kaybetme, zarar verme korkusu

yolcu20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
3.017
477
0
Ankara
günaydın arkadaşlar:3:
sizinle birkaç aydır kafamı kurcalayan, beni rahatsız eden bir konuyu paylaşmak istiyorum. benim 1.5 yaşında bir bebeğim var. bebeğim özellikle emeklemeye başladığından beri bende garip düşünceler baş göstermeye başladı. mesela yemek yapıyorum, bebeğimda mutfakta oynuyor. birden yemeğin yada kaynayan suyun üzerine döküldüğü gözümün önüne geliyor. ütü yaptığımda aynı şekilde, sanki ütü çocuğun üzerine düşecekmiş gibi tedirgin oluyorum. ocak kapalı olduğu zamanlar sanki gaz sızıntısı olacağından tedirgin olup gazı kökten kapatıyorum. araba yolculuğu yaparken bebeği sımsıkı tutuyorum kaza olursa çocuğum yola savrulmasın diye.bu durum bende saplantı haline gelmeye başladı.
bunların hiçbiri yaşanması imkansız şeyler değil. ama her an tedirgin olmaktan da gına geldi.

özellikle annelere sormak istiyorum. siz de benim gibi durumlar yaşadınız mı? bunlar, bebeğimi tehlikelerden korumak için reflex mi yoksa abartıyor muyum? bu durumla başa çıkmanın bir yolu var mı?

Son düzenleme:
İşte bu ben.
Sanki en yararlı aletler bile potansiyel tuzaklar.
İnsanlara bile güvenim azaldı.
3. sayfada okuduğum haberler ki sonuna kadar asla okuyamam komşularımdan yakınlarımdan bile şüphe etmememe neden oldu.
Sonra şunu okudum.
Allah sizi sevdiklerinizle imtihan eder.
Birşeyi çok sevmemek çok özenmemek gerekiyor.
Biraz daha oluruna bıraktım.
Engelleyemeyeceğim de durumlar olabileceğini kabullendim.
Herşeyin olacağına vardığın da.
Bunu öğrenmek çok zaman aldı tabi.

İşte bu ben.
3. sayfada okuduğum haberler ki sonuna kadar asla okuyamam komşularımdan yakınlarımdan bile şüphe etmememe neden oldu.
Sonra şunu okudum.

ben de öğrenene kadar keçileri kaçırmasam iyidir:27::27:

bütün annelerin ortak derdi sanırım ben çare bulamadım buna sen bulursan beni de aydınlat :)

Bu düşünceler yaklaşık 2 yaşına kadar sürüyor çünkü öğretilmişlik var çocuk yürüdüğünde tehlikelidir dikkatli olmak lazım hep bilinç altımıza korku hikayeleri yerleşiyor, hepimiz anneyiz çocuklarımız öncelikle Allah'a sonra bizlere emanet. Siz evinizde tüm önlemlerinizi alın kalanı Allah'a bırakın... Zaman içerisinde tecrübeleriniz arttıkça bu paranoyalar azalacak ve bir gün bitecek.. Tam anlamıyla bitmese de refleksleri tam gelişmiş bir anne olacaksınız :)

o dediğin şey 6 senedir bende de var. her gün çoğalarak artıyor. Ben normal olmadığını düşünüyorum.
Evin önünde kalabalık görsem oğlumu ölmüş herkesin onun için geldiği geçiyor aklımdan. Öldüğünde nasıl feryat edeceğim geçiyor mesela.
Burnu kanasa felaket senaryoları yazıyorum hastalıklara boğuşuyor buluyorum düşüncelerimi. Tencere devrildi , ütü bi yerini yaktı , balkondan düştü vs vs. paranoyak oldum ki ailecek bu haldeyiz. oğluma çok zarar verdiğimi düşünüyorum. Yüce rabbim bütün evlatları annelerine babalarına bağışlasın inşallah.
Keşke çok rahat bi anne olabilseydim. Çook isterdim. herşeyin aşırısı hem anneye hem çocuğa zarar ama elimde değil...

İşte bu ben.
Sonra şunu okudum.

