• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Örgü Karnıbahar modeli

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

zeyzeynep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2008
102
0
96
37
İstanbul
arkadaşlar karnıbahar modelini örmeyi bilen varsa bana çok basit bir şekilde anlatabilir mi lütfen biri diğer adı dalgalı abajur modeliymiş. resmi kopyalayamadım ama bakmak isteyen olursa:

Hep Beraber...: karnıbahar modeli şal

şal çok hoşuma gitti aslında aynı blogda nasıl örüldüğü de anlatılıyor ama ben ilk kez tek başıma örgü başlamaya niyetlendim zor geldi :53:

zeyzeynep.....öncelikle selam.....size örneği anlatmaya çalışacağım..... bu örnekte ilk kural sekizin katları olarak ilmek atacaksınız..... ilk sırayı önde düz arkada haraşo olarak örüp ikinci sırada dört adet kesme (yani iki ilmeği beraber alıp bir ilmek çıkarma )yapılır ve bu dört defa tekrarlanır.....daha sonra sekiz ilmek arttırma yaplır... (yani bir ör, bir arttır )sonra da sekiz defa kesme işlemi yapılır...bu işlem sıra sonuna kadar tekrarlanır....kenarda sekiz ilmek kalacak ve bu sekiz ilmek ikili kesmelerle dört kesme olmuş olacak... bu örneğin başlangıç ve bitişinde mutlaka 4 kesme oluyor....takıldığını bir durum olursa yazabirisiniz... kolay gelsinn....:kkk:

zeyzeynep.....öncelikle selam.....size örneği anlatmaya çalışacağım..... bu örnekte ilk kural sekizin katları olarak ilmek atacaksınız..... ilk sırayı önde düz arkada haraşo olarak örüp ikinci sırada dört adet kesme (yani iki ilmeği beraber alıp bir ilmek çıkarma )yapılır ve bu dört defa tekrarlanır.....daha sonra sekiz ilmek arttırma yaplır... (yani bir ör, bir arttır )sonra da sekiz defa kesme işlemi yapılır...bu işlem sıra sonuna kadar tekrarlanır....kenarda sekiz ilmek kalacak ve bu sekiz ilmek ikili kesmelerle dört kesme olmuş olacak... bu örneğin başlangıç ve bitişinde mutlaka 4 kesme oluyor....takıldığını bir durum olursa yazabirisiniz... kolay gelsinn....:kkk:

teşekkür ederim gayet açık anlatmışsınız. inşallah başlayayım takıldığım yerleri sorarım :6:
şimdilik sadece şunu sorayım: hani dört adet kesme var ya onu her seferinde yapacağız değil mi öyle anladım ama :26: :17: :30:

Son düzenleme:
Back
X