eşim askerden geleli 1,5 ay oldu 1 yaşında da oğlum var bankalar 1,5 ay daha bekleyin öyle kredi verelim diyolar eşimde çok üzüldü direk ev alalım diyor
inşallah kısa zamanda kurtulurum zaten apartmanın yarısı akraba birine kış desen 10 kişi toplanıyorlar inanmazsın ama şuan üst katta horon tepiyolar
bende ilk defa böyle bişey gördüm ama işin gilginç yanı binadaki herkes halılarını serip sirkeliyor adam birtek bana sardı he birde eşi hergün halı sirkeliyor
haklısın ahım var eğer kurtulursam önce kurban kesicem sonrada aç hayvanlara sıcak ekmek vericem
aynen öyle mesela az önce kadın oğlunu yolcu ediyor oğluda 20 li yaşlarda anne kapıyı açık tut açık diye avazı çıktığı kadar bağırıyor şimdi ben bu insanlara ne sıfat taksam yeridir
zaten bana laf söyleyen ev sahibi olsa gam yemeyeceğim bana laf söyleyen dış kapının mandalı abisinin eşi halı sirkelememe kızanda abisi ama sonuç olarak akrabalar haklı haksız demeden hemen birbirlerini tutuyolar benim zoruma giden de bu zaten kendileri çalışarak ev sahibi olmamışlar hepsi babadan miras ev sahibi olupta vicdan sahibi olmayacaksam zaten o evin bi anlamı yok çünkü herşey önce allahın sonra mülk sahibinin
benim oturduğum yerde istanbul bende hep apartmandaydım ama bende şok oldum ev sahibiyle görüştük adam tabiki akrabasının tarafını tutuyor sanki hayrına oturuyoruz parasını veripte oturuyoruz çıldırmamak elde değil
zaten ev aramaya başladık canım eşim aman dilim yandı diyor satılık evlere bakıyor işin en üzücü yanı eski ev sahibim ordan taşınırken ağlamıştı gitmeyin diye keşke çıkmasaydım ama anadolu yakasından avrupa yakasına hergün işe gelmek çok zor oluyordu eşim için.
aklımıza geldi ama şöyle bir sorun var ev sahibi eşine göre biraz ılımlı ama eşide karşıdaki kadın gibi cazgır ya beni tersleyip kovarsa diye düşünüyorum 2 gündür kapım kilitli evden çıkamıyorum aşağı inerken yukarı çıkarken zilime basıyolar eşim de dün akşam zili iptal etti
dua etmesine ediyorum canım ama beddua etmemek için kendimi zor tutuyorum bu güne kadar ettiğim tüm dualar rabbime şükür kabul oldu bu defa da vicdan azabı çekmek istemiyorum
bende ona şaşıyorum bi insan ev sahibi olunca kiracıya neden tepeden bakar anlamış değilim herkes aynı değil tabi beni yanlış anlamayın Allah servetlerine servet katsın gözümüz yok tabi ama bir kıvılcımla 10 dk da yok olan evler de gördük. bazen can acısıyla edilen duanın bedelini ağır ödüyolar
zaten baktılar benim zil çalışmıyor büyük oğlu kapıdan bağrıyor annesine anneee bu kapı açık kalacak sakın kapatma diye yani anlamıyorum ne vardı bu kadar büyütecek alttarafı bi ricada bulunduk kendimizde dayanmadık kapılarına ev sahibinden rica ettik
aminn yarın eşimle ufaktan bakmaya başlayacağız inşallah.
oğlum uyuyunca kulaklarını havluyla kapatıyorum ama engel olamıyorum ses çok yüksek son zamanlarda sürekli evin içinde oğlum avazı çıktığı kadar bağırıyor acaba bu durumdan etkilenmiş olabilirmi?Allah yardımcınız olsun.. Oğlunuz uyuduktan sonra kulaklık falan taksanız kulağına olmaz mı? en azından çocuk sıçrayarak uyanmaz.. Yazık yavrum ya..
