Kavga gürültüyü en aza indirmek için tavsiyeleriniz.

1,5 ay bu hale gelmeniz için çok erken ya bizim 5-6 ay sonra kavgalarımız başlamıştır. İkimizde affedeciyiz, gerek olduğunda özür de dileriz çok büyük kavgalar da etsek sonunda barışacağımızı biliriz. Onun beni ne kadar çok sevdiğini benim onu ne kadar çok sevdiğimizi biliriz. Hiçbir zaman yatağa küs girmeyiz. Birbirinizi ne kadar çok sevdiğinizle alakalı bir durum bence

Bizim evliliğimizde öyle kavga gürültü olmadı pek.
Eşim 1 aylık evliyken benim istemediğim renk plastik dolap almış diye 3 gün ağlayıp küsmüştüm :D
sonra öğretmenler gününde öğrencilerimin aldığı fotoğraf çerçevesini temizlik yaparken kırınca da ağlaya ağlaya keşke evlenmeseydim falan demiştim :) deli miyim neyim
İlk 6 ayda sanırım bunları yaşadık. Önemli olan birbirinizi sevip saygı duymanız. Eşim çabuk parlar ama çabuk da pişman olup özür diler. O kızmışken söylediklerini çok ciddiye almam ve cevap vermem. Sakinleşince tribimi atarım :)

Evliligin baslari ciftlerin birbirine adepte olma surecidir. Bu surede herkes birbirnin kirmizi noktalarini sınırlarıni ogrenir. Eger sabredip birbinizin sınırlarına girmeden birbirinizi tanima anlama yoluna giderseniz cok saglam bi evlilik yapma yolunda ilerlersiniz.

Ben evliliğin ilk zamanlarının kavgayla geçtiğine katılmıyorum. Tartışma illa olur ama sevgiliyken de oluyor zaten. Sevgiliyken hiç tartışmayıp evlenince kavga kıyamet kopuyorsa bir şeylerin üstü örtülüp göz yumulmuş, iki taraf da köprüyü geçene kadar demiştir bence. Kısa mı sürdü flört döneminiz? Tam olarak hangi konularda anlaşamıyorsunuz? İki farklı insanın her zaman hem fikir olması elbette mümkün değil ama orta yolu bulmak evliliğin temeli bana kalırsa. Biri diğerini ikna edebilmeli edemiyorsa iki taraf da karşısındakine göre biçim değiştirebilmeli. Yoksa ömür boyu kavga edersiniz.

1,5 ay bu hale gelmeniz için çok erken ya bizim 5-6 ay sonra kavgalarımız başlamıştır. İkimizde affedeciyiz, gerek olduğunda özür de dileriz çok büyük kavgalar da etsek sonunda barışacağımızı biliriz. Onun beni ne kadar çok sevdiğini benim onu ne kadar çok sevdiğimizi biliriz. Hiçbir zaman yatağa küs girmeyiz. Birbirinizi ne kadar çok sevdiğinizle alakalı bir durum bence
Tabi ki geri dönüşü olmayan kavgalar degil o itaatkar bi kadin olmami istiyor ben de olamiyorum sorun bu siniri gectikten sonra her sey normale dönüyor. Küs kalmiyoruz ama normale dönene kadar ki 1-2 saatlik surecte ikimiz de üzülüyoruz.

Daha yeni evlisiniz cicim ayları... Nişan döneminiz çok mu sıkıntılı geçti ?Yoksa tamamen mantık evliliği filan mı yaptınız ? Eşimle 19 yıldır beraberiz 9 yıldır da evliyiz. Üzülmesine, kırılmasına hala dayanamam. O da aynı şekilde benim. Mutlaka birimiz diğerimizi alttan alır. Güç savaşı verirseniz evliliğiniz daha temelinden sarsılır. Kendinize sorun haklı mı olmak daha iyi mutlu olmak mı? Kendinize bir evlilik felsefesi edinin, içine eşinizin huylarını da alan.Bol bol evliliklerle ilgili olumlu kitaplar,yazılar okuyun. Mutlaka olumsuz kalıplarınız filan vardır evlilikle, onlar canlanıp canlanıp duruyordur. Siz değişirseniz, tavrınızı farklılaştırırsanız eşiniz de değişir diye umuyorum. Yoksa zaten daha fazla uzatmazsanız bu hayata kimse kimsenin kahrına çekmek için gelmiyor; ne siz eşinizi çekin ne de o sizi çeksin.

