Dün tesadüfen zayıflama cihazları satan biri ile tanıştım. Bu aralar kavitasyon çok moda olduğu için sordum nedir işe yarar mı ve neden buaralar heryerde bu cihazdan var diye. İşte söyledikleri:
* Öncelik bu bu cihazın bu aralar bu kadar çok olmasının sebebimucizevi değil çok ucuz bir cihaz olmaıymış. Yani normalde işe yarayac bir incelme cihazıt 80 -100 bin euro civarlarına satılırken Kavitasyon 5 -6 bin dolara satılıyormuş. Bu yüzden şu anda kuaförlerde bile bu cihazı alıp koymuşlar. Seans ücretleri de 100-150 TL gibi olduğundan ( diğer aletlerde 400-600 dolar civarı imiş) çok revaçta. Hiç kullanıp bütün seanslarını bitirip 6 ay sonra hala durumunu koruyan var mı dedi?
* Cihazın asıl yaptığı şuymuş: Yağ hücrelerini basınçla sıkıştırıp küçültmek. Hücreler basınçla küçüldüğü için özellikle hemen seans sonrası ölçümde muazzam bir incelme oluyormuş. Bu yüzden seans aralıkları kısa imiş. (Diğer cihazlarda 2-3 hafta aralıklarla yapılırken burda haftada 2 seans bile olabiliyormuş). Siz sık aralıklarla gidince her seferinde normal haline gelmeye çalışan hücre basınçla sıkıştırılıyor. E elbet bu seanslarınız bitecek ve eski halinize döneceksiniz.
* Kavitasyonda rejim veriliyor mu bilmiyorum ama işe yaracak cihazlarda ölümcül rejimler verilmezmiş. Sadece sağlıklı beslenme önerilirmiş ki zaten yapmamız gereken bu.
* İyi bir incelme aletinin asıl yapması gereken yağ hücrelerine ses veya radyofrekans dalgaları ile ulaşıp o hücreyi deforme edip karaciğere taşınmasını sağlamakmış. Karaciğere taşındıktan sonra zaten vücut yolu ile atılırmış. Yani hücrenin şeklini değiştirmek değil hücrenin vücuttan atılmasını sağlamak gerekirmiş.
* Bir de kavitasyonla ilgili değil ama yine de aklınızda olsun diye bilgi vermek istiyorum. İncelme için Cryoterapi cihazları var ( ben bir tek zeltig i biliyorum). Yani soğutma yöntemi uygulayarak hücrelerin vücuttan atımını sağlamak. Bu da o bölgeyi soğuturken oradaki bağ dokuları ve en önemlisisinirleri de soğuturmuş. Bu da sinirlere zarar verme olasılığını yükseltirmiş. Bir doktor denemek için kendine yapmış ve 1,5 ay sonra bile yaptığı bölgede sinirler harap olduğu için uyuşukluk yapmış. O nedenle buz ile ilgili zayıflama terapilerinden de kaçının derim. Bu konuda en makul cihazlar radyofrekans ses dalgalarıyla yağ dokusunun en içine işleyebilen cihazlarmış. Hem seans ları kısa 83-4 seans gibi) hem de kalıcı memnuniyet oranı çok yüksekmiş..
bilgilendirdiğin için çok tşk ederim cnm ztn ben ilk ve tek seansıma gittiğimde anlamıştım işe yaramayacağını en etkili denen cihaz kullanılıyordu ve kızın tek yaptığı o cihazla bastırarark masaj yapmaktı ona rağmen işe yaramadı bende zaten ! mantıklı düşününce ztn o cihaz yağları parçalıyosa ses frekansıyla bastırmaya gerek kalmazdı ztn ki :S sadece sıkılaştırmaya yönelikmiş demek ki ve dediğin gibi bana haftada 2 seans demişlerdi :S ben haftada 3-4 saatimi ayırıp spor yapsam, yediklerimede bayaa bi dikkat etsem ztn veririm 1-2 kg :S ki şu anda da bunu yapmaya çalışıyorum boşa para harcamayalım hanımlar, o parayla mutfağımıza aldıkmlarımıza düzen versek bi kısmınında spor salonuna ayırsak hem kalıcı hem sağlıklı inceliriz