üstünden silkelemeyi bırak balkonuma ha bire bişeyler atıyolar sonrada düşürdük deyip rahatsız ediyolar bi sabah demiştim ya kapımı anahtarla açmaya çalışıyolar ama biz girince hemen kilidi değiştirmiştik açamayınca zile bastı balkonuma 10 tl para düşürmüş istiyo dedimki üstüm müsait değil ben o parayı yemem 1 saat sonra gelin elini çekmeden zile basıyo bak o zaman çok kızmıştım o kıza çok bağırmıştım benim kapımı bir daha böyle zorlarsan haneye tecavüzden içeri attırırım seni demiştimEVin içinde horon tepmekte ne oluyor bunların amaçları belli sizi yıldırıp göndermek istiyorlar.Birdaki sefere yüksek ses müzik açıp horon tepip yada oynarlarsa zabıtaya telefon aç gelsinler para cezası alırlarda akılları başlarına gelir, seni çok sessiz bulmuşlar arkadaşım sesinide çıkartman gerek yoksa iyice tepene çıkarlar.Üstünden silkeleme olaylarıda var mı sesin gürültünün yanı sıra.
dünya masraf edip taşındıkAllah yardımcınız olsun, imkanınız varsa boşaltın bence evi. Böyle insanlara laf anlatılmaz maalesef
var canım olmaz mı.. bu binanın su faturası tek fatura olarak gelip metreküp olarak hesaplanıyormuş ev sahibi küçük kağıtlara ödenecek miktarı yazıp dağıtıyor her ne hikmetse bizimki geçen ayın 2 katı yazılmış üstelik bu ay bizim sular çok kesildi ve bu kadar tahmin etmiyordum eşim abi hayatımda ilk defa bu kadar yüksek su faturası geldi dedi adam ben yalanmı söylüyorum diyor yaaacanım durum nasıl?bi değişiklik var mı?
amin arkadaşım inşallah tek dileğimiz o valla ah ettim burdan taşındığım ilk gün özellikle şu karşıdaki kadından kurtulunca fırından sıcak ekmek alıp ne kadar aç sokak köpeği varsa doyuracamAllah ıslah etsin komşularnızı.. biran bir zamanlar benim komşularla yaşadığım büyük sıkınılar gözümün önünee geldi..komşunun kötüsü insanı oturduğu evde çoook huzursuz ediyor,insan evine sığamıyor kaçıp gidesi geliyor...Allah yardımcın olsun tez zamanda daha iyi komşulara sahip olacağınız biryere taşının inşallah..
ben uğraşırım aslında uğraşmasına da bunlar bir tane değilki canım benim eşim bazen geceleri işte oluyor ben oğlumla yalnızım zaten erkekleri bana bir tuhaf bakıyor insan oğlu işte başıma bişey gelir diye korkuyorum hem biz ilk taşındığımız zamanlar beni bakıcı sanıyolarmış eşime hep sizin bakıncı bekarmı diye sormuşlar ondan bikere mimlenmiş. acaba kimliğimi belli etmeden yapabileceğim bişeyler varmıdır?kira sözleşmeniz var mı varsa onları şikayet edin yeni kanunlara göre bina içinde huzursuzluk çıkartıp insanları rahatsız eden kişileri o binadan çıkartıyolar hatta kendi evleri bile olsa evi sattırıyolarmış ya da bu gibi şeylerle uğraşamam derseniz başka bi eve taşının
çıkıcam inşallah canım. benim için dua edin. asıl zoruma giden şey ya Allah bi insanı yaratırken içine hiç mi vicdan vermez adamlar haksız bile olsa illa akrabasını destekliyor özellikle kadınları ya eşim anlattı dün eve gelirken binadan girmiş girişe 2 tane 14-15 yaşlarında genç kız yüz üstü uzanmış yalnız ev değil binanın girişine çok sıcak abi ateş bastı diyolarmış terbiyesizler şoklardayım :26:Hemen tasin derim
Giden para olsun
Kiraya cik neolacak
Ev alinca yine cikarsin
Bir arkadim senin gibi ucuncu ayda evini tasimisti
Cirkefe bulasma
Ne rezillermis pislikler
Rabbim boylelerine daha ciddi sorunlar versinde
Kendileriyle ugrassinlar
oğlum uyuyunca kulaklarını havluyla kapatıyorum ama engel olamıyorum ses çok yüksek son zamanlarda sürekli evin içinde oğlum avazı çıktığı kadar bağırıyor acaba bu durumdan etkilenmiş olabilirmi?
