Kavgada üste çıkmak mı? yoksa biraz daha alttan almak mı?

cemile25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2009
80
1
96
41
Almanya
:içelim::hulya:bizler etrafimiza baktigimizda ve evli ciftleri gördügümzde aaa bak ne mutlular yada,hep kavga ediyorlar diye düsünürüz bazen,,ama bir gercek varki kimse o evli ciftin kapilarini kapattiklarinda o dört duvar aqrasinda neler oluyor bilemez,evden disari kavga ederk cikanlarda var ama disarda rol yapip kimseye kavga ettiklerini hissettirmezler,yada tam aksi,ama hayat bizi okadar dilsiz yaparki bazen,hakli oldugumuz yerde susup kaliveririz,,cünkü evliligimizin sonsuz olmasini isteriz,allah kimseyi ayirmasin ama bazi seyleri engellemek biztim elimizde diye düsünüyorum,biz kadinlar cok seyleri alttan almak zorundayiz allah herkeze sabir versin....tabi butluda etsin hepimizi,,,

evet alttan aldığım zamanlar oluyor, ama gerçekten nevrim dönmüşse eşim alttan alır. yani o anda kim ne kadar sinirliyse anlar ve susar. eşimde şöyle birşey var kavga edildimi anında oturup çözülecek bu çok güzel birşey ama bazende eşime takılyorum ağız tadıyla kavga ettirmiyorsun brakta biraz naz yapayım küs kalaym diyorum ama o hemen çözme taraftarı kaydirigubbakcemile3, şaka bir yana tabii, çok uzatmamak lazım, suyu çkıyor, bazı insanlar günlerce küs kalıyor, sonra neye küstüğünü bile hatırlamıyor. elaleme karşıda kavgalıda olsak iyi görünmeye çalışırız, kimseyi bizim yüzümüzden huzursuz etmeyiz. ama böylede fesat insanlar sürekli bunlar el ele kol kola mutlular diye nazar değdiriyorlar. tabi içi bizi dışı onları yakar.

ben bana bağırıp çağıran, kavga eden, kavga seven adamı alttan alamam...
üstte olmalıyım derdinde olduğum için değil... problem neyse konuşarak çözmekten yana olduğum için...
aciz insanın silahlarını kullanmam... kullanan adamla da yapamam...
kimseye bir şey ispat etme derdinde olmadım.. benim mutluluğum ya da benim mutsuzluğum kimseyi ilgilendirmez... nasılsa her şekilde ne istiyorlarsa onu düşünecekler...
kısaca ne alttan alma çabam olur ne de üste çıkma derdim...
kavga benden uzak olsun... sevin dedi Tanrı... sevelim, sevilelim... gezelim, görelim, eğlenelim...

bıraz sabırlı olabılsem...
o an susmayı sonrasında konuşmayı ısterdım..

önceden hiç alttan almazdım..haksız da olsam üste çıkmaya çalışırdım hep..ama bu huyumdan dolayı çok şeyi kaybettim. ve şimdi mutluyum..alttan alacağım zaman inat edip üste çıkmaya çalışmıyorum. özür dilemesini,gönül almasını bilmek gerek yeri geldiğinde.. her zaman değil tabi. hep o ya da hep sen olmaz.. dengeyi tutturmak lazım

ne üste çıkmak nede alttan almak mesele sorunu kökten çözmek:lepi:sesi yükseltmeden sakince konuşup sorunları çözmek gereka.s

üste çıkmak tabii ki dekaydirigubbakcemile3
ya da o an için sessiz kalıp, arayı düzelttikten sonra ince ince burnundan getirmek:hulya:

ben eşimin sinirli anında yüzde yüz haklıda olsam susarım üstüne gitmem yani alttan alırım ama siniri geçtiğinde içimde ne varsa söylerim içimde bırakmam.
bence doğru olanda bu eşlerden biri çok sinirliyse diğeri o an alttan almalı sakinleşince sorunlar konuşulmalı ve bir sonuca bağlanmalıvereliniortak

Yeri geldigi zaman susmayida bileceksin...yeri geldigi zaman cata cat kavga yapmayida....hakli oldugum bir konuda esim degil feristahi gelse beni susturamaz...sonuna kadar hakkimi savunurum.