İşte ben bundan da çok korkuyorum. deli gibi seviyorum mesela . sonra bu söz geliyor aklıma. (birini benden çok seversen onu senden alırım , onsuz yaşayamam deme seni onsuz da yaşatırım) o zaman daha panik oluyorum. Hergün şükrediyorum allahıma evladımı bana verdiği için ve sana inancım sevgim azalmadan canımı al diyorum.. Hiçbirşey ondan daha çok sevilmez biliyorum da ama işte korkular yok mu deli ediyor beni...

Bendede aynı duygu var emın olabılırsın ama ben kendımı frenlemeye calısıyorum . Sımdı benımkı 4 yasına gırdı krese basladı aklıma olur olmaz seyler gelıp duruyor . Aklımı mesgul etmek ıcın elımden gelenı yapıyorum ..Zor bır durum cozum bulamadım daha .

günaydın arkadaşlar:3:
sizinle birkaç aydır kafamı kurcalayan, beni rahatsız eden bir konuyu paylaşmak istiyorum. benim 1 yaşında bir bebeğim var. bebeğim özellikle emeklemeye başladığından beri bende garip düşünceler baş göstermeye başladı. mesela yemek yapıyorum, bebeğimda mutfakta oynuyor. birden yemeğin yada kaynayan suyun üzerine döküldüğü gözümün önüne geliyor. ütü yaptığımda aynı şekilde, sanki ütü çocuğun üzerine düşecekmiş gibi tedirgin oluyorum. ocak kapalı olduğu zamanlar sanki gaz sızıntısı olacağından tedirgin olup gazı kökten kapatıyorum. araba yolculuğu yaparken bebeği sımsıkı tutuyorum kaza olursa çocuğum yola savrulmasın diye.bu durum bende saplantı haline gelmeye başladı.
bunların hiçbiri yaşanması imkansız şeyler değil. ama her an tedirgin olmaktan da gına geldi.

özellikle annelere sormak istiyorum. siz de benim gibi durumlar yaşadınız mı? bunlar, bebeğimi tehlikelerden korumak için reflex mi yoksa abartıyor muyum? bu durumla başa çıkmanın bir yolu var mı?

Annelik canım annelik,

aynı şeyleri yaşadım...Hatta psikologa söylemeyi bile düşündügüm zamanlar oldu.O kadar tırsıyorsun ki bu senaryolardan.Sonra bir de bunları KURGULAYAN beyninin saglıgından...

Bebeğin büyüdükçe rahatlıyacaksın...

Ben kendimce buldugum çözümleri yazayım belki hayatını bir parça rahatlatır.

EVDE BEBEK VARSA YAPILACAK ALINACAK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DİYE GİR GOOGLE BİR DÜNYA YAZI VAR BİRİNİ OKU MUHAKKAK..

Bu yazılardan birini okuyup aldıgım ve hala uyguladıgım şeyler şunlar.

OCAGIN ÖN TARAFINDA ASLA ÇAYDANLIK YADA YÜKSEK TENCEREDE SIVI ŞEYLER KAYNATMAMAK PİŞİRMEMEK...bu benim ana kurallarımdan biri hala duruyor.
yani çaydanlık,düdüklü tencere vs büyük yüksek devrilecek şeyler ocagın iç gözlerinde pişirilecek.

PRİZLERİN İÇİNE GÜVENLİK KAPAGI TAKMAK.o zaman tıys ur us vardı oradan almıştım şimdi heryerde var.delikler doluyor.bebek içine bir şey sokamaz hale geliyor kullanımı pratik.

BIÇAKLAR ASLA KAŞIKLIK ÇEKMECESİNDE DURMADI --HALA DA ÖYLE ---TEZGAHIN ÜZERİNDE KENDİ SETİNDE EN İÇ KISIMDA KULLANIRIM.

SU SIKINTISI-KESİNTİSİ OLSA DAHİ KOVA-LEGEN-KÜVETE SU DOLDURMADIM.BU GERÇEKTEN TEHLİKELİ .BİR KARIŞ SUDA BİLE KAFA ÜSTÜ DÜŞÜP BOĞULAN BEBEK BİLİYORUM.RABBİM ESİRGESİN.

KIZIM HALA ELEKTRİK PRİZLERİNE FİŞ TAKMASIN İSTİYORUM.YENİ YENİ PC Yİ --TELEFONUNU-VS ŞARZA SOKUYOR.11 YAŞINDA:))
katii yasak koydum hep beni çağırırdı aklı erince işe yarar tabii...

