Kasılma 24.hafta

nrblr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2025
30
4
1
Gebelikte karnın bir tarafta sertlesmesi yaklasık bir haftadır bu sekilde günde 7-8 kere oluyor
Genelde ayakta biraz kalınca oluyor 20 sn kadar sürüyor internette arastirdigim kadariyla erken dogum belirtisi diyorlar ama bu konuda yorum yapıcak olan var mı tecrubesi olan

Sancı ağrı olmuyorsa normal benimde oluyor

Sancı ağrı olmuyorsa normal benimde oluyor
O sırada olmuyor ağrı sadece bir hissiyat oluyor gerilme gibi elimle kontrol ettigimde toplanmıs sertlesmis oluyor ağrım sık sık oluyor ama bu kasılma ile birlikte degil

O sırada olmuyor ağrı sadece bir hissiyat oluyor gerilme gibi elimle kontrol ettigimde toplanmıs sertlesmis oluyor ağrım sık sık oluyor ama bu kasılma ile birlikte degil
22. Haftadan itibaren yaşıyorum 35 olucam korkmayın yani

Gebeliklerde normal bu tür durumlar ama siz yine de içiniz rahat etsin diye doktorunuza bir muayene olun. Size tek tavsiyem internete çok bakmayın sizi daha çok korkutmaktan başka bişey elde etmezsiniz. Sağlıkla gelsin yavrunuz

Tesekkur ederim sagolun aynen internette okudukca strese giriyor insan

Doktorunuza söyleyin nolur nolmaz önceki hamileliğimde 26. Haftada karında sertleşme başlamıştı suyum fazlaymış ilaç kullandım ona rağmen 33 haftada doğum yapmıştım çok şükür bunda yok öyle toplanma ama nidicart ve progestan kullanıyorum nolur nolmaz diye inşallah zamanında doğum yapalım

Doktorum serviks uzunluguma baktı sıkıntı yok dedi takip edelim seklinde konustu herhangi bir ilac önermedi

Kasılma tek başına erken doğum belirtisi değil ama dikkat edilmesi takipte olması gerekir. Benim 17 haftamda başladı şiddetli kasılmalarım 33 haftaya geldim zor tutuyoruz bebişi.. Ekstra rahim ağzım da kısalmaya başladığı için ilaca başlatmıştı doktorum beni. Siz yine de kendinizi dinleyin ya da daha iyi bir sonuç için perinatolojiye gidebilirsiniz

Öncelikle gecmis olsun zamanında doğsun insallah Rahim agzınız ne zaman kısalmaya basladı bende perinatologa gidiyorum zaten rahim agzı uzunluğun normal takip edelim dedi kasılmalarım icin

Öncelikle gecmis olsun zamanında doğsun insallah Rahim agzınız ne zaman kısalmaya basladı bende perinatologa gidiyorum zaten rahim agzı uzunluğun normal takip edelim dedi kasılmalarım icin
Birde ne ilacı kullanıyordunuz

Normalde hep 45 civarı olan rahim ağzım yine 17.haftalarımda 30a düşmüştü. Doktorum normal dedi ama bebek o zamanlar çok aşağıdaydı ve kasık ağrılarım fazlaydı kasılmayla beraber. Bu yüzden Progestan verdi. Kasılmalarım geçmeyince rahim ağzımda 28lere düşünce Progestan ve magnezyumu günde 2ye çıkardık. Perinotolojiye gittiğimde de erken doğum riski gördü endol diye bir ilaca başlattı. Ama o da beneğin suyunu etkiledi. Bu sefer de kan sulandırıcı iğneye başladık 3 aya yakındır iğne vuruluyorum. Geçen hafta da 4 doz Ciger geliştirici vuruldum rahim agzım yumuşamaya başlamış çatı ağrılarım oluyordu. Yani tüm kozları oynadık artık bebişin keyfine kalmış Fakat deneyimlendiğim ve doktorumun da onayladığı bir şey var ki en iyi gelecek şey sadece dinlenmek ve bol su içmek. Su kasılmalarım engelliyor. Dinlenmek ise rahim ağzının kısalmasını önlüyor. 28e kadar düşen rahim ağzım en son gittiğimde 32ydi. 17. Haftadan beri iş yapmak ilişki spor her şey yasak zaten. Sizden önemli değil sadece dinlenin ve doktorunuzu dinleyin biraz uzun oldu kusura bakmayın

Benimde 12.haftamdan beri istirahat halindeyim rahim agzım da 28 mm ölcülmüstü .Dinlenmek progestan ve magnezyum kullanıyorum 33 mm ölctu doktorum gecen hafta 24. Haftadayım ama bir haftadır ciddi sertlesmeler yaşıyorum 20 sn kadar sürüyor ve geciyor gunde 8 kere falan ekstra ilac önerirler mi bilmiyorum perinatologa gidiyorum benim bebek asagıda demedi doktorum hic ama plesantam rahim agzına yakın takip ediliyorum bu konuda ve kasık ağrılarım ilk haftalardan beri var sık sık regl agrısı gibi ve bebek hep aynı yere vuruyor baya haraketli öneriniz dinlenmek yani aslında dinlenmeme ragmen bu sekilde olması tedirgin ediyor

Böyle anlatmanız o kadar iyi ki tesekkur ederim ne kusuru

28. Haftalarımdayken doktorum kasılmalar için artık normal zaten bu zamanlarda doğuma hazırlık için yalancı kasılmalar başlar demişti. Ama günde 7 8den fazla olması bizim için sorun öyle olursa haberim olsun kontrole gel demişti. Kasılmalarım ve kasık ağrılarım benim de hala devam ediyor. Nstde sancı ve rahim ağzında yumuşama + kanama olunca Ciger geliştirici yaptık işte önlem amaçlı. Bebiş illa gelmek ister doğumu başlatırsa yapacak bir şeyimiz yok tabi. Ama ben 30. Haftaları bile görmem sanıyordum. Gerçekten hiç belli olmuyor daha fazla sıkıntı yaşayıp 40. Haftasını görenler varmış. Siz elinizden geleni yapın stres yapmayın kasılmalarınızı etkilermiş. Gerisi Allahın takdiri artık. İnşallah riskli zamanları atlatır sağlıkla doğum yaparsınız

Böyle anlatmanız o kadar iyi ki tesekkur ederim ne kusuru
Rica ederim ne demek. Bir de kasılmalar için su dışında pozisyon değiştirmek anlık işe yarıyor. Benim şu an günde 15i bulduğu da oluyor. Bazen çok sık arka arkaya kasılıyor. O zamanlar duşa girip karnıma ılık su tutuyorum iyi geliyor. Bebek büyüdükçe kasılmalar da can yakıyor artık

Benimde korkum giderek bu kasılmaların artması dogru diyorsunuz Allah ın takdiri tesekkur ederim sizde insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…