üstünden silkelemeyi bırak balkonuma ha bire bişeyler atıyolar sonrada düşürdük deyip rahatsız ediyolar bi sabah demiştim ya kapımı anahtarla açmaya çalışıyolar ama biz girince hemen kilidi değiştirmiştik açamayınca zile bastı balkonuma 10 tl para düşürmüş istiyo dedimki üstüm müsait değil ben o parayı yemem 1 saat sonra gelin elini çekmeden zile basıyo bak o zaman çok kızmıştım o kıza çok bağırmıştım benim kapımı bir daha böyle zorlarsan haneye tecavüzden içeri attırırım seni demiştim
dünya masraf edip taşındık1-2 ay kadar kendimizi toparlamamız lazım ancak öyle çıkabiliriz
var canım olmaz mı.. bu binanın su faturası tek fatura olarak gelip metreküp olarak hesaplanıyormuş ev sahibi küçük kağıtlara ödenecek miktarı yazıp dağıtıyor her ne hikmetse bizimki geçen ayın 2 katı yazılmış üstelik bu ay bizim sular çok kesildi ve bu kadar tahmin etmiyordum eşim abi hayatımda ilk defa bu kadar yüksek su faturası geldi dedi adam ben yalanmı söylüyorum diyor yaaa
amin arkadaşım inşallah tek dileğimiz o valla ah ettim burdan taşındığım ilk gün özellikle şu karşıdaki kadından kurtulunca fırından sıcak ekmek alıp ne kadar aç sokak köpeği varsa doyuracam
ben uğraşırım aslında uğraşmasına da bunlar bir tane değilki canım benim eşim bazen geceleri işte oluyor ben oğlumla yalnızım zaten erkekleri bana bir tuhaf bakıyor insan oğlu işte başıma bişey gelir diye korkuyorum hem biz ilk taşındığımız zamanlar beni bakıcı sanıyolarmış eşime hep sizin bakıncı bekarmı diye sormuşlar ondan bikere mimlenmiş. acaba kimliğimi belli etmeden yapabileceğim bişeyler varmıdır?
sorun sadece nakliye aracına bakmaları değil benim eşyalarım taşınırken tanımadığım birsürü kadının baskın yapar gibi evime dalması eşyalarımla mı ilgileneyim tanımadığım insanların evimde rahat rahat dolaşmasına mı anlamadım. üstelik ben ev sahibine bunu söylediğimde onlar bizim evde olmadığımızı ne nakliyecilerin eşya taşıdığını nede bizim evde olmadığımızı yalan konuştuğumuzu söylemişler ki adamlar işlerini kadınlardan dolayı yapamıyorlardı bile. hem benim eşyalarıma bakmak için benden izin almaları gerekmez mi ben görgüsüzlük olarak nitelendiririm bu durumuyaptiklari verdikleri rahatsizlik
kapilarini acik birakmalari tabiiki cok ayip
fakat siz geldiginiz gun
sirf nakliye kamyonuna baktiklari soylendi diye
hemen solugu ev sahibinde almaniz pek olmamis
apartman kulturleri olmayabilir ama sizde goruyorsunuz
beraber yasiyorlar ve kendilerine gore bir duzen olusturmuslar
ne kadar hakli olsaniz haksiz duruma dusuyorsunuz
nakliye kamyonuna bakmalarinda ne gibi bir sakinca vardida
gittiniz bu hareketin hosunuza gitmedigini soylediniz
bende onu anlamadim
sorunlu siz gorunuyorsunuz onlarin gozunde simdi
bundan sonra zaten zabıtayı arayacağım zaten dün akşam aile içinde kavga ediyorlardı bina polis kaynıyordu galiba ahım tuttuApartman sakini apartman huzurunu bozuyorsa ev sahibi bile olsa atılır ama apartmandaki diğer komşularınızın imza vermesi gerek birtek sizin imza vermeniz yetmez ama son ses müzik açma evin içinde halay çekme yada üstünden silkeleme gibi durumlarda zabıtayı arıyabilirsin para cezası var artık.
Bu laf ne demek şimdi ya? Bir insanın kalitesi de, kültürü de bu laftan anlaşılıyor. Benim üst kat komşum da tartıştığımız bir gün ben evsahibiyim o kiracı diye bağırmıştı üst katta bize. Nedir bunların evsahibiyiz diye havalara girmeleri. Ben böylelerine kiracıları küçümseyen insanlara ne diyeyim bu laflardan sonra? İçimde kalsın boşvermerhaba arkadaşlar
ben eşimin işi nedeniyle 1 ay önce bulunduğum apartmana taşındım. ev sahibim ile karşı komşum akrabalar. daha önce evi karşı komşumun bi yakını tutmak istemiş ama biz önce davranmışız öyle dediler. neyse ben buraya taşındığım ilk gün kapıyı açar açmaz 10 kişilik belkide daha fazla bir kadın gurubu içeri daldı evi merak etmişler sonrada nakliye aracındaki eşyalarıma bakmaya inmişler annem oğlumu arabada uyutuyordu o görüp söyledi bende sinirlendim ama gayet sakin davranarak ev sahibine gidip bu durumdan rahatsız olduğumu ve rahatsız edilmek istemediğimi söyledim başka ilave birşey katmadan evime döndüm akşama doğru kapı çaldı karşı komşum ve ev sahibinin eşi bana kızdı yanlış konuşmuşum evde kimse yokmuş onlar girdiğinde nakliye aracını görmemişler diye yalan konuşmuşlar huzursuzluk çıkarmak istemedim suratlarına kapıyı kapattım.
