Herkese iyi akşamlar.
Az önce karşı komşum resmen oğlunu apartmada dövmüş. Hatta annemin söylediğine göre çocuğun başını da kasten,bilerek duvara ya da kapıya vurmuş. Çocuğun anne ve babası ayrı. Babası hakkında hiç bilgim yok ama annesi oldukça sorunlu biri. Çocuğuyla iletişimi berbat. Çocuğu ağlata ağlata ödev yaptırmaya çalışıyor, evde sürekli kavga,bağırış,çağırış. Çocuk da bundan etkilenmiş belli ki. Daha ortaokula falan gidiyor ama çok fena küfürler ediyor annesine,anneannesine. Çocuğa iyi muamele edildiğini düşünmüyorum. İyi de sanane diyenler olabilir ama çocuğun ağlama sesini,kavga esnasındaki sitemlerini duyunca insan bir şeyler yapmak istiyor. Çocuğun annesiyle gidip konuşmayı göze alamıyorum. Dediğim gibi baya problemli biri anne. Bu çocuk için ne yapabilirim sizce?
heh işte öğretmen konusu da ayrı bir sorun. Çocuk ve annesi yine kavga ediyolardı, çocuk ağlayarak konuşuyor yine. Benim odamla onların bir odası yan yanaydı her ses geliyordu bana. Çocuk bir ödevini mi yapmamış, okula götürmesi gereken bir şeyi mi götürmemiş ne o yüzden kavga ediyordu annesiyle. Öğretmen de kızmış bağırmış çocuğa. Ondan da hayır yok yani
Sosyal hizmetlere şikayet edince çocuk için çok mu güzel olacak her şey? Gidip sosyal hızmetlerdekı çocuklara bi sorun bakalım. En kötü aileden gelmiş çocuk bile evini tercih eder. karsıdakı insanı bi anlayıp dinlemeden şikayet etmek de neyin nesi hem. çok korkunç şeyler anlattıklarınız ama böyle durumlarda ne yazık ki dışarıdan yapacak çok da fazla bi şeyimiz yok. yaptığımız her müdahale cocuga yarardan çok zarar verebilir. Bence anneyle yakınlasmaya çalısıp güzelce yaptığının cocuga ne gibi zararları olduğunu anlatabılırsınız. hesap sorar gibi yaklastıgınız da hırsını çocuktan bile alabilir böyle bi insan çünkü.
Sosyal hizmetleri ara sen ihbar et. Eve gelip bakabilirler çocuk ile görüşebilirler. 182 aile ve Sosyal politikalar bakanlığından bilgi alabilirsin bence. O çocuk büyüyünce manyak olup aynı anası gibi ya kendi çocuğunun hayatını ya da başkalarının hayatını karartır.Ama çocuğa kötü davranıldığı nasıl anlaşılacak ki?
Sosyal hizmetlere şikayet edince çocuk için çok mu güzel olacak her şey? Gidip sosyal hızmetlerdekı çocuklara bi sorun bakalım. En kötü aileden gelmiş çocuk bile evini tercih eder. karsıdakı insanı bi anlayıp dinlemeden şikayet etmek de neyin nesi hem. çok korkunç şeyler anlattıklarınız ama böyle durumlarda ne yazık ki dışarıdan yapacak çok da fazla bi şeyimiz yok. yaptığımız her müdahale cocuga yarardan çok zarar verebilir. Bence anneyle yakınlasmaya çalısıp güzelce yaptığının cocuga ne gibi zararları olduğunu anlatabılırsınız. hesap sorar gibi yaklastıgınız da hırsını çocuktan bile alabilir böyle bi insan çünkü.
Ben böyle durumlarda asla susamam. Mutlaka mudahale edin. En azından sesin duyulduğunu farketsin ki yapmasın çocuğa yazık ya
Başka çözüm gelmedi aklıma Allah yardımcısı olsun ses olduğu zamanlarda polisi arayın böyle deneyin birdeçocuğun babasının geldiğini sadece 1 lez gördüm o da çoook önce. Sanırım sadece yaz tatilinde görüyor çocuğunu. Ya da çocuğu görüyorsa bile bizim apartmana gelip almıyor çocuğunu.
O yaştaki çocuk annesinden şikayetçi olmaz, erkek çocukları o yaşlarda çok isyankar olabiliyor anne ile tartışmalar, ben oldum havasında olabilir ayrıca anne babanın ayrı olması sebebiyle çocuk yıpranmış, psikolojik sıkıntı yaşamış olabilir keza annede öyle!! tabiki bu durum anneyi haklı göstermez şikayet etmektense anneye uygun bir dille rahatsızlığınızı belirtin zira şikayet etmek sizi kadınla karşı karşıya getirmekten çok daha sıkıntıya düşürebilir.. Annesiyle çocuğuyla münakaşa ettiği bir zamanda güzellikle konuşun. utanıp sizi dikkate alacağını düşünüyorum... yani ben olsam öyle yapardım tabiki karar sizin..
Başka çözüm gelmedi aklıma Allah yardımcısı olsun ses olduğu zamanlarda polisi arayın böyle deneyin birde
Size mantıklı demedim zaten, fikrimi söyledim kabul edersiniz etmezsiniz, hiddetinizi anlıyorum ancak burada bana kızma hakkına sahip değilsiniz sözlerimi anlaşılır yazdığımı düşünüyorum ancak sizce olumsuz ise lütfen dikkate almayın...çocuk boşanmadan dolayı değil anneden dolayı psikolojik sorunlar yaşıyor bence. Annesi babası ayrı olan birçok çocuk var tanıdığım ama böyle problemleri yok. Çünkü anneleri iyi muamele ediyor. Kadın da boşandıysa boşandı yani psikolojisi ne kadar bozuk olursa olsun böyle bir şeyin mantığı yok.
Bir çocuğun şiddete uğraması mi önemli sizinle rezillik.yasamasi mi? Çocuğun geleceği söz konusu siz bize kafayı takar mi diyorsunuz. Böyle bir şeye tanık olup şikayet etmemekte suça ortaklıktir. Vicdanınızla baş başa bırakıyorum siziçocuğun annesinden de tırsıyorum aslında. Şimdi şikayet etsem acaba bize takar mı kafayı, rezillik çıkarır mı diye de düşünüyorum. Bi de benden değil de annemden falan şüphelenirse diye çekiniyorum
Bi gun evine polis gönderin bilgileriniz gizli kslır yazık çunkuKadın sesinin duyulduğunun da farkında. Anneöi gçrmüş geçenlerde ayak üstü sohbet etmişler biraz. Sesimizi duyuyosunuzdur zaten gibi bi şeyler demiş. Yani boşandıysa da boşandı. Memlekette boşanan ilk ve tek kadın değil ki. Çocuğa bunu yapmasının bir mantığı yok. Çocuk son derece şiddete meyilli biri olarak yetişiyor. Bir öğretmen adayı olarak böyle çocukları ve aileleri görünce çok üzülüyorum. Çocuğun tüm hayatı mahvoldu şimdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?