canım annem yapardı kavonaza kızartıdı sarmısaklı falan marketlerde satılıyo ya onlar gıbı yapardı o domates tozuyla bır gece bekletıp sonra kızartıp koyardı kavonaza cokta guzel olurdu ama kozleme nasıl olur bılmıyorum
Bende komşumun kovanozda kırmızı biber tarifini yapacağım bir kaçkere yedim güzel oluyor.Dondurucu da az birşey atacağım malum kurban artık erken geliyor yazlık sebzelerle pek dolabı doldurmak istemiyorum.Tarife gelince yeşil ve kırmızı biberleri tohumlarını çıkarıp çok küçük olmayacak şekilde doğranır yağda biraz kavrulur sonra rendelenmiş domates ve bir çay bardağı sirke ilave edilip pişirilir.Sarımsak ,şeker ve tuz ilave edilir.kapatılmasına yakın kıyılmış maydonoz katıp sıcak sıcak kavanozlara doldurulur,kahvaltıda yemekte meze olarak çıkarılır. o yaklaşık 5 kiloya 1 çay bardağı sirke katmış herşey göz kararı denemek istersen istersen az birşey yap tadı hoşuna giderse ölçüyü artır kavanozlara koy.bende 2-3 kilo kadar yapacağım.
Ben geçen hafta yaptım közlenmiş biberi çokda güzel oldu. Biberleri fırına atıp közledim. çıkardıktan sonra kabuklarını soydum (biberler etli olursa çok kolay soyuluyor). bir kaseye zeytinyağ, limon, az sirke, kaşığın ucuyla şeker ve tuz koydum karıştırdım. Biberleri kavanoza koyarken bir biber ,bir kaşık zeytinyağ karışımdan koydum aralara sarmısak serpiştirdim. En son artan karışımı da üstüne döktüm. Tadı muhteşem oldu. Kışa kadar bitiririz bence bunu yerimseniben
valla canım bozulana kadar beklemiyoruz :dance: Ama neden olsun ki zeytinyağ ve limon korur bence kapalı olarak buzdolabında durursa bişey olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?