ne üste çıkmak nede alttan almak mesele sorunu kökten çözmek:lepi:sesi yükseltmeden sakince konuşup sorunları çözmek gereka.s
çok doğru söylemişsin en doğrusu bu ama en zoruda bu, o sinirle insan sesini tam ayarlayamayabiliyor. tartışmada herkesin kendini savunması karşıyı suçlaması yerine sorunun ne olduğunu anlamaya çalışmak
sonra sorunun kaynağını tespit etmek
en sonda sorunun çözülmesi için neler yapılabilir bunları konuşmak lazım. ve ben dili çok önemli "sen beni üzüyorsun sinirimi bozuyorsun" yerine "sen böyle yapılca çok üzülüyorum sinirlerim çok bozuluyor" gibi cümleler daha etkili.
bu arada bunları birazda mesleğimin içeriğinde olduğu için biliyorum ama keşke bu bildiklerimi eşimde bilse ve uygulayabilsek.
bizim tartışmalarda alınca eşim şöylede haksızsın böylede düşüncesizsin diye tepeme biniyor ve cevap vermeyince sanki haksızlığı onayladığımı kabul ettiğimi sanıyor. e bu sefer sesimi çıkarıp bağırmadan cevap versem konuşsak
"hem suçlu hem güçlü":mymeka:
"yağ gibi üste çıkarsın zaten hep":mymeka:
"bir kerede haksız olduğunu kabul et":mymeka:
"özür dilemek yerine kendini mi savunuyorsun birde":mymeka:
"zaten hep bir bahanen vardır":mymeka:
gibi sözler duyuyorum. en kötüsüde haklıda olsam eşim heep küsüyor. :umursamaz: ben tartışınca sorunu çözelim uzamasın istiyorum ama olmuyor ve benzer bir olay olduğunda "bak daha öncede şu şu zamanda böle bunu yapmıştın diye bir başlıyor eski olayı yeni olaydan çok konuşuyor nerdeyse". yada kendi haksızlığı yüzdeyüz olan bir olay olsa "olabilir bak sende şu zamanda birşey yapmıştında sende haksızdında uzuyooorrr". anlayacağınız sorun hiç çözülmüyor sadece kenara koyuluyor ve bazen ısıtıp ısıtıp önüme sunuyor eşim. napmam lazım valla onu da bilmiyorum mirmirmirmir