karşı komşu sıkıntısı

güldüm okurken,kendi öğrenciliğim aklıma geldi...

yurdumun tam karşısında,bizim odaya denk gelen yerde vardı böyle bir öğrenci evi.

ders çalışırken kağıtlarını cama yapıştırıp çalışırlardı,o derece ayrılmazlardı camdan:9:

bir seferinde biz de açık unutmuşuz perdeyi,duvarın nerdeyse tamamı cam.arkadaş boyundan bağlamalı badiyle yere eğilmiş bir şeyler yapıyor,beli açılmış,omuzlar açık.

bir baktık karşıdaki çocuklar sigara yakmış izliyorlar:33:

kız kahrolmuştu,körpe vücuduma mahrem gözler değdi diye:35:

yani durum bu olmasına rağmen,perdelerimizi kapar otururduk,hiç de bir şey olmazdı.es kaza açık kaldıysa da güler geçerdik,ne var yani:32:

suudi arabistan da kadinlarin araba kullanmasi, tek baslarina yolculuk etmeleri yasak.ancak koylerde ve kasabalarda araba kullanabiliyorlar.
Dunya da kadinlarin araba kullanmasinin yasak oldugu tek ulke Suudi Arabistandir.Suudi birkac kadin bunun savasini veriyor.insallah kazanirlar.
Suudi Arabistan'da kadın hakları - Vikipedi

bızım yurdun karsısında da erkekler otururdu perdeler sureklı fora tabi:) :8: bı gun bıle nıye hep acık bunların perdelerı demedık. bız para verıyoruzda onlar öpücük mü veriyor sankı:52:ısteyen acar ısteyen kapatırdı. hatta gece yandım ulaaannnn dıye bagırırlardı :66:olur boyle seyler cok takmamak gerek:36:

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşim de bende bu konularda çok hassasız ama sizin ki saçmalık.
Böyle bir sebepten polise şikayet mi edilirmiş.
Ayrıca ben sizin çok rahatsız olduğunuzu düşünmüyorum.
Öyle olsa,babanız 7/24 sizi ve karşı komşuları kontrol edeceğine,balkonlara
panjur yaptırırdı.Siz de ''ay bana mı baktılar,göz mü süzdüler,yarın öbür gün
peşime mi takılırlar vs''böyle kurgulara kapılmazdınız.
Panjur yaptırın en kestirme çözüm.Yok ben balkonumu kapatamam derseniz de
perdeli bütün brandalar var.İstediğin zaman çekip,istediğin zaman kapatıyosun.
Çözüm çok yani.Niyetler iyi olsun...

aynı durum benim üniversitede okuyan oğlum ve ev arkadaşlarının başına da geldi.Komşular ev sahibine de şikayet etmişler karakolada şikayet ettik demişler ama çocuklar karakola gitmişler polisler gülüp geçmiş ev sahibi de tel açmış konuşmuşlar.neymiş evde şortla durulmazmış tülü kapatıyolarmış ama balkon kapısındaki tül rüzgarla açılıyormuş içerisi görünüyormuş....da..
bakın benim evimin balkonu ile yan apartmanın mutfak penceresi dip dibe oraya da yeni gelin geldi kocaı tüm gün boxer ile mutfakta dolaşıyor yemek yiyor...ben ne zaman balkona çıksam hele de çamaşır asmaya kalksam karşı karşıya geliyorduk.kimsenin ev hali,ne karışacak halimiz yok balkonu kapattık onlara bakan yere pencere koyduk onun üstünede mikro jaluzi perde taktım olay bitti.herkes kendi maddi gücüne göre bir düzenleme yapmalı bence insanlarla da ktü olmanın gereği yok şu 3 günlük dünyada değil mi ama ?

Bizim de mutfağımız camcama...
Aksi gibi,karşı aprtmanın ana balkonuna denk geliyor ve sürekli balkonda oturuyorlar.

Bizde tam tersi oldu.
Daha önce mutfakta stor vardı ama çoğu zaman yarı açık duruyordu.
Eşim birkaç kez yarı çıplak yakalanınca,buraya başka bir perde takalım,yoksa kadınlar beni sapık sanacak dedi :)
Gittim en kalınından bir tül ve güneşlik seçtim.
Tül o kadar kalın ki,ışık yanmıyorsa hayatta evin içini göstermiyor.

