• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karşı apartman balkonunda ağlayan bebek

Kronik bronsiti var maalesef açamıyorum. Bir kaç defa denedim , hastalandı.
Büyük yavruma dokunmuyordu , bebekken kullanıyordum.

Bu gece koridorda cereyan yaptıracağım bakalım :)

Insan gece ses gidebilir diye düşünemiyor bazen. Çok dikkat ediyordum ama pencere açıkken çıkar ses diye aklıma gelmedi hiç, uykusuzluktan. :)

Benim açıksa onunda açıktır ve illaki gidiyordur.

Bebeğin hiç uyumuyor var mi yardımcı olacak bir şey , nasıl işe gidiyorsun " diye bir konuşma yapmıştı komşum. Belli ki inceden mesaj var şimdi dank etti :)
Geçmiş olsun. Bana da Allah yardım etsin diyorlar görünce. Ne kadar dikkat etsem de ses gidiyor demekki. Zaten yalıtım yok. Sussun diye türlü numaralar buluyorum sürekli :)

Ağladıkça daha çok sıcaklamaz mı? Susturmayi denemeleri gerekmiyor mu? Balkonda ağlasın, daha sağlıklı mı diyorsunuz yani?
5 saat boyunca çocuğu susturmak için uğraşmamışlarmıdır sizce? Ayrıca 5 saat boyunca balkonda tutmalarıda çok inandırıcı değil zaten. Ferahlasın diye balkona çıkarmak elbette daha sağlıklı bebeği camları kapatıp evde boğmaktan.

Kimse çocuğum sabaha kadar ağlasında bende insanları rahatsız edeyim diye beklemiyo. O insanlar neler çekiyo Allah bilir. Çocuk ağladıkça ateşi çıkar. Havaleye kadar gider Allah korusun. Balkonda olması en azından serinletir. Ayrıca pardon da hangi bebek ağlamadan büyüdü? Azıcık anlayışlı olun. Siz kapatın camınızı. Siz belki sıcaktan ayılmazsınız ama ağlayan küçük bi bebek sıcakta çok daha kötü olabilir. Allah nasip ederde anne olursanız bu konunuzdan utanıcaksınız bence.
Yani diyorsunuz ki, ağlayan bir bebeğe iyi gelecek tek şey balkona çıkartmak. Ateşi çıkarsa, buna iyi gelecek tek şey de balkona çıkartmak. Balkon bu kadar mucizevi bir şey olsaydı, zaten bu bebek ağlamaya devam etmezdi. Şu durumda balkonun tek işlevi mahalleye anons yapmak. Oysa bir bebeği susturmayı denemenin bir sürü yolu var. Ne bileyim müzik dinletirsiniz, duşa sokarsınız, olmadı gece yarısı demez dışarı çıkarırsınız ki dikkati dağılsın vs... İş tembelliği bırakmakta. Bebekli aileler elbette anlayışı hak ediyorlar ama kimsenin kimseye sonsuz bir anlayış gösterme zorunluluğu da yok. Siz anlayış derken, tek taraflı bir anlayıştan söz ediyorsunuz. Bu adil mi?

5 saat boyunca çocuğu susturmak için uğraşmamışlarmıdır sizce? Ayrıca 5 saat boyunca balkonda tutmalarıda çok inandırıcı değil zaten. Ferahlasın diye balkona çıkarmak elbette daha sağlıklı bebeği camları kapatıp evde boğmaktan.
Konu sahibinin anlatımına göre o saat aralığında bebek balkonda sürekli agliyormus. Kolik bir bebekse doğrudur, hiç susmadan o kadar saat ağlıyorlar. Bunun için türlü yöntemler var, bir yorumumda da yazdım. Eğer hala susmuyorsa demekki büyük bir sıkıntısı vardır bebeğin. Ben kaç gece acile gittim saymadım. Ama bebeğimi balkona çıkarıp da saatlerce canlı yayın yapmadım. Bebek sussa amenna. Arada ufak tefek ağlar. Ama öyle olsa insanlar cama çıkıp rahatsız olduklarını belli etmezlerdi.

Ağlayan bebeği susturamamak beceriksizlikten değil bebeğin fizyolojisinden kaynaklanıyor yani keşke anne susturabilse ama yok yok susmuyor bebek.
Ha aile balkona çıkınca belki susar gibi yapıyordur ama yaygarayı basıyordur maalesef belli bir aya kadar böyle gidiyor

Yani diyorsunuz ki, ağlayan bir bebeğe iyi gelecek tek şey balkona çıkartmak. Ateşi çıkarsa, buna iyi gelecek tek şey de balkona çıkartmak. Balkon bu kadar mucizevi bir şey olsaydı, zaten bu bebek ağlamaya devam etmezdi. Şu durumda balkonun tek işlevi mahalleye anons yapmak. Oysa bir bebeği susturmayı denemenin bir sürü yolu var. Ne bileyim müzik dinletirsiniz, duşa sokarsınız, olmadı gece yarısı demez dışarı çıkarırsınız ki dikkati dağılsın vs... İş tembelliği bırakmakta. Bebekli aileler elbette anlayışı hak ediyorlar ama kimsenin kimseye sonsuz bir anlayış gösterme zorunluluğu da yok. Siz anlayış derken, tek taraflı bir anlayıştan söz ediyorsunuz. Bu adil mi?
Gazlı bir bebeğim vardı ve ağlamaya başladon an yatak odasından kapıp salona götürürsüm yatak odalarına ses gitmesin uyanmasınlar diye. Bi annen bebeği 5 saat kesintisiz ağlarken hastaneye götürmeyip balkonda tutması çok mantıklı gelmiyor diyorum. Dikkati dağılsın hava alsın diye balkona çıkarmış olabilir.Ama 5 saat balkonda tutması sizce de mantık dışı değil mi?

