- 19 Nisan 2020
- 626
- 386
- 103
- 30
- Konu Sahibi Tatszhayat
-
Evet olabilir ama her korku içinde bencillik barındırmaz mı ? Son dediğiniz için olabilir demedim tabiiBiraz bencil bir korku değil mi bu? Kaybetme korkusu değil de yalnız kalma korkusu. Sanki yalnız kalmayacak olsanız, evli olsanız annenizi kaybetmek sorun olmayacakmış hissi geçti bana.
Bir süredir annemi kaybetme korkusu yaşıyorum özellikle geceleri . Herhangi bir hastalığı yok çok şükür , yaşı da çok değil ama sanırım aşağıdaki komşudan etkilendim . Komşumuz 70 yaşlarında bekar , annesiyle yaşıyordu . Annesi geçen sene vefat etti . Evde yalnız kalamıyor kadın. Sürekli bir yere gidiyor , bizi çağırıyor kendisi geliyor . Çok zorlandığını her gün ağladığını söylüyor . Ben de 27 yaşındayım . Evlenmek istiyorum nasip olmadı bir türlü . Başımdan bir nişan geçti daha önce . Evlenememe korkum var benim de . Yalnız kalma korkusu . Yalnız kalırsam ve anneme bir şey olursa ne yaparım korkusu ? Nasıl yenebilirim bunu . Benimle aynı durumu yaşayan var mı ?
Hayır babam ve kardeşlerim de var ama annemi kendime yakın görüyorum . Kız kardeşim yok . O giderse dünyada tek yapayalnız kalacakmışım hissi yaşıyorumEvde sadece anneniz ve siz mi yaşıyorsunuz
Her korku niye içinde bencillik barındırsın yahu? Felsefe yapacam derken komik oldu sanki biraz. Bilmiyorum ben yanlış anlamışımdır belki ama rahatsız edici geldi bana düşünceleriniz.Evet olabilir ama her korku içinde bencillik barındırmaz mı ? Son dediğiniz için olabilir demedim tabii
Yaşadığımız bütün duygular için söylemiştimHer korku niye içinde bencillik barındırsın yahu? Felsefe yapacam derken komik oldu sanki biraz. Bilmiyorum ben yanlış anlamışımdır belki ama rahatsız edici geldi bana düşünceleriniz.
Bu korku size yanlis kararlar aldirabilir,evlendiginizde sirf yalniz kalmamak icin katlanmayacaginiz pek cok seye katlanmak zorunda kalabilirsiniz...normal,saglikli bir bireyseniz ve yalnizlik tercihiniz degilse neden yalniz kalasiniz bunun icin sebep yok.yakinimizda yasanan olaylar etkiliyor bazenBir süredir annemi kaybetme korkusu yaşıyorum özellikle geceleri . Herhangi bir hastalığı yok çok şükür , yaşı da çok değil ama sanırım aşağıdaki komşudan etkilendim . Komşumuz 70 yaşlarında bekar , annesiyle yaşıyordu . Annesi geçen sene vefat etti . Evde yalnız kalamıyor kadın. Sürekli bir yere gidiyor , bizi çağırıyor kendisi geliyor . Çok zorlandığını her gün ağladığını söylüyor . Ben de 27 yaşındayım . Evlenmek istiyorum nasip olmadı bir türlü . Başımdan bir nişan geçti daha önce . Evlenememe korkum var benim de . Yalnız kalma korkusu . Yalnız kalırsam ve anneme bir şey olursa ne yaparım korkusu ? Nasıl yenebilirim bunu . Benimle aynı durumu yaşayan var mı ?
Kelimeleri parayla satmıyorlar, kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz.Yaşadığımız bütün duygular için söylemiştim
Hayır babam ve kardeşlerim de var ama annemi kendime yakın görüyorum . Kız kardeşim yok . O giderse dünyada tek yapayalnız kalacakmışım hissi yaşıyorum
Her girdigim konuda sizin tartismalarinizi ya da dalga gecmelerinizi okuyorum.bunu bana da cevap verin diye soylemiyorum.kendinizin farkinda olun diye.en dogru sizin digrunuz degil.zorbaliga mi maruz kaldiniz ya da cok mu yalnizsiniz bilemem elbette ama cidden beni rahatsiz ediyor yorumlarinizKelimeleri parayla satmıyorlar, kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz.
Ve hayır yaşadığımız bütün duygular bencillik barındırmaz. Bencil insanlar duygularına bencillik katıyorlardır belki, bilmiyorum orasını. Çok acayip bir düşünce yapınız var.
Biraz bencil bir korku değil mi bu? Kaybetme korkusu değil de yalnız kalma korkusu. Sanki yalnız kalmayacak olsanız, evli olsanız annenizi kaybetmek sorun olmayacakmış hissi geçti bana.
Kusura bakmayın .Bu üslupla konuşan birine üzerine para verseler laf anlatılmaz .Kelimeleri parayla satmıyorlar, kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz.
Ve hayır yaşadığımız bütün duygular bencillik barındırmaz. Bencil insanlar duygularına bencillik katıyorlardır belki, bilmiyorum orasını. Çok acayip bir düşünce yapınız var.
Allah razı olsunCanim benim bir kere yasin cok genc. Bu hislerle zaten inan korkundan dolayi yanlis insani bile secebilirsin. Ölüm gerçek. Hepimiz bir gün olecegix ama surekli o korkuyla yasanilmaz. Allah annene uzun sağlıklı bir ömür versin. Gecicidir eminim komsunuzdsn etkilenmissin belli. Hersey gönlünce olsun.
Çok teşekkür ediyorumBu korkuyu çoğu kişi zaman zaman yaşayabilir. Olağan görüyorum fakat çok sevdiğim bir arkadaşım bana bu konuda şöyle demisti, gücümüzün yetmeyeceği şeyler için tasalanmak Allah'ın gücüne gider. Tabi inancınızı bilmeden yazdım ama bu cümle beni çok etkiledi. Ben Rabbime tevekkül ediyorum. Korkmak bu olasılıkları azaltmayacagi gibi kaygıları artırıyor ve gittikçe içine çeken bir girdaba sokuyor. Yapmaktan keyif aldığınız şeylere odaklanın. Düşünceler aklınıza geldiğinde onlardan uzaklaşmaya çalışmak yerine bu düşüncelerin sizi ele geciremeyecegine odaklanın. Ben bazen yüksek sesle müzik dinlerim kulaklik takipsevdiğim dizilerden izliyorum falan. Kaçmaya çalışmak daha da beter yapıyor. İnşallah anneciginize uzun ömür verir Rabbim. Her şey gönlünüzce olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?