Katıksız salak

6.5 yıllık kocam her sene doğum günümde hediye alır pasta keser. Ben daha 1 kere bile almadım sadece pasta aldım sizin kadar vicdan yapmadim hatta hiç takmadım. Boşverin siz kendinize değer vermezseniz başkası hiç vermez

Hayir sadece bende cok fevri hareketler yaptim onu ben mi bu hale cevirdim ya da sunu sunu yaptim ondan mi ben hataliyim seklinde bir icim bunalmisti.Sanirim hic evlenmediniz cunku bosanmak oyle kolay bir pskilojiyle olmuyo

Hayir sadece bende cok fevri hareketler yaptim onu ben mi bu hale cevirdim ya da sunu sunu yaptim ondan mi ben hataliyim seklinde bir icim bunalmisti.Sanirim hic evlenmediniz cunku bosanmak oyle kolay bir pskilojiyle olmuyo
Hayır evliyim haklısınız boşanmak zor tabi. Sizin suçunuz kusurunuz yok. Böyle adamlar insana kendini suçlu kusurlu hissettirir psikolojinizi mahveder. Siz herşeyin en iyisine layıksınız yaptığınız kötü bişey yok, beğenmeyen varsa defolur gider kendinizi suçlayarak çözemezsiniz bu durumu. Bu adamda vicdan olsa sizi sevse zaten sorunlarınız çözülürdü çünkü belli ki bi suçunuz olsa onu çözmeye çalışacak, evliliği devam ettirmek isteyecek birisiniz. O yüzden çıkarın bu adamı hayatınızdan. Kimse sizden değerli değil, zamanla iyileşirsiniz daha iyi hissedip bu zamanlara şaşırıcaksınız

aynen ,benim de eşim sürekli özel günlerde hediye alır . o bana hediye almaktan mutlu olduğu için alır. ben hediye almayı sevmedigim için almam. bunlar ne yazık ki kriter değil yada vijdan sızlatan bir olay deği

Buraya da yazayım. Ben boşandıktan sonra 1 sene tek başıma yaşadım. Yerlerde anırarak ağladığımı bilirim. Psikiyatristle de diyor. Ölümden sonra yaşanılan 2. Büyük travma. Ama en nihayetinde ölüm değil. Önünüzde 2 seçenek var. Ya geçmişe takılıp, kafanızda defalarca muhasebeler yapıp, o dipsiz denizde boğulacaksınız ya da yaşadığınız bir tecrübeden ders alıp hayatınıza yeni bir sayfa açacaksınız. İlaç tedavisine başlamışsınız. Bunu da çok fazla sürdürmesenize tavsiye ederim. Bende cipralex kullanmıştım 6 ay kadar. Kafamı kaldıramıyordum. Varsa arkadaşlarınızla vakit geçirin. Kendinize hobiler edinin. Çalışıyorsanız işinize odaklanın. Bu hayatta en önemli şey kendiniz. Siz varsanız diğerleri var. Bir an önce toparlanmanızı dilerim.

Arkadaslarim var ama evden cikmak istemiyorum bu aralar.Ailemin yanindayim.Fakat isim yok.Bu ara uyku problemim var aslinda ilaca ragmen.Esime dedigim zaman bana ilaclar benim kafa yapima getirir mi kilo alirsin dediginde inadina gidip tedavimi oldum.Insallah toparlanirim.Ilk zamanlar ben bittim diyodum.Napicam simdi diye agliyodum gerci yine agliyorum ama burdaki mesajlar beni biraz ayakta tutuyo

Nasıl bir ailede büyüdünüz? İlgi, sevgi gösterirler miydi? Özellikle baba figürü nasıldı?

Sadece cok uzgunum ve paylasmaya ihtiyacim oldugu icin yaziyorum. Cunku boyle zamanlarda insanin fikir almaya ihtiyaci oluyo ve zor bi surecten geciyorum
Kendinize yaptiginiz kötülüğü bütün kk toplansak yapamayız ornegi sizinki. Neye üzgünsün afedersiniz adam size demediğini bırakmıyor görünüşünüze kişiliğinize tonla laf söylüyor siz diyorsunuz ki dogum gününe gidemeyecegim vicdan yapiyorum. Ona yaptiginiz vicdan kadar kendi ruhunuza yaptiginiz haksızlık icin vicdan yapin. Siz o kadar degersizmisiniz ki kendinizi bu kadar asagi görüyorsunuz. Bana esim bunu dese höst geri dur destur al derim. Ben calisiyorum gecen esim yanımdaydı biri dediki ne şanslısın esin ev isine yardim ediyor dedi. Bende dedimki tabiki edecek o işler bu evde ortak yaşıyorsak yardim degil görevidir dedim. Ben hem çalışıp hep ev isi yapıyorsam oda aynisini istemesede yapacak. Ataerkil yapidaysa eger istedigi ev isi yapmamak ise benden kadin isi olarak görüp onlari yapmami bekliyorsa oda erkek isi olarak gordugu olan evi gecindirmeyi tek başına üstlenip çalışmayan ve o fikri benimsemiş birini bulacaktı. Hem ataerkil olayim hem para gelsin hem hizmetim tam olsun diye bir dunya yok dedim. Siz kendiniz dik durursaniz eger başkaları size birsey diyemez. Guzellik konusu farklıdır. Ben derimki kendine bir bak. Sen nesini ne beklersin benden...

