Karyotip inceleme ve genetik tahliller

gozdemmmmmm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2010
2.089
21
158
İstanbul
Arkadaşlar ilk tüp bebek denemem pozitifti ancak 11. haftada bebeğimin kalbi durdu ve kaybettik..Dondurulmuş embriolarımı kullanmadan önce genetik test yaptırmak istiyorum..Sizler yaptırdınız mı??? Nasıl yapılıyor??

gecmıs olsun allah bır daha yasatmasın insallah ben medıcal park da yaptırmıstım .fakat sana ıstanbul genetık gurubunu tavsıye ederım orda kardıyovaskuler rısk panelını yaptırmıstım fıyat dıger yerlere gore daha uygun

gecmıs olsun allah bır daha yasatmasın insallah ben medıcal park da yaptırmıstım .fakat sana ıstanbul genetık gurubunu tavsıye ederım orda kardıyovaskuler rısk panelını yaptırmıstım fıyat dıger yerlere gore daha uygun

Canım hiçbir bilgim yok..Ayrıntılı anlatabilir misin??

kromozom analizi testini doktorum istemisti benim tüp bebek öncesi cıkması 3 haftayı buluyo esın den ve senden kan örnegi alıyolar sonuca göre doktor senin le konusuyo .birde kardıyovaskuler rısk paneli var sadece sen kan verıyo dusuge yani pıhtılasma var mı yani pıhtılasmaya yatkınlık var mı diye bakılıyo eger varsa ona göre program uygulu doktorlar

kromozom analizi testini doktorum istemisti benim tüp bebek öncesi cıkması 3 haftayı buluyo esın den ve senden kan örnegi alıyolar sonuca göre doktor senin le konusuyo .birde kardıyovaskuler rısk paneli var sadece sen kan verıyo dusuge yani pıhtılasma var mı yani pıhtılasmaya yatkınlık var mı diye bakılıyo eger varsa ona göre program uygulu doktorlar

Sağol canım..Seni sıkmak istemem ama madem meslektaşız ondan cesaretle soruyorum..Bu testlerin adını özellikle söyleyim mi yani kardiyo v.s diye..Yoksa onlar yapar mı??

merhaba gözdeem....bende yaptırcam bu tahlilleri ama hiç uğraşasım yok...
bana memorialde doktor yazdı ...eşimle ikimizinki 2800 tl tutuyo...tabi orda yaptıramıycaz devlettede nasıl olcak bilmiyorum...

periferik kan kültürü ve kromozom analizi(genetik test)eşimdende istedi bunu
trombofili paneli(pıhtılaşma testi) sadece benden istedi

yukarda yazdığım gibi söylersen yaparlar heralde...
nerde yaptıracaksın?
memorialde yazdırsaydın keşke doktoruna...
bol şans canım allah yardımcımız olsun....

merhaba gözdeem....bende yaptırcam bu tahlilleri ama hiç uğraşasım yok...
bana memorialde doktor yazdı ...eşimle ikimizinki 2800 tl tutuyo...tabi orda yaptıramıycaz devlettede nasıl olcak bilmiyorum...

periferik kan kültürü ve kromozom analizi(genetik test)eşimdende istedi bunu
trombofili paneli(pıhtılaşma testi) sadece benden istedi

yukarda yazdığım gibi söylersen yaparlar heralde...
nerde yaptıracaksın?
memorialde yazdırsaydın keşke doktoruna...
bol şans canım allah yardımcımız olsun....

Canım seni Allah gönderdi..Ne zamandır yoksun umarım toparlanmışsındır..Bana memorialdeki doktorum ilk denemem olduğu için gerek yok dedi..Ama bizim yaşadığımızı en iyi biz biliriz...Bu testleri yaptırmak için illa ki daha çok mu kahrolmak gerekir?? Çapa için şansımı demneyeceğim..Cuma gününe andevu aldım..Acaba senin söylediklerini yazsam mı?? Yoksa onlara mı bıraksam karar veremedim..Hoş yapıp yapmayacakları da belli değil ya...

