Kavanoz mamaları

ilkem79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
46
1
96
Ankara
selaam....sizler kavanoz mamalarını kullanıyomusunuz yada kullanmayı düşünüyomusunuz.her ne kadar evde yapsamda onlar gibi pütürüz olmuyo.

canım pütürlü olması gerek alışması bakımından
sırf pütürsüz yerse bu sefer pütürlü yiyemez, yutamaz
ben kavanozdaki meyve püresini alıyorum, gezmeye dışarı çıkınca yedirmek için, aksi halde evde kendim hazırlıyorum cam rendede rendeleyip pütürlü yediriyorum. dışarda bunu hazırlayıp vermem mümkün olmayacağı için hazır olana başvuruyorum canım
sebzelerinde kavanozunu almıyorum, çünkü kendi pişirdiğim sebze çorbalarını kavanoza koyup yanımda taşıyabilirim
ben böyle yapıyorum canım, olabildiğince hazır vermiyorum

esleme katılıyorum, daha dün okuduğum bi yazıda şöyle diyordu: "Bebeğinize yapacağınız en büyük kötülük, blender kullanmaktır"
çünkü bebek pütürlü tatlara alışmazsa çok uzun bi süre yeme problemi çekilebiliyor...
benim kız patates kızartmasını bile damaklarıyla ezebiliyor, en güzeli azıcık pütürlü kalması...
bi kaç kez ben de cam rende yardımıyla püreli mama hazırladım, o kadar içine siniyor ki insanın :)
sıcakken o küçük kavanoza koyunca taze de kalıyor dışarıda çok işime yaradı benim...

peki sebze çorbalarını nasıl yapıyosunuz.internetten araştırıyorum ama araştırdıkça kafam karıştı.10 eylül doğumlu bir bebeğim var.

canım ben doktorumun verdiği tarifi vereyim sana, yapmak istersen

patates, havuç, evde sebze ne varsa, 1 tatlı kaşığı pirinç, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı(hakiki)
tabi biz kabız olunca irmikde ekledik. havuç ve patates küçük parça, sebzesi bol olcak.
3 gün bu çorbayı içtikten sonra bu malzemeye ilaveten eklemediğin başka bir sebze daha ekliceksin.
ufak bir kap veya tencereye malzemeyi koy, üzerine suyunu ilave edip kısık ateşte pişir.
pişincede ya süzgeçten geçir, yada robota vur karışımı

afiyet olsun canım

1 eylül doğumlu oğlum var ek gıdalara yeni geçiş yaptık ve asla kavanoz maması vs vermeyi düşünmüyorum cam rendeden rendeliyorum elmayı ama oğlum pek sevmiyo pütürlü yemek istiyo zaten doktorumuzun tavsiyesi üzerine ilk pütürlü vermiştim ağzına demir ilacına başlayınca kabız olmuştu doktorumuzda kayısıyı rendele kaynat pütüründen suyundan ver demişti hem öyle alışır dedi ve öyle verdim şimdide ne s ebze çorbasını ne kahvaltısını mama gibi yemiyo illaki pütür istiyo sana tavsiyem pürüssüz olsun diye ugraşma sonra çok çekersin

sebze çorbasına gelince ben hergün farklı sebzeler kullanıyorum ilk patates kabak la başladım haşlayıp tel süzekten geçirdim içine haşlama suyundan ekledim 1 kaşık zeytin yağı azıcık tuz pek sevmedi

ertesi gün havuç patates çok azıcıkk kabak 1 kaşık prinç koydum çok az blenderden geçirdim

yine başka bi gün pazı ve ıspanağın körpe yapraklarından ve brokoli, acızık rendelenmiş soğan koydum içine 1 kaşık irmik zeytin yağı azıcık tuz

rendelenmiş patates 1 kaşık prinç azıcık yağ tuz yediriken yoğurtta ekleyebilirsin

havuç patates. pırasa mercimek 1 diş sarımsak azıcık yağ tuz

hergün farklı tarifler uyguluyorum böylelikle hergün değişik yediği içn bıkmıyo
ve en önemlisi sebzeleri rendeliyorum 1 tık blenderden geçiyorum yada çatalla filan eziyorum

canım bizim doktor tuz sakın koyma dedi, hiçbirşeyine azıcık dahi olsa tuz koymuyorum
peynirinide akşamdan suya basıp tuzunu alıyorum

ilkemcim ben kızım için hipp alıyorum dr.umuz bu mevsimde olmayan meyveler için hipp önerdi
onun dışında milupa vs. alma onlarda GDO var dedi ama hipp te kesinlikle hiç bir katkı maddesi yok tamamen organik zaten hipp in tüm ürünleri bisküvisinden toz mamasına kadar organik vede bisküvi ve mamaları anne sütüyle hazırlanıyor
mevsim meyvelerini alıp evde yapıyorum ama mevsim meyvesi olmayanları hipp ten aldım onları veriyorum gönül rahatlıgıyla hemde
ben hipp alıyorum tadıda kokusuda bire bir meyvelere çok yakın istersen dene

canım çok teşekkür ederim, bunları öğrendiğim iyi oldu
bende hipp in meyvesini aliim, mamasını veriyorum zaten :)

... Her yeni ek gıdaya geçişte ana kurallar
1. bir günde birden fazla yeni gıdaya geçmemek
2. yeni baslanan gıdanın miktarını günden güne aşamalı olarak artırmak (ilk gün bir-iki kaşık, kötü bir etki gözlemlenmiyorsa ertesi gün birkaç kaşık vermek, bir sonraki gün daha fazla v.s.)
3. Yeni gıdayı öğlen saatlerinde verin

Kızlar bunlar önemli kurallar, bebeğinizin bir gıdaya alerjisi olabilir, bu şekilde ona zarar gelmesini önlersiniz, kontrollü bir şekilde ve alıştırarak yemek yedirirsiniz.
Ayrıca bazı yiyeceklerin daha sonraki aylardan (8 ve sonraki aylardan) önce verilmemesi öneriliyor. Örneğin bal (1 yaşından sonra), ıspanak, mercimek çorbası, çilek, portakal gibi.

Bu arada ben genelde akşam öğününde kavanoz maması veriyorum, yarısını yoğurtla veya meyveyle karıştırınca güzel yiyor.
gece : pirinçli veya tahıllı aptamilin muhallebisi
sabah ekmez, ceviz, fındık, kuru kayısı, yumurta sarısı (bazen labne peynir de), 1-2 bebe bisküvisi, ve bunları birbirine karıştırabilmek için 1 yemek kaşığı da amptamilin kaşık maması ve su karışımından oluşan kahvaltısı.
öğlen öğünü: sebze çorbası (bazen et, bulgur veya biraz mercimek veya biraz şehriye de katıyorum)
aralarda ve gece de anne sütü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…