Nasıl bir ailede büyüdünüz? İlgi, sevgi gösterirler miydi? Özellikle baba figürü nasıldı?
Evet sevgi gordum onlardan da.Babam biraz serttir oyle eve gec gelinmesine flan musade etmez ama beraber oyun havasi acip oynardik eskiden.Annemlerle ablamlar flan temizlik yaparken acardik muzigi herkes oynaya oynaya temizlik yapardi.Su an ablamda cok destek bana bi sekilde yolunu buluruz diyo.Babamlarda ilk ayrilan sen degilsin diyolar.

Size çok değersiz hissettiren birileri olmuş muydu büyürken? Zorbalığa uğramış mıydınız?

Manipule edilmeye çok aciksiniz. Baskasinin kotu davranışlarının nedeni biz olamayız kisi nasil davranacağını seçme özgürlüğüne sahiptir. Bağırdı acaba ben ne yaptım diye düşünmeniz yanlis. Uygun dille konuşmak ve bağırıp bastırmaya çalışmak arasında hangisini seçtiği onun kararteriyle ilgilidir, sizin davranisinizla degil. Once bunu kabul edin. Ben 12 yıllık evliyim esimin yanlisi olursa bana ve çocuklarımıza karşı düşünmeden bosanirim. Siz sanirim yeni evli olmanın yuvayı devam ettirme cabanizdan çok duygusal yaklasiyorsunuz. Belkide kişiliğiniz duygusal. Belki bu kadar duygusal olmayıp rasyonel düşünseniz, birazda dik duruşunuz olsa evliliğiniz belki daha farklı olurdu. Erkekler karşıda olan kadının karakterine göre şekil alıyorlar maalesef. Hakkınızda hayırlısı olsun insallah. Simdi eskiye odaklanmak yerine önünüze bakın bir süre sonra toparlayacak ve rahatlayacaksiniz.

Ailenizi takdir ettim. Kıymetini bilin gercekten. Cok şanslısınız.

Insallah toparlanabilirim.Ama dediginiz gibi artik biraz duygusalligimi yenmem gerekiyo sanirim biseylere cok anlam yukluyorum.

Maalesef ki ben calismiyodum.Sanirim oda calismadigim icin bu kadar ustume gelmeyi kendine hak gordu.Kendimi on siraya koymayi unutmusum.Aslinda bunun icinde cabaliyodum ama basarili olamamisim basmisim iyice dediginiz gibi

Maalesef ki ben calismiyodum.Sanirim oda calismadigim icin bu kadar ustume gelmeyi kendine hak gordu.Kendimi on siraya koymayi unutmusum.Aslinda bunun icinde cabaliyodum ama basarili olamamisim basmisim iyice dediginiz gibi
Çalışmıyorsan evin tüm sorumluluğu sende demek yada köle demek degilsin. Ben orda ataerkil erkegin çalışmayan kadına bakış açısı ve beklentisi üzerine örnekti. Pekala çalışmayıp ev isini birlikte yapabilirsiniz. Size belki ev isinde tam ortak paylasim olmazda yardim eder. Kendimizi ön sıraya koymak her zaman önemli. Merkezde daima kendi mutluluğumuz olmali. Esimizi koyduğumuz vakit hem kendimizi degersizlestiriyoruz hemde ilerde adam bisey yaptığında oyle ortada kalan ve yıpranan biz oluyoruz. Simdi kendinizi tanima, değer verme, özgürleşme vakti. Siz kendinizin farkına varıp sevdikçe dahada sağlıklı ilişkiler olacak hayatınızda.

Bakın sayın üye , biz ne desek boş çünkü denilmesi gereken her şeyi söyledik .
Size tavsiyem artık biraz kendi içinize yönelin . Sabah akşam buraya konu açmak hem sizi üzer hem de bazı şeyleri sürekli hatırlamanıza sebep olur . Aşamazsınız .
Alın elinize bir defter kalem başlayın yazmaya . Eşinize söylemek istediğiniz şeyleri, ilk günden itibaren iyisiyle kötüsüyle yazın . Sonrasında bunların size nasıl yansıdığını yazın . Nasıl davranması gerektiğini yazın . Sizin düşüncelerinize önem verseydi evliliğiniz nasıl olurdu onu yazın . Böyle devam ederse evliliğiniz nasıl olacak onu yazın . Sonrasında hayalini kurduğunuz evliliği yazın . Kendinize olan saygınızı ne zaman yitirdiniz belki keşfedersiniz.
Sonrasında oturun okuyun yazdıklarınızı . Eksikleri tamamlayın . Sonra içinizde biriken öfkeyi , kini , hayal kırıklıklarını yazın . Tekrar okuyun . İnanıyorum ki kendinize acıyacaksınız .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…