• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

karnimda bebgimle annemlere birakti beni ailesi istedigi icin

Her nasil adlanilcaksa onun kayinvalidesi benimkisinin kardesi o anlatti ben anlatiim agladik beraber ne o kiz ne bne kimseye bisey anlatmadik bunlar kendi hatalarini görmemk icin beni doldurduklarini zannetim sirf o kiza degil bi kac onlarin sülalesindeki insanlarida arayip azarladilar sen aramizi bozuyorsun diye benle yani esimin ailesinin. cok ciddiyim olaylar bunlar ben burda akil almaya derdimi anlatmaya geldim siz ne diyorsunuz.

valla kızım şunu söyliyim sana eşin beş para etmez bir adam kusura bakma ama bu gerçek boşuna hayata pembe gözlüklerle bakıp ah ayrıyımm seviyorumm şöylee böylee deme.istese yanına da gelir ararda sorara da, eşin işe de mi gidemiyor işe de ailesi mi götürüyor elinden tutup. Eğer bu anlattıkların doğruysa bırak o adamı gerçi ailende sana sahip çıkmıyor doğacak çocuğuna hiç sahip çıkmazlar kocanın eline verirlerbebğini, sana da yeni talipler beklerler. O yüzden aklını başına al Ananı babanı al yanına gitsinler çocuğun evine amaçlarının ne olduğunu sorsunlar haa olmuyor mu olmas o zaman ayrılırsınız.

bence aıllenın verdıgı tepkıde normal cunku kızları hamıle esını de cok sevıyor onlar hayır kızımıza boyle yaptılar dıyıp kesıp atmak ıstememıslerdır ama kızlarına sahıp cıkmışlar yanı karsı tarafın kararı ne olursa olsun senın yanında olduklarını gostermıslerdır cnm bnm ben de kucuk evlendım evlendıgımde esımde 23 yasındaydı ama hıc bır zaman aılesını ezdırme gıbı bır durum olmadı buı durum esının aılenın sorumlulugunu kaldıramayacagı nı gosterır sen hemen kendını koyverme dua et bak bebegın kucuk allah korusun bırsey olur ama esıne karsı da aılesıne karsıda tepkını koymalısın gunlerdır senı cocugunu arayıp sormayan adamdan ne bekleyebılırsın kı herseyden once sakın davran buradakı bır cok ınsan tahmın edebılıyor yasanacakları ama dılımız varmıyor sana bunu yap demeye herseye ragmen allah hakkında hayırlısı versın bu mubarek gunde senı bu kadar uzen o kaynananla gorumcenın kendı tuzaklarına dussun kocan da yaptıgı hatasını anlasın sıze sahıp cıksın sorumluluklarını bılsın işallah

Sebeb Ablasi hakkinda biri dedikodu ediyormus buda teyzesinin dürünü ben teyzenin geliniyle bi kac kez dertlestigim icin ikimizin adini cikarmaya calistilar bizde bunu kabullenmeyince herkez ablasinin nasil birisi oldugunu anlayip esimin ablasinin kayinvalidesine gideceklermis bu yüzden ablasi abisine abiside esimi doldurunca eve gelip bana kendimi ve diger gelini kötülememi istedi azarladi ortaligi ayaga kaldirdi bende bunun üzerine annen ve bacinda bu isin ara onlarida azarla dedim yoksa kendimi öldürürüm felan dedim sonra buda annesini aradi hic azarlamadan sunlari dedi buda benim karim ikide bi hakkinda konusmayin sonra abisi geldi esimi dövdü bana saldirdi derken diger abiside geldi beni annemlerin evine birakip gittiler.

Siz eşinizden ayrılmak değil tekrar bir araya gelmek istiyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu durumda ailenizin karşı ailenin ne yapacaksa yapmasını beklemeleri normal. Kalıp da kocanızı sizi geri almaya ikna etmeğe çalışsalar siz daha ezik bir pozisyonda kalırsınız bence. Eh, gidip abisine de niye damadımızı dövdün diyecek halleri yok, bir yerde bu eşinizin ailesinin kendi iç sorunu. 23 yaşındaki eşinizi dövebiliyorsa abisi, ailenizin bu işe müdahalesi daha da tatsız yerlere getirebilir olayı. Siz boşanmayı düşünmedikçe, bence ailenizin eli kolu bağlı.