Canım seni Allah gönderdi..Ne zamandır yoksun umarım toparlanmışsındır..Bana memorialdeki doktorum ilk denemem olduğu için gerek yok dedi..Ama bizim yaşadığımızı en iyi biz biliriz...Bu testleri yaptırmak için illa ki daha çok mu kahrolmak gerekir?? Çapa için şansımı demneyeceğim..Cuma gününe andevu aldım..Acaba senin söylediklerini yazsam mı?? Yoksa onlara mı bıraksam karar veremedim..Hoş yapıp yapmayacakları da belli değil ya...

daha iyiyim canım sağol....
3 düşüğüm var dersen yapıyolarmış....
ne yapalım bu uğurda yalanda söyleyeceğiz artık...
bence sen 2 düşüğüm var bide tüp bebek yaptırdım onunda kalbi durdu dersen yaparlar...
aslında tamamen doktorun insiyatifinde...iyi birine denk gelirsen neden yapmasın ki...
buraya yaz olur mu gelişmeleri banada yol göstermiş olursun....

birde eski topiklerde okumuştum...
şişli etfalden kadın doğumdan randevu alıp gidiyomuşsun...doktora derdini anlatınca seni genetik bölümüne gönderiyomuş...ordaki görevli testleri yazıp samatya hastanesine sevk ediyomuş...ordada kan alınıp bir ay sonra sonuçlar çıkıyomuş...
ama eşler için nasıl olcak bilmiyorum ürolojiden mi olcak acaba:sm_confused:

Son düzenleme:
canım sen söyle kardiyovasküler risk paneli diye özellikle istanbul genetik grubunu tavsiye ederim sana cünki biraz pahalı burası biraz daha uygun

daha iyiyim canım sağol....
3 düşüğüm var dersen yapıyolarmış....
ne yapalım bu uğurda yalanda söyleyeceğiz artık...
bence sen 2 düşüğüm var bide tüp bebek yaptırdım onunda kalbi durdu dersen yaparlar...
aslında tamamen doktorun insiyatifinde...iyi birine denk gelirsen neden yapmasın ki...
buraya yaz olur mu gelişmeleri banada yol göstermiş olursun....

birde eski topiklerde okumuştum...
şişli etfalden kadın doğumdan randevu alıp gidiyomuşsun...doktora derdini anlatınca seni genetik bölümüne gönderiyomuş...ordaki görevli testleri yazıp samatya hastanesine sevk ediyomuş...ordada kan alınıp bir ay sonra sonuçlar çıkıyomuş...
ama eşler için nasıl olcak bilmiyorum ürolojiden mi olcak acaba:sm_confused:

Aman ne yaptın sen??? Okurken bile yoruldum..Ben yarın çapaya gidiyorum...Dua et rast gitsin de yaptırabileyim...

canım sen söyle kardiyovasküler risk paneli diye özellikle istanbul genetik grubunu tavsiye ederim sana cünki biraz pahalı burası biraz daha uygun

Sağol canım..Çok yardımcı oldun inan..Çapa da şansımı deneyip olmazsa senin söylediğin yerde yaptıracağım..

ben de ilk bebeğimi kaybettim. bu nedenden dolayı eşime ve bana preferik kanda kromozom analizi yapıldı. umut tüp bebekte yaptım onlar gönderdiler. nisan sonu yaptırdım. kişi başı 150 liraya. bi de bizim sperm sayımız çok azdı. bu kadar az olunca genetik olabilir dendi. erkek çocuğun olursa onda da aynı sorun olur dediler bunun üzerine eşime y mikrodelasyonu yaptırdık o da 150 tutmuştu. kan pıhtılaşma testlerimi ise üniversite hastanesinde bedavaya yaptırdım. tüm testlerimi 3 hafta sonra aldım. mutlaka yaptırın

ben de ilk bebeğimi kaybettim. bu nedenden dolayı eşime ve bana preferik kanda kromozom analizi yapıldı. umut tüp bebekte yaptım onlar gönderdiler. nisan sonu yaptırdım. kişi başı 150 liraya. bi de bizim sperm sayımız çok azdı. bu kadar az olunca genetik olabilir dendi. erkek çocuğun olursa onda da aynı sorun olur dediler bunun üzerine eşime y mikrodelasyonu yaptırdık o da 150 tutmuştu. kan pıhtılaşma testlerimi ise üniversite hastanesinde bedavaya yaptırdım. tüm testlerimi 3 hafta sonra aldım. mutlaka yaptırın

Testlerin nasıl çıktı canım??? Yani şunu öğrenmeye çalışıyorum bu testlerde bişey çıkmamması bebekte sorun olmayacağı anlamına gelmiyor sanırım...