DETERJAN ÇEKMECESİNDE ÇOCUK KİLİDİ VARDI İLK 1 -2 YIL.DAYIMIN OĞLU BEBEKKEN ANNESİNİN BARDAGA DÖKTÜGÜ ÇAMAŞIR SUYUNU İÇMİŞTİ ORDAN KAFAMDA KALMIŞ.
ÖZELLİKLE EVE 1 PAKET ÇAMAŞIR SUYU AL.VE HEP YÜKSEKTE OLSUN.ŞU SIRALAR ASLA POR-ÇÖZ GİBİ***KEZZAP GİBİ GÜÇLÜ KİMYASALLAR KULLANMA-EVİNDE BULUNDURMA...unutma ne kadar çok şey olursa kontrol etmen o kadar zor olur.

EVİNDE BÖCEK VARSA DAHİ ÖZELLİKLE ŞU EMEKLEME DÖNEMİNDE BÖCEK İLACI KULLANMA...hiç bir formunu...kalıplar içindeki böcekli yemlerden tutta--sıkılan fısfıslara kadar.agzına sokarak tadarak öğreniyor çok hemde cok tehlikeli.

BİR DE EVDE SALON BİTKİLERİN VARSA GOOGLE DA RESİMLERİNE BAKARAK ZEHİRLİ OLANLARI BULUP ATMAN LAZIM.
HER EVDE BULUNAN GENİŞ YEŞİL ORTASI AÇIK YEŞİLLİ BİR BİTKİ VAR O ÇOK ZEHİRLİ.DÖNEM DÖNEM YAPRAKLARINDAN SERUM SIZIYORMUŞ. sen bulamazsan bana özelden yaz sana foto çekip yükleme yapayım.benim salonda var bi tane.komşum ev hediyesi getirdi kıyamadım...

VEEE OTO KOLTUGU...GÜVENLİK STANDARTLARI OLAN,TESTLERDEN GEÇMİŞ ,YAŞINA UYGUN BEŞ NOKTALI ,SONRA Kİ YILLARDA YÜKSELTİCİ MODELİNİ KULLANDIK.GEÇEN SENEYE KADAR DA KULLANIMDAYDI:))KIZIM BIKTI ŞİMDİ ARKA KOLTUKÇA MUHAKKAK KEMERİ BAĞLI SEYAHAT EDER...yeni yeni ön koltugu istiyor ama 36 kg olana dek bekliyecek:)) koltuk markası istersen BRİTAX RÖMER i tek geçerim...

AKLIMA GELENLER BUNLAR.O OKUDUGUM YAZIDA BEBEĞİNİZ GİBİ DÜŞÜNÜN YERE EMEKLEME POZİSYONU ALIN.TÜM EVİNİZİ DOLAŞIN.SİZ NELER GÖRÜYORSUNUZ O BOYUTTA.TEK TEK BAKIN VE NOT ALIN YAZIYORDU.
MALUM MERAK VAR.İLK HAREKETLENME..ARAŞTIRMA --KARIŞTIRMA BAŞLADI:)

Güzel bir ömrü,güzel bir bahtı olsun.Bu yazdıklarımı hayatına geçirirp uygulamasını kesin bir şekilde oturtursan KAFAN RAHAT EDECEKtir.RİSKİ minimize etmek hem yavrunun hem senin SAGLIGINIZI KORUR:))

Son düzenleme:
işte ben bundan da çok korkuyorum. Deli gibi seviyorum mesela . Sonra bu söz geliyor aklıma. (birini benden çok seversen onu senden alırım , onsuz yaşayamam deme seni onsuz da yaşatırım) o zaman daha panik oluyorum. Hergün şükrediyorum allahıma evladımı bana verdiği için ve sana inancım sevgim azalmadan canımı al diyorum.. Hiçbirşey ondan daha çok sevilmez biliyorum da ama işte korkular yok mu deli ediyor beni...

bu söz benim de dikkatimi çekiyor...özellikle trt 1 de oğlunu kaybetmiş ilahiyatçı prf bir teyze kullanıyor sık sık...

Belki dogru belki yalnış...

