kaybetme, zarar verme korkusu

Sevgili Meserret gercekten yardıım al,gerçekten dogru insanı bulursan faydası çok...

İst.anadolu yakasındaysan sana iyi bir danışman önerebilirim.özelden yazarsın...kızılayda ücreti de uygun...

Servisten korkan arkadasım onlarda hız sınırlayıcı cihaz var.Korkma.ama bin içine kemerler çalışıyormu kontrol et muhakkak.

Servisler okul,işyeri gibi ardışık yerlerde kullanıldıgı için kemerler çoğu kez yetişkin boyutunda ve bozuk çıkıyor.

Gerisi Allah a emanet bol dua,ögretmeni,kurumu iyi seçme,,,önce tedbir sonra tevekkül denmiş...

Bende siz gibiydim büyüdükçe hafifliyor ama yerlerine başkaları ekleniyor :)

Allah her birimizin yardımcısı olsun ,çocuklarımız ona emanet ...

Anne değilim ki evli bile değilim.
Ancak 10 yaşında bir kardeşim var ve ablam okul öncesi öğretmeni.
Şimdi çoğu yorumu okudum ve açıkcası çoğunuzun -istemdışı çocuğunuza zarar verdiğinizi düşünüyorum.

Mesela 11 yaşındaki çocuğu araçta bebe koltuğuna oturtmak bunu okuyunca dönüp kardeşime baktım:53:
Tamam annesiniz korkuyosunuz ama çocuğunuzun büyüdüğünü anlamazsanız "kendine güvensiz, annesi olmadan kendine yetemeyen, her şeyden tırsan, panik" bir evladınız olur büyüdüğünde... Yani bunun adı korumak değil bu kadar abartılmamalı bence.

Bizim komşunun kızı var ben 23 o 22 yaşında kız markete giderken bile yanına annesini istiyo ya da başka birini çünkü bu yaşına kadar en yakın semte bile yollamamış annesi başına bi'şey gelir diye şimdi de annesi gitsin koca kız oldu diyo ama kızın kendine güveni yok.

Bebekken tamam da 10lu yaşlarda biraz daha farklı davranmanızı öneririm, korkularınızı bastırarak...
Ne kadar esirgerseniz okadar merak uyandırır çocukta arkanızı döndüğünüz an soluğu merakında alır.

Anne değilim ki evli bile değilim.
Ancak 10 yaşında bir kardeşim var ve ablam okul öncesi öğretmeni.
Şimdi çoğu yorumu okudum ve açıkcası çoğunuzun -istemdışı çocuğunuza zarar verdiğinizi düşünüyorum.

Mesela 11 yaşındaki çocuğu araçta bebe koltuğuna oturtmak bunu okuyunca dönüp kardeşime baktım:53:
Tamam annesiniz korkuyosunuz ama çocuğunuzun büyüdüğünü anlamazsanız "kendine güvensiz, annesi olmadan kendine yetemeyen, her şeyden tırsan, panik" bir evladınız olur büyüdüğünde... Yani bunun adı korumak değil bu kadar abartılmamalı bence.

Bizim komşunun kızı var ben 23 o 22 yaşında kız markete giderken bile yanına annesini istiyo ya da başka birini çünkü bu yaşına kadar en yakın semte bile yollamamış annesi başına bi'şey gelir diye şimdi de annesi gitsin koca kız oldu diyo ama kızın kendine güveni yok.

Bebekken tamam da 10lu yaşlarda biraz daha farklı davranmanızı öneririm, korkularınızı bastırarak...
Ne kadar esirgerseniz okadar merak uyandırır çocukta arkanızı döndüğünüz an soluğu merakında alır.

Sevgili missblue,herbirimizin yazdığı birbirine karışmış...

Benim kızım 9 yaşı bitene kadar kullandı ama BEBEK KOLTUGU DEGİL.

Araç içi koltuk--yükseltme tablası...Bunlar yaşa ve kiloya göre model model---seri seri canım...

Vucudu koruyan kafasını tutan yerlerde var ama yaş aldıkça çıkartıyorsun sadece kalın sert bir minder kalıyor öyle düşün.
kemer çocugun dogru yerinden geçmeli...Yoksa KABURGALARI KIRILIR VE ŞAH DAMARI KESİLİR.

Yalnış anladıgın için sana pimpirikli gelmişim ben burada arkadaşlara moral veren ve çözümlerimi paylaşan tarafım.

Dertlenen ve konu sahibi degil.VE KIZIM ÇOK ZAYIF BİR ÇOCUK oldugu için o yükseltme tablasını o kadar uzun kullandık malesef.

Baş ve vücüt kitlesine endeksinin düzelmesi 11 yaş ve 36 kg civarı ...yani zaman alıyor.

YOKSA KANITLANMIŞTIR Kİ ÇOCUKLAR BAŞ AĞIRLIGI NEDENİYLE GÜLLE GİBİ KAFALARININ GÜCÜYLE SAVRULUP CAMDAN FIRLAYABİLİYORLAR KAZA ANINDA----------- KEMER TAKILMAZ YADA DOGRU TAKILMAZSA...

Bu konuda oldukça araştırma yapmışlıgım var evet bu pimpirikliğimden degil daha önce anne bebek dergilerinde yazı yazdıgım içindir...

sevgiler

Çok abartı olmasada bende biraz pimpiriğim bu konuda annemden başka kimseye içim rahat bırakamam oda 1 2 saat ancak.. ama o abuk subuk şeyler benimde aklımdan geçer onu kaybetsem ne yaparım birşey olsa ne yaparım diye düşünürüm boğazım düğümlenir dışarıda yürürken aramızda 1 metre olsa sanki biri alıp götürecekmiş gibi içimde bir korku kabarır bide kendime kızarım niye böyle şeyler aklına getiriyorsun belayı üstüne çekeceksin diye

o dediğin şey 6 senedir bende de var. her gün çoğalarak artıyor. Ben normal olmadığını düşünüyorum.
Evin önünde kalabalık görsem oğlumu ölmüş herkesin onun için geldiği geçiyor aklımdan. Öldüğünde nasıl feryat edeceğim geçiyor mesela.
Burnu kanasa felaket senaryoları yazıyorum hastalıklara boğuşuyor buluyorum düşüncelerimi. Tencere devrildi , ütü bi yerini yaktı , balkondan düştü vs vs. paranoyak oldum ki ailecek bu haldeyiz. oğluma çok zarar verdiğimi düşünüyorum. Yüce rabbim bütün evlatları annelerine babalarına bağışlasın inşallah.
Keşke çok rahat bi anne olabilseydim. Çook isterdim. herşeyin aşırısı hem anneye hem çocuğa zarar ama elimde değil...

Yazınızı biran ben yazdım sandım.aynı ben!kafamda sürekli felaket senaryoları dolanıyor.kemdimi sürekli çocuk hastalıklarını okurken buluyorum.belirtileri oluyup hepsini çocuklarımda var sanıyorum.gecede 50 kere kalkıp kontrol ediyorum.eğer 7 kere öpmezsem kötü birşey olacak falan diyorum.garip garip takıntılar oluştu bende.mesela ateşlendiği zaman üstünde olan pijamaları bir daha giydirmiyorum uğursuz diye.kafayı yedim anlayacağınız.çözümü bulan varsa ne olur banada söylesin

Back
X