- 30 Nisan 2023
- 2.538
- 2.721
- 63
- 32
- Konu Sahibi Zeytin_zey
-
Bunun kasılma olduğunu bilmiyordum. Magnezyum kullanmaya başladım umarım sürekli yaşamam çünkü daha 24. Haftadayız. Peki bu kasılmaların doğuma kadar arada bir olması normal bi şey miEvet bebiş kendini böyle birden taş gibi yapıyor karnın kasılıyor sanki düz duramıyorsun arkaya doğru kendini çekiyosun derin nefes alarak atlatıyorsun falan. Kasılma budur doğru kasılma yaşamışsınız
Sert olan kısım sadece bebeğin toplandığı yerdi. O zaman bebek bi yere toplanmadan da o sertlik olabilir yine de kasılma olabilir diyebilir miyizTop gibi sert oluyor karnın. O anda bebek hareketi yok. Normalde kıpır kıpır hissedersin ama o an durur ve serlik olur.
Çok normal. Zaten o haftalarda yavaş yavaş başlarlar. İşte “annecim bak ben seni hazırlıyorum, doğum olunca bu kasılmalar sıklaşacak” gibi hissettiriyorlarmış bebekler derdi ebem.Bunun kasılma olduğunu bilmiyordum. Magnezyum kullanmaya başladım umarım sürekli yaşamam çünkü daha 24. Haftadayız. Peki bu kasılmaların doğuma kadar arada bir olması normal bi şey mi
Ay bu sevindirici, ben bi de Serklaj atlattım dikkat etmem gerekiyor sancılara kasılmalara falan anlamaya çalışıyorum normal mi diye , ben de ilk defa dün oldu, yani önceden de bir tarafa doğru geldiğini görüyordum ama ilk defa bu kadar fazla bi tarafa geldi ve o kısmı sıkıştırdıBenim de bebeğim gün içinde birkaç defa tek tarafa baskı yapıyor, orada hissediyorum hatta ama belki 1,5 aydır böyle. Hiç sancı vs çıkmadı nstte. Servikal uzunluk da iyi açılma yok yani.
İçim rahatladıÇok normal. Zaten o haftalarda yavaş yavaş başlarlar. İşte “annecim bak ben seni hazırlıyorum, doğum olunca bu kasılmalar sıklaşacak” gibi hissettiriyorlarmış bebekler derdi ebem.
O yüzden korkmanıza gerek yok. Günde 2 günde 1 kere olan kasılmadan bir şey olmaz.
İşte bir kısma gelip şişiriyor orayı ve sert oluyor, bence topuk falan denk geliyor o esnada. Sonra geçiyor 4-5 dk. Benim de ilk gebeliğim ve sizde riskli durumlar varmış doktorunuza da danışın mutlaka.Ay bu sevindirici, ben bi de Serklaj atlattım dikkat etmem gerekiyor sancılara kasılmalara falan anlamaya çalışıyorum normal mi diye , ben de ilk defa dün oldu, yani önceden de bir tarafa doğru geldiğini görüyordum ama ilk defa bu kadar fazla bi tarafa geldi ve o kısmı sıkıştırdı
Günde bir defa olmasında bir sorun yok dedi doktorum ama sürekli olursa söyle mutlaka dedi. Ben yine de burada da sormak istedim kasılma denen şey bu mu diye çünkü kasılmayı böyle düşünmemiştimİşte bir kısma gelip şişiriyor orayı ve sert oluyor, bence topuk falan denk geliyor o esnada. Sonra geçiyor 4-5 dk. Benim de ilk gebeliğim ve sizde riskli durumlar varmış doktorunuza da danışın mutlaka.
Tam anlayamıyorum bu kadar erken benim olmadı hiç zaten bebe de 1 kilo bile değildir şu an küçük bir bölgedir. Benim 35ten sonra tek tük oldu kasılmam. Bütün karnım toplanıyodu o yüzdenSert olan kısım sadece bebeğin toplandığı yerdi. O zaman bebek bi yere toplanmadan da o sertlik olabilir yine de kasılma olabilir diyebilir miyiz
Bi şey daha sorabilir miyim sizeÇok normal. Zaten o haftalarda yavaş yavaş başlarlar. İşte “annecim bak ben seni hazırlıyorum, doğum olunca bu kasılmalar sıklaşacak” gibi hissettiriyorlarmış bebekler derdi ebem.
O yüzden korkmanıza gerek yok. Günde 2 günde 1 kere olan kasılmadan bir şey olmaz.
Eğer serklaj varsa bence doktora danışın derim. Riskli gebeliklerde durumu bilmiyorum inanın. İnşallah sağlıkla 38. Haftaya kadar gelirsinizBi şey daha sorabilir miyim size
Şimdi benim 4 gün önce ilk defa çok aşırı belirgin kasılmam oldu, onda bi endişe ettim. Şimdi ise günde bir iki sefer karnımın sertleştiğini ama çok sürmeden de geçtiğini fark ediyorum ama 4 gün önceki hem uzun sürmüştü hem de sertlik fazlaydı tek tarafta toplanma vardı. Şimdi günde birkaç sefer olanlar olunca aklıma takıldı, peki ben kasılmaları ne zaman önemsemeliyim? Sürelerine mi bakmalıyım sayılarına mı yoksa 4 gün önceki gibi şiddeti fazla olanların sıklığına mı?
Serklajdan sonra ister istemez bunları önemser oldum ondan soruyorumerkenden önlem alabilmek için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?