günaydın arkadaşlar
sizinle birkaç aydır kafamı kurcalayan, beni rahatsız eden bir konuyu paylaşmak istiyorum. benim 1 yaşında bir bebeğim var. bebeğim özellikle emeklemeye başladığından beri bende garip düşünceler baş göstermeye başladı. mesela yemek yapıyorum, bebeğimda mutfakta oynuyor. birden yemeğin yada kaynayan suyun üzerine döküldüğü gözümün önüne geliyor. ütü yaptığımda aynı şekilde, sanki ütü çocuğun üzerine düşecekmiş gibi tedirgin oluyorum. ocak kapalı olduğu zamanlar sanki gaz sızıntısı olacağından tedirgin olup gazı kökten kapatıyorum. araba yolculuğu yaparken bebeği sımsıkı tutuyorum kaza olursa çocuğum yola savrulmasın diye.bu durum bende saplantı haline gelmeye başladı.
bunların hiçbiri yaşanması imkansız şeyler değil. ama her an tedirgin olmaktan da gına geldi.
özellikle annelere sormak istiyorum. siz de benim gibi durumlar yaşadınız mı? bunlar, bebeğimi tehlikelerden korumak için reflex mi yoksa abartıyor muyum? bu durumla başa çıkmanın bir yolu var mı?
Annelik canım annelik,
aynı şeyleri yaşadım...Hatta psikologa söylemeyi bile düşündügüm zamanlar oldu.O kadar tırsıyorsun ki bu senaryolardan.Sonra bir de bunları KURGULAYAN beyninin saglıgından...
Bebeğin büyüdükçe rahatlıyacaksın...
Ben kendimce buldugum çözümleri yazayım belki hayatını bir parça rahatlatır.
EVDE BEBEK VARSA YAPILACAK ALINACAK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DİYE GİR GOOGLE BİR DÜNYA YAZI VAR BİRİNİ OKU MUHAKKAK..
Bu yazılardan birini okuyup aldıgım ve hala uyguladıgım şeyler şunlar.
OCAGIN ÖN TARAFINDA ASLA ÇAYDANLIK YADA YÜKSEK TENCEREDE SIVI ŞEYLER KAYNATMAMAK PİŞİRMEMEK...bu benim ana kurallarımdan biri hala duruyor.
yani çaydanlık,düdüklü tencere vs büyük yüksek devrilecek şeyler ocagın iç gözlerinde pişirilecek.
PRİZLERİN İÇİNE GÜVENLİK KAPAGI TAKMAK.o zaman tıys ur us vardı oradan almıştım şimdi heryerde var.delikler doluyor.bebek içine bir şey sokamaz hale geliyor kullanımı pratik.
BIÇAKLAR ASLA KAŞIKLIK ÇEKMECESİNDE DURMADI --HALA DA ÖYLE ---TEZGAHIN ÜZERİNDE KENDİ SETİNDE EN İÇ KISIMDA KULLANIRIM.
SU SIKINTISI-KESİNTİSİ OLSA DAHİ KOVA-LEGEN-KÜVETE SU DOLDURMADIM.BU GERÇEKTEN TEHLİKELİ .BİR KARIŞ SUDA BİLE KAFA ÜSTÜ DÜŞÜP BOĞULAN BEBEK BİLİYORUM.RABBİM ESİRGESİN.
KIZIM HALA ELEKTRİK PRİZLERİNE FİŞ TAKMASIN İSTİYORUM.YENİ YENİ PC Yİ --TELEFONUNU-VS ŞARZA SOKUYOR.11 YAŞINDA:))
katii yasak koydum hep beni çağırırdı aklı erince işe yarar tabii...
DETERJAN ÇEKMECESİNDE ÇOCUK KİLİDİ VARDI İLK 1 -2 YIL.DAYIMIN OĞLU BEBEKKEN ANNESİNİN BARDAGA DÖKTÜGÜ ÇAMAŞIR SUYUNU İÇMİŞTİ ORDAN KAFAMDA KALMIŞ.
ÖZELLİKLE EVE 1 PAKET ÇAMAŞIR SUYU AL.VE HEP YÜKSEKTE OLSUN.ŞU SIRALAR ASLA POR-ÇÖZ GİBİ***KEZZAP GİBİ GÜÇLÜ KİMYASALLAR KULLANMA-EVİNDE BULUNDURMA...unutma ne kadar çok şey olursa kontrol etmen o kadar zor olur.
EVİNDE BÖCEK VARSA DAHİ ÖZELLİKLE ŞU EMEKLEME DÖNEMİNDE BÖCEK İLACI KULLANMA...hiç bir formunu...kalıplar içindeki böcekli yemlerden tutta--sıkılan fısfıslara kadar.agzına sokarak tadarak öğreniyor çok hemde cok tehlikeli.
BİR DE EVDE SALON BİTKİLERİN VARSA GOOGLE DA RESİMLERİNE BAKARAK ZEHİRLİ OLANLARI BULUP ATMAN LAZIM.
HER EVDE BULUNAN GENİŞ YEŞİL ORTASI AÇIK YEŞİLLİ BİR BİTKİ VAR O ÇOK ZEHİRLİ.DÖNEM DÖNEM YAPRAKLARINDAN SERUM SIZIYORMUŞ. sen bulamazsan bana özelden yaz sana foto çekip yükleme yapayım.benim salonda var bi tane.komşum ev hediyesi getirdi kıyamadım...
VEEE OTO KOLTUGU...GÜVENLİK STANDARTLARI OLAN,TESTLERDEN GEÇMİŞ ,YAŞINA UYGUN BEŞ NOKTALI ,SONRA Kİ YILLARDA YÜKSELTİCİ MODELİNİ KULLANDIK.GEÇEN SENEYE KADAR DA KULLANIMDAYDI:))KIZIM BIKTI ŞİMDİ ARKA KOLTUKÇA MUHAKKAK KEMERİ BAĞLI SEYAHAT EDER...yeni yeni ön koltugu istiyor ama 36 kg olana dek bekliyecek:)) koltuk markası istersen BRİTAX RÖMER i tek geçerim...
AKLIMA GELENLER BUNLAR.O OKUDUGUM YAZIDA BEBEĞİNİZ GİBİ DÜŞÜNÜN YERE EMEKLEME POZİSYONU ALIN.TÜM EVİNİZİ DOLAŞIN.SİZ NELER GÖRÜYORSUNUZ O BOYUTTA.TEK TEK BAKIN VE NOT ALIN YAZIYORDU.
MALUM MERAK VAR.İLK HAREKETLENME..ARAŞTIRMA --KARIŞTIRMA BAŞLADI:)
Güzel bir ömrü,güzel bir bahtı olsun.Bu yazdıklarımı hayatına geçirirp uygulamasını kesin bir şekilde oturtursan KAFAN RAHAT EDECEKtir.RİSKİ minimize etmek hem yavrunun hem senin SAGLIGINIZI KORUR:))