• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karşı apartman balkonunda ağlayan bebek

Pardon kim saygisiz dusuncesiz?

Bu konu sahibinin anlattiklarj bide o aileyi dinleme sansimiz olsaydi keske balkona millet rahatsiz olsun amaciyla cikiyor deil ya kim ister bunu cocuk icerde catlasinmi gazi vardir belki baska sorunlari vardir el kadar bebek
son paragrafımı konuya yorum olarak bıraktım, size cevap olarak değil. neden üstünüze alındınız?

madem öyle çocuk da balkonda mı çatlasın bu ne mantıksızlık. çocuk balkonda ağlamayı kesmiyor dikkatinizi çekerim.

Böyle bir durumda ses için polis, zabıta arardım ve şikayet ederdim. Kimse başkasının çocuğu ve düşüncesizliği yüzünden uykusuz kalmak zorunda değil. Bebeği yapan kişinin sorumluluğunda bu durum. Uykusuz ya da rahatsız olması gereken kişiler de aile doğal olarak, siz değilsiniz. Size klima taktır denilmesi de ayrı bir komedi. Klima masrafını aile ödeyecekse taktırın. Ben böyle bencilce bir düşünce görmedim. Bebeğim var anlayış diyenler de işim, gücüm var diyenlere anlayış göstersin. Bu forumda herkes kadın ve bebekli. Öyle olunca kendi yaptıkları davranışı savunuyor ve normal görüyorlar. Oysa ki bebek içeri alınmalı ve susması sağlanmalı. 4 saat boyunca ağlıyorsa orada bir gariplik vardır. Bebek yetiştirmeyi ya da sorumluluk almayı kabul etmiyorlarsa yapmasınlar.

Iki cocuk annesiyim ve konu sahibini hakli Buldum. Kolik bebekler icin bir sürü yöntemler var. Bunun arasinda saatlerce balkonda bagirmasina müsade et diye birsey yok. Bu kadar etrafi düsünmeyeni ama gercekten bizim insanimizda bulursun .bebegim kolik diye gecelere baskalarini yok saymak sacmalik. Bebek aglamasi da baska birseye benzemiyor,heleki orda kendini saatlerce parcaliyorsa. Bence konusulmali.

Bu konudaki mesajları okuyunca ne bencil,görgüsüz ,dünyanın kendi etrafında döndüğünü zanneden anneler var yazık bunların yetiştireceği çocuklarda kendileri gibi saygısız olurlar muhtemelen.

Benim eşim Polis mesela o kadar yorgun geliyorki işten sabahın erken saatinde de işe gidiyor tekrar veya hasta insanlar var kimse kimseyi rahatsız etme hakkına sahip değil,kimse o yavrucaga bir şey demiyor zaten,belliki anne sırf kocası rahat uyusun diye balkona çıkarıyor ama tüm mahallinin hakkına giriyor.

Benim bebeğim de kolikti ve susmasi için denemedigimiz yöntem kalmamıştı. Saatlerce elektrik süpürgesini ya da fön makinesini calistirirdik. Evet bebek susardi ama alt komşum bu sesleri dinlemek zorunda kalırdı. Sağolsun bir kere bile şikayete gelmedi.

Haklısınız bütün mahalleyi ayağa kaldırmaya gerek yok. Klimayı onlar taktirsin. Bu tarz yöntemlerle de kendileri çözüm bulsun. Bu duruma ben de sessiz kalamazdim. Bebek ağlamasınin insanı cinnet gecirtecek kadar sinir bozucu birşey olduğunu biliyorum. Bebek benim bebegim, ben çekerim ama başkaları bu yüzden uykusuz kalmak zorunda değil.

Bence konu çok saçma sapan yerlere gitmiş. Arkadaşın çocuğunun olmaması ile bu durumun ne alakası var ? Kimse çocuğa birşey demiyor , ama bu insanımızdaki *çocuğu varsa herşeyi yapmaya hakkı var , senin çocuğun yok anlamazsın * vs. Tavırlarını da anlamış değilim . Insanlar sabahları işine gidiyor ,hastası var yaşlısı var,belki bebegi olan var. O cocuk yüzünden sizin cocugunuz uyuyamasaydi o zaman baska düşünürdünüz.
Ne demek o zaman klima takdirin ? Belki klima dokunuyor . ? Dokunmasa bile , böyle saçma şey mi olurmuş? Ayrıcacocuk için balkona çıkıyorlarsa , çocuk hala niye ağlıyor? demek ki balkona çıkmak bir işe yaramıyor , bence onlar kendi keyiflerinden balkonda oturuyor çocukta uykusuzluktan ağlıyor. Bence burda bazen bazı konular yanlış değerlendiriliyor.. çocuk varsa tabiiki daha anlayışlı olmalıyız , bunu herkes yapar ama hiç kimsenin hiç kimseyi sabaha kadar uyutmamaya hakkı yok .evde odada ağlama ile sokakta ağlama aynı şey değil. Bu çocuklu bayanlarında , her konuyu çocuğun yok anlamazsina getirme olayı bir tek bizim ülkemize özgü bir durum , yurtdışında yaşıyorum ve burda asla asla ve de asla böyle bir durumla karşılaşamazsınız, çocukları evlerr hapsetmiyorlar tabii ki, ama böyle bir durum varsa da o durumu yasayan bir cözüm buluyor . Rahatsizlik yaşayan 100 kisi degil ...

