kaybetme korkusu gerekli mi?

MissMini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
668
69
123
evet hanımlar bu konuyu şuan bi arkadaşımla konuştuktan sonra açmaya karar verdim.
kendisi uzun yıllardan beri bi ilişkiyi yürütmeye çabalıyor.
bana demin artık birbirimizi kaybetme korkumuz kalmamış ayrılsak da barışcağımızı düşünüyoruz falan dedi...

şimdi bi ilişkide, evlilikte, ya da arkadaşlıkta kaybetme korkusu olmalı mı?
sağlıklı bi ilişki için çiftlerin içinde birbirini kaybetme korkusu olması gerekli midir?
evet düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.. :55:

Kaybetme korkusu olacak tabii bunu erkeğe hissettirince bak bakalım seni üzmeye dakkaya bir "ayrılalım" demey dili varıyor muu:32:

bence sağlıklı ilişki için anlayış,sevgi,aşk,merhamet gerekir
:nazar:

evet bu kesin bişi zatenn..
de hani içinde kaybetme korkusu olmadan yapılan davranışlar, hareketler yaşanan olaylar daha mı çok zarar verir acaba?
amaann nası olsa biz ayrılmayız deyip... ben naparsam yapayım beni bırakmaz gibi...

evet bu kesin bişi zatenn..
de hani içinde kaybetme korkusu olmadan yapılan davranışlar, hareketler yaşanan olaylar daha mı çok zarar verir acaba?
amaann nası olsa biz ayrılmayız deyip... ben naparsam yapayım beni bırakmaz gibi...

canm merhametli insan bunu yapmıyor işte kaybetmeyeceğini bilsede yanında oluyor üzmüyor

bence kaybetme korkusundan çok
saygı ve güven olmalı gözü kapalı bağlanmalı yoksa ne yaparsan yap boşşş

kesinlikle olmalı zaten o bitiyorsa ne yaparsanız yapın düzlüğe çıkamıyorsunuz yaşadım gördüm

Kaybetme korkusu olacak tabii bunu erkeğe hissettirince bak bakalım seni üzmeye dakkaya bir "ayrılalım" demey dili varıyor muu:32:
evet benimde 4 yıllık bi ilişkim bitmişti bu sebepten değildi ama. bana dediği şey; ben naparsam yapayım senin beni bırakmıcağını biliyorum ayrılmayız biz tarzında şeylerdi...
ama sonuç sıfır oldu.

Bence her iki taraf içinde kaybetme korkusu olmalı...
Şöyle düşünün karşınızdaki siz ne yaparsanız yapın affediyor alttan alıyorsa hata yapmaktan çekinir misiniz? Nasıl olsa her şekilde yanımda diye düşünmez misiniz?

Son düzenleme:
kaybetme korkusu mu?o kadar önemli ki eğer karşındakinde bu duygu yoksa üzgünüm ama sana değer vermez ve değer de bir ilşki de anadır,temeldir.

bence de...
bu aşk gibi sevgi gibi merhamet, güven gibi olmazsa olmaz bi duygu diye düşünüyorum.
karşındaki seni kaybetmekten korkacak ki ona göre ayağını denk alacak. sen de aynı şekilde; karşılıklı...
düşünsenize hayatınızdaki insanı kaybetmekten korkmadığınızı bi?
bişiler eksik gelmiyor mu?

kesinlikle kaybetme korkusu bir erkeğin içinde daima olmalı bence. o duyguyu yitiren erkek daha korkusuz ve cesur oluyor. ben şuan ayrılmak üzereyim aramızda kesin gibi konuşmadık fakat bi kaç kez tamam ayrılıyoruz falan dedi bende ses etmedim kabul gibi oldu yani. onun artık beni kaybetme korkusu yok ama benim var. bu korkuyu içimden atmayı ve onun gibi korkusuz olmayı isterdim hemde çok isterdim. güven ve saygı yoksa bişey yok artık demektir.

