karmakarışık

Tiftik_tiftik

Gamzeli prens"in annesi..,
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2017
338
138
103
Şöyle baslayim siz yorumlayın 10 haftalik hamileyim daha önceki dusuklerimden dolayi eşimle beraber şuanki gebeligimi henüz 3 ay olmadan kimseye söylemememiz gerektiğini konuşmustuk.Tabi suan ki durum tam bir karmakarışık asıl konuya gelelim.kayinvalidem 3 gün önce ayak burkulmasi geçirdi ve Nitekim onemsemeyerek bugün hastaneye gitme gereksinimi duydu ayağında kırılma varmış alçı falan öyle işte. eşim ve kaynim götürdü neyse sonra eşim beni aradı ve annem bugün bizde kalsın dediTamam dedim neyse geldiler oturduk falan Velhasıl 15 gün bilemedin bir ay alçıli kalicakmis gercekten cok üzuldum daha önce de kolunu kirmisti daha kötüydü tabi kendi evinde istirahat etmisti.biraz esprili biraz gerçek şekilde işte sizde mi kalsam 5 kat yukarı zor olur dedim estfrlh tabi kal kal da ah bi bilsen gelinin daha yeni hamile bir de sen yuruyemiuorsun kayinvalidecigim diye geçirdim içimden. Yarında kalicak muhtemelen derdim değil o kalsın da taharetti bilmem neydi ben zaten mide bulantıli günler geçiriyorum birde ilk defa bugün yardimimla ihtiyaç giderdi allahım kimse nin başına böyle hastalık vermesin ayak çok önemli .Nitekim akrabalar geniş ve tahminimce duyan gelir ben nasıl baş ederim ve evin hergün temiz olması lazım yemek desen çabası mutfağa giremiyorum girsemde öle bite. Görümce var da o eve çıktı ve ozmnlarda napar bilmem kafam çok karışık kendi ailemi de aynı kefeye koyup düşünüyorum herhalde kendi annem evine çıkar ben gider bakardim ya da kim varsa kardeşim falan Nitekim asla evde yabancı biri varken de eşimle kanka dışına cikamam bana ışık gösterebilir misiniz kolay tahminler var da ben gebeliği söylemek istemiyorum biraz uzun oldu okuyanlara teşekkür ediyorum uyumadan biraz rahatlamak istiyorum rüyama da girmesin bu karışıklık

Gebeliğinizi sadece kv söyleyin herkesin bilmesi gerekmez. Ama o bilirse belki size zahmet vermek istemez ve gider. Sonuçta önceden düşükleriniz olduysa bu sefer dikkat etmeniz gerekir. Bir de mide bulantılarıyla nasıl yemek yapıp misafir ağırlayacaksınız. En mantıklısı saklamamak.

Söyleyin kv ye hamile olduğunuzu bence.
Birde taharet filan dedinizde benimde bacağım kırılmıştı ameliyat geçirdim 2 ay alçıda kaldı ama taharet konusunda kimseden yardım istemedim gerek yoktu ki elimi kullandıktan sonra..o yüzden o kısmı anlayamadım?
Gelecek olan herkese yemek ikram etmek zorunda değilsiniz gelen bir çay içer geçmiş olsun der gider yani..ama temizlik mesele tabi..dediğim gibi kv ye söyleyin belki başka bir yol bulunur

Gebeliğinizi sadece kv söyleyin herkesin bilmesi gerekmez. Ama o bilirse belki size zahmet vermek istemez ve gider. Sonuçta önceden düşükleriniz olduysa bu sefer dikkat etmeniz gerekir. Bir de mide bulantılarıyla nasıl yemek yapıp misafir ağırlayacaksınız. En mantıklısı saklamamak.
Gebelik için ayrı düşüncelerimiz vardı herkesin bir hayali olur ya şöyle haber verelim böyle haber verelim 😯

Söyleyin kv ye hamile olduğunuzu bence.
Birde taharet filan dedinizde benimde bacağım kırılmıştı ameliyat geçirdim 2 ay alçıda kaldı ama taharet konusunda kimseden yardım istemedim gerek yoktu ki elimi kullandıktan sonra..o yüzden o kısmı anlayamadım?
Gelecek olan herkese yemek ikram etmek zorunda değilsiniz gelen bir çay içer geçmiş olsun der gider yani..ama temizlik mesele tabi..dediğim gibi kv ye söyleyin belki başka bir yol bulunur
Kayinvalidemin dirseginden asagi alci var ve tek yuruyemiyor henuz degnegi yok ve basmamasi gerekmis evimizde de klozet olmadigindan eski usul tas falan osekilde de yanında bulundum bayagi zor oldu

Şuan hamile olduğum bilinmiyor ya ooo bir gelen olsa neler tasinilip pişirilir anlatamam.yedirilmeden gondermez o haliyle bile.