Ben onun kendi deneyimleriyle annelere bu tarz bir söylemde bulunup hepimizin vebalini aldıgını düşünüyorum.

Rabbim sevgi yi istemeseydi kalbimize ,vücudumuza bizi anne yapan bu kadar mekanizma-hormon-içimize koruma içgüdüsü ve sonsuz sevgiyi koyar mıydı?

Allah a emanet edin hep...önce allah'a sonra okulda öğretmene,sokakta kendinize,babasına vs vs...ama önce rabbimize...

Annelik canım annelik,

aynı şeyleri yaşadım...Hatta psikologa söylemeyi bile düşündügüm zamanlar oldu.O kadar tırsıyorsun ki bu senaryolardan.Sonra bir de bunları KURGULAYAN beyninin saglıgından...

EVDE BEBEK VARSA YAPILACAK ALINACAK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DİYE GİR GOOGLE BİR DÜNYA YAZI VAR BİRİNİ OKU MUHAKKAK..

OCAGIN ÖN TARAFINDA ASLA ÇAYDANLIK YADA YÜKSEK TENCEREDE SIVI ŞEYLER KAYNATMAMAK PİŞİRMEMEK...bu benim ana kurallarımdan biri hala duruyor.
yani çaydanlık,düdüklü tencere vs büyük yüksek devrilecek şeyler ocagın iç gözlerinde pişirilecek.

PRİZLERİN İÇİNE GÜVENLİK KAPAGI TAKMAK.o zaman tıys ur us vardı oradan almıştım şimdi heryerde var.delikler doluyor.bebek içine bir şey sokamaz hale geliyor kullanımı pratik.

BIÇAKLAR ASLA KAŞIKLIK ÇEKMECESİNDE DURMADI --HALA DA ÖYLE ---TEZGAHIN ÜZERİNDE KENDİ SETİNDE EN İÇ KISIMDA KULLANIRIM.

SU SIKINTISI-KESİNTİSİ OLSA DAHİ KOVA-LEGEN-KÜVETE SU DOLDURMADIM.BU GERÇEKTEN TEHLİKELİ .BİR KARIŞ SUDA BİLE KAFA ÜSTÜ DÜŞÜP BOĞULAN BEBEK BİLİYORUM.RABBİM ESİRGESİN.

KIZIM HALA ELEKTRİK PRİZLERİNE FİŞ TAKMASIN İSTİYORUM.YENİ YENİ PC Yİ --TELEFONUNU-VS ŞARZA SOKUYOR.11 YAŞINDA:))

DETERJAN ÇEKMECESİNDE ÇOCUK KİLİDİ VARDI İLK 1 -2 YIL.DAYIMIN OĞLU BEBEKKEN ANNESİNİN BARDAGA DÖKTÜGÜ ÇAMAŞIR SUYUNU İÇMİŞTİ ORDAN KAFAMDA KALMIŞ.
ÖZELLİKLE EVE 1 PAKET ÇAMAŞIR SUYU AL.VE HEP YÜKSEKTE OLSUN.ŞU SIRALAR ASLA POR-ÇÖZ GİBİ***KEZZAP GİBİ GÜÇLÜ KİMYASALLAR KULLANMA-EVİNDE BULUNDURMA...unutma ne kadar çok şey olursa kontrol etmen o kadar zor olur.

EVİNDE BÖCEK VARSA DAHİ ÖZELLİKLE ŞU EMEKLEME DÖNEMİNDE BÖCEK İLACI KULLANMA...hiç bir formunu...kalıplar içindeki böcekli yemlerden tutta--sıkılan fısfıslara kadar.agzına sokarak tadarak öğreniyor çok hemde cok tehlikeli.

BİR DE EVDE SALON BİTKİLERİN VARSA GOOGLE DA RESİMLERİNE BAKARAK ZEHİRLİ OLANLARI BULUP ATMAN LAZIM.
HER EVDE BULUNAN GENİŞ YEŞİL ORTASI AÇIK YEŞİLLİ BİR BİTKİ VAR O ÇOK ZEHİRLİ.DÖNEM DÖNEM YAPRAKLARINDAN SERUM SIZIYORMUŞ. sen bulamazsan bana özelden yaz sana foto çekip yükleme yapayım.benim salonda var bi tane.komşum ev hediyesi getirdi kıyamadım...