Testlerin nasıl çıktı canım??? Yani şunu öğrenmeye çalışıyorum bu testlerde bişey çıkmamması bebekte sorun olmayacağı anlamına gelmiyor sanırım...

canım kromozom testlerimizde sorun çıkmadı çok şükür. tabi bu bebişim sapasağlam olacak anlamına gelmiyor. ama en azından oğlum olursa eşimin genetik özelliklerinden kaynaklı olarak aynı rahatsızlığı yaşamayacak. onun rahatlığı var ki oğluşum olacak benim de. ama kan pıhtılaşmam varmış. bebişimi kaybetme nedenim olarak o gösterildi. şimdi her gün iğğne vuruyorum. doktorlar bir tane kaybı olanlara yaptırmıyorlar ama ben içim rahat olsun diye hepsini yaptırdım.

canım kromozom testlerimizde sorun çıkmadı çok şükür. tabi bu bebişim sapasağlam olacak anlamına gelmiyor. ama en azından oğlum olursa eşimin genetik özelliklerinden kaynaklı olarak aynı rahatsızlığı yaşamayacak. onun rahatlığı var ki oğluşum olacak benim de. ama kan pıhtılaşmam varmış. bebişimi kaybetme nedenim olarak o gösterildi. şimdi her gün iğğne vuruyorum. doktorlar bir tane kaybı olanlara yaptırmıyorlar ama ben içim rahat olsun diye hepsini yaptırdım.

Canım Allah kucağına sağlıkla almanı nasip etsin inşallahh...Ben bugün bir kısmını yaptırdım..9 kasım a karyotip randevusu aldım..Bugün yapılanlar kanda pıhtılaşma falan...Bakalım neler çıkacak?? Ona göre donmuşlarla devam kararı alacağım...

gözdem sanırım halletmişsin tahlilleri...
zorluk yaşadın mı nasıl yaptın anlatırmısın?
çok doğru bişey yaptın....en azından için rahat olur...
ben 3 kez yıkıldım da anca istediler benden...
inşallah bi sorun çıkmaz...

gözdem sanırım halletmişsin tahlilleri...
zorluk yaşadın mı nasıl yaptın anlatırmısın?
çok doğru bişey yaptın....en azından için rahat olur...
ben 3 kez yıkıldım da anca istediler benden...
inşallah bi sorun çıkmaz...

Canım normalde 3 düşükten sonra yaptırılıyormuş zaten...Ben çok ama çok ısrar ettim..Eşimin rahatsızlığını söyleyince kabul ettiler...Dün kanda pıhtılaşma , protein, bir sürü bişey yapıldı..Sırf benimle ilgili olanlar...Karyotip testi biraz meşakatliymiş..Günde 5 tane sonuç okunabiliyormuş...Onu da yalvar yakar kasıma randevu alabildim..Dün yaptırdıklarm 20 gün sonra, kasımdakiler 3 hafta sonra çıkacakmış...Eşim de çapa da tedavi görüyor o yüzden biz direk genetikten randevu aldık..Sen de telefon açıp bi dene ..Geçte olsa alırsın heralde..Yani eşimin rahatsızlığı sayesinde yaptırabildim...

slm gozdemcigim bende seninle ayni donemde bebegimi kaybetim ben yurtdisindayim bende genetik test yaptirmak istiyorum ama yapmiyorlar 3 dusukten sonra yapacaklarmis bende tr ye gelip orda yapmak istiyorum.bu gidisle ordada yapmazlar benim ilk dusugum. kusura bakma bilgilenmek icin soruyorum senin esinin sorunu neydi.

slm gozdemcigim bende seninle ayni donemde bebegimi kaybetim ben yurtdisindayim bende genetik test yaptirmak istiyorum ama yapmiyorlar 3 dusukten sonra yapacaklarmis bende tr ye gelip orda yapmak istiyorum.bu gidisle ordada yapmazlar benim ilk dusugum. kusura bakma bilgilenmek icin soruyorum senin esinin sorunu neydi.[/QUO

Benimde ilk düşüğüm ..8 tane donmuşum var..Kullanıp kullanmamakta kararsızdım..Benim bebeğimin kalbi durdu..buna rağmen düşmedi..Eşimin hipofiz bezinde tümör çıktı..Öyle bir yerde ki sperm çıkışı sıfırdı...İğne ile çıkış sağlanıyor..38 milyonu bulduk ama hala haftada 5 kez iğne oluyor..iğneleri bırakınca gene sıfırlanıyor..Ve sağlık açısından daha fazla iğne olmaması gerekiyo...Dolayısıyla kaybedecek vaktimiz yok..Bizi eşimin doktoru yönlendirdi..Belki o yüzden yapmışlardır...ama yaptıran arkadaşlarımda var...Üç düşüğüm var dersin sende..Rapor istenmiyor sonuçta....Ben mecbur kalsam öyle diyecektim ...

Insallah tahlilerin temiz cikar esinede cok gecmis olsun. Benim bir tane dondurmusum var benim bebegimde kalbi durdugu halde dusmedi kurtacla aldirdim.Rapor istemiyorlarsa mecbur 3 dusugum var diyecegim baska sansim yok ben 3 defa tup bebek denedim.

Back
X