Katkı ve öğrenim kredisi geri ödeme :((

odeme baslamadan once toplu odersek mı ındırımlı oluyor canım?Ne kadarlık bır ındırım oluyor.

Yine de bir deneyin ama erteleme yapılması için hiç çalışmamış, SSK'nızın hiç başlatılmamış olması gerekiyormuş.
Ben de denedim ertelemeyi ama böyle söylediler, paşa paşa ödüyorum şimdi.

990 ödüyorum sanırım,çok büyük bir dert.erteleme olmuyor bildiğim kadarıyla.

Bende katkı kredisi almıştım sadece ve bana tebliğ edilmediği halde internetten araştırdım bizim kredi ne alemde diye bi baktım ki aylıklar çoktan geçmiş hergün üstüne faiz ekleniyor...
ertesi gün kredi yurtlara gittim aylık faiz yerine tefeci misali günlük faiz işletiyorlarmış bende zaten para biriktiriyordum dedim hepsini kapatayım o zaman kadın gelirken biraz fazla getir nasıl olsa bikaç gün daha faiz işleyecek dedi... 1.600 felan ödemiştim...

O zaman bi hevesle alınıyor ama ödemesi çok zoruna gidiyor insanın...

off şu öğrenim kredisi
aralıkta ödemeye başlayacağım
3 aylık 900 ödenecek
bana gelen kağıtta peşin ödendiği takdirde 200-300lük bir indirim gözüküyor
ne çok indirmişler değil mi

kızlar borç ertelemeyle ilgili olarak şunlar yazıyor sitede

"borç ödeme vadesi henüz başlamayanlar ile borçlarını aksatmadan ödeyen borçluların Emekli Sandığı,SSK,Bağ-Kur veya sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilk defa ilişkilendirildiklerinin tespitine kadar,ilgilinin talebi halinde borç ödeme süresi,kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak suretiyle ve birer yıllık sürelerle ertelenebilmektedir."

bundan şu anlam çıkmıyor mu, önceden sigortan başlamamışsa 1'er yıllık ertelemeler var ama sigortan başlamışsa yok ertelemeler yok

indirimlede alakalı olarak sitede çok bişey bulamadım ama önceki araştırmalarımdan biliyorum. peşin ödemelerde gecikme faizi üzerinden bi indirim oluyor. ve o da çok komik rakamlar..

bende şimdi çalışıyorum para biriktiyorum. gelecek yaza düğünüm var. evleninceye kadar biraz biriktireyim dedim. düşünün çeyiz almıyorum kredi borcu biriktiriyorum.

ödemem 2011 aralıkta başlııcak. biriktidiğim kadarını hesabıma yatırayım. sonra dilekçe yazayım yurtkura 'benim hesabımda şu kadar para var ödeme planını yeniden şekillendirebilir msnz' diye düşünüyorum. en azından daha küçük bi miktar takside bağlanır.

geçmişte görüştüğüm bi yetkili eline geçen parayı hesabına yatır. sonradan onlar hesaptan düşülür demişti.

bilmiyorum böyle bi durum olabilir mii? ne dioosunuz kızlar?

demekkı sıgorta baslangıcım oldgu ıcın ertelenmıyor

Annemlerle konustumm hfta sonu "anne ben bu ogrenım kredısını odeyemem bu sene.bır sene erteleme olmuyorsa sız odermısnız ben seneye calısmaya baslayınca bın tl bın tl oderım"dedım.Annem de kayınvalıdenler odeyemıyomu dedı mafoldumben ben d benım zamanında okul ıcın cektıgım parayı onlar neden odesın dedım.hamıle kalmadan once1000 tl vadelı hesaba atmıstım sımdı o para da doguma gıdecek ıstersen o parayı vereyım ustune de bebege gelen altınları verıyım dogumdan sonra dedım ustunu sız tamamlayın dedım.keske calısıyo olsam da odeyeblsem dedı.o da ıkıncı donm cocuk emmezse calısırsın dedı.n bılıyım bıraz da agrıma gıttı nedense.odeyecek durumları var bılıyorum kı sımdıye kadar kac kısıye annem bılezıklerını vermıstır,babamın maası ustunden kredı cekmıslerdır akrabalar ıcın.sımdı bana boyle deyınce moralım bozuldu.bılmıyorum artık Allah kerım.dogumdan sonra ane ne kadar zamanda duzelıyo kendıne gelıyo da bılmıyorum hıc anne olmadım nasıl bır psıkolojı benı beklıyor bılmıyorum. :1ninca:

bence şimdiden bunları düşünüpte boşuna stres yapma arkadaşım.ben 2006 mezunuyum aynı yılda memur oldum ve ancak geçen ay kapadım 6bin liralık borcumu.zaten çalışsan bile her taksidi düzenli ödemeyi hiç planlama canım.çünkü evdeki hesap çarşıya uymuyor.bebek olmasa her ay başka bi dert çıkabiliyor.benim çalıştığım halde 2 -3 taksidi yatıramadığım oldu.düğün,nişan borçları girdi araya neler neler.ama sonra bin lira yatırdığım oldu elime geçtikçe biraz biraz yatırdım kapandı gitti.
evet geri ödeme berbat birşey.içim yanarak ödedim hep.
dert etme ara ara az da olsa yatırır faizini biraz olsun azaltabilirsin.

pekı tutkı ben ıkıncı taksıdı odeyemedım o zaman noluyo ? Ha bır de odemeler ekımde baslıyor dıyor ılk taksttte 31 aralık son gunumu oluyr? Yanı her taksıtıcın uc y muhlet mı verıyorlar onu anlayamadım ?

her taksidin süresi 3 ay canım.ekimde başlıyor 31 aralık son ödeme günü oluyor o taksidin.ödeyemezsen faize biniyor.internetten takip edersin faizleri ödemelerini vs..az miktarda olsa yatırsan faizi azalıyor hiç yatırmamaktansa..

hmm.pekı varsayalım ılk taksıdı yatırdım,param oldukca ıste 100 lıra 50 lıra atsam o zaman oluyomu son gune kadar tamamlasam fılan

tabiki oluyor.o taksit dilimleri sadece gelecek faizi belirliyor.yoksaki 5. taksidin gelsin sen hala 2. yi öde onu kimse sormazki..fakat faizi çok olur işte..az az da olsa yatırsan taksitlerin zamanlarıyla beraber gitmekte fayda var derim.çünkü netten takip ediyodum yatırdıkça faiz çok az oluyor o zaman.

gunaydın canım
2005 mezunuyum ve katkı kredı ve ogrenım kredı almıstımm 2006 ıse basladım vs odem planım geldı ama odemeyı gecıktırdım ozel sebeplerden 2009 a kadar cesıtlı odeme planı geldı fakat yıne odemdım cok cuzzı bıfazılezemuszemus

daha sonra yenı cıkan kanunla yenıden yapılandırma yaptım ama ben pesın odemeyı tercık ettım cunku faız ındırımıı vardı yanı hattanerdeyse yok denecek kadar bı faız ıle odedım ama bunu 36 aya kadar yenıden yaapılandırabılıyosun

yanı hemn geldı dıye panıkolmana gerek yok 1 2 sene sonada odeyebılkırsın sahsen ben ole yaptın suan yurt dıusında egtım goren nısanlımda odemedı tıpkı senın gıbı odemesı gelemsıne ragmen artık dondugunde yenıden yapılandırıp odıycezz

yok ben 1 yılda 1000 lıraya 20 lıra fazı gelıyoo ole fazı oranı felan degıl evet sen son taksıdıne kadar bekle ıstersen sorun olmuyoo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…