- 26 Ocak 2009
- 2.317
- 11
- 156
- Konu Sahibi dertlisezen
-
çalışmaya geri dönmeyi düşünmüyor musun? eğer doğum sonrası sadece 6 ay çalışmayacaksan o kadar önemli değil o 2 taksit eder, çok fazla faiz binmiyor. ama 1-2 yıl dersen bilemem...
Aynı sorunla ben de uğraştım.
2002'de mezun olunca kısa bir süre sonra geri ödemeler başlamıştı. Ben sadece katkı kredisi almmıştım. Zaten bu ülkede mezun olunca hemen iş bulunamıyor ama geri ödemeler hemen isteniyordu.
Yıllarca ödemedim, ödemedikçe korkunç faizlerle katlanarak büyüyordu. Devlet kaşığın ucu ile verdiğini kepçe ile geri istiyordu.
En son 2009'da "yapılandırma imkanı" çıkardılar. Ben de bu fırsattan yararlandım. Yeni bir ödeme planı belirliyorsun; peşin, 12 taksit ya da 24 taksitte ödeyebiliyorsun. Bu ödeme şekillerine göre borcun faizi çok azalıyordu. Hele peşin ödersen faizin tamamını siliyorlardı.
Neyse ki artık kurtuldum bu borçtan. Şimdi böyle bir yapılandırma imkanı var mı bilmiyorum, araştırmak lazım.
Şimdiki aklım olsa hiç bulaşmazdım. Tanıdıklarımın da böyle bir şeye bulaşmasını engellerim. Öğrenciyken para tatlı geliyor. ancak sonra acısı çok fena çıkıyor. Faizler korkunç.
Acaba boyle bır yapılandırma varmı hala.UC ayda bır 900e yakın oara verıceme hmm varmı acaba.
şu anda çalışmadıgınızı belgelerseniz erteleyebiliyorlar diye biliyorum çoğu arkadasım öyle yaptı çünkü benimkini ailem ödüo kurtuldum:smiley-cool:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?