binada yaklaşık 17 daire var ve herkes kapısı kapalı oturur normal olanı da odur zaten ama karşı komşum gece 2 lere kadar kapısı açık oturur ve hep kahkaha çocuk sesleri bizim evde. 1 yaşında oğlum var her kahkaha sesi geldiğinde sıçrayarak ağlıyor. kapının altına kalın paspaslar filan koyuyorum uyusun diye.
geçen gün oğlum kusmuştu halıyı silip balkona serdim kurudumu diye bakim dedim aşağıda karşı komşumun kocası çocuk azarlar gibi bana kızdı binanın duvarlarını eskitiyormuşum. çok kırıldım hatta üzüntüden gözümden yaşlar geldi ama kavga çıkmasın diye sadece ağzımdan tamam abi halıyı içeri alıyorum dedim oladar.
işte olayın patlak verdiği nokta! gece seslerinden uyuyamayan oğlum sabaha karşı 03:30 gibi ancak uyudu. saat sabah 06:00 gibi sıçrayarak uyandı yine kocaman bir kahkaha sesi! eşimi yolcu ettim oğlumu sakinleştirdim tam yatırdım bu sefer alkış sesleri. ya çıldırmak üzereydim tamam ev hali herkes gülecek sevinecek benim buna bişey dediğim yok ama kapı kapatılır herşey yapılır isterse parti versinler. 4. defa oğlumu yatırdım yine aynı kalktı. eşimi aradım ev sahibini arayıp 5 dk da olsa kapıyı kapatmalarını rica etsin dedim. eşim aramış 10 dk sonra bir kadın topluluğu kapımda kapıları yumrukluyolar. kapıyı açmadım. kadın kapısını kapattımı.. hayır.. akşam eşim geldi kadın gardiyan gibi kapıda nöbette eşimle tartıştılar benim kapıma karışamazsın rahatsızsan çıkın o zaman iyi insanlar olsaydınız kiracı olmazdınız eviniz olurdu dedi. eşim kadına terbiyesiz dedi zar zor sakinleştirdim eşimi.
akşam oldu kapı çalıyo baktım kadın diyoki siz yaptınız dimi bunlar yaptı diye bağırıyor. neyi dedik herkesin elektriği varmış bi onların yokmuş. eşim elektrik teknikeri ben yapmadım dedi ama sorunu çözebilirim belki bana baktı git yap dedim elektriğini yaptı. adam teşekkür filan etmiş ama kadın put gibi ne teşekkür ne özür. acaba ben en başında rahatsız olduğumu söylemekle hata mı yaptım? yorumlarınızı bekliyorum bayanlar.
