• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karşı Komşum cahillikleri ve eşim

Onlar belalı oldugu için değil. Eşimin etrafa karşı genel tavrı bu.
Benim üzüldüğüm adam bana tehditler savururken eşim sen nasıl konusuyorsun demedi.
Genel tavrı budur siz daha iyi bilirsiniz ama burda adama tepki göstermemesi cok yerinde olmuş, Allah korusun adam cıkarsa bıcağı delik deşik etse? Neler neler okuyoruz

Eşinizin kişiliği ve tavrı buysa bugüne kadar bugünden sonra değişmesini beklemeyin bence . Her kadın shaiplenmesini ister haklısınız ama bizde şöyle düşünün eşinizde o adam gibi asabi olsaydı iş büyüseydi dahamı iyi olurdu

Yani ben komşundan bir farkını göremedim..

Eşine de sürekli sünepe demişsin bu da valla görgü sahibi bir insanın diyecegi laf degil..

Eşin şimdi adamla boğaz bogaza gelse kavga etseler iş cinayete kadar varsa daha mı iyiydi ?

Sizin tepkinizi onaylamasamda eşinizle ilgili belli konularda haklı olabilirsiniz.

Sakince konuşması güzel birşey olabilir ama adam size ''seni öldürürüm'' dediğinde ''hoop,orda dur bakalım '' der her normal insan.

ben şunu anlamadım.şimdi siz evden çıkıyorsunuz yada biri geliyor.
komşu evde. bunu duyup sokak kapısını açıp ,suratınızamı çarpıyor.
olay buysa o evin yöneticisi yokmu. şikayet edin.
birde aranızda sorun yokken bir kadın bunu neden yapar. aranızda farklı sorunlarmız oldu anlatılmayan. durup dururken bunu yapması mümkün gelmedi bana...

Evet kadının genel tavrı bu.
Özellikle kapı yı açıp çarpmıyorda. Karşılaştıgımızda biz eve girerken yada biri bize gelirken bir yerden gelmişse yada ordan biri çıkmışsa özzelikle yapıyo. Bize kapıyı çarparak küfrediyo. Başka bir sorunumuz yok.

3 kere uyardım kendisini 1 kere değil sürekli yapıyor.
yani kapı çarpması güzel bir durum değil ama anlık karşılaşabileceğin bir rahatsızlık. Sen de onun iradesini engelleyemezsin. Yani yaptırım uygulayamazsın. İnsan yeri gelir artık inadına yapar.

Sizin tepkinizi onaylamasamda eşinizle ilgili belli konularda haklı olabilirsiniz.

Sakince konuşması güzel birşey olabilir ama adam size ''seni öldürürüm'' dediğinde ''hoop,orda dur bakalım '' der her normal insan.

işte... benim üzüldügümde bu.

Yani ben komşundan bir farkını göremedim..

Eşine de sürekli sünepe demişsin bu da valla görgü sahibi bir insanın diyecegi laf degil..

Eşin şimdi adamla boğaz bogaza gelse kavga etseler iş cinayete kadar varsa daha mı iyiydi ?

Hayır ya. tabiki istemem böyle bişey olmasını.
Ama adam tehdit ederken arkadaşım kendine gel nasıl böyle konusuyorsun diyebilmeliydi ama diyemedi.
Ben kendimi savunmuyorum ama haliyle çok kızgın ve kırgınım.

Hayır ya. tabiki istemem böyle bişey olmasını.
Ama adam tehdit ederken arkadaşım kendine gel nasıl böyle konusuyorsun diyebilmeliydi ama diyemedi.
Ben kendimi savunmuyorum ama haliyle çok kızgın ve kırgınım.
ha bak bunda aklısın orda dur diyecekti eşin diyememiş orası başka tabi..

bunun bir çaresi var mıdır bilmem ama sonuçta hergün dışarıdaki insanlarla sorun yaşamıyoruz degil mi ama..

Size karşı tavırlarında şiddet uygulamasın kafi.