VEEE OTO KOLTUGU...GÜVENLİK STANDARTLARI OLAN,TESTLERDEN GEÇMİŞ ,YAŞINA UYGUN BEŞ NOKTALI ,SONRA Kİ YILLARDA YÜKSELTİCİ MODELİNİ KULLANDIK.GEÇEN SENEYE KADAR DA KULLANIMDAYDI:))KIZIM BIKTI ŞİMDİ ARKA KOLTUKÇA MUHAKKAK KEMERİ BAĞLI SEYAHAT EDER...yeni yeni ön koltugu istiyor ama 36 kg olana dek bekliyecek:)) koltuk markası istersen BRİTAX RÖMER i tek geçerim...

AKLIMA GELENLER BUNLAR.O OKUDUGUM YAZIDA BEBEĞİNİZ GİBİ DÜŞÜNÜN YERE EMEKLEME POZİSYONU ALIN.TÜM EVİNİZİ DOLAŞIN.SİZ NELER GÖRÜYORSUNUZ O BOYUTTA.TEK TEK BAKIN VE NOT ALIN YAZIYORDU.

Güzel bir ömrü,güzel bir bahtı olsun.Bu yazdıklarımı hayatına geçirirp uygulamasını kesin bir şekilde oturtursan KAFAN RAHAT EDECEKtir.RİSKİ minimize etmek hem yavrunun hem senin SAGLIGINIZI KORUR:))
verdiğin faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim. evde fare zehiri vardı. büyük dolabın üzerinde duruyordu ama çok tedirgin oldum. çöpe de atamadım hayvanlar yer diye. demir bir kutu içine koyup odunluğa koydum
şu anki en büyük korkum soba. malum kış geliyor. memuruz ve evimiz sobalı. ona nasıl bir çözüm bulabilirim?

Annelik canım annelik,

birinin sıkıntısını çözmek için sayfalarca yazan arkadaşlara helal olsun valla:) eline sağlık marmelat arkadaşım:46:

ben henüz anne adayı olduğumdan sana yardımcı olamıyıcam yolcu:( genel olarak rahat bir insanım ama sonra neler olur bilemiyorum

Allaha emanet olsun bebeciğin:nazar:

verdiğin faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim. Evde fare zehiri vardı. Büyük dolabın üzerinde duruyordu ama çok tedirgin oldum. çöpe de atamadım hayvanlar yer diye. Demir bir kutu içine koyup odunluğa koydum
şu anki en büyük korkum soba. Malum kış geliyor. Memuruz ve evimiz sobalı. Ona nasıl bir çözüm bulabilirim?

nette satılan merdiven parmaklıkları var,yada beşik kenarına monte edilecek tarzda korkuluklar.

Sobayı çok güzel yerleştirip önüne bebegin geçmesini engelleyecek tarzda--- ama saglam ve muhakkak yere sabitleyerek --böyle bir şey kullanabilirsin belki.bir araştır derim .bende bulursam sana link atarım...ve daha düşünelim zamanımız var:))

tek emin oldugum şey: Sobanın üzerinde su ısıtmak için metal güğüm,çaydanlık,tencere vs kullanmaman...

Annem de yıllarca soba yaktı.dediğim şeyler sobanın olmazsa olmazıdır biliyorum çok da kolaylık ama bir kaç sene vazgeçmen şart.özelikle bir iki sene çok önemli ve tehlikeli.

Ben anneme gittigimde önüne sandalye dizerdik ama epi topu bir kaç saat için bu çözüm ve saglam degil.

Bebegini asla sobalı odada uyutup kendin işe dalma bu da önemli...

Onun odasında yaglı radyatör tarzı ufak bir ısıtıcı kullanabilirsin uyku zamanları

tutunarak ayağa kalktıgı için masalara örtü ve üzerlerine süs objesi de koyma.çeker kafasına düşer mazallah.