Dip not : 2 yıldır anne olmaya çalışıyorum , tüp bebek tedavisi görüyorum. Ama anne olmadigim için belki anlayamam :KK66:

Bence konu çok saçma sapan yerlere gitmiş. Arkadaşın çocuğunun olmaması ile bu durumun ne alakası var ? Kimse çocuğa birşey demiyor , ama bu insanımızdaki *çocuğu varsa herşeyi yapmaya hakkı var , senin çocuğun yok anlamazsın * vs. Tavırlarını da anlamış değilim . Insanlar sabahları işine gidiyor ,hastası var yaşlısı var,belki bebegi olan var. O cocuk yüzünden sizin cocugunuz uyuyamasaydi o zaman baska düşünürdünüz.
Ne demek o zaman klima takdirin ? Belki klima dokunuyor . ? Dokunmasa bile , böyle saçma şey mi olurmuş? Ayrıcacocuk için balkona çıkıyorlarsa , çocuk hala niye ağlıyor? demek ki balkona çıkmak bir işe yaramıyor , bence onlar kendi keyiflerinden balkonda oturuyor çocukta uykusuzluktan ağlıyor. Bence burda bazen bazı konular yanlış değerlendiriliyor.. çocuk varsa tabiiki daha anlayışlı olmalıyız , bunu herkes yapar ama hiç kimsenin hiç kimseyi sabaha kadar uyutmaya hakkı yok .evde odada ağlama ile sokakta ağlama aynı şey değil. Bu çocuklu bayanlarında , her konuyu çocuğun yok anlamazsina getirme olayı bir tek bizim ülkemize özgü bir durum , yurtdışında yaşıyorum ve burda asla asla ve de asla böyle bir durumla karşılaşamazsınız, çocukları evlerr hapsetmiyorlar tabii ki, ama böyle bir durum varsa da o durumu yasayan bir cözüm buluyor . Rahatsizlik yadayan 100 kisi degil ...

Dip not : 2 yıldır anne olmaya çalışıyorum , tüp bebek tedavisi görüyorum. Ama anne olmadigim için belki anlayamam :KK66:
Haklısınız. Aslında çocuğu olanlar daha iyi anlamalı bu durumu. Kendi yaşadıkları zorluğu başkalarına da yasatmamalilar. Balkonda sussa zaten kimse niye bu çocuk bu saatte balkonda demezki. Kime ne? Ama ağlıyormus. Susturmaya çalışmak yerine orda tutmak mı çocuk için daha faydalı? Gerçekten bu tarz yorumlara hiç anlam veremedim ben de.

bide şu ‘senin çocuğun yok, anlayamazsın’ demeleri yok mu? o kadar düşüncesizce. Belki hiç bi zaman çocuğu olmayacak. Ne yani hakkı yok mu rahatsız olmaya.

Kimse kusura bakmasın ama konu sahibi haklı. O karşı komşuda muhtemelen kocası rahatsız olmasın diye çocuğu saatlerce balkonda tutuyo.

İyi geceler kızlar, öncelikle kafayı yemek üzere olduğumu ve sinirlerimin çok bozuk olduğunu belirteyim. Saçmalarsam kusuruma bakmayın.

Karşı apartmanımızda bir bebek var, çocuk gece 2'den sabah 6'ya kadar aralıksız ağlıyor ve ailesi ne yazık ki çocuğu balkonda tutuyor. Balkonda annesinin, anneannesinin vb. kucağında ve biz hiçbir şekilde UYUYAMIYORUZ.

Yan odada bebek ağlıyor gibi şu an, hatta baş ucumuzda. Benim annem hasta, ilaçlarla uyuyan bir insan, kendimi boşverdim artık. Benim de yeğenim geldi geçenlerde, hatta konu açtım, kolik diye. Sabahlara kadar ağlıyordu biz bu sıcaklarda kapıyı pencereyi kapatıp bakıyorduk ses gitmesin diye.

