• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karşı cinsle tanışma meselesi?

izmirli398

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2020
15
19
38
29
Merhaba,

Bu konuda kendimi sorguluyorum bazen, o yüzden sizin fikirlerinizi de merak ediyorum. Birinin eğer dış görünüşünü beğenmediysem hiç tanımaya çalışmıyorum. Bazen karşıma karakteri düzgün bir insan çıkıyor ama fiziksel görünümü beni çekmiyorsa görüşmek istemiyorum. Beğenip tanıştığım insanların da karakterinin bana uygun olmadığını fark ettiğimde bitiyor. Dış görünüş bu kadar önemli mi sizce? Bir insanı beğenmiyorsam sonradan değişmeyeceğini düşünüyorum. Sadece karakter uyumu yeterli değil gibi. Birinden biri olmuyor maalesef. Bu yüzden yıllardır ilişkim yok. Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Dış görünüm önemli bence.
Sonuçta zevkler tartışılmaz ama herkesin beğendiği bir tip vardır.
Siz de karakteri iyi ama tipi çekmiyorsa tanımak istemiyorum demişsiniz ama belki karakteri de iyi değil o kişinin ne bileceksiniz?
Öyle ayrıntıya girmeden anlaşılmıyor o işler.
Size uygun biri zamanı gelince çıkacaktır ortaya.

Herkes hem begendiği olsun hem de karakteri duzgun olsun yani hem gozune hem gonlune hitap etsin ister. Ama herkes ikisini birden bulamaz bu bir gercek. Secim yapmak zorunda kalanlar ve mantikli olanlar karakterini seçer tipine zamanla alişirim severim diye dusunur. Bence de ikisinden biri secilecekse karakter olmali.

Eger hem gozume hem gonlume hitap edeni bulabilirim ben diyorsaniz tipini begenmediginiz adamlara isinmakla uğraşmayin derim. 🤷 Ben de çekim hissetmediysem, begenmediysem olmaz o iş.

Önyargi, son yargidir diye düşünenlerdenim. Karsi cins olmasa bile, hemcinsim biriyle tanıştığimda, beni ilk 10 dakikada konuşmaları, hareketleri sarmadadıysa, sonradan da sarmiyor. Hic şansımı zorlamıyorum.

Merak ettiğim için soruyorum.

Mesela okul, iş, kurs her neyse bi sebepten bir araya geldiniz. Tipini beğenmediniz ama aynı ortamdasınız haliyle tanımak zorundasınız birbirinizi, en azından arkadaş olarak. Tanıyıp "aslında iyi biriymiş ya, o yola girebilirim" dediğiniz biri olmadı mı hiç?

Dışını beğenmediğinin içini merak etmezsin demişler.. Görüntü benim için en önemli şey, o yüzden bende evde kaldım 😂😂 sevişme hayalleri kuramayacağım adamı napayım ayol ,karakteriyle fantezi kuramam ya😂

Bence yakışıklılık çok çok önemli değil aradaki çekim ve uyum önemli o yüzden tanımak lazım eğer çok itici vs. Gelmiyorsa tarzı, tavrı. biraz konuşsanız anlarsınız zaten.
Çok yakışıklı sevgilim de oldu inan yakışıklılık kalmıyor bir yerden sonra.

Mesela okul, iş, kurs her neyse bi sebepten bir araya geldiniz. Tipini beğenmediniz ama aynı ortamdasınız haliyle tanımak zorundasınız birbirinizi, en azından arkadaş olarak. Tanıyıp "aslında iyi biriymiş ya, o yola girebilirim" dediğiniz biri olmadı mı hiç?
Tam da öyle biri var şu an. Bana gerçekten değer verdiğini hissediyorum, iyi de bir insan ama maalesef beğenmediğim için olmuyor.

Konu sahibine sordunuz muhtemelen ama benim oyle bir anim var anlatasim geldi.

Coocuk asiri asiri asiri iyiydi, birlikte guzel vakit gecirip iyi de anlasiyorduk çok tatli cocuktu severdim sonra arkadasligimizin ilişkiye dönmesini bekledi aslinda olabilirdi ama boyu kisaydi, benden kisa degildi ama ben de zaten cok uzun bir şey değilim o yuzden benden biraz uzun da olsa erkek için coook kisa kaliyordu. Tipi ortalamaydi ama dusununce hani cinsel manada sifir çekimdi, kendimi onunla hayal edememiştim. Eee ilişkiler ve evlilik arkadaşlikla yurumuyor malum. 🤷

Merhaba,

Bu konuda kendimi sorguluyorum bazen, o yüzden sizin fikirlerinizi de merak ediyorum. Birinin eğer dış görünüşünü beğenmediysem hiç tanımaya çalışmıyorum. Bazen karşıma karakteri düzgün bir insan çıkıyor ama fiziksel görünümü beni çekmiyorsa görüşmek istemiyorum. Beğenip tanıştığım insanların da karakterinin bana uygun olmadığını fark ettiğimde bitiyor. Dış görünüş bu kadar önemli mi sizce? Bir insanı beğenmiyorsam sonradan değişmeyeceğini düşünüyorum. Sadece karakter uyumu yeterli değil gibi. Birinden biri olmuyor maalesef. Bu yüzden yıllardır ilişkim yok. Düşüncelerinizi merak ediyorum.
İlk görüşte önemli olan ama tanıdıkça önemini kaybeden bir durum. Elbette hiç beğenmediğiniz biriyle ilerlemekte zorlanabilirsiniz. Ama o noktada ruh eşi dediğimiz olay devreye giriyor :) Yani beğenmiyorsun ama muhabbeti, saygısı, bilgisi seni kendisine çektiği anda da gözünde karizmatik bir adama dönüşüyor :)

Konu sahibine sordunuz muhtemelen ama benim oyle bir anim var anlatasim geldi.