Sizin de bu kadar karmaşık ilişkileri olan bir ailenin içinden bir gelinle dertleşmeniz iyi olmamış. Eşiniz de sizin dolduruşunuza gelip ailesine kendi çapında bir rest çekmeye kalkıp dayak yemiş. Keşke eşinizi ve ailesini biraz daha iyi tanımaya çalışsaydınız. Belli ki eşiniz kolay dolduruşa gelip herkesin lafıyla hareket eden, tam olgunlaşmamş bir erkek. Aile de işine geldiğinde zor kullanabiliyor.

Biraz daha bekleyin bakalım eşinizden ses seda çıkacak mı. Sizin, ya da ailenizin bu konuda bir girişimde bulunması bence hiç doğru olmaz. Sizin yapabileceğiniz tek şey boşanma davası açmak olabilir bence, ama bunu da tercih edip etmemek sizin bileceğiniz iş. Onun ötesinde, beklemekten ve karşı taraftan gelecek harekete göre, durumunuzu tekrar gözden geçirmekten başka yol yok bence. Bir şekilde tekrar bir araya gelirseniz de kimseyle dertleşmeyin, bir sorununuz varsa bunu, kimle sorun varsa onunla, açık açık ve sakin bir şekilde konuşarak halletmeye çalışın, kocanızı aracı yapmayın.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar,

cok bunalimdayim esim beni karnimdaki bebegimle beraber ailemin evine birakti bi tartismamiz nedeniyle ki oda ailesinin doldurmasina uyarak geldi ailesi istedigi iicin beni burda birakti bugün tam 5 gün oldu bir bucuk yil sonra ondan ilk defa bu kadar ayri kaldim daha dogrusu ilk defa ayri kaldim burda tek yatakta yatmak bana aci veriyor esimi cok özledim ama abisi telefonunu elinden almis beni aramasin diye oda ne ariyor ne soruyor. Dayanacak hic bir kuvettim kalmadi, ailesi bastan beri beni hic istemedi bende tabiki haliyle onlarin yaninda diken üstünde oluyor onlarin yaninda mutsuz oluyordum esimin ailesi ortaligi cok karistirdi bende onu kayp etme korkusundan ailesine hic yanliz göndermedim hatta kayinvaldem buna bile kiziyordu sen hep esin geldiginde gelme gibi laflar ediyordu..evime gitmek istiyorum ama benim ailemde onlarin kararina birakti evliligimi ne yapicami artik bilmiyorum cikmazdayim cok zordayim...

canım allah yardımcın olsun allaha havalet

Adam hamile karısını ailesine bırakmış. Nokta!
Şu saatten sonra arasa,gelse ne olacak?
Uzaklara gidilse ne olacak?

Ayrıca çocuklarını ufacık yaşlarda evlendiren anne ve babalara çok kızıyorum çoook!

canım bebeğin daha 5 haftalıkmış.bence aldır.kocanla barışsanda o evlilikten fayda yok sana.eninde sonunda boşanıcaksınız.ondan adam olmaz babada olmaz.

abisinden dayak yiyen
ailesi istedi diye karısını baba evine yollayan
telefonu elinden alınıp ses çıkarmayan bir koca
kızım bu adamdan koca olmaz sana
kendi kişiliğini ayaklar altında ezdiren bu adam seni nasıl korusun üstelik çocukta var
kendi sorumluluğunu bilmeyen bu adam cocugun sorumlulugunu nasıl yüklenecek
sende kocamı özledim diye ağlayıp sızlnıyorsun
sanki geri gitsen herkesler değişecekmi
aynı tas aynı hamama
bir ömür onun bunun elinde kukla olan kocanla kocanı parmagında oynatan ailesiyle nasıl gecer...