kaybetme korkusu ..şuanda bende olan buu..ve çok yoruldum.aslında herkezin özünde vardır kaybetme korkusu ama bunu tetikliyecek birşey olunca açığa çıkıyor yoksa durup duruken insanı sarmıyor bu korku..ben eşimle 13 yıldır tanışıyorum 6 yıl sevgili 7yıl evli..ve onu kaybetmekten korktuğumu hiç düşünmemiştim...ama gerçekten çok korkuyomuşum bunu anladım son 2 ayda

Bence kaybetme kaorkusu gerekli..yoksa çok çabuk çıkarabilirsiniz birbirinizi gözden..sevgi bir yere kadar
tabi bu bana göre...

bence olmali,kaybetme korkusu yoksa insanlarin birbirine saygisida kalmiyor sevgiside karsidakinin gitmeyeceginden eminse döverde söverde yani..

arkadaşın haklı.. uzun süreli ilişkilerde bu sorun çok fazla yaşanıyor..
özellikle erkeğe bu duyguyu yaşatmak lazım yoksa salıyor kendini.. "nasılsa benden ayrılamaz" diye kazanma çabasına girmiyor.. mesela sen bişeyde kızıyorsun ve susuyorsun, belkide onun gönlünü almasını bekliyorsun ama o "nasılsa beni seviyor ve benden vazgeçemez" rahatlığıyla senin gönlünü almak için bile uğraşmıyor..
bazı kızlarda da var bu durum ama çoğunlukla anaç ve merhametli yapımız olduğundan biz kıyamıyoruz, erkeklerse bildiğin odun olduğundan çatırtt diye kırabiliyorlar bizi..

Bir insanın bir şeyin kıymetini bilmesi için kaybetmekten korkması gerekir.
O zaman esnekleşmiş, monotonlaşmış, bunalmış bir ilişkiden geri hiç bir şey kalmaz elimizde. :ssz:
En basitinden bir örnek vereyim. Çoğu insan çok beğenerek, çok para dökerek, büyük emeklerle aldığı elbiseyi giymeye kıyamaz, gözü gibi bakar.
Çünkü korkar lekelenmesinden, yırtılmasından, başına bir iş gelmesinden.
İnsanlar arasında da olmalı ki bu, kıymet bilinsin.
Eğer birisini kaybetmekten korkmuyorsanız, bir anlamı da yoktur o ilişkinin bence. :34:
"Nasılsa elde" düşüncesi oldukça zararlı, bir ilişki için.

Son düzenleme:
kaybetme korkusundan çok ona bağımlı olmadığını hissettirmelisin........prensiplerinin olduğunu göstermelisin o zaman sana saygı duyar......bağımlı değil birbirine bağlı iki insanın sahip olduğu ilişki olur

o arkadaşın ben miyimki diye sordum bi an kendime ya :52::52::52:
biz sevdiceğimle ne vakit kavga etsek mutlaka ama mutlaka nasılsa ayrılcak halimiz yokya diye düşünürüz. o da aynı şekilde ben de..
aslında bu rahatsız ediyo bazen.. hani 40 yıllık karı kocalar olur da sanki boşanacaz mı bu saatten sonra derlerya öyle hissediyorum bazen kendimi bu da beni rahatsız ediyo.
ama bazen de bunun rahatlığını yaşamak çok güzel. bakıyosun birbirimizin ağzına etmişiz afedersin ama çok saçma sapan şeyler yüzünden.. aklıma ayrılık falan asla gelmiyo onun da öyle. bu iyi bişey mi kötü bişey mi bilmiyorum gerçekten. bazen kötü çünkü kaybetme korkumuz yok bizim birbirimizi. aldatmak, yalan ve ölüm dışında hiç bişeyden dolayı ayrılık yok diye şartlandırmışız ikimiz de kendimizi. bazen de iyi çünkü kavganın boyutu ne olursa olsun biliyoruz ki biz nasılsa ayrılmıycaz.. bilmiyorum ya bizde böyle işte.. :26:

Back
X