aman aman sizinkiler daha betermiş valla. tartışmadan sonra sanki biraz daha dikkatli gibi bizim komşu. bugün kuaföre gittim hemen bizim alt katta o kadından şikayetçiler. kavga etmişler hemde öyle böyle değil baya büyük bi kavga olmuş.ayyy o nasıl bir komşuymuş öyle Allah ıslah etsin hepsini. Benzerleri benim karşı komşularım şuan ve nefret ediyorum onların yüzünden dışarı çıkasım gelmiyor. Bizim her katta dört daire var yan dairemiz kiralık orada genelde gelip geçici kiracılar oluyor ya da boş oluyor tam karşı dairemizi de bu zevzekler kiraladığından beri canımızdan bezdik sizin hesap. Kendi yan dairesi de kendi kayınvalidesi bu kızın yani gelin kv yanyana oturuyorlar iki de çocukları var ama çocuk değil fırtına ikisi de. Bunlar da hiç kapılarını kapatmazlar çocuklar sürekli o kapı önünde çığlık çığılığa oyun oynarlar kimse içeri almayı akıl etmez içeri alsalar da o kapı kapanmaz yaz kış dolayısıyla bütün ses bizim evin içinde. Ve nası çocuk bunlar bilmiyorum gecenin üçü sabahın beşi bu sesler 24 saat devam eder sürekli sorun çıkmasın diye bişey söylemeyiz onlara onlar da yüzsüz gibi sürekli bizden şikayet ederler. Yok tvnin sesini çok açıyormuşuz yok kapıları çok sert kapatıyormuşuz ? Tvnin sesini duymaları imkansız kapımız penceremiz hep kapalı bardak falan dayıyorlar demek ki duvara ki o kadar aşırı açılmaz bizde hayatta ben sürekli kısarım . Kapılara gelince yazın ev çok esintili bir ev kapı önündeki ağırlıklar kaydığında ya da kapatırken elinden kaçınca bazen sert kapanıyor dış kapıdan içeri girerken de o öyle oluyor çok aşırı esintili bir ev kapı elinden kurtulunca birden çarpıyor ama toplam bi yazda olan üçü beşi geçmez yani. Bunların bu yaptıklarını biz yıllardır çekiyor ağzımızı açmıyoruz utanmadan bizi şikayet ediyorlar . Cahil insan hiç çekilmiyor doğrusun ama cahil komşu daha tehlikeli. Ha bi de kim gelse kapıyı açıp kontrol ediyorlar. Dışarı çıkarken parmak uçlarımıza basarak hırsız gibi çıkıyoruz evimizden yakalanmayalım diye. Bizimkilerde Sabri Bey ile Selim vardı ya içkici hani heppencerede olur geleni gideni takip ederlerdi "koş sevim koş şükrü beyin damadı geldi " modunda olurlardı bizimkilerde aynı öyle kapı deliğinden 24 saat dikiz modunda . Gördükleri anda kapıyı açıp bakıyorar mel melÖlüm gibiler Allah kötü komşu vermesin ya
valla böyle insanlarla baş edilmiyor çok haklısın. binanın çoğunluğu akraba olduğu için çok rahat davranıyorlar.Şikayetçi olun. Sizi daha fazla taciz etmelerine izin vermeyin derim ben. Belli ki baya bi çirkefler bu durumda siz başa çıkamazsınız.
aynı şekilde bende susuyordum eşim gitti konuştu ben parayla oturuyorum sen bana kimsin çık diyosun ev sahibi bile değilsin demişti. bunlar mülk sahibi olmuşlar ama insan olamamışlar. bu dünya fani dünya mülk sadece Allah'ındır. mezara çorapla bile giremiycez hala neden kiracıları küçümserler anlamam. şeytan diyoki bul para madeni bu binanın karşısına bir bina dik adını da o binaya gitme bu binaya gel koymak geçiyo içimden ama nerdeeeeeeeeBu laf ne demek şimdi ya? Bir insanın kalitesi de, kültürü de bu laftan anlaşılıyor. Benim üst kat komşum da tartıştığımız bir gün ben evsahibiyim o kiracı diye bağırmıştı üst katta bize. Nedir bunların evsahibiyiz diye havalara girmeleri. Ben böylelerine kiracıları küçümseyen insanlara ne diyeyim bu laflardan sonra? İçimde kalsın boşver
O kapının açık olma nedeni sırf sizi rahatsız etmek mi yoksa hep mi böyleymiş, sordun mu komşulara falan?
Kadın açık açık sizi istemiyor. Bunun o ilk günkü olayla ilgisi yok. Bizim oturduğumuz evi de apartmanda yeni evlenicek oğlu için istemişler ama biz tuttuk. Bize neler etmediler. Yok kapıları çarpıyormuşuz, yok çok ses yapıyormuşuz, imza toplayıp attırcaklarmış. Ben de senin gibi susmuştum hep, ama eşim gitti , bizden şikayet eden kadınla bağıra çağıra konuştuBence hiç alttan almayın, siz de o eve para veriyorsunuz, paranızla oturuyorsunuz.
Bende sizinkinden farklı ama bir komşu sorunu yaşamıştım gürültüde yapılacak en güzel şey polis çağırmak hiç muhatap olmayın hatta polise uyarmak istediğinizde kapıya dayanıp kapı yumrukladıklarını da söyleyin
Şu komşular .
Bu kadar cahil olmak zorundalar mı ?
Polise başvursan .
Yazık değil mi küçücük çocuğa sıçrıyormuş uykuda .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?