Allah sabır versin..yas küçük diye sanırım ailesi iyice ezmiş eşini..maddi özgürlük yoksa işiniz zor...kocanız cok cok cahil ki dayak yiyor ve sizi hamile halinizle baba evine bırakıyor..
bi hatanız var ama onunla bununla dertleşmeyin bacınızla annenizle dertleşin sır tutmaz insanlar...

Sizi hamile halinizle baba evinize bıraktılar mı?
O zaman aramadı, sormadı diye üzülmeyin.
Yok kararı bekliyoruz demeyin.
Ne bu kuzum ? Siz satılık eşya mısınız?

Ayrıca kaynananıza ne diye beni sev, saçımı okşa dersiniz ?

Eşinize diyecek bir şey bulamıyorum, gerçekten büyümemiş daha,
nasıl dayak yer abisinden, nasıl abilerinin, ailesinin sözüyle sizi eve bırakır bu adam?
Hangi devirde yaşıyoruz Allah aşkına !

Ayrıca hanımefendi, anlatmadığınız şeyler yok dimi ?
Bana biraz abartılmış gibi geldide, sırf bir dedikodu yüzünden.

Ya Allah, ya sabır, ya selamet !!!

Adam ailesinin bir sözü ile seni babanın evine bırakmış, sen hala ağlıyorum ediyorum ölüyorum modundasın..

Aç gözlerini biraz, sen kişiliği gelişmemiş, kendi kararlarını veremeyen bi insanla evlisin..

Abisinden dayak yiyen, ailesinin bir sözü ile seni karnında bebeğinle ailenin evine bırakan bir erkeğe karşı nasıl saygın, sevgin azalmadı ??

Merhaba arkadaslar,

cok bunalimdayim esim beni karnimdaki bebegimle beraber ailemin evine birakti bi tartismamiz nedeniyle ki oda ailesinin doldurmasina uyarak geldi ailesi istedigi iicin beni burda birakti bugün tam 5 gün oldu bir bucuk yil sonra ondan ilk defa bu kadar ayri kaldim daha dogrusu ilk defa ayri kaldim burda tek yatakta yatmak bana aci veriyor esimi cok özledim ama abisi telefonunu elinden almis beni aramasin diye oda ne ariyor ne soruyor. Dayanacak hic bir kuvettim kalmadi, ailesi bastan beri beni hic istemedi bende tabiki haliyle onlarin yaninda diken üstünde oluyor onlarin yaninda mutsuz oluyordum esimin ailesi ortaligi cok karistirdi bende onu kayp etme korkusundan ailesine hic yanliz göndermedim hatta kayinvaldem buna bile kiziyordu sen hep esin geldiginde gelme gibi laflar ediyordu..evime gitmek istiyorum ama benim ailemde onlarin kararina birakti evliligimi ne yapicami artik bilmiyorum cikmazdayim cok zordayim...

Yorumları okumadan ilk msjına göre yorum yapıyorum..
Yaşın çok mu ufak bilmiyorum ama olayı yorumlama biçimin beni şaşırttı.
Sanki zoraki bir ayrılık yaşıyormuşsunuz gibi "tek yatmak, ayrı kalmak" vs demişsin.
Adam seni babanın evine bırakmış resmen..

Abisi telefonunu aldı anladık, ama elini kolunu da mı bağladı?
İstese telefon da açar, yanına da gelir..
Çocuk mu yani bu adam..
Aramıyorsa, sormuyorsa demek ki istemiyor.
Gerçekçi ol kardeşim.

sen sakin ol bekle belki eşin dank eder kafasınada geli sana sahip cıkar gelmezsede ailenle yaşamak zorundasın üzme kendini

ben çok acıdım halinize,inanamadım.
hiç mi adam gibi adam yok etrafınızda?
koca desen beş para etmez, kayın kayınpeder zaten malum.
babası tam bir facia, karar vermekten kızına sahip çıkmaktan aciz.
hamile halinizde sizi bir eşya gibi tutup bi yere bırakmışlar,
"alın ben hamile bıraktım artık istemiyorum kızınızı." demişler.
bu adamı mı seviyorsunuz?
ama haklısınız tabi, çevrenizde ailenizde insanlık görmemişsiniz ki, belki de normal geliyor size.
biz ne desek boş, iş bul, ayaklarının üzerinde dur, yolunu çiz desek..