Coocuk asiri asiri asiri iyiydi, birlikte guzel vakit gecirip iyi de anlasiyorduk çok tatli cocuktu severdim sonra arkadasligimizin ilişkiye dönmesini bekledi aslinda olabilirdi ama boyu kisaydi, benden kisa degildi ama ben de zaten cok uzun bir şey değilim o yuzden benden biraz uzun da olsa erkek için coook kisa kaliyordu. Tipi ortalamaydi ama dusununce hani cinsel manada sifir çekimdi, kendimi onunla hayal edememiştim. Eee ilişkiler ve evlilik arkadaşlikla yurumuyor malum. 🤷
Haklısınız evet, diğer türlü çoğu kişi yanındakiyle evli olmazdı herhalde 😅 Ben direkt kestirip atıyor mu yoksa bi şans veriyor mu diye merak ettiğim için sormuştum, arkadaş olarak devam edip ilerisi için sizde olduğu gibi olumsuz yaklaşıyormuş. Bir yerde 9 özelliği uyuyordur da 1'i uymuyordur o da tipidir gibi bir anısı vardır belki demiştim :)

Ya kabuğu tabi ki önemli ben de tipini beğenmediğim erkeklerle yapamam. Ancak şöyle de bir durum var tipi Kıvanç Tatlıtuğ'un ikizi gibi olan bir flörtüm olmuştum tabi ben acayip yükseldim adama fakat sonra flört etmeye başladığımızda anladım ki IQsu gerçekten şempanzeden halliceydi. :KK70: Öylesinin hiç oluru olmaz. 20li yaşların başındaydım düşünün o zaman bile çekemedim o aptallığı. :-)

Elbette en mühimi karakter uyumudur fakat dış görünüşe de asla önemsiz diyemeyiz. İkisi de önemli ama bu ikisine verilen değer ve önem sırası her insanda değişir. Belli ki siz dış görünüme daha çok önem veriyorsunuz. Bence önce bunun nedenini düşünün. Kendinizi ortalamanın üstünde güzel bulduğunuz için mi beğenmiyorsunuz yoksa tam aksi kendinizi güzel bulmuyor ve karşı cinsin yanına yakıştırmıyor musunuz ya da bambaşka bir neden mi? Bunu sorgulayıp detaylıca düşünün derim.

Nasıl karakterde biri sizi mutlu ederdi ve uyumlu olurdunuz? ve sizin nasıl bir karakteriniz var? Bunları da bir kağıda yazıp görüştüğünüz insanlara en baştan çıtlatın "ben cimrilikten hoşlanmam" "ben dağınık bir insanım" "sosyal insanları severim" vs gibi. En baştan ne kadar açık konuşur ve karşı taraftan ne kadar bilgi alırsanız size o kadar faydası olur.

Son olarak kendi kendinize bir puanlandırma terazisi yapabilirsiniz. Örneğin "Karakter meselesini 7/10 halledebildikten sonra dış görünüş 5/10 da olsa olur" gibi...

dış görünüşle karakter farklı aşamalar değil ki. insan karakterini beğendiği insanları zaten güzel bulur. tensel bir çekim varsa da o zaten aşka yürür. tipine baktım karakterine şans vermedim tribi bana çok şaşırtıcı geliyor.

Merhaba,

Tanıştığımızda görünüşünü beğenmediğim kişiyle 17 senelik birlikteliğimiz var. :) İlk gördüğümde tipinden hiç hoşlanmamış, yakışmadığımızı, benden çok büyük durduğunu falan düşünmüştüm. Sonra tanıdıkça aşık oldum. Yıllar içinde de görünüşün ilişkimizde çok çok az bir önemi olduğunu fark ettim. Ama şu an kendisi benim için dünyanın en yakışıklı insanı :) yani öyle her şeye önyargılı yaklaşırsan tanıma şansını kaçırdıklarına üzülebilirsin.

Merhaba,

Yani tanıdıkça bir seviyeye kadar sevebiliyorsun ama hiçbir zaman ideal bir ilişki olmuyor ve yaşandığına değmiyor bence.evet dış görünüş önemli.düşüncen bence doğru.zaten biz kadınların dış görünüşten kastı film yıldızı gibi falan olması değil.delikanlı adam gibi olsun.amcaya, emekli öğretmene falan benzemesin, çok çirkin olmasın bu yani.bu kadarı da bir zahmet olsun.olmuyorsa hiç olmasın daha iyi.genelde aile büyükleri bu tarz tavsiyeler verirler gençler evlensin diye ama olmuyor yani beğenmeden.

Dış görünüş elbette önemlidir. Dışını beğenmediğinin içini merak etmiyorsun genelde ama karakterini tanıyıp sadece ilgi de duyabilirsin. Bu olmuyorsa ön yargılısınız demektir yakışıklılık her şey değil.

Merhaba,

Dış görünüş önemli ya

Ama yakışıklı veya güzel diye kimse kimseye sonuna kadar katlanmıyor bir yerde usandırıyor insanı .

Elektrik meselesi bence eğer hoşlanırsanız gözünüze yakışıklı görünür .

Ben mesela güldürebilen erkeklerin çekici olduğunu düşünüyorum ama gıdıklayarak değil Zeki esprilerle.

Back
X