Ya güdeceksiniz ya gideceksiniz gibi olmuş. Gütmem de gitmem de diyorsunuz :KK48: bence gütmeyin söyleyin kv ye o gitsin.

Hamile hamile hiç böyle bir topa girmeyin bence eşiniz usulünce söylesin x öyle dedi anne ama hamile diye. Kızı var diyorsunuz hem zaten kızına düşer böyle bi durumda yardımcı olmak.

Şuan hamile olduğum bilinmiyor ya ooo bir gelen olsa neler tasinilip pişirilir anlatamam.yedirilmeden gondermez o haliyle bile.
Şu bazı insanlardaki yedirme aşkını anlamıyorum. Sanki fakir doyuruyor. Sofralar kalkıp kalkıp iner. Gelen giden kaşık sallar adı hasta ziyareti, sevap olur.

Şu durumda bile şunu düşünüyorum"kendi annemi cagiririm aynı anda ikisi de öğrenir pufss birde oğlum var 2 yaşında ben kime gidem

Şu bazı insanlardaki yedirme aşkını anlamıyorum. Sanki fakir doyuruyor. Sofralar kalkıp kalkıp iner. Gelen giden kaşık sallar adı hasta ziyareti, sevap olur.
Ahh ahh sorma bir Ramazan iki hasta ziyaretleri bolluksuz geçmiyor bak inan kimse gelmese bakarım eşim akşam gelir falan ama birde gelenlere nasıl bakiyim zaten eve bakamiyom birde onun utancligi

Yarın akşam kontrolü var eşim goturcek keşke dese ko oğlum tmm beni eve çıkar diye Ayy nasıl sevinirim hergün gider bakarım 5 dk bir isteği var mı diye sonuçta yalnız değil 28 yaşında görümce fedakarlık yapması gerekiyor oğlumun 2 yaş sendrom u yeterince yoruyor zaten enerji % 0

Ahh ahh sorma bir Ramazan iki hasta ziyaretleri bolluksuz geçmiyor bak inan kimse gelmese bakarım eşim akşam gelir falan ama birde gelenlere nasıl bakiyim zaten eve bakamiyom birde onun utancligi
Ne şekilde kv mi evden gönderirsen gönder gelin beni gönderdi olacak. Sonra sürpriz de yapsan parti de versen balo da düzenlesene hamileyim demek için, kıymeti Harbiye'si kalmayacak onların gözünde. Yanlış ata oynuyorsun bu elle devamın dersen ütülürsün arkadaşım bence de tutturma planlarımız vardı falan diye. Efendi efendi söyle gitsin taharetine de kızı yardım etsin bitmiş zahmet

Anlıyorum hayalleriniz var fakat bence şuan kayınvalideniz durumu bilmeli.
Şuan yürürken bile sizden destek aldığını yazmışsıniz, kadıncağız en az 50 kilo olsa, bir an denge kuramayıp tüm yükünü size verse... Bu bile bir risk.

Gerekirse "Daha sonra söyleyecektik ama sana moral olsun diye söylüyorum." diye bağlayın ama saklamaya devam etmeyin.

Anlıyorum hayalleriniz var fakat bence şuan kayınvalideniz durumu bilmeli.
Şuan yürürken bile sizden destek aldığını yazmışsıniz, kadıncağız en az 50 kilo olsa, bir an denge kuramayıp tüm yükünü size verse... Bu bile bir risk.

Gerekirse "Daha sonra söyleyecektik ama sana moral olsun diye söylüyorum." diye bağlayın ama saklamaya devam etmeyin.
Bakalim yarın ki duruma göre hareket edicem eşime güzel bir dille söyledim yarın eve çıkar merak etme dedi zaten ilk defa kalıyor o da mecbur olduğundan oğlunu kiramadi

Direk kvnin ihtiyaclarini (koltuk degnegi, sandalye tuvalet) alip oyle eve getirselermiş keske. Kendi evinde klozet var mi???
Sizde kalmasi söz konusuysa sandalye tuvaletlerden alin. Biraz pahali ama plastik bir sandalyeye delik acip oraya lazimlik yerlestirerekte benzer birsey elde edebilirsiniz. Koca kadinin tuvalet temizligini yapmak hamile olmasa bile insanin midesini bulandirir.

Bebeğe bu stres dahi bir şey yapabilir...o yüzden bebeğin sağlığı açısından tabiki haber verin ben söyledim herkese Allah razı olsun herkes yardımcı oluyor söylemesem işlerin altından kalkamam

İlk sabaha mide bulantisiyla Uyanış wc He kendi gitti zıplama şekli eşim yürüttü birde bir iki adım ama tahartte ki o olay ben dayanamicam sanırım bugün yalnız kalınca soylicem gibi geliyor (bebek olayini) kaldi ki w c olayindanzaten kendi de zahmet verdiğini nihayet hissetti evine gitmek isteyecektir zor ya gerçekten zor birde suan ben o banyo yu resmen elden gecirmem lazım

Back
X