Karşı komşum çocuğuna kötü davranıyor...

lilamsi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2012
736
1.112
113
27
Herkese iyi akşamlar.
Az önce karşı komşum resmen oğlunu apartmada dövmüş. Hatta annemin söylediğine göre çocuğun başını da kasten,bilerek duvara ya da kapıya vurmuş. Çocuğun anne ve babası ayrı. Babası hakkında hiç bilgim yok ama annesi oldukça sorunlu biri. Çocuğuyla iletişimi berbat. Çocuğu ağlata ağlata ödev yaptırmaya çalışıyor, evde sürekli kavga,bağırış,çağırış. Çocuk da bundan etkilenmiş belli ki. Daha ortaokula falan gidiyor ama çok fena küfürler ediyor annesine,anneannesine. Çocuğa iyi muamele edildiğini düşünmüyorum. İyi de sanane diyenler olabilir ama çocuğun ağlama sesini,kavga esnasındaki sitemlerini duyunca insan bir şeyler yapmak istiyor. Çocuğun annesiyle gidip konuşmayı göze alamıyorum. Dediğim gibi baya problemli biri anne. Bu çocuk için ne yapabilirim sizce?

Bence bu göz ardı edilecek bir konu değil ama ülkenin sosyal hizmetleri de ortada. Bildirsen çocuk kimbilir nereye gidecek, ne eğitimsiz insanların elinde şekillenecek ya da daha da ters tepebilir. Direk gidip bir şey denmez. Kadına kıyasla daha aklı başında bir tanıdıkları var mıdır acaba? Onunla sohbet arasında konuşulsa?

Ya şikayet eder komple ayırırsın annesinden ,ya da susar göz yumarsın.
İki ucu çoklu denklem.

çocuğun annesinden de tırsıyorum aslında. Şimdi şikayet etsem acaba bize takar mı kafayı, rezillik çıkarır mı diye de düşünüyorum. Bi de benden değil de annemden falan şüphelenirse diye çekiniyorum

Kadinin annesi ile konuşsaniz olmaz mi çok mu ters insanlar

Şimdi baba yok çocuk ergenlik çağında kim bilir nasıl sorunlar yaşıyorlar.anne çekilen zorluklardan belli ki psikolojisi bozulmuş çocuğa sarmış ,çocuk da ergenlik çağında ,yasanan sorunlardan iyice azitti belki de.bence 2 kadın basedemiyorlar.ama dovmemeliler yazık o çocuğu kaybediyorlar.kazanmak lazım ama nasıl önce anneyi düzeltmek lazım.aslinda çocuğun öğretmeni falan olsa ona söylense acaba etkiler mi anneyi.ya da çocuğun okulundaki rehberlikciye soyle keşke ilgilenseler

Şikayet edilip çocuk elinden alınsa kötü olur bnce sosyal hizmetler sahiplenir. Bnce babasının bilmesi gerek bu durumu en iyi çözümü o bulur takip edin çocuğu muhakkak görmeye geliyordur

heh işte öğretmen konusu da ayrı bir sorun. Çocuk ve annesi yine kavga ediyolardı, çocuk ağlayarak konuşuyor yine. Benim odamla onların bir odası yan yanaydı her ses geliyordu bana. Çocuk bir ödevini mi yapmamış, okula götürmesi gereken bir şeyi mi götürmemiş ne o yüzden kavga ediyordu annesiyle. Öğretmen de kızmış bağırmış çocuğa. Ondan da hayır yok yani

Şikayet edilip çocuk elinden alınsa kötü olur bnce sosyal hizmetler sahiplenir. Bnce babasının bilmesi gerek bu durumu en iyi çözümü o bulur takip edin çocuğu muhakkak görmeye geliyordur

çocuğun babasının geldiğini sadece 1 lez gördüm o da çoook önce. Sanırım sadece yaz tatilinde görüyor çocuğunu. Ya da çocuğu görüyorsa bile bizim apartmana gelip almıyor çocuğunu.

Anne tedavi edilmeli Belki de psikolojisi bozulmadan önce böyle değildi . Çocuğun okulunda sınıf öğretmenine bu durum iletilmeli ! Anne okula çağrılıp konuşulmalı . Sonrasında gözlemleyebilirsiniz. Sanırım ben böyle yapardım . Çünkü şikayet edilse , belki de çocuğu alacaklar . Belki de her şey daha kötü olacak ..

1.5 aylık bebeğimden sonra bu olaylar beni daha fazla etkilemeye başladı.
Keşke elimizden gelse, o çocukları pamuklara sarsak, sevgiyle büyütsek, bakmaya sevmeye kıyamasak, yanlışı ve dogruyu öğretsek...
Keşke elimizden gelse, tüm cocuklar en güzel şartlarda yaşasa. Bu hepsinin hakkı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…