değiştim bilmiyorum ama her dediğine evet dedim

Madamerica kesinlikle bu anlattıklarından sonra, biraz daha ince düşünmen gerektiğini söylemek istiyorum. Eski sevgilini düşünmen evliliğinde mutlu olmamandan kaynaklanıyormuş gerçekten de. Bu duyguyu biliyorum, fesat ve kötü bir insan yerine konulmak. Sürekli sorun çıkaran bir tip olarak görülmek. Bence eşinizle bir sonraki tartışma durumunuzda konuşmalısınız. İşe yaramıyor diyorsanız da dediğim gibi kendinize bir süre verin, bakın bakalım düzeliyor mu, ya da siz bunu kaldırabiliyor musunuz...

Hani boşanmak için gerçekten pes edecek hale gelmeniz gerekiyor sanırım o cesaretin gelebilmesi için. Kafanızda ölçüp biçmelisiniz, boşanırsanız neler olacağını ve bunun sonuçlarını düşünmelisiniz. Boşanmazsanız neler olacağını ve sonuçlarını da. Ancak tahmini kıyaslarınız ile gerçek bir karara varabilirsiniz.

Çocuk için de, gerçekten olmasın bir süre, bir kaç yıl belki. Çünkü çocuk olduktan sonra hiç boşanamayan insanlar var. Ki dediğiniz gibi o çocuğun günahı ne, huzurlu bir ortamda büyümesini istemeniz en doğal hakkınız. Çocuğu emin olana kadar ertelemelisiniz.

Tatlım eşinle olan tatsızlıklar sebebiyle arayış içerisine düşüyorsun eski erkek arkadaşın aklına geliyor acaba onla olsa dahamı iyi olurdu diyorsun. Bekar olmasıda sanki bekarmışsın gibi seni daha çok üzüyor aslında hayatında biri olduğunu görsende üzülürdün sevmişsin çünkü. Eşinle ailen istediği için biraz mantık evliliği yapmışsın.

Eski sevgililer herkesin aklına gelebilir acaba şu an neler yapıyor diye merak edip bakabilirsin ama biten bitmiştir önüne bakmak zorundasın.

Sen asıl sorun olan eşinle ilgili aranızdaki diyaloglara çözüm aramalısın.

Hepinizin görüşleri için teşekkür ederim.Hepsi benim için önemli çok ta değerli ,anladığım biraz daha düşünmem ama beni en çok düşündüren ve en büyük hatam eşime hiç ben çocuk istemiyorum demedim şimdi durup dururken nasıl açıklıycam ben istemıyorum diye bunu bilmiyorum.sebep sorucak.Ve ailesi yani annesinin üstümde çok baskısı var çocuk için.Olmadığı için sürekli doktor arastırdı en son gittiğimiz doktor klomen verdi içip içmemekte tereddüt ettim ama yalancı durumuna düşmek istemedim ve içtim yarın ultrasonum var akşam gidince annesi diyecek gidiyoruz diye biliyorum.çıkmazdayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…