Merhaba bayanlar yardımcı olmanızı istediğim konu şöyle ki ben de eşim de biraz dik kafaliyiz o ben bu evin erkegiyim benim sözüm çiğnenmesin kafasında ben de söylediği şey benim kafama yatarsa yaparim diyen tarafim. Ikimizde memuruz şark görevimizi yapiyoruz. Biraz da stresli bir şehirdeyiz. 1.5 aylik evliyiz 1 gun iyiysek 2 gun kavga gürültü. Birbirimize saygimiz kalmaz diye korkuyorum. Eminim her evlilikte ufak tefek tartismalar oluyordur .Siz evliliğinizin ilk zamanlari nasildiniz. Simdi nasilsiniz herkes ilk zamanlarin gürültülü gectiginden bahsediyor ama bu konu beni korkutuyor. Eşinizin isteklerine karşı nasılsınız bana fikir verebileceginiz konular varsa cok mutlu olurum. Ilk konum sadece tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum.
1.5 aylik evliyken tartirmaya zaman bulamiyoduk yahu :KK70: bence bu yaziyi yazmak icin cok erken sadece tadini cikar diyebilirim

Kavga yapmamanın bana göre yolları:
- iletişimde saygıyı asla elden bırakmamak. Bir insan eşimiz olduğu için istediğimiz kadar ona laf söyleyebilmeyiz. Sözler dikkatli seçilmeli.
Iki tarafta orta yolu veya iki tarafın yaşayabileceği bir çözümü bulmaya gayret etmeli
- Kavga anında bile her düşündüğünüzü dile getirmemek lazım. Heleki sinirli bir yapınız varsa. Ben eşimden kac kat daha sinirli bir yapıya sahibim. Ama bu hususta susmak sonradanda hep daha iyi oldu.
- insanın çocukluğundan kalma travmalar veya sonradan negatif huyları varsa onları toparlamali. Bazen insan en cok kendini terbiye etmeli. Karşındaki insanı değil.
- Iki taraf da sinirli bir yapıya sahip ise kavga anında büyük bir ihtimal ile bir sonuca varılmaz. Sakinlestikten sonra tekrar konuşmalı. Ve dediğim gibi saygı elden birakilmamali
- mümkün oldukça kavgayı aynı gün bitirmek ve ertesi güne taşımamak. Araştırmalar gösteriyor ki sevdiğiniz insan tarafından yok sayılmaniz beyinde aynı fiziksel acı gibi görünüyor. Ona göre karşı tarafi "aşksiz" /sevgisiz bırakmak/soğuk davranmak bir cezalandırma yöntemi olarak kullanilmamalidir. Aklıma gelen bunlar :)

Tabi ki geri dönüşü olmayan kavgalar degil o itaatkar bi kadin olmami istiyor ben de olamiyorum sorun bu siniri gectikten sonra her sey normale dönüyor. Küs kalmiyoruz ama normale dönene kadar ki 1-2 saatlik surecte ikimiz de üzülüyoruz.
Ne gibi itaatkar?
Kavga nedenlerinizi hiç söylememişsiniz ki normal ya da anormal diyelim?

Kavga yapmamanın bana göre yolları:
- iletişimde saygıyı asla elden bırakmamak. Bir insan eşimiz olduğu için istediğimiz kadar ona laf söyleyebilmeyiz. Sözler dikkatli seçilmeli.
Iki tarafta orta yolu veya iki tarafın yaşayabileceği bir çözümü bulmaya gayret etmeli
- Kavga anında bile her düşündüğünüzü dile getirmemek lazım. Heleki sinirli bir yapınız varsa. Ben eşimden kac kat daha sinirli bir yapıya sahibim. Ama bu hususta susmak sonradanda hep daha iyi oldu.
- insanın çocukluğundan kalma travmalar veya sonradan negatif huyları varsa onları toparlamali. Bazen insan en cok kendini terbiye etmeli. Karşındaki insanı değil.
- Iki taraf da sinirli bir yapıya sahip ise kavga anında büyük bir ihtimal ile bir sonuca varılmaz. Sakinlestikten sonra tekrar konuşmalı. Ve dediğim gibi saygı elden birakilmamali
- mümkün oldukça kavgayı aynı gün bitirmek ve ertesi güne taşımamak. Araştırmalar gösteriyor ki sevdiğiniz insan tarafından yok sayılmaniz beyinde aynı fiziksel acı gibi görünüyor. Ona göre karşı tarafi "aşksiz" /sevgisiz bırakmak/soğuk davranmak bir cezalandırma yöntemi olarak kullanilmamalidir. Aklıma gelen bunlar :)
Teşekkur ederim :) ertesine gune asla sarkmaz çünkü küs kalamaz o an çözüp sonuca varmak ister. Tabi sakinlesince. Ama cok guzel yanitlar aldim. Uygulamaya çalışacağım

Teşekkur ederim :) ertesine gune asla sarkmaz çünkü küs kalamaz o an çözüp sonuca varmak ister. Tabi sakinlesince. Ama cok guzel yanitlar aldim. Uygulamaya çalışacağım