Lakin her findik kabugu doldurmicak ufacik bir kavgada aman üste cikayim son darbeyi ben vurayim derdinde olursan zararli cikarsin diye düsünüyorum.....bazen susmakda gerek...hatta bazen susmak en iyi cevaptir karsindakine...:hulya:

Ben sürekli üste cikmam gerek zihniyetinde olan insanlarin gecimsiz olduklarini düsünüyorum.....ister kadin olsun ister erkek...bu tip insanlarla hayat sürdürmek cekilmez olur.....bir yere kadar katlanir insan.....sabrin tastigi vakit takarsin sepeti koluna hadi yallah...

duruma ve nedene göre....
ama haklı isem,sonuna kadar mücadele,hatta en az 6 ay çenem kapanmaz...
belki de yıllar boyu,başına kakar dururum ...klava:
ama hatamı anlamışsam da kedi gibi sürtünür,sırnaşır,çocuklaşır gönlünü ederim...:kedi:

ben haklıysam sonuna kadar savunurum kendimi, haksızsamda susmasını hatamı telafi etmesini bilirim. genlede ben haklıyken küçük cümlelerle konuyu tartışıp bir yoluna koymak istrim ama eşinin haklı - haksız değilde; sadece erkek haklıdır karşısında susulur kavramından hareketle hararetlenip üstüme gelmesinden dolayı koca bir kavga çıkar malesef.. arkasındanda ailesi dalarlar kavganın içine.. onlardanda nasihat gelir erkeğin karşısında susmalısın diye.. onlar gittikten sonrada bu defa tartışma konumuz eşimin ailesini işin içine karıştırması ve kavgayı dahada büyütmesi olur.. böyle böyle derken 3,5 yıldır günler günleri kovaladı.. :çok üzgünüm:

ve biz hala tartışıyoruz,
kavga ediyoruz,
ailesi (annesi) eşlik edip yorum yapıyor..
ve yeni baştan başlıyoruz tatışmaya...

kavgadan kavgaya değişiyo ama genelde ikimizde anlayışlı olmayı tercih ediyoruz zaman geçtikçe kavgaların boyutları da azalıyo.tabi ortada gerçekten ciddi bi sorun yoksa

benim acayip sinirlidir.gerek iş hayatında gerek özel hayatında.
bende biliyorum ki sinirliyken üstüne gidersem hoşuma gitmeyeceğim şeyler duyacağım..
bu sebeple ben alttan alırım..eşim sinirli ise.
ha ben sinirlendiysem de o alttan alıyor.
gül gibi geçinip gidiyoruz işte..:asigim:

ne üste çıkmak nede alttan almak mesele sorunu kökten çözmek:lepi:sesi yükseltmeden sakince konuşup sorunları çözmek gereka.s

çok doğru söylemişsin en doğrusu bu ama en zoruda bu, o sinirle insan sesini tam ayarlayamayabiliyor. tartışmada herkesin kendini savunması karşıyı suçlaması yerine sorunun ne olduğunu anlamaya çalışmak
sonra sorunun kaynağını tespit etmek
en sonda sorunun çözülmesi için neler yapılabilir bunları konuşmak lazım. ve ben dili çok önemli "sen beni üzüyorsun sinirimi bozuyorsun" yerine "sen böyle yapılca çok üzülüyorum sinirlerim çok bozuluyor" gibi cümleler daha etkili.

bu arada bunları birazda mesleğimin içeriğinde olduğu için biliyorum ama keşke bu bildiklerimi eşimde bilse ve uygulayabilsek.
bizim tartışmalarda alınca eşim şöylede haksızsın böylede düşüncesizsin diye tepeme biniyor ve cevap vermeyince sanki haksızlığı onayladığımı kabul ettiğimi sanıyor. e bu sefer sesimi çıkarıp bağırmadan cevap versem konuşsak
"hem suçlu hem güçlü":mymeka:
"yağ gibi üste çıkarsın zaten hep":mymeka:
"bir kerede haksız olduğunu kabul et":mymeka:
"özür dilemek yerine kendini mi savunuyorsun birde":mymeka:
"zaten hep bir bahanen vardır":mymeka:
gibi sözler duyuyorum. en kötüsüde haklıda olsam eşim heep küsüyor. :umursamaz: ben tartışınca sorunu çözelim uzamasın istiyorum ama olmuyor ve benzer bir olay olduğunda "bak daha öncede şu şu zamanda böle bunu yapmıştın diye bir başlıyor eski olayı yeni olaydan çok konuşuyor nerdeyse". yada kendi haksızlığı yüzdeyüz olan bir olay olsa "olabilir bak sende şu zamanda birşey yapmıştında sende haksızdında uzuyooorrr". anlayacağınız sorun hiç çözülmüyor sadece kenara koyuluyor ve bazen ısıtıp ısıtıp önüme sunuyor eşim. napmam lazım valla onu da bilmiyorum mirmirmirmir

Henüz hiç kavga etmedik allah ettirmesin ama
Eğer sorun eşimleyse haklı olsam da susarım o sakinleşince savunurum kendimi
Ama başkalarıyla kavga edeceksem son raddeye kadar alttan alırım
Ama çok üstüme gelinirse yasakkelime
Kavga edersem bi daha affetmem çok zor oluyor fisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…