Normal medeni davranan eşin,kavga kıyamet,anormal,hakaretamiz davranan sen ve komşuların.İnsanlara öküz demek yerine,kapısını çalıp,uygun bir dille sorabilirdin.Komşun kocasını doldurmuş o da dolmuş gelmiş.Kocan da senin dolduruşlarına gelseydi ne olacaktı.Eşinin başı belaya mı girsin istiyorsun.Allah muhafaza,böyle kavgaların sonucunda kan çıkmış nice olaylar var.İki kadın kendi aranızda çözemediğiniz şeyleri,eşleriniz kavgayla çözsün istiyorsunuz.Hoşgörülü,olgun ve aklıselim davranmanın adı sana göre sünepelikse ve cahil diye komuşunu eleştirirken,kendin kocana sünepe diyecek tavır sergilemeyi kültürlülükten sayıyorsan ne diyelim.

Allah aşkına lütfen yorum yaparken yorumlarımıda okuyun. Defalarca nazikçe uyardım kendisini.
Ama hep aynı şeyi yapıyo değişmiyo. Evet kocasını doldurmuş.
Benim eşim medeni davrandı ama başkasının beni tehdit etmesi karsısında arkadaşım konuşmalarına dikkat et diymedi.

kız alem için evinin huzurunu ne bozuyosun değer mi... hem kocaya sünepe denmez adamın tersine denk gelirsin maazaalllah... hem bence eşin haklı cahille uğraşılmaz aynı olayı ben yaşadım beni gördükçe sanki bişi yapmışım gibi donk diye kapıyı çarpan komşuya öküz dedim , kadın evden çıktı bir geldi üstüme üç kişi zor aldı beni elinden :) çirkefe taş atma üstüne sıçrar demişler :))

Günaydın Arkadaşlarım,

Benim derdim karşı komsum. Kısaca bahsedeyim kendisinden. 18 yaşında evlendi. Şuan 20 yaşında 2 çocugu var. Son derece cahilllll.
Annesi onun bunun yardımlarıyla geçinen bir kadın babası ise adam öldürmekten ceza evinde..
Bu kız evlendiğinde (evlerimiz karşılıklı) bana arkada geldi falan diye çok sevinmiştim. Ama kızın cahillikleri yüzünden görüşmeme kararı aldım.
Ben kapıda dışarı çıkacak üzere olayım, yada bir misafir geçirirken filan küt diye küfür eder gibi kağı çarpar ama her seferinde.
Kapının önüne çöp koyar suları taaa benim kapıma kadar gelir. Bebek arabası eşyaları benim kapımın önünde.
Apartman kültürü olmayan cahil görgüsüz bir kız…
Dün oğlumla dışarı çıkıyoruz oglumun ayakkabılarını giydiriyorum. Bu gene kapıyı çarptı ama öyle bir vurduki oğlumun ödü koptu.
Ben de o sinirle korkma annecim insan öküz olunca yapıyo böyle şeyler dedim.Açtı kapıyı o agzına geleni söyledi ben agzıma geleni söyledim.
Ben çıktım gittim. Olayı eşime anlattım boşver cahil insanlarla ugraşılmaz dedi.
Eşim dışarı karşı son derece sakin hiç bişeye karışmayan kafasına vur ekmegini al misali sünepe bir adamdır. Asla kavga etmez sanırım korkuyo. (dışarı karşı)
Evde sinirlenince şiddet bile uygulayan bir tip kendisi. Erkekliği evdeki kadına yani.
Neyse; Akşam kocası ile karşı cahil komsum kapımıza geldi. İşte sen benim karıma öküz diyemezsin seni öldürürüm diye tehditler savurdu. Yarım saat bagıra çağıra
Konustuk. Kendi karısınında sütten çıkmış ak kaşık olmadıgını anladı. Benim sinirlendiğim adam bana tehditler yagdırırken eşimin adamı sakinleştirmeye çalışması oldu.
Adama sadece bu söyledikleri hoş şeyler değil, burda yüz yüze bakıyoruz herkes birbirinin hakkına saygı duysun sorun çözülür dedi. Onlarda tamam abi felan dediler.
Diyeceksiniz ki işl güzellikle çözmüş ama olay o değil. Adam bana seni öldürürüm derken eşim agır ol sen nasıl benim eşimi tehdit edersin diyemedi…
Eve geldik aynen senden beklediğim tavırları sergiledin evde kaplan olursun ama dışarda sünepesin dedim.
Oda bana kadın işte insanı vezirde eder rezilde dedi. Gene bana yüklendi yani. Tam bir SÜNEPE kendisi.
Şimdi konu burdan yorumlarınızı bekliyorum zira ben çok sinirliyim.