Herkesin atladigi bi nokta cocuk balkonu sevse aglamazdi zaten demekki balkon onun ickn bi cozum degil.ayrica bunu anlayisla alakasi yok.cocugunun sesi sana guzel gelebilir ama kimseyi rahatsiz edemezsin.sizin cocugunuz yok ben anneyim bilirim havalarina da hic girmeyelim.bende kolik bebek buyuttum neler cektigimi bi ben biliyorum.ona ragmen ne disarda ne otobuste ne misafirlikte elimden geldigince kimseyi rahatsiz etmemeye calistim.simdiki anneler dunyayi yeniden kesfetmis havasindalar.evet degerli bi sey yapiyoruz anneyiz ama bu kadar abartmaya gerek yok.kimse bebeklerimizin yaramazliklarini aglamalarini cekmek zorunda degil.imkanlarimiz dahilinde engelememiz lazim

''Anne olunca anlarsın''cılardan yeminle gına geldi artık.
Konunun anne olmakla nasıl bir ilgisi var yaa.
Rahatsızlığını dile getiriyor konu sahibi, hemen kutsal annecikler hörtlüyor.
Yol gösterin, konuşun deyin, şöyle böyle yapın deyin,
O berbat ağlama sesini çekmek zorundaymış gibi fikir belirtemezsiniz.
Çocuk susturmayı bilmiyorsanız da bir zahmet doğurmayın.

Anlayışsız komşu ev sattirir :)

Ben taşındığım zaman , ilk olarak alt komşuma yatak odası tarafını ve çocuk odası varsa hangi oda olduğunu sordum. Ona göre düzenimi kurdum. Şimdilik yan tarafım yok.

Çok haklısınız . Ne olursa olsun, belli dinlenme saatleri vardır. Gece iş yapmamak , tv. Sesi yüksek olarak açmamak , terlik giymemek , yatak odası tarafında ses çıkarmamak gibi zorunluluklarimiz var.

Bunlar nezaket değil mecburiyet.

Ve bende kızdığım bir şey yazmak istiyorum. Bangır bangır apartman içine girenler, misafir ugurlayanlar , tak tak topuklarla merdivenden inenler v.s
bu son paragraf işte bizim apartman :) hele ki ramazanda. saat 5 ' hadi görüşürüüüzler, iyi geceler, kapı üstü laflamaları. sanki beş çayına gelmiş dönüyorlar.
sabah 7 de çocuklar okula giderken merdivenleri üçer üçer inmeler. neyse ki onu da küçük bir cinnetle çözdüm, laftan anlamadılar çünkü. hoş onların suçu da değil, ailelerinin suçu.
ben küçükken hiç unutmam 4. katta yaşlı hasta bir Düriye teyzemiz vardı, mekanı cennet olsun. o kattan sessizce geçerdik biz, öyle öğrettiler çünkü..

ben susmayacağım anlaşıldı :) gideyim en iyisi

Gazlı bir bebeğim vardı ve ağlamaya başladon an yatak odasından kapıp salona götürürsüm yatak odalarına ses gitmesin uyanmasınlar diye. Bi annen bebeği 5 saat kesintisiz ağlarken hastaneye götürmeyip balkonda tutması çok mantıklı gelmiyor diyorum. Dikkati dağılsın hava alsın diye balkona çıkarmış olabilir.Ama 5 saat balkonda tutması sizce de mantık dışı değil mi?
Konu sahibi abartmış olabilir mi diyorsunuz, valla anlamadım. Ne yazılmışsa ona göre yorumda bulunuyoruz. Zaten tek kişi çocuğu balkonda tutmuyor, dönüşümlü olarak çıkarıyorlarmış. Tek kişi olsa insanın gücü yetmez, inandırıcı değil derdim de, durum farklı.

Konu sahibinin anlatımına göre o saat aralığında bebek balkonda sürekli agliyormus. Kolik bir bebekse doğrudur, hiç susmadan o kadar saat ağlıyorlar. Bunun için türlü yöntemler var, bir yorumumda da yazdım. Eğer hala susmuyorsa demekki büyük bir sıkıntısı vardır bebeğin. Ben kaç gece acile gittim saymadım. Ama bebeğimi balkona çıkarıp da saatlerce canlı yayın yapmadım. Bebek sussa amenna. Arada ufak tefek ağlar. Ama öyle olsa insanlar cama çıkıp rahatsız olduklarını belli etmezlerdi.
Ya mümkünmü bi annenin 5 saat bebeğinin ağlamasının geçmesini beklemesi?

Konu sahibi abartmış olabilir mi diyorsunuz, valla anlamadım. Ne yazılmışsa ona göre yorumda bulunuyoruz. Zaten tek kişi çocuğu balkonda tutmuyor, dönüşümlü olarak çıkarıyorlarmış. Tek kişi olsa insanın gücü yetmez, inandırıcı değil derdim de, durum farklı.
Bence abartmış olabilir olayı anlayabilmemiz için. İki kişi bile olsa beş saat balkonda tuutmaya kimse dayanamaz. 15 dakika tutunca bile yoruluyosun 3-4 kilo bebeği. Ki ağlayan bi çocuğu, sekizinci çocuğunu büyüten deneyimde bi anne bile olsa kapıp doktora götürmesi gerekir.

Back
X