Kavanozlarımın değişimi - Kavanoz boyama :)

Ay inanmıyorum çok güzel olmuşlar :)

Çok teşekkür ederiiim... :KK36:Mutfağımdaki yerini de aldılar.. :) Ama kapakları boyamaya bi üşendim kaldı öylece, hala boyayacağım :KK48:

IMAG0012.webp

Ponpon fırça, enamel boya, dekupaj kağıdı.dekupaj tutkalı.. Yani ben kursa falan gitmedim, netten araştırdığım kadarıyla anlatıyorum..Profesyonellik yok yani :) Kavanozu hiç leke kalmayacak şekilde temizledim..Enamel boyayı bir kaba az miktarda döktüm.Ponpon fırçayla çok az alarak kavanozun üzerine hafif hamlelerle vurar gibi boyadım..Üç kat boyadım içi hiç görünmeyecek şekilde..Her katında da on dk falan güzelce kurumasını bekledim.. Sonra 110 derece yarım saat fırınladım...Sonra dekupaj tutkalıyla , dekupaj kagıdından kestiğim desenleri yapıştırdım..Birkaç gün bekledikten sonra cilaladım.. Cila olayını tam çözemedim henüz..Nasıl bir cila olacak diye..Çünkü iyi bir cilayla kapladıgınz zaman rahatça yıkayabiliyorsun da :) Ben de son ıkı aydır ugrasıyorum..Geliştiricem inşallah :)))

Ben çok beğendim.
Ne tür boya kullandın ve nerden aldın?
Belki ben de yaparım evde bir ton kavanoz var benim de.

Bak canım şu yukardaki yazıda anlatmıştım başlarda..Enamel diye bir boya var onunla boyadım.. :)

Back
X