- 26 Ocak 2009
- 2.317
- 11
- 156
- Konu Sahibi dertlisezen
-
bende 3 ayda 900 lira ödüyorum ve her ödediğimde içime oturuyor ,aldığıma bin pişman oluyorum
daha 2012 martta bitçek
verirken kaşıkla alırken kepçeyle
hepsini toplu öderseniz indirim oluyor ,kağıt gelmiştir size de orda da yazıyor
odeme baslamadan once toplu odersek mı ındırımlı oluyor canım?Ne kadarlık bır ındırım oluyor.
kızlar borç ertelemeyle ilgili olarak şunlar yazıyor sitede
"borç ödeme vadesi henüz başlamayanlar ile borçlarını aksatmadan ödeyen borçluların Emekli Sandığı,SSK,Bağ-Kur veya sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilk defa ilişkilendirildiklerinin tespitine kadar,ilgilinin talebi halinde borç ödeme süresi,kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak suretiyle ve birer yıllık sürelerle ertelenebilmektedir."
bundan şu anlam çıkmıyor mu, önceden sigortan başlamamışsa 1'er yıllık ertelemeler var ama sigortan başlamışsa yok ertelemeler yok
indirimlede alakalı olarak sitede çok bişey bulamadım ama önceki araştırmalarımdan biliyorum. peşin ödemelerde gecikme faizi üzerinden bi indirim oluyor. ve o da çok komik rakamlar..
bence şimdiden bunları düşünüpte boşuna stres yapma arkadaşım.ben 2006 mezunuyum aynı yılda memur oldum ve ancak geçen ay kapadım 6bin liralık borcumu.zaten çalışsan bile her taksidi düzenli ödemeyi hiç planlama canım.çünkü evdeki hesap çarşıya uymuyor.bebek olmasa her ay başka bi dert çıkabiliyor.benim çalıştığım halde 2 -3 taksidi yatıramadığım oldu.düğün,nişan borçları girdi araya neler neler.ama sonra bin lira yatırdığım oldu elime geçtikçe biraz biraz yatırdım kapandı gitti.
evet geri ödeme berbat birşey.içim yanarak ödedim hep.
dert etme ara ara az da olsa yatırır faizini biraz olsun azaltabilirsin.
pekı tutkı ben ıkıncı taksıdı odeyemedım o zaman noluyo ? Ha bır de odemeler ekımde baslıyor dıyor ılk taksttte 31 aralık son gunumu oluyr? Yanı her taksıtıcın uc y muhlet mı verıyorlar onu anlayamadım ?
Selam canlarım;
Yenı bı dertle karsısınızdayım ve bılgınız varsa yardımınızı ıstıyorum.bilmiyorumkismile
Unıversıteye ılk basladıgım sene aılem ev ve arabayı yenıledıklerı ıcın bana harclık yollayacak durumda degıllerdı ve ogrenım kredısı cekebılecegımı gerı odemesının bı sekılde odenecegını soyledıler,cektım kullandım.
Şimdi ekım-aralık ayında ılk taksıdın odemesı baslıyor.867 tl toplamda 6645 tl.Ama şu an bunu odeyecek durumda degılız.Bu sene çalıştım ve öğrenim kredisi gerı odeme basladıgında da calısıyor olacaktım ve benım maasımı kredıye verecektık onun ıcın sorun etmıyordum ama hamıleyım ve kasım sonu dogum yapıcam.o yuzden bu sene calısamıcam.Eşimin maaşı ile geçinicez.
Öğrenmek istediğim bil bilginiz varsa ben bu kredıyi bir sene geciktirebiliyor muyum yani onumuzdekı ekımde baslatabılıyormuyum?Bunun ıcın dılekce mı vermem gerekıyor? Dılekce verırsem olumlu yanıt gelebılıyor mu?
Ben kredı cekıp bu parayı eylul ayında toplu olarak odemek ıstersem ındırım oluyormu?
Kredi yurtlar kurumunu aramadan once sıze de bır danısayım dedım sımdıden tesekkurler
tabiki oluyor.o taksit dilimleri sadece gelecek faizi belirliyor.yoksaki 5. taksidin gelsin sen hala 2. yi öde onu kimse sormazki..fakat faizi çok olur işte..az az da olsa yatırsan taksitlerin zamanlarıyla beraber gitmekte fayda var derim.çünkü netten takip ediyodum yatırdıkça faiz çok az oluyor o zaman.
hmm.pekı varsayalım ılk taksıdı yatırdım,param oldukca ıste 100 lıra 50 lıra atsam o zaman oluyomu son gune kadar tamamlasam fılan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?