Kaybetme (ölüm) korkusu...

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
36.006
598
Merhaba herkese,

Yazmıyım yazmıyım dedim dayanamadım çünkü bazen kalbim göğsümden çıkacak gibi oluyor.
Kısa özet geçeceğim, ikinci evliliğimi 35 yaşımda çok aşık olup çok sevip sevilerek yaptım. Ben 40 eşim 34 yaşında, aramızda altı yaş fark var. Sevgililik hayatımızda ve evliliğimin ilk senelerinde kafama takılmayan bir düşünce şu an rüyalarımı ve beynimi yiyor.

Eşimin babası 40 yaşında kalp krizinden vefat etmiş, çok fazla sigara içermiş, mesleği de bankacıymış yani çok stresli bir iş değil (en azından o zamanlar) ve kilo vs. yokmuş. Zaten kayınvalidem çok disiplinlidir evlerinde abur cubur olmaz. Neyse işte benim korkum da eşimi de 40’lı yaşlarda kaybetmek. Bu korku zaman ilerledikçe artmaya başladı.

Bizim benim diabet ve diyet sürecimle paralel yarı sağlıklı bir yeme alışkanlığımız var, bu sene daha çok sebze ve meyve tüketmeye başladık, ilk seneler sürekli fast food tüketiyorduk şu an çok daha sağlıklı besleniyoruz. Eşim sigara kullanmıyor, fazla kilosu yok. Önümüzdeki ay tatil dönüşü ikimiz için de check up ayarlayacağım detaylı.

Sürekli rüyalarımda kaybediyorum, sürekli ağlayarak uyanıyorum. Babamla çok problemli bir ergenlik süreci yaşadığımdan şefkate ilgiye çok açım ve eşim benden küçük olmasına rağmen beni sarıp sarmaladı. Herkesin eşi , ailesi çok değerli biliyorum elbette ama çok seviyorum ve korkuyorum. Bununla nasıl başa çıkabilirim?

Geçmişten gelen boşluğunuzu eşiniz doldurduğu için ve o boşluğu da dolduracak kimseniz olmadığı için bu korkuyu yaşıyorsunuz.
Rüyada görme sebebiniz de aklınıza çok takmanız.
Ölüm mevzusunda kimin kimden evvel gideceği belli olmaz. Güzel zamanlarınızın tadını çıkartın lütfen.

Yenemezsiniz ben sağlıkcıyım acilde calısyırum surekli ölüm goruyorum kucuk buyuk yaslı genc cift olsun cok ama cok uzuluyoum benmde ruyalarım cok karısık cok kotu bende yasıyorum ve malesef bu korkuyu yenemıyorum

sağlık kontrollerinizi mutlaka yatırın en azından kendinizi rahatlatmak için. daha yaşlarınız genç bir şey çıkmayacaktır. sonrasında eğer korkularınız devam ederse bio enerji nefes egzersizi alın bir kaç seans çok rahatlayacaksınız eminim

Hepinizi tek tek alıntılayamadım, çok haklısınız herşeyi Allah bilir, kim kimden önce gidecek kime ne kadar ömür yazılmış biz bilemeyiz. Ama insan mutluluğu geç yakalayınca belki böyle korkular yaşıyor bilemiyorum. Destekleriniz için çok teşekkür ederim

Ben de babamı kaybetmekten bazen çok korkuyorum, oturup ağlıyorum filan .
Bunlar yardım alınması gereken konular .
Hepimiz öleceğiz ölüm bizim gerçeğimiz, önemli olan , olan zamanımızı güzel geçirmek .
Bir psikiyatristten destek alın hayat kaliteniz yükselir.

sağlıklı beslenme, spor vs. en güzelini yapıyorsunuz ama
5 dakika sonrasını biliyor muyuz
trafik kazası vs. ani birşey yaşamayacağımızın garantisi var mı
biraz akışına mı bıraksanız acaba
çok fazla bu konuları düşünmek iyi değil
evrene bu konuda mesajlar göndermiş olmayın
siz ne güzel mutluluğunuzu bulmuşsunuz
ona sahip çıkın her anın tadını çıkarın
belki biraz sert olacak ama
Allah korusun onu kaybetseniz bile hayat devam etmek zorunda değil mi
"en büyük acılar unutuluyorsa....candan erçetin elbette şarkısını açın dinleyiverin birazcık"
size eşinizle sağlıklı mutlu huzurlu uzun ömürler diliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…