Inşallah herşey gönlünüzce olur. Ilk seneler tanıma ve uyum sağlama zamanı iki taraf içinde. Iyiki küsme huyu yokmuş :) hakkınızda hayırlısı olsun 🌹

Aynı bızı anlatmıssın bızde nısanlıyken cok ıyıdık evlenınce esım erkegım benım dedıgım havalarına burundu bende baskıyı ustunluk kuranı hıc sevmem 2 yıl kavga gurultu artık aıleler bıle bıkmıstı her gormelerınde aranız nasıl dıye soruyorlardı yatak bıle ayırıyorduk kavgada. 3 senedır cok sukur ıyıyız eskı halımıze anca donebıldık sıddetlı kavgalarda ben hep bıraktım gıttım aılemın yanına kafa dınleme amaclı ozledıkce bırbırımıze alıstıkca duzeldı. Saygıyı borakmayın hakaret kufır gırmezse sıkıntı olmaz alısma surecı heralde esınle kavga anında degılde sakınlesınce otur konus olması gerkenlerı guzelce anlat bıkma cunku erkeklerın kafası gec alıyor ben defalarca anlattım anca anladı. Suan kavgamız cok az ve kusme hıc yok. Bısey dedıgı zman tamam de sonra bıldıgını yap o an tamam dersen sonra onun neden yapmadıgını mantıklı bısekılde anlatırsan anlıyorlar. Tabı her erkek bır degıl sızın sorunlarınız neden oluyor

11 yıldır sakin sakin sakin... evlilikte inatlaşmak=mutsuzluk. Birbirimizi kısıtlamıyoruz,eleştirmiyoruz, zevklerimiz isteklerimiz genelde örtüşür. Kizdığımız zamanlar da oluyor. O zamanda susmayı ve unutmayı tercih ediyoruz.

en güzeli hi hii diyip kendi bildigini okumak.

sonra ama böyle böyle anlasmistik dediginde yooo böyle böyle olmustu yoksa sennn beni yine mi dinlemedin diye ortaya karisik salata sunmak ve istedigini yapmak

hiii bazen adi gibi emin oldugunda öylemiii ben yalnis anlamisim diyip sahadan cekilmek. sonucta istedigin yaptin mi yaptin gerisi fasa fiso

Ben ki koç burcu olarak kavgacı bir tipim o ki başak olarak herşeyi uzatan ve biz siyah ve beyaz kadar zıtız ama biz nerdeyse hiç kavga etmeyiz ;) genelde bizim tartısmalar sadece laf sokmayla kalıyor baktim uzatıyor hiç cevap vermem ne kadar sinirlenirsem sinirleneyim kavga bana göre değil sonunda pişman olacağıma susuyorum ki olurum gözüm birseyi görmez o yüzden susmayı tercih ediyorum oda susuyor öyle zaten bağırmadır hakarettir falan hiç olmaz şükür

İşbölümü yapabilirsiniz. Karar vereceğiniz konuları bölüşün, herkes kendi konusunun hakimi olsun. Mesela eve alınacak eşyalar, yapılacak alışverişler sizde, para dağılımı eşinizde gibi...

Bide ilk zamanlar hiç kavga falan etmedik 7 sene sonra evlendik süprizle falan karşılaşmadım nasılsa öyleydi hala öyle o bi eve girince tanırsın lafları boş 7 senede de tanıyamadiysam artik :70: 6 senedirde evliyiz

Merhaba bende 1 aylık evliyim. Eşimle bende aynı sizin durumunuzdayiz yaş olarak da benden 3 yaş büyük olmanın erkek olmanın içgüdüsü sanırım. Ben ılımlı oldukça her şey daha güzel gidiyor bunu gözlemledim. Zaten kötü şeyler istemiyor çünkü sadece biraz yeni evli ve ailenin reisi olmuş olduğunu hissetmek istiyor. Seviyorsaniz kavga etmeyin çok yipranirsiniz sakin olmak altın kural.

Biriniz atesse digeriniz su olacaksiniz o an. Cozum bu kadar basit ama baslarda zor geliyor.
8Aslinda daha yenisiniz. Biz de baslarda bocalamistik. Ikimizde evlenmeden once tek yasiyorduk calistigimiz yerlerde. Bir sure alisamadim ben evde birinin varligina 😂 Evde sorumlulugu goguslemeye ve kararlari tek basina almaya alistigimiz icin ikimiz de baslarda zorlanmistik. Bence anlasmazliklar normal. Ama her zaman tartismalari en az hasarla atlatmak onemli. Saygi cercevesinde tartismali. Birbirini idare etmeyi zamanla ogreniyorsun. :)

Back
X