Bu nasıl bir düşüncesizlik ya? İşimiz var gücümüz var hadi işi gücü geçtim bu sokakta nice hasta insan vardır okulu olan küçük çocuk vardır. Minik masumun günahı yok, diyeceğim de yok, elbet ağlar çocuktur ama bu ailenin yüzünden uykusuz kalan çocuklar, yaşlılar ne olacak?

Bu konuda ne yapayım sizce? Yüzlerini bile bilmiyorum bu insanların, sadece geceleri balkonda gölgelerini görüyorum. Tanımam etmem. Siz olsanız ne yaparsınız? Uykusuzluktan beynim kulaklarımdan akıyor artık.
ben uyuyamıyorsam kimse uyumasın diye yemin etmiş olabilirler :KK53::KK53:

Ne demek o zaman klima takdirin ? Belki klima dokunuyor . ? Dokunmasa bile , böyle saçma şey mi olurmuş? Ayrıcacocuk için balkona çıkıyorlarsa , çocuk hala niye ağlıyor? demek ki balkona çıkmak bir işe yaramıyor , bence onlar kendi keyiflerinden balkonda oturuyor çocukta uykusuzluktan ağlıyor. Bence burda bazen bazı konular yanlış değerlendiriliyor.. çocuk varsa tabiiki daha anlayışlı olmalıyız , bunu herkes yapar ama hiç kimsenin hiç kimseyi sabaha kadar uyutmamaya hakkı yok .evde odada ağlama ile sokakta ağlama aynı şey değil. Bu çocuklu bayanlarında , her konuyu çocuğun yok anlamazsina getirme olayı bir tek bizim ülkemize özgü bir durum , yurtdışında yaşıyorum ve burda asla asla ve de asla böyle bir durumla karşılaşamazsınız, çocukları evlerr hapsetmiyorlar tabii ki, ama böyle bir durum varsa da o durumu yasayan bir cözüm buluyor . Rahatsizlik yaşayan 100 kisi degil ...

tamda dipnotta belirttiğinizi yorum yazdım. şimdi yorumları okurken tesadüfen okudum. tamda demek istediğim şeydi bu...

Bende bir anneyim hemde küçücük çocuğunu evde bırakıp çalışmak zorunda kalan bir anne bebeği susturamiyorsa içeri alsın balkonda aglaticana demi komşunun bebeği balkonda agliycak diye ben gün boyu uykusuz kalıp evede gelince sersem gibi dolaşmak zorunda değilim demi. Anne olmak ayrıcalık değil hanımlar herkes kendi doğurduğu çocuğuna kendisi katlanmak zorunda demi. Çalışan komşu anneler napsın peki hem uykusuz hem yorgun hemde komşunun bebeği balkonda agliycak diye ilgilenemedigi çocukları konu sahibi haklı. Susturamiyorsa balkona çıkarmasın

Haklısınız. Aslında çocuğu olanlar daha iyi anlamalı bu durumu. Kendi yaşadıkları zorluğu başkalarına da yasatmamalilar. Balkonda sussa zaten kimse niye bu çocuk bu saatte balkonda demezki. Kime ne? Ama ağlıyormus. Susturmaya çalışmak yerine orda tutmak mı çocuk için daha faydalı? Gerçekten bu tarz yorumlara hiç anlam veremedim ben de.

Gerçekten bende anlamadım... dediginiz gibi orda uyusa , kimsenin bisey demeye hakkı yok . Ama onların çocuğum balkonda rahatlıyor deme hakları yok çünkü insanları uyumayacak kadar sesi çıkıyorsa, demek ki balkon fikri de çözüm değil... ben o fön,süpürge olayını okumuştum , bebekler anne karnında duydukları sese çok benzettikleri için öyle uyuyorlarmış... bi odada çalışan fön ile de balkonda her gece avaz avaz ağlayan çocuk bir değil bence . Bi kere gece boşlukta ses yankılanıyor.. neyse , ne diyelim herkesin fikri kendine )

Bebek aglamasi yeterince sinir bozucu bir ses. Uyuyamamayi gectim gunduz vakti bile insan o bagirtiya beynini birakiyor. Allahtan boyle komsularim olmadi.

Gece yarisi balkonda bebek aglatmak olacak is degil. Bebekli diye her yaptigi hak olmuyor insanlara sunu da bir ogrenseler.

Havanın kaç derece olduğunun farkındasınız ve çocuğun içeri sokulup camı pencereyi kapatıp ağlatılması mı çözümünüz? Yani rahatsız olan sizsiniz. Annenize de geçmiş olsun. Klima taktırın bence. Önce kendi önleminizi alın, sonra başkasından fedakarlık bekleyin. Yeğeninize de üzüldüm. Camı pencereyi kapatırsanız bu sıcakta bebek ancak ağlamaktan yorulup susar.

