Bir çok sorunla başaçıkmak zorunda kalan biri olaraktan ben buna cevaben:
D) Diğer... diyeceğim...
Genelde karamsarlıkla yaklaştığım oluyor, "nasıl kalkacağım bunun altından, bu da mı benim başıma gelecekti, ne yapacağım şimdi" diye paniklerim.
Sonrasında çirkefleşiyorum... Elimde olmadan, konunun üzerine giderek hakikaten ciddi bir sonuç alana kadar her yolu denerim.
Eğer bu sorun "kişi bağlantılı" bir sorun ise (ki genelde öyle olur, sorunlar tek başına çıkmaz) işin aslını astarını öğrenip, benim veya karşı tarafın hatasını tartarak sonuç alana kadar sırası ile şunları denerim:
- Tatlı dille sorunu çözmek
- Kızarak sorunun üzerine gitmek
- Hatasını anlaması için aynı şekilde ona durumu göstermek
- Gerekli kişileri devreye sokmak
- Mesafe koymak
- Düşünülmesine ve doğru davranılmasına zaman vermek
- İlişkiyi kesmek
Zamana bırakmayı istediğim durumlarda oluyor, fakat ben tez canlı bir insanım. Bir türlü bu huyumdan vazgeçemedim, hemen herşey olsun, bütün sorunlar hemen anında hallolsun düşüncesi olur hep kafamda. Herşeyi önceden düşünerek hareket etmek bana daha sağlam adım atıyormuşum hissiyatı verdiği için, konularda hemen sıcağı sıcağına hallolsun isterim... Ama bazen ne kadar herşeyi bir an önce halletmek istesekte, olamayabiliyor...
Eminim herkes problem ve sorunlarını farklı yöntemler ile hallediyorlardır.
Benim şimdilik denediğim bunlar, genelde sonuç alıyorum, sonuç alamadığım durumlarda oluyor tabii ki...
İlerde farklı yöntemler geliştirirsem, paylaşırım... Fakat sorunsuz günler diliyorum herkese...
Tez canlı olup sorunun üstüne gitmek en mantıklısı aslında.
Ben de normalde çözümden yanayım sıcağı sıcağına ama olaylar öyle gelişiyor ki zamana bırakmak zorunda kalabiliyorsun.
Böyle zamanlarda kendime işkence çektiriyor gibi oluyorum...
Sonra aradan uzun zaman geçiyor sorunum aynı yerde ben ise uçmuş oluyorum...
Çok tuhaf bir psikoloji...
Evet haklısın, ben o sorunun üzerine hemen gitmezsem, sanki unutuluyor bir kenarda kalıyor...
Boğa burcuyum, o yüzden öfkem dayanılmaz noktalara da ulaşabiliyor, yani bir anda patlamalarım oluyor...
Eğer sorunları zamanında halledersem, bu gibi şeyler yaşanmıyor. Fakat dediğim gibi sorun halledilmeyip kenarda unutulmuş gibi kalırsa, sorun yaşadığım kişilerin vay haline diyorum
En güzeli herşeyi vaktinde halletmek. Yoksa birikiyor daha içinden çıkılmaz hal de alabiliyor bu sorunlar.
Söylediklerine katılıyorum, sorunların çözümlenmesini beklemek bana da işkence gibi geliyor çoğu zaman....
Ama bazen elimizde olmayan nedenlerden beklemek zorunda da kalabiliyoruz..
Allah dermansız dert, çözümsüz sorun vermesin inşallah...
Akışına bırakmam ben..
Bırakamıyorum daha doğrusu.
Cebelleşiyorum elimden geldiği kadar.
Mücadele etmiyorsam yorulmuşumdur. Ya dinlenir yeniden depara kalkarım ya da sıkılıp başka dertlerime el atarım.
Zaten çok karamsar biri olduğum için hemen koyveriyorum herşeyi ben.Hiç ne mücadele ne birşey...
Oturup kara kara düşünüyorum.Çözüm önerileri bile üretemiyorum o ilk kriz anında hatta..
Yapım bu deyip geçiştiriyorum bazen ama beni çok yoruyor bu karamsar,olumsuz bakış açım.
Sanki kelimesi o altını çizdiğim yere fazla gibi.
Kesinlikle o sorun ertelemekle geçmiyor.
Ona eminim...
Bırakmamak daha doğru Lalecim...
1 Hayatımız var onu da karmaşıklaştırmak için ertelemek ancak ahmak işi...
Şu son 1 senedir ertelediklerimi daha doğru ertelettirildiklerimi düşündükçe üzülüyorum...
Kendi kendime aptal muamelesi yaptırdım resmen...
Ama inan ki bu da yorucu.
Bazen zorlayarak daha çok çıkmaza giriyor insan.
Ben de hep A,B,C,D,E planları mevcuttur.
Birden farklı bir sonuç görünce tepetaklak oluyorsun.
Neydi;
"Hakk' ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine teslim ol.
Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın.
"Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir" diye endişe etme.
Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?"
O kadar severim ama yine de uygulamaya geçemem...
Ama inan ki bu da yorucu.
Bazen zorlayarak daha çok çıkmaza giriyor insan.
Ben de hep A,B,C,D,E planları mevcuttur.
Birden farklı bir sonuç görünce tepetaklak oluyorsun.
Neydi;
"Hakk' ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine teslim ol.
Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın.
"Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir" diye endişe etme.
Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?"
O kadar severim ama yine de uygulamaya geçemem...
Arkadaşlar merhaba...
Merak ediyorum, hayatta karşılaştığınız sorunlara bakış açınız nasıl olur?
Mesela, diyelim çok büyük bir sorununuz var bu durum karşısında yaptıklarınız, davranışlarınız nasıl olur?
A) Zamana bırakırsınız.
B) Dibe vurur vurur, bunalım takılırsınız ta ki sorununuz geçene kadar.
C) Kendinizi sorunu unutmak adına ya da geçiştirmek adına oyalanacak şeyler bulursunuz.
D) Diğer...
Açık yüreklilikle sorunlarınız üstüne nasıl yaptırımlar yaptığınızı dinlemek isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?