Selamlar herkese. Yaklaşık 3 hafta önce aniden 8 haftalık bebeğimin kalbinin durması sebebiyle kürtaj oldum ve bebeği otopsiye gönderdik. Sonuç bebekte trizomi 13 diye bir kromozom bozukluğu olduğu saptanmış. Eşim ve benim genetik testlerimiz temizdi böyle bişey nasıl olabilir diye sorduğumuzda bu bozukluğun anne ve babanın genleriyle alakalı olmadığını, döllenme sırasında 13. Kromozomun 2 yerine 3 tane kopyalandıgini ve bebeğin kesinlikle yaşayamayacağını söylediler. Yani tamamen bebekten kaynaklanan birşey olduğunu söylediler. 10 bin doğumda 1 görülür o da size çıkmış dediler. Tamamen şanssızlık yani. Oysa ki transferden sonra 12. Gün bhcg 987 çıktığında nasıl da sevinmiştik. Demek ki değerler yüksek bile olsa sağlıklıilerleyemiyebiliyor gebelik. Şimdi 4 tane daha dondurulmus embriyomuz var onlara genetik test yaptircaz. Durum bundan ibaret. Allah herşeyin hayırlısını versin diyorum. Onca emek ve umuttan sonra çok zor gerçekten. Allah herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayınasip etsin.