Kaskatı uyumak

Visnekralicesi

Biliyorsun geçiyor zamanla ama ne fayda.
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
2.459
3.454
83
Uyurken kendimi çok sıkıyorum normalde insanlar uyurken gevşer yayılarak, uyur bende tam tersi sıkıyorum kendimi kaskatı oluyorum omuzlarım ağrıyor bu yüzden tutuluyorum var mı benim gibi olan yoksa sadece ben mi böyleyim anlam veremiyorum bazen farkına varmadan nefesimide tutuyorum sanki nefes almayı unutuyorum tıkanıp öksürmeye başlayınca ben neden nefesimi tutuyorum ya diyorum derin derin nefes almaya başlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok stresli zamanlarda ya da ertesi gün önemli bir programım varsa rahat uyuyamadığım için oluyor bende de. Ellerimin sıkmaktan uyuştuğunu ve o acıya uyandığımı bilirim.

Ama siz sanki sürekli bir durumdan bahsediyorsunuz. O da çok normal değil gibi.

Psikolojik olarak sıkıntılı bir dönemde misiniz? Stres olmanıza sebep olan şeyleri yok etmeye çalışın önce. Bir de gece uyumadan önce rahatlatıcı sesler dinleyebilirsiniz okyanus, orman vs. gibi. Hatta bunun uygulamaları da var ama benim pek bilgili olduğum bi konu değil, bilen bir arkadaş daha iyi önerilerde bulunabilir size bu konuda.

Çok stresli zamanlarda ya da ertesi gün önemli bir programım varsa rahat uyuyamadığım için oluyor bende de. Ellerimin sıkmaktan uyuştuğunu bilirim.

Ama siz sanki sürekli bir durumdan bahsediyorsunuz. O da çok normal değil gibi.
Evet bende sık sık oluyor ama stresli durumlar içindeyim çoğunlukla bazı şeyleri çok takıyorum ondan olabilir.

Psikolojik olarak sıkıntılı bir dönemde misiniz? Stres olmanıza sebep olan şeyleri yok etmeye çalışın önce. Bir de gece uyumadan önce rahatlatıcı sesler dinleyebilirsiniz okyanus, orman vs. gibi. Hatta bunun uygulamaları da var ama benim pek bilgili olduğum bi konu değil, bilen bir arkadaş daha iyi önerilerde bulunabilir size bu konuda.
Evet sıkıntılı bir süreç geçiriyorum düşünmemeye çalışıyorum ama uykumu bile kaçırdığı oluyor rahatlatıcı sesler dinlemeyi denicem.

Uykuya dalana kadar kaşlarım ağrır benim de, sabaha da ağrılı uyanırdım çoğunluk, kaş çatardım uyku öncesi işte dalana kadar düşündükçe, hatta şu an bile çatıyorum kendimi yakaladım yine; alışkanlık galiba.
Hissetmez oldum, arada fark edip kaşlarımı bırakınca ağrır.
Bir de diş sıkardım-gıcırdatırdım; çenem ağrı içinde kalırdı, diş doktorunun önerisi ile gece plağı kullanmaya başlamıştım ama onu da kaldırıp attım, ağzımda bir şeyle uykum da kaçıyor.

Stresten, düşünceden filandır; kafanı salmaya çalış.
Sürekli haldeyse de bir doktora görünmekte fayda var.

Evet bende sık sık oluyor ama stresli durumlar içindeyim çoğunlukla bazı şeyleri çok takıyorum ondan olabilir.
Anladım, günlük hayatımızdaki stres uyku kalitemizi düşürüyor. Düzgün bir uyku uyuyamayınca zaten stres meydana geliyor. Bir çeşit kısır döngü.

Uyumadan önce biraz fikirlerinizden uzaklaşmaya çalışın. O da işe yaramazsa sanırım bir uzmanla görüşmeniz gerekebilir.

Anladım, günlük hayatımızdaki stres uyku kalitemizi düşüyor. Düzgün bir uyku uyuyamayınca zaten stres meydana geliyor. Bir çeşit kısır döngü.

Uyumadan önce biraz fikirlerinizden uzaklaşmaya çalışın. O da işe yaramazsa sanırım bir uzmanla görüşmeniz gerekebilir.
Öyle olucak galiba en sonunda.

