Doğuma Hazırlık kasılmalar habercimi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

paradises

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
387
11
316
Denizli
kızlar 33+2 haftalığım..ağrılarım..daha çok kasılmalarım oluyor..eskiden günde 3 4 kere oluyosa şimdi nredeyse her saat başı 6 7 kere kasılıyor...uzun sürmüyor ama..acaba normalmi yoksa doğumun yaklaştığının habercisimi..benim gibi olan varmı...:uhm:

Doğuma hazırlık için kasılmaların olması normal ama sayısı önemli.bence sen dr.na sor genede.Ben henüz hiç kasılma hissetmedim.

kasılmaları 22. haftamdan beri yaşıyorum. ilk zamanlar günde 2-3 kere iken, gitgide sayıları arttı. şimdi günde 15'i geçiyor. doktorum kasılmaların düzenli olmadığı sürece sorun olmayacağını söyledi. bir de magnezyum takviyesi verdi. önemli olan kasılmaların süresi ve periodu, belirli bir düzende olmaya başlarsa hemen beni ara dedi. umarım bir sorun yaşamayız, ben de bu konuda endişeliyim.

inşallah canım.insan endişeleniyor işte..bu arada bendeveskişehirliyim ve çoook özlüyorum..Allah kurtarsın hepimizi.son bir ay......

Canım kasılma nasıl birşey, ben anlayamıyorum sanırım. Bebek bir tarafta toplanıyor, o taraf şişiyor ve geriliyor. Bu mu acaba? Ben 36. haftamdayım, bu anlatmaya çalıştığım şey kasılma ise bende de sık oluyor?

Benimde kasılmalarım iş yaparken oluyo mesela şimdi salonu süpürdüm sildim ve karnım taş gibi oldu resmen sanki bebek bir yere toplanıyormuş gibi
bende hemen dinlenmeye geçtim
bu kasılmalar özellikle erken doğum riski taşıyan anne adayları için tehlikeli
kasılma sırasında mutlaka hemen istirahat edin

kızlar bu kasılmaları karnınızdamı hissediyorsunuz dün gece ben vajen kısmında hissettim ama şimdi geçti şükür benim bebişler üçüz oyüzden ne tarafa toplandıklarını anlayamıyorum karnımın her yeri dolu

kızlar 34. haftadan sonra ev iş falan yapmayın..zaten doktorlar istirahat et ditorlar.kendizi yormatın..heleki ev işi süpürge falan.benim kuzen bu yüzden 2 hafta erken doğurdu.

canım o kasılmalar genelde yalancı sancı diye geçiyor bildiğim kadarıyla ama istersen doktoruna sor yinede

o kasılmalar hepimizde oluyo,bi anda taş kesiliyo sanki insanın karnı.ama önemli olan süresi ve sıklığı.eğere kasılmalar düzenli olarak 5 dk da bir gelıyorsa ve yaklaşık 40 sanıye sürüyorsa o zaman dr u arama vakti:)))

dün bende dr a sordum. 15 kere günde normal dedi. tabi saymadığım için kaç kez olduğunu bilemedim. ama bende ne zaman iş yapsam hele süpürge eğilip kalkma anında taş oluyor karnım.

kızlar benimde çok oluyor bi anda kanımın bi tarafı şişiyor ve öle uzun süre kalıyor hatta sesleniyorum elimle dokunuyorum düzelsin die..bide yorulunca çok sancım oluyor heleki geceleri uyanıyorum karnımın içi sızlıo resmen..

18 haftadan itibaren kasılmalarım başlamıştı doktor sadece yatıcaksın dedi ve resmen hergün gün saydık şükür oğlumu sağlıklı bir şekilde doğurdum ama dikkat derim kendinizi yormayın mümkün olduğunca sol tafafınıza doğru yatın ve bol su için.

bende 37 haftamı dolduruyorum. dün temizlik yaptım kendimi yormadan ama sonrasında bir sancı girdi aman allahım doğuracağım sandım ama neyseki dinlenince geçti. bu tür sancılar artık zaman zaman olur. ama demekki ıstirahat etmemiz gerekiyor. yoksa doğum daha önce gerçekleşebilir.

kızlar 34. haftadan sonra ev iş falan yapmayın..zaten doktorlar istirahat et ditorlar.kendizi yormatın..heleki ev işi süpürge falan.benim kuzen bu yüzden 2 hafta erken doğurdu.

canım 27+4 haftalığım rahim ağzım kısa erken doğum riski var doktorum yatalak hasta gibi yat demiyorum ama sık sık dinleniceksin dedi
bi kendi evim olsa yapmam iş miş yatarım zaten kocamda yapar allah razı olsun yada yaparım bi tencere yemek 3 gün yeriz yada kahvaltı vs
ama kayınvaldemle altlı üstü orutuyorum kahvaltılarım evimde diğer öğünlerim beraber yemekde yapıyorum temizlikte kadıncagız zaten yaşlı hasta oda hiç boş durmaz saolsun yemeğe girer çamaşır asar toplar paspasları filan bana silkeletmez kendi silkeler
ama yinede bırakamıyosun mirmirmirmir

Canım kasılma nasıl birşey, ben anlayamıyorum sanırım. Bebek bir tarafta toplanıyor, o taraf şişiyor ve geriliyor. Bu mu acaba? Ben 36. haftamdayım, bu anlatmaya çalıştığım şey kasılma ise bende de sık oluyor?

19 haftamdayım bende de bu dedıgın seyden oluyor eger kasılmaysa tehlıkelımı ılk bebegım dusuk oldu bu benım 2. bebegım devlet hst. gıdıyorum 1. bebegımın dusuk oldugunu belırttım ve kasıklarımda bıcak batması gıbı sancı oluyor dedım ılac vermenız gerekıyormu dıyede sordum dusuk onleyıcı ılaclar varmıs duymustum dr. bana kan gelmeden dusuk onleyıcı ılac veremem dedı zaten dusegı varsa duser dedı oyle uzuldum kı kan geldıkten sonra ılac versen ne vermesen ne bebegımı kaybetmek ıstemıyorum kızlar baska hastane gıttım rahım agzını ölcturmek ıstedım tedbır olsun dıye dogum olmadıgı ıcın ölcmuyoruz dedı moralım cok bozuk erken dogumla veya dusukle sebep ne olursa olsun bebegımı kaybetme ıstemıyorum down sendromu rısklı gozuktu amnıyosentez ıstemedım ayrıntılı ultrasyona gırcem napmalıyım sızce ozelemı gıtsem:((

arkadaşım beklemeden durumun müsaitse özel bir dr a git amniyosentez bende oldum riski çok düşük ama ehil bir dr un elinde olursa.bebeğin herşeyden önemli. önlemini alırlar rahat edersiniz. bazan devlet hastaneleri yoğunluktan hastalarla yakın ilgilenmiyori özelde her sorunun cevabını alırsın

Back
X