BAY SÜNEPE duymak istediklerini söyleyip adamla kavga etse ve zarar görse, yaralansa, olay karakolluk olsa tatmin olacak mıydınız?

Ağzınızla kızın cahil olduğunu söylüyorsunuz ama uyarmak yerine hakaret edip onun seviyesine iniyorsunuz.

Onlar belalı oldugu için değil. Eşimin etrafa karşı genel tavrı bu.
Benim üzüldüğüm adam bana tehditler savururken eşim sen nasıl konusuyorsun demedi.
ne isterdin eşinin sağa sola küfreden saldırgan tiksinç bir adam olmasını mı...resmen kocam benim için kavga etsin derdindesiniz herkese aynı cevap 3 kere uyardım uyar arkadaşım medeni bir insan ol 4.ye de uyar..olmadı polis çağır ne diye kocanın başını yakmaya çalışma hırsın..adamlar katil diyosun çirkef diyosun..etme cahille münakaşaya.......diye devam eden bir sözümüz var onuda mı duymadın..kocan gayet olgun davranmış.

Genel tavrı budur siz daha iyi bilirsiniz ama burda adama tepki göstermemesi cok yerinde olmuş, Allah korusun adam cıkarsa bıcağı delik deşik etse? Neler neler okuyoruz

Tabii bunu bende istemem ama arkadaşın dediği gibi beni sahiplenememesi üzdü malesef.

yani kapı çarpması güzel bir durum değil ama anlık karşılaşabileceğin bir rahatsızlık. Sen de onun iradesini engelleyemezsin. Yani yaptırım uygulayamazsın. İnsan yeri gelir artık inadına yapar.

Evet inadıda yapıyo. Rahatsız oldugumzu bile bile.

aslında adam sakin de olabilir, olgun olmayıp etliye sütlüye karışmayan bir tip de olabilir. hepimizin çevresinde vardır pasif erkek modeli demek doğru değil de sessiz erkek demek daha uygun belki.
bu tür insanların eşleri genelde çok dominant oluyor. bu bir tez değil ama çevremde gözlemlediğim bir kaç örnekten sonra edindiğim bir izlenim.
Şimdi bu erkekler mi böyle yoksa dominant kadınlar mı bu hale getirmiş bu adamları acaba?

Evet inadıda yapıyo. Rahatsız oldugumzu bile bile.
kapı çarpsın kapısını girsin. Günde kaç kere buna maruz kalıyorsun ki?

Kapıyı çarpanın karşı komşunun çocuğu olduğunu düşün.

Ne kadar sinirli olursan o kadar çok negatiflik çekersin.

Ona en güzel cevap umursamamaktır. Zaten sen tepki verince, kapıyı çarpmak eylemi başarıyla sonuçlanmış demektir.

kız alem için evinin huzurunu ne bozuyosun değer mi... hem kocaya sünepe denmez adamın tersine denk gelirsin maazaalllah... hem bence eşin haklı cahille uğraşılmaz aynı olayı ben yaşadım beni gördükçe sanki bişi yapmışım gibi donk diye kapıyı çarpan komşuya öküz dedim , kadın evden çıktı bir geldi üstüme üç kişi zor aldı beni elinden :) çirkefe taş atma üstüne sıçrar demişler :))

Çok haklısın. Beni en iyi anlayanlardansın o zaman

Size tehditler savuran bir adama karşı eşinizin pasif kalması çok incitici.
Olay ne olursa olsun ister siz haksız olun eşinizin yanınızda olması sizi kollaması lazımdı.
Komşu ya gelince belli ki normal bir insan değil uzak durmanız tavsiyemdir.

Karşı komşunun cahil olduğunu bile bile onunla aynı seviyeye inip tartışma başlatman hata zaten.
Aklınca senin dikkatini çekmeye ve tartışmaya çalışıyormuş ki başarılı da olmuş.

En başından sen varken veya misafirin varken de kapı çarpsa da,kapısına gidip konuşmayacaktın ki dikkatini çektiğini öğrenmeyecekti. Psikolojisi bozuk olduğu için umursamayacaktın. Bir kavganın içine çekilmeye kendin izin verme.

Eşinin tavrına gelince her erkek atarlanır efelenir diye bir şey yok çok sakin erkekler de vardır. Tabi ki o olayda 'haddini bil' demek o kadar da zor değil ama yapamamış. Bence eşine sünepe demekten vazgeç.

Back
X