Uyurken kendimi çok sıkıyorum normalde insanlar uyurken gevşer yayılarak, uyur bende tam tersi sıkıyorum kendimi kaskatı oluyorum omuzlarım ağrıyor bu yüzden tutuluyorum var mı benim gibi olan yoksa sadece ben mi böyleyim anlam veremiyorum bazen farkına varmadan nefesimide tutuyorum sanki nefes almayı unutuyorum tıkanıp öksürmeye başlayınca ben neden nefesimi tutuyorum ya diyorum derin derin nefes almaya başlıyorum.

sıkıntılı dönemlerimde bende aynı durumu yaşıyorum dinlenmek yerine sabah yorulmuş halde uyanıyorum dişlerim birbirini sıkıştırmışçasına ağrıyor. Bazen farkında olamasakta stresi fazlasıyla yaşıyoruz canım kendini rahatlatacak yollar denemelisin bitki çayları vs fayda eder 👍🏻

Aynı durumdayım öyleki dişlerimden oldum sıka sıka bazen ağzım kan dolu uyanıyorum. Hep stresten başka açıklaması yok :KK43:
Ben sen aynı şekilde uyandım bugün normalde de dayak yemiş gibi uyanırım da kalça agrısı kol boyun günlerdir geçmez hatta..

Neyse bugün uyandığımda dilimde birşeyler hissettim çit çit sesler falan azı dişimi Kırmışım arkada nasıl uyuduysam bilmiyorum :x
Cumartsi randevu aldım dr a anlatsam Gülecek sağlam dişi uykuda nasıl kırdın diyecek kesin.
trajikomik bir durumdayım ...

Ben sen aynı şekilde uyandım bugün normalde de dayak yemiş gibi uyanırım da kalça agrısı kol boyun günlerdir geçmez hatta..

Neyse bugün uyandığımda dilimde birşeyler hissettim çit çit sesler falan azı dişimi Kırmışım arkada nasıl uyuduysam bilmiyorum :x
Cumartsi randevu aldım dr a anlatsam Gülecek sağlam dişi uykuda nasıl kırdın diyecek kesin.
trajikomik bir durumdayım ...
Çok iyi anlıyorum boyundaki sınır sıkışmasındanda olabilir demişti doktor fizik tedavi önermişti hala şuan boyunluk kullanıyorum 🤷🏻‍♀️

Ben 10 senedir öyleyim benim gezmedigim doktor kalmadi ve hala caresizim. Kafada düşünceler varsa rahat uyuyamazsin bunun simdiki adı stres işte.. keske biraz umursamaz olsak degil mi. Gecen ben agrilar icinde uyandim ve artik dayanamadim esime birgun sabah bakacaksın yatakta ben ölmüşüm. Kalbime vurcak romatizma ve otopsi yaptırcaksin sana dicekler ki 10 senedir tedavi olmamis kalbine vurmus ölmüş dicekler dedim. Hele hamileyken elden hiçbişey gelmiyor romatizmal hastaliklar da bu sekilde etkiler yapar sabahlari haberin olsun mesela fibromiyalji.. sen once bi psikologa sonrs ftr uzmanina görün canım. Nefesini tutman da cok garip bu sekilde hayat gecmiyor gercekten cok üzgünüm

Çok geçmiş olsun,Benimde boyun agrım geçmiyor sağa dönmüyor zorlasam azıcık dönebiliyor...
Boyun ağrısının altinda yatan sebepler affedememek ve kin mis. Gecen bir yerde denk geldim okudum.. Gecmis olsun bende de aynı illet var gencligim gitti ..

Boyun ağrısının altinda yatan sebepler affedememek ve kin mis. Gecen bir yerde denk geldim okudum.. Gecmis olsun bende de aynı illet var gencligim gitti ..
Doğru olabilir 2 yıldır affedemeyeceğim 2 kişi var... çok pis kinlendiğim de diyebilirim...

Çok çok uzağım olsa takmamda aynı karında yatmışız bu üzücü..

1 seneye yakındır var bu ağrı boynuma dokunduğumda oradaki kemikler çat çat ses çıkarıyor bazen

Back
X