sen dedikodu yaptınmı yapmadınmı ben onu anlamadım ...
birde eşin sana neden kendini kötüle diyor aklı başında bir adammı
sen biblo gibi nereye koyarlarsa oradamı duracaksın almazlar ablacım almazlar alırlarsada abisi adamı döver sonra adam gelir seni döver yazık ya insanlara bak

Son düzenleme:
ailesinin müdahalesi cok fazla abileri hele, dagbasinda yasiyorlar sanki esin hala farkinda degil evli barkli biri oldugunu, hala kendini onlara bagli olan kücük erkek cocugu saniyor. bir erkek olarak ne olursa olsun hamile esini ezdirmemesi lazim yuva yikmak cok günah. sirf onlar istiyor diye oda bir korkak gibi sesini cikartamiyor. bak canim madem seni ailene birakti sakin onun pesinden kosma akli basina illaki gelecek karnindaki cocugu illaki düsünecek o sana gelecek hatta aileside gelecek ve eline bir firsat gececek ipler ozaman senin elinde. esine sart kos uzaga tasinin ve onlari sizin evliginize karistirmasin. bi kaynana nasil der sen niye herzaman bize geliyorsun esin adam olsa bu lafi annesinin yanina birakmazdi esin cok korkak büyümüs ve halada büyüdügün farkinda degil korkuyor onlardan eger imkaniniz varsa ikinizde aile piskologuna gidin

kimse yanlis anlamasin ben sucsuzum demiyorum, tabikide sucum var sucum ise bana yaptiklari karsisinda onlara cephe almam oldu belki suratimi asmasaydim gülüp gecseydim buraya kadar gelmicekti, evet esim evin kücügü ve kendine hic güvenci yok onlarin yönetimiyle yasiyoruz hic bir maddi sikintim yok tek sikintimiz ailesi oldu,tasinalim bi yuva kuralim dedim ama malesef ordan uzaklasamam dedi...bide benim dedigimde bi sehir ileri yani 15 km falan. ben yuvami kurtarmaya cabasi icerisindeyim okumus bi insanim cahilde degilim ayaklarimin üstündeyimde kimseyede muhtac degilim ama sorunum bu degilki benim, evli insanlar ayrildigi zaman gökteki melekler üzülürmüs ki bende yuvam yikilsin istemiyorum esimden bu kadar ayri kalmak bile zor geldi aldirmak kolay o bisey degil aldirdim ayrildim ya sonrasi ya daha beter seyler gelirse basima..kafam karma karisik oldu akil verenden allah razi olsun ins benim gibi aciz durumdaki birine de dualar ederseniz su hayir mübarek gün.

hey allahım ya işte insanlar belli bir yaşa gelip kendi ayakları üzerinde durup önce kendi hayatlarını kurup sonra kendi hayatlarını başka hayatlarla birleştirmezlerse o bu sizi evlendirir eşyanızı masrafınızı karşılarsa başkaları sizin hayatınızı kurmaya kalkarsa o bu da gün gelir sizi ayırır

hani derler ya oğlumuzu kızımızı evlendirdik evlendiriyoruz evleniyor demezler hiç...millet gidiyor aya ne kadar da doğru bir lafmış

hey allahım ya işte insanlar belli bir yaşa gelip kendi ayakları üzerinde durup önce kendi hayatlarını kurup sonra kendi hayatlarını başka hayatlarla birleştirmezlerse o bu sizi evlendirir eşyanızı masrafınızı karşılarsa başkaları sizin hayatınızı kurmaya kalkarsa o bu da gün gelir sizi ayırır

hani derler ya oğlumuzu kızımızı evlendirdik evlendiriyoruz evleniyor demezler hiç...millet gidiyor aya ne kadar da doğru bir lafmış

ben allaha sükür kendi ayaklarimin üzerinde durup kendi kararlarimi verebilir durumdaydim...ama ne yazikki ailelerin cahilligi esimin cocuklugu belkide benim aptalligim bir yuva daha yikacak

Back
X