Soba harici başka çözüm yokmu? Mesela kat kaloriferi kurmak,doğalgaz varsa sadece doğazgaz sobası yakmak gibi?elektrik sanırım çok pahallı oluyor...

aynı kaygılar bende de var, bazen çıldıracak gibi oluyorum,
örneğin geçenlerde dışarda yemek yiyoruz, garson iskenderler için tereyağı servisi yapıyor masalara, önce bizimkini göküp getirmesini söyledim, tedirginliğim geçmeyince en dipteki, etrafta garsonların dolaşmadığı masaya geçtik.
evime gelen misafirlere kızım uyanıkken çay servisi yapmıyorum, gittiğim evlerde çay istemediğimi söylüyorum, diğerleri içecek olursa kızımı odadan çıkarıyorum çay faslı bitene kadar.
kızım uyanıkken evi havalandırmıyorum, bütün yazı cam kapı kapalı geçirdik.
yemek yaparken kızımı asla mutfağa sokmuyorum
uyanıkken ütü yapmıyorum
tüm prizlerimde priz koruyucu var
dış kapıyı, banyo kapısını sürekli kilitli tutuyorum, içinde deterjan olan dolaplarda ayrıca kilit takılı.
v.s. v.s.
tüm bunlara rağmen her gece yatağıma uzandığımda aklımdan binlerce korkunç senaryo geçiyor... ağlıyorum bazen... bunun için psikolojik destek almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
nette satılan merdiven parmaklıkları var,yada beşik kenarına monte edilecek tarzda korkuluklar.

Sobayı çok güzel yerleştirip önüne bebegin geçmesini engelleyecek tarzda--- ama saglam ve muhakkak yere sabitleyerek --böyle bir şey kullanabilirsin belki.bir araştır derim .bende bulursam sana link atarım...ve daha düşünelim zamanımız var:))

tek emin oldugum şey: Sobanın üzerinde su ısıtmak için metal güğüm,çaydanlık,tencere vs kullanmaman...

Annem de yıllarca soba yaktı.dediğim şeyler sobanın olmazsa olmazıdır biliyorum çok da kolaylık ama bir kaç sene vazgeçmen şart.özelikle bir iki sene çok önemli ve tehlikeli.

Ben anneme gittigimde önüne sandalye dizerdik ama epi topu bir kaç saat için bu çözüm ve saglam degil.

Bebegini asla sobalı odada uyutup kendin işe dalma bu da önemli...

Onun odasında yaglı radyatör tarzı ufak bir ısıtıcı kullanabilirsin uyku zamanları

tutunarak ayağa kalktıgı için masalara örtü ve üzerlerine süs objesi de koyma.çeker kafasına düşer mazallah.

Soba harici başka çözüm yokmu? Mesela kat kaloriferi kurmak,doğalgaz varsa sadece doğazgaz sobası yakmak gibi?elektrik sanırım çok pahallı oluyor...

malesef doğalgazın Dsi yok buralarda. oğlumun odasında yağlı radyatör var. geceleri ve uyku saatlerinde onu açıyorum faturaya 200 tl ekleniyor. soba kurmasam baş edemeyiz. korkuluk iyi fikir. gogul amcaya bir sorayım:1:

aynı kaygılar bende de var, bazen çıldıracak gibi oluyorum,
örneğin geçenlerde dışarda yemek yiyoruz, garson iskenderler için tereyağı servisi yapıyor masalara, önce bizimkini göküp getirmesini söyledim, tedirginliğim geçmeyince en dipteki, etrafta garsonların dolaşmadığı masaya geçtik.
evime gelen misafirlere kızım uyanıkken çay servisi yapmıyorum, gittiğim evlerde çay istemediğimi söylüyorum, diğerleri içecek olursa kızımı odadan çıkarıyorum çay faslı bitene kadar.
kızım uyanıkken evi havalandırmıyorum, bütün yazı cam kapı kapalı geçirdik.
yemek yaparken kızımı asla mutfağa sokmuyorum
uyanıkken ütü yapmıyorum
tüm prizlerimde priz koruyucu var
dış kapıyı, banyo kapısını sürekli kilitli tutuyorum, içinde deterjan olan dolaplarda ayrıca kilit takılı.
v.s. v.s.
tüm bunlara rağmen her gece yatağıma uzandığımda aklımdan binlerce korkunç senaryo geçiyor... ağlıyorum bazen... bunun için psikolojik destek almayı düşünüyorum.

bazen düşünüyorum. şöyle 3 yaşına falan gelse kreşe başlasa rahatlarım artık. sonra ya orda başına bişey gelse, ya iyi bakamazlarsa vs. vs... biz bunları evermeden rahata kavuşamayız galiba:1:

Pencerelerden korkan ARKADAŞIM...Çözümü var...ben de senin gibi yıllarca açık bırakamadım.Kızım cok cesur gözünü budaktan sakınmayan bir tip.Çocuga ÖLÜRSÜN nasıl denir.Ne bilsin el kadar bebe zararı ziyanı.

hep yüksek katlarda yaşadık...