Çok yanlış düşünüyorsunuz rahatsız olan değil, rahatsızlık veren önlem almalı ve çözüm bulmalıdır, burada iki tarafta mağdur evet ama konu sahibi ne yapabilir? Tabii ki uyuyamadığı için dert yanması normal değil mi? Ben konudan ziyade sizin bakış açınızın yanlışlığını söylemek için yazdım açıkçası. Cidden maalesef bizim ülkede bu çok var.

Gerçekten bende anlamadım... dediginiz gibi orda uyusa , kimsenin bisey demeye hakkı yok . Ama onların çocuğum balkonda rahatlıyor deme hakları yok çünkü insanları uyumayacak kadar sesi çıkıyorsa, demek ki balkon fikri de çözüm değil... ben o fön,süpürge olayını okumuştum , bebekler anne karnında duydukları sese çok benzettikleri için öyle uyuyorlarmış... bi odada çalışan fön ile de balkonda her gece avaz avaz ağlayan çocuk bir değil bence . Bi kere gece boşlukta ses yankılanıyor.. neyse , ne diyelim herkesin fikri kendine )
Evet anne karnındaki sese benzetiyorlarmis. O yüzden rahatlatıyip susuyor bir müddet.

Burda kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil, doğurduysan bakacaksın gibi yorumlar çok geliyor. İki saat anneye ya da KV bırakmak isteyen insanlari taşliyorlar ama bu duruma nasıl bu tepkiler geldi çok garip. Al evine sustur çocuğunu. Dediğiniz gibi herkesin fikri kendine.

Eğer balkonda aralıksız olarak ağlıyorsa demek ki çözümü bu degil, içeri girebilirler.

Ama sıcakta durulmuyor kapı pencere açık illaki ses gidecek.
Klimada bebeklere zarar acamiyoruz.

Ben hemen komşuları düşündüm , çünkü klimayı açamıyorum ve pencerem açık , gece sabahlara kadar ağlama sesleri gidiyordur şimdi üzüldüm.

O zaman başka odaların camını açayım , koridordan hava yapsın . Bu gece deneyeyim bakayım.

Yalitimlarda kötü, yan dairedeki konuşmalar net geliyor. Ne kadar engel koysakta ses illaki gidiyor aslında.

Komşu olarak elimden gelen her şeyi yapıyorum , sessizlik adına. Gelen seslere ise hep kulak tıkıyorum.

Gece parmak ucumuzda yürürüz. En dipteki odaya gidiyorum çok ağladığında çocuklar. Alt komşumun salonu oluyor. Yan daire zaten yok.

Biraz daha anlayışlı komşular olmalıyız eğer karşı taraf gerçekten dikkat ediyorsa.

Sizin durumunuzda nazikçe uyarabilirsiniz.
Zaten susmuyor, balkonda durmanin lüzumu yok.

Tacizle çocuğun ağlamasının ne ilgisi var, demagojidir bu. Başkası ile muhattap olacağınıza klima taktırın olsun bitsin. Bugün bu bebek ağlar, yarın yoldan araba geçer. Yapacak bir şey yok, tıkış tıkış binalarda yaşıyoruz. Tekrar söylüyorum önce kendi önleminizi alın. O bebek içeride pencere önünde ağlasa da ses değişmeyecek.

Bu ne saçma bir mantık yahu? Klimalar ne kadar haberiniz var mı? Ayrıca konu sahibi neden sağlıksız bir şekilde soğutulmuş bir ortamda uyusun, tabii ki çözümü bebekli ailenin bulması gerekiyor, pekala çocuğu içeri alabilirler mesela? Gece yarısı ağlayan çocukla balkonda sabaha kadar durmak ne alaka? Çocuklu olmak demek her şeye hakkınız olacağı anlamına mı geliyor?

Çok yanlış düşünüyorsunuz rahatsız olan değil, rahatsızlık veren önlem almalı ve çözüm bulmalıdır, burada iki tarafta mağdur evet ama konu sahibi ne yapabilir? Tabii ki uyuyamadığı için dert yanması normal değil mi? Ben konudan ziyade sizin bakış açınızın yanlışlığını söylemek için yazdım açıkçası. Cidden maalesef bizim ülkede bu çok var.
Bebek bu kadar çok ağlıyorsa demek ki 1 yaşın altında. Dolayısıyla o ev sürekli olarak klima ile soğutulamaz. Ayrıca dert yanma içinde empati de olsa konu sahibini haklı bulabilirdim belki ama kendisi azıcık bile bebeğin bir derdi mi var diye düşünmemiş. Varsa yoksa ben ben ben.

Back
X