Bizim eskiden oturduğumuz evde tam karşımızda kalabalık bir aile otururdu. Bekar dul yada öğrenciler değil. Aynı şekilde perde tül çekmezlerdi, pencerelerindeki tüller süs gibi dururdu hiç örtmezdiler evde bildiğiniz don atlet dolaşırlardı balkona o şekilde çıkarlardı. Evlerimiz yakın olduğundan balkona ya da cama çıkınca direkt dikkat çekiyordu. Kadın memesi dışarda gayet rahat çocuğunu emzirirdi memesi açık öyle yatardı camın önünde. Çocuklar için balkona kurdukları salıncaklara adamlar oturur sallana sallana etrafı dikizlerlerdi. Babam balkona çıkmayın adam yine orada diye bizi uyarırdı. Ailecek en çok bundan rahatsız olurduk. Ben küçüktüm o zamanlar ama "görüntü kirliliği resimler" hafızama kazınmış gibi. Bu konuda evden attırmak gibi bir amaç için uğraşmadık, bir müddet sonra taşındılar zaten. Ama onların sayesinde biz rahatça balkona çıkamazdık. Bence bu olayda da evden attırmak yanlış bir tutum. Çok fazla rahatsızık vermiyorlar sanırım. Eğer fazla rahat dolaşıyorlarsa, etrafı dikizliyorlarsa uyarabilirsiniz.

Bizim de mutfağımız camcama...
Aksi gibi,karşı aprtmanın ana balkonuna denk geliyor ve sürekli balkonda oturuyorlar.

Bizde tam tersi oldu.
Daha önce mutfakta stor vardı ama çoğu zaman yarı açık duruyordu.
Eşim birkaç kez yarı çıplak yakalanınca,buraya başka bir perde takalım,yoksa kadınlar beni sapık sanacak dedi :)
Gittim en kalınından bir tül ve güneşlik seçtim.
Tül o kadar kalın ki,ışık yanmıyorsa hayatta evin içini göstermiyor.

Şimdi senin eşin yarı açık stordan görünebilirim diye önlem almak istemiş, bu ince düşüncesinden ötürü içinde art niyet mi taşımış oluyor.

anılarınızı okuyunca benimde aklıma geldi, çok eskiden oturduğumuz evin karşına ev yapıldı, kiracı değiller ev sahibi yani, iki erkek ve aileleri aynı evdeydi, kaynana falanda tabii, erkekler bildiğin slip donla dolaşırdı balkonda falan gayet rahat, birisinin iki karısı vardı, sabah akşam karılarını tatratklarlardı kızlarını falan balkonda, saçlarını çeker iterlerdi, büyük kız sürekli bi köşeye siner ağlardı balkonda, balkonda bunlar oluyosa kimbilir içerde neler oluyodu yani, tabii bu garip komşulardan sonra bizim ön balkona çıkmamız hayal oldu, tente perde olsa bile sesleri duyuyosun çünkü, allahtan çok kalmadık o evde.

Şimdi senin eşin yarı açık stordan görünebilirim diye önlem almak istemiş, bu ince düşüncesinden ötürü içinde art niyet mi taşımış oluyor.

Yanlış bir anlam çıkmasın,kimsenin yorumuna istinaden yazmadım.

Kimisi görünmekten,kimisi görmekten rahatsız olabilir.
Rahatsız olan,kendi önlemini alabilir diyorum.
Perdedir,tüldür,brandadır,panjurdur...Çok çözümler bulunabilir.

Basit basit işlere polis mi çağırılır. Hep bu il emniyet müdürlerinin insanlara yüz vermesinden oluyor böyle. Kendinizi haklı düşünüyorsunuz fakat haksızsınız. Polisi falan da aramayın sakın boş yere ihbar ettiniz diye suçlu olursunuz bir de... Polisin işi gücü yok gelip perde kapatıp kapatmama konusuna bakacak oldu canım. Hiç değilse meşgul etmeyin de 155 i kimsenin de günahına girmeyin.

kimseye haksızlık etmeyin.. mübarek günlerde.. insan cam açık da kapalı da oturabilir... röntgenciliği vb. şeyler yoksa sadece perde açıyo diye insanları suçlayamazsınız.. arkadaşların dediği gibi çok rahatsız oluyorsanız siz önlemini alın.. gerçekten şikayete falan gitmeyin.. çokk gülerler adama :)

Bizim eskiden oturduğumuz evde tam karşımızda kalabalık bir aile otururdu. Bekar dul yada öğrenciler değil. Aynı şekilde perde tül çekmezlerdi, pencerelerindeki tüller süs gibi dururdu hiç örtmezdiler evde bildiğiniz don atlet dolaşırlardı balkona o şekilde çıkarlardı. Evlerimiz yakın olduğundan balkona ya da cama çıkınca direkt dikkat çekiyordu. Kadın memesi dışarda gayet rahat çocuğunu emzirirdi memesi açık öyle yatardı camın önünde. Çocuklar için balkona kurdukları salıncaklara adamlar oturur sallana sallana etrafı dikizlerlerdi. Babam balkona çıkmayın adam yine orada diye bizi uyarırdı. Ailecek en çok bundan rahatsız olurduk. Ben küçüktüm o zamanlar ama "görüntü kirliliği resimler" hafızama kazınmış gibi. Bu konuda evden attırmak gibi bir amaç için uğraşmadık, bir müddet sonra taşındılar zaten. Ama onların sayesinde biz rahatça balkona çıkamazdık. Bence bu olayda da evden attırmak yanlış bir tutum. Çok fazla rahatsızık vermiyorlar sanırım. Eğer fazla rahat dolaşıyorlarsa, etrafı dikizliyorlarsa uyarabilirsiniz.

anılarınızı okuyunca benimde aklıma geldi, çok eskiden oturduğumuz evin karşına ev yapıldı, kiracı değiller ev sahibi yani, iki erkek ve aileleri aynı evdeydi, kaynana falanda tabii, erkekler bildiğin slip donla dolaşırdı balkonda falan gayet rahat, birisinin iki karısı vardı, sabah akşam karılarını tatratklarlardı kızlarını falan balkonda, saçlarını çeker iterlerdi, büyük kız sürekli bi köşeye siner ağlardı balkonda, balkonda bunlar oluyosa kimbilir içerde neler oluyodu yani, tabii bu garip komşulardan sonra bizim ön balkona çıkmamız hayal oldu, tente perde olsa bile sesleri duyuyosun çünkü, allahtan çok kalmadık o evde.

Ah ne güzel, eminim çok rahat ve özgürsünüzdür arkadaşlar:34:

Hadi arkadaşlar perdeler fora, İran'a benzemek yok.:20:

Perdelerini açık tutmayı alışkanlık edinmiş komşularınızı donla, boxerla, atletle, sütyenle görmek istemiyorsanız da lütfen perdelerinizi sıkı sıkı örtün, hatta mümkünse pencerelerinizi kapattırıp duvar ördürün, işte o zaman çağı yakalayacaksınız.:34:

Bizim daire 3 cepheli. Sadece bir cephesinin karşısı dolu.

Salon camlarının biri boş cepheye, biri dolu cepheye bakıyor. İki pencerenin tülü de haftaiçi akşama kadar açık. Çünkü evde sadece çocuk, annem ve bakıcı var. Muhtemel 3 nünde mahrem durumları olmaz. ama akşam olup ışık yandığında dolu cephenin kalın perdesini kapatıyorum. Ve haftasonu evdeysem de dolu tarafın tülünü kapalı tutarım. Ama bu karşı tarafın rahatı için değil kendi rahatım içindir. Zaten tülüm kapalı olunca da karşıyı görmem mümkün olmaz.

Sizde kendi tülünüzü kapalı tutarsanız, karşının açık tülünü görmeniz mümkün olmaz.

Son düzenleme:
Hadi arkadaşlar perdeler fora, İran'a benzemek yok.:20:

Perdelerini açık tutmayı alışkanlık edinmiş komşularınızı donla, boxerla, atletle, sütyenle görmek istemiyorsanız da lütfen perdelerinizi sıkı sıkı örtün, hatta mümkünse pencerelerinizi kapattırıp duvar ördürün, işte o zaman çağı yakalayacaksınız.:34:

Karşılarında donla atletle göğüsler ortada kızlar olsaydı eminim herkesin yorumu farklı olurdu. Eminim herkes çook anlayışlı olur onlar genç canım he kendi evleri istediklerini yaparlar derdi. Eminim kendi perdelerini örter otururlardı. Hey allahım yaa... hatta eşlerine genç onlar hayatım ister donla gezerler ister atletle derlerdi.... hiçkimse dürüst değil ne yazıkki...yazık

bızım yurdun karsısında da erkekler otururdu perdeler sureklı fora tabi:) :8: bı gun bıle nıye hep acık bunların perdelerı demedık. bız para verıyoruzda onlar öpücük mü veriyor sankı:52:ısteyen acar ısteyen kapatırdı. hatta gece yandım ulaaannnn dıye bagırırlardı :66:olur boyle seyler cok takmamak gerek:36:

:1::1: Güldürdün valla beni

ay bikac kisi de var empati yapicam diye yok karsilarinda sutyenle donla gezen kizlar olsaymis perdelerini cekip otururlarmis bilmem ne. yorumlara baktim, kimse amaan ne var bunda demiyo. rahatsiz oluyosaniz evden attirmayi dusunmek ne demek, gidin konusun diyo. yani konu sahibi kendini kim zannediyo da kendinde baskalarini evden attirma gibi bi hak goruyo. bu dusunce de normalmis gibi bi de savunulus da savunulmus. aklim almiyo bu zihniyetleri. bu curret nerden geliyo anlamak imkansiz.

Back
X