EVİN PİMAPENSE ŞİMDİ BİLE EKLETEBİLİRSİN ÜST AÇILIM İÇİN EK BİR PARÇA TAKILIYOR.

O ZAMANLAR TANESİ 50 TL Dİ .ŞİMDİ BİLE AYNIDIR SANMAM Kİ PAHALLI OLSUN.

HER ODAYA MUHAKKAK BİR KANAT TAKTIRMIŞTIM.ÜST AÇILIMDA TUTARDIM HEP..

ÇAY KONUSUNDA ÇOK HAKLISIN AMA SEN BİR KAÇ PUAN DAHA KAYGILISIN SANKİ...BENCE DE BİRİLERİNE DANIŞ RAHATLA ,

KENDİNE DE YAZIK...

bazen düşünüyorum. şöyle 3 yaşına falan gelse kreşe başlasa rahatlarım artık. sonra ya orda başına bişey gelse, ya iyi bakamazlarsa vs. vs... biz bunları evermeden rahata kavuşamayız galiba:1:

Pencerelerden korkan ARKADAŞIM...Çözümü var...ben de senin gibi yıllarca açık bırakamadım.Kızım cok cesur gözünü budaktan sakınmayan bir tip.Çocuga ÖLÜRSÜN nasıl denir.Ne bilsin el kadar bebe zararı ziyanı.

hep yüksek katlarda yaşadık...

EVİN PİMAPENSE ŞİMDİ BİLE EKLETEBİLİRSİN ÜST AÇILIM İÇİN EK BİR PARÇA TAKILIYOR.

O ZAMANLAR TANESİ 50 TL Dİ .ŞİMDİ BİLE AYNIDIR SANMAM Kİ PAHALLI OLSUN.

HER ODAYA MUHAKKAK BİR KANAT TAKTIRMIŞTIM.ÜST AÇILIMDA TUTARDIM HEP..

ÇAY KONUSUNDA ÇOK HAKLISIN AMA SEN BİR KAÇ PUAN DAHA KAYGILISIN SANKİ...BENCE DE BİRİLERİNE DANIŞ RAHATLA ,

KENDİNE DE YAZIK...

benim kaygıların çok ileri boyutta sanırım :50:
doğum iznim bitti ücretsiz izin aldım, sonrasında istifa ettim, kimseye bırakamadım,
çocuk 20 aylık oldu daha 1 kere ailemden ya da akrabalarımızdan (hala v.s.) birine emanet edip dışarı bile çıkamadım.
şimdiden nasıl kreşe gönderirim, nasıl okula gönderirim diye düşünüyorum.
mesela evimize yakın çok güzel kreşler var, bakıyorum, havuzu var ya havuza düşerse, ya biri kaçırırsa ya şu ya bu diye kafayı yiyorum daha göndermeden bile...

Ben :5: Benimki 6 yaşına yaklaştı. Anasınıfına başladı okulda şimdi :2: Geçen yıl kreşe gitmişti ama okulun ilk günü beni görmeliiydiniz.Ayrılamadım sınıfın kapısının önünden çocuk gayet rahat bana el salladı gönderdi yok gidemedim :ssz: eve zar zor gelip bi güzel de ağladım :14:aklıma bin tane kötü şey geliyor.servise biniyor mesela en dip köşeye oturtuyorum.bir sürü servis araştırdım en sonunda sınıfına kadar bırakan hostesli servisi buldum ona verdim çocugu:26: okul çıkışı yaklaşnca stres başlıyor hostes unutursa okulda:18:,ya çıkışta büyük çocuklar itip kakarsa... :18: bin tane olay duyuyoruz,servis şöforunü inceledim nasıl bi adama benziyor diye,ilk gün bende bindim servise hangi güzergahtan gidiyorlar öğrendim.evhamlıyım çok